Written by AbangNara | January 14th, 2013

Macam 24 tahun!!! Itulah bisik hati Abang Nara apabila melihat gambar-gambar Datuk Siti Nurhaliza bertudung litup di majlis resepsi perkahwinan Apek dan Leuniey. Memang cute sangat-sangat. Macam Hana Tajima pun ada jugak.

siti nurhaliza

Berkata kepada portal Murai, Datuk Siti berkata yang sudah tiba masanya untuk menunaikan janji untuk berhijab penuh. Untuk makluman, janji tersebut dilakukan selepas beliau pulang daripada menunaikan haji di kota Mekah.

Inilah doa daripada orang ramai dan peminat. Saya pernah kata dulu yang saya akan berhijab penuh, dan kini saya tunaikan jua. Alhamdulilah pada hari jadi saya yang ke 34 yang kebetulan jatuh pada hari Jumaat saya mengambil keputusan untuk berhijab penuh

siti nurhalizaAbang Nara pasti peminat-peminat Siti Nurhaliza amat gembira dengan imej baru ini. Memang cun melecun tahap tertinggi punya. Semoga dikekalkan sehingga ke akhir hayat. Lagi 4 keping gambar Siti Nurhaliza bertudung litup dengan membaca entri ini sepenuhnya.

siti nurhaliza
siti nurhaliza
siti nurhaliza
siti nurhalizaKredit foto G.I Photoshoot, portal Murai dan Facebook David Teo.

96 responses to (6 GAMBAR)Penampilan Pertama Siti Nurhaliza Selepas Bertudung Litup

  1. Anonymous says:

    cantiknyer…

    0

    0
    • Bukan Tasha Shila says:

      yes, she does look years younger selepas berhijab litup kan.
      harap selepas ni panjang kain hijab tu akan menutup bahagian dada beliau sepenuhnya pula.
      sama-sama la kita doakan. :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        nmpak bertambah muda dan semakin berseri…
        cantik sgt… tak rugi pun bertudung sebenarnye.. tudung menambah seri….

        0

        0
      • Kak K says:

        1st time aku tengok Tok Tie berhijab sempurna. Tak nampak jambul dan tak terlalu ketat. Love…love ….love !!!!!!!!!

        0

        0
        • sokong ct says:

          dh byk kali kot dia pkai tudung litup penuh ni…cuma kali ni ja yg betul2 ikhlas dr hati dia utk pkai selamanya…hrap2 bkekalan la ya…

          0

          0
      • ngokk says:

        Yer laa kau ni…memula dia pakai serkup jala nelayan kau bising suruh die pakai tudung..bila dh pakai tudung kau bising suruh tutup dada..bila tutup dada sok, kau suruh dia pakai stoking..agak2 ler.. org baru nak berubah, pelan pelan kayuh..tak payah nak komen bajet good good sgt..kau belum tentu bertudung..skalipun bertudung belum tentu tutup dado…ngekk

        0

        0
        • Anonymous says:

          sekalipun tutup dado belum tentu tutup nafsu…heheheh

          0

          0
        • tipah says:

          ko jgn la emo. org bg nasihat je tu.

          0

          0
        • Ngokk Ngekk Opah Engkau says:

          ngek..aku lelaki..perlukah aku bertudung…ngok

          0

          0
        • reader says:

          nak berubah nie takde istilah sikit-sikit atau perlahan perlahan.ikhlas,kesungguhan,kesedaran tu lagi utama.tutup aurat tu kewajiban,bukan suke2 @ trend semata.cakap biar ada iman sikit

          0

          1
        • Pelik La Islam Sekarang says:

          kalau nak berubah..hari ini pun boleh..tak payah tunggu2. make up tebal tu apa hal Dato’?????

          0

          1
        • Bukan Tasha Shila says:

          To Ngokk : Kesian betul aku tengok kau ni. Cuba kau baca balik komen aku tu. aku takde pun mengutuk Siti pakai serkup ke, apa ke. Kau sendiri yang tak pasal-pasal main serkap jarang. Perlu ke aku buat announcement yang aku ni bertudung bagai. Tak perlu kot.
          Hidup ni biarlah bersangka baik dengan semua orang ye. Tak payah poyo sangat.
          If you don’t have anything nice to say, just shut up lah.
          Seriously.
          Kau ni ada masalah mental ni.

          0

          1
        • Anonymous says:

          to pelik la islam sekarang…

          mmg islam sekarang pelik sbb mmg tak kering idea nak hentam sesama islam… bkn saling nak hulur tgn membantu pada yg ingin berubah tp pakat berebut nak cari cacat cela org..
          sangat bagus utk saling tegur menegur tp ada lah sgt jijik jika sesama islam saling keji mengeji, perli memerli…

          nasihat dgn cacian tu berbeza…. islam suruh nasihat bukan suruh caci dan keji mengkeji… kaki caci ni perangai org zaman jahiliah..

          pelik dgn islam melayu ni.. suka sakat menyakat sesama sendiri. pelik mmg pelik..

          0

          0
        • Bukan Tasha Shila says:

          Bila pulak aku bising ni Ngokk. (aku bukan nak mengata kau ni bongok tapi sendiri yang letak nick kau macam tu so…sendiri punya salah la)

          Macam yang aku cakap tadi, rasanya aku takde la ‘bising’ macam yang kau dakwa tu. kalau tak reti membezakan antara komen membina dan komen menjatuhkan maruah (like what you did), pegi main jauh-jauh.
          Belajar kasi habis dulu ya dik. ;)

          0

          0
      • Mak Jah says:

        Comelnye mak iti!!! Comel sangat. I likeee!!
        Lepas ni kite tengok ape orang2 nk cakap pulak. Dulu kemain kutuk kan. Puiiii

        0

        0
    • kak timah says:

      siti sudah,yuna bila lagi??????????

      0

      0
    • syukur syantek says:

      we want more pics.klu leh dato’ ct bertudung dgn dato’ K pakai [email protected] a.nara,xpuas nengok ni

      0

      0
    • kak timah says:

      alang2 suruh pakai kopiah n songkok baik suruh dato k pakai jubah terus

      0

      0
    • Beautiful Sayonara says:

      makeup tu tebal sangat la..macam retis dangdut

      0

      0
    • huu says:

      Cantikkk nye kulit siti..1 hari nnti ku harap kulitku cntik begini

      0

      0
  2. Anonymous says:

    alhamdulillah… sgt2 bsyukur.. amin..

    0

    0
  3. zaf says:

    cantiknyer kak siti….kalah siti liza chuolls…hahahaha!!!!

    0

    0
  4. Tahniah buat Siti…

    0

    0
  5. mak jemah says:

    mak jemah tengok mak t makin kurus je..cantik macam mak jemahhh…hahahaha

    0

    0
  6. zaf says:

    cantiknyer kak siti….kalah siti liza chuuollsss…hahahahaha!!!!!!

    0

    0
  7. ira combie says:

    cantiknye…alhamdulilah..

    0

    0
  8. Lembu Gemok says:

    Alhamdulillah dato..semoga hijrah kali ini adalah penghijrahaan yang berkekalan selamanya..kalau mampu, tolong tgk kan anak2 suami tu..beri didikan agama yang cukup…~

    0

    0
  9. Alahai says:

    Alhamdulillah… Moga selepas nie CT akn m’dpt berita gembira dgn p’hijrahan yg CT lakukan nie… Amin…

    0

    0
  10. melina says:

    cantiknya bj tok ti.. dh dia cantik, sume cantik..

    0

    0
  11. mahaguru says:

    alhamdulillah.. sebab tula bila kite nmpak keburukan org,jgn mengeji.. doakan supaya org tu berubah ke arah yg baik. syukur,doa org ramai ntok tok ti dah dimakbulkan. teruskan berhijab penuh tok ti, luv you <3

    0

    0
  12. Anna says:

    subhanallah… cantik sungguh ciptaan ALLAH.. tahniah DCT dan Selamat Hari Lahir.. Moga diberi kesihatan yang baik dan kebahagiaan dunia akhirat…aminnnn…

    0

    0
  13. Anna says:

    subhanallah… cantik sungguh ciptaan ALLAH.. tahniah DCT dan Selamat Hari Lahir.. Moga diberi kesihatan yang baik dan kebahagiaan dunia akhirat…aminnnn…..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    yuna jugak makin tercabut tudung..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Lawa..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Comelnya….siti….

    0

    0
  17. Menyampah says:

    peminat lagi bertambah sayang pd DCT bila DCT berhijab…DCT semakin manis n semakin cantik bila bertudung…bila bertudung muka pn x nmpk tua…..

    0

    0
  18. Ni Lopak Tu Lopez says:

    david teo suke g kenduri org melayu erkkk…apapun ini majlis u x pkai baju melayu maaa!!!!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    comeiiiiiinya bila tok ti berhijab……

    0

    0
  20. aq say says:

    ini yang kami mahuuuuuuu :D lurvee u ct

    0

    0
  21. ehh says:

    nmpk lg muda.mcm remaja pn ada

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Alhamdulillah.. tapi lebih afdhal sekiranya tudung tersebut dilabuhkan supaya menutup dada. (ketaralah breastnya.)

    0

    0
    • mcm2 hal says:

      org tu xtutup rambut ko mrh. die dh tutup, tegur breast lah. nk tgk sket penampilan ko kat luar tu camne? sume xpuas ati. bajet ko perfect sgt lah? ceh

      0

      0
      • buek says:

        tak leh tego langsung….

        0

        0
        • hanna says:

          Org yg berubah sket2 dan berterusan tu jauh lg Baik drp org yg sums mencari salah org je.. pastikan tegur org skeliling dulu sblom tegur artis yg sah2 byk terpesong…ni anak beranak sendiri pakai tdg singkat bju ketat haram nk tgor…kt BN bkn main lg…yelah sbb org final ko sape kn? Pathetic keyboard warrior…

          0

          0
      • Anonymous says:

        tutup aurat vs pakai tudung….?

        0

        0
    • Anonymous says:

      agaknya ko pnya tudung labuh sampai lutut gamaknya…mengondem jer tahunya…

      0

      0
  23. Sweet33 says:

    Cantik! X lame lg ade la jual tudung siti nurhaliza. Dulu tudung ekin.. Nak beli! Nak beli! Hihihihi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ct tu artis ade tukang makeup ade tukang pkai kan dia tudung wat goes wif wat… So kalau kita pakai mesti berserabut…

      0

      0
  24. Glamer Gilerrr says:

    Cantik la tudung satin yg siti pakai tu…. lawa giler siti pakai tudung penuh camni…. love u siti!!!

    0

    0
  25. mel says:

    alhamdulillah..cantik..semoga rezeki anak menyusul.amin :)

    0

    0
  26. memang siti nampak lebih comel & mude…sejuk je mate memandang =)

    0

    0
  27. zul says:

    mcm bini aku pun ada..

    0

    0
  28. Adam says:

    baguslah CT bertudung camni dari serkup kepala dgn kulit siput, kulit durian dan tudung saji tu.. semoga kekal dgn imej camni.. yg utama sekali, semoga niat bertudung ini ikhlas kerana Allah.. tahniah CT

    0

    0
  29. Nona Roguy says:

    Cantik penampilan baru ct. Semoga ct dikurniakan cahaya mata selepas ini. Amin amin amin yarabbal alamin..

    0

    0
  30. aza says:

    Cantik~

    0

    0
  31. Mak jemah pemalu says:

    Nape skan ni susah nak dpt produk simply ct?kat guardian pun dh mcm xde stok..watson pun same..

    0

    0
  32. Lagubestbest says:

    Berkeras macam maner pun, last skali kne kembali pada yang Maha Esa gak. Alhamdulillah skrg CT selangkah lebih baik untuk ke pintu syurga.

    0

    0
  33. Lieyza says:

    Syukur Alhamdulillah…:)

    0

    0
  34. KIREI says:

    tak faham aku manusia zaman skrg ni…bila dia pakai selendang je , org duk kutuk2..bila dia dh bertudung pn duk kutuk2 sbb tak tutup dada la apa la…apa kata korang yg tak berapa nk puas hati dgn penampilan CT skrg , korang tgk dulu diri sendiri dh cukup sempurna ke belum..tepuk dada tanya iman apakah korang benar2 cukup sempurna…?semua org boleh berubah tp bukan berubah sekelip mata cmtu je…zaman skrg ramai gak yg bertudung tp pakai ketat2 bagai…maybe CT ni artis..apa pun tak boleh….huhuhu

    0

    0
  35. Mona says:

    Nampak muda daripada eina azman tu haha

    0

    0
  36. Honey says:

    Alhamdulillah..bertambah manis & nmpk lebih muda la….

    0

    0
  37. KAk kiah says:

    Perggh.
    Mengancam baju Siti, kalah baju pengantin…

    0

    0
  38. Ratu minah jambu merah/ biru says:

    sape cakap siti tua ! dia baru 34 taon muda lagi pe ! ape yg korang cakap siti nampak muda nampak muda ! siti bukan nampak muda lagi ! dh memang dia muda huh ! bongok !!

    0

    0
  39. Huhahuha says:

    Biasalah sekarang kan era bertudung sbb fesyen.. kenalah ikut peredaran masa muahaha..

    0

    0
  40. mungkin dgn penghijrahan beliau ini, Allah akan kurniakan zuriat buat beliau slps ini. Mungkin tuhan xnak anak dia lahir dlm keadaan beliau masih belum bertudung sempurna sebelum ini.
    Mungkin lps ni akan ada rezeki, insyaAllah.

    0

    0
  41. kakakikilala says:

    Kan dah cakap..CT pakai tudung lg nampak muda remaja.. Comel jek..

    0

    0
  42. girlcomot says:

    salam sume, alhamdulillah..bertambah lagi pahala siti bila bertudg..1000x lebih cntik dan nmpk lg indah di mata kite..siti, artis yg slalu jd cth kn..smoga lepas ni, siti leh join pulak usrah2 yg artis2 lain cm erma hasmi n heliza helmi join 2 k.. =)

    0

    0
    • liza says:

      ct dah selalu ler pegi usrah2 ni…
      cuma x heboh je…
      ce pegi masjid sekitar bukit antarabangsa tu…ada je muka ct klu dia x sibuk…

      0

      0
  43. Pengkritik tidak bertauliah says:

    Akhirnya … Alhamdulillah la… mmg cute abes.

    0

    0
  44. crayon says:

    Memang ditunggu sesangat perubahan Tok Ti mcm ni..baru senang mata tengok..tak memeningkan.

    0

    0
  45. lemon manis says:

    comei gilerrrrrr…………………

    0

    0
  46. husna says:

    memang cantik ct bertudung litup..wpun belum cukup sempurna pemakaian hijabnya(sepatutnya menutupi bhgian dada) tidak berbaju ketat tapi ini satu permulaan bg ct nak memperbaiki cara berhijab dgn betul bukannya mcm dlu tu berjambul dn berskaf tah apeape tu..smoga ct terus istiqamah ye..

    0

    0
  47. noneofurbiz says:

    Here comes the female version of Darth Vader; “may the force be with you…” kuikui

    0

    0
  48. peminat no 1 dtk ct says:

    Moga kak ct d kurniakan zuriat. Korang jgn suka sibuk hal dtk ct bila pakai tudung..biar Allah swt jak yg menilainya kebaikkan n keburukkan d dunia ini. Korang perbaiki dulu diri sndiri br komen kekurangan org. Berubah kena step by step ADA PAHAM!!!!

    0

    0
  49. kasehqaqa says:

    alhamdulilah…bertudung litup jua akhirnya ct nurhaliza ni..semakin cantik & berseri2 wajah.sy mmg follow dia dari 1996 sape skrg…dia adalah permata negara..sape skrg xde org bole challenge dia.berdoa moga dia berubah jadi lebih baik..& di kurniakan cahayamata dgn suami tercinta.

    0

    0
  50. Cik Peah says:

    Jangan menunaikan janji Tok Tie kpd manusia ….n jgn bertudung kerana nk tunaikan janji kpd peminat tp tunaikan janji mu pd Allah Tok Tie,,br la btudung itu jd ikhlas..ape pn aku xnafikan beliau sgt npk lebih manis btudung litup begini,mg2 slowly tdung itu akan lebih labuh lg nnti….

    0

    0
  51. hasrulhassan says:

    Cantik sungguh Siti Nurhaliza, teringat zaman masa belajar dulu, pancaindera dengan 2by2 …. hmm …. macam tak banyak berubah.

    0

    0
  52. minwoo says:

    org melayu ni sibuk sgt jaga tepi kain org.komen mcm la sempurna sgt tp kes buang bayi kaum dia jg melayu bertudung.
    Diam2 dah la.komen pun biarla yg simple.

    0

    0
  53. bandi says:

    Walaupun aku suka imej baru DCT dan dia ikhlas. aku masih rasa timing dia cukup baik. DCT tgk Yuna dan Shila Amzah bertudung pun leh pergi INTERNATIONAL, lalu kenapa dia tak menyusul. Kenapa DCT masih relevan hingga hari ini???? sebab dia suka ikut aper yg mutakhir (mediocre). Bila zaman hip hop R&B, dia buat hip hop (siti situ sana sini). Tinggal lagi xpandai main gitar jer. Kalau tak dah lama dia ikut cara Yuna^^. Lagi satu DCT suka berduet ngan artis2 yg tgh hot masa tu. e.g FT, Yuna, Aizat, Hafiz,Shahir dll. Mungkin lepas ni stacy atau Shila Amzah pulak.

    0

    0
  54. ana says:

    Siti pakai tudung nampak comel tau macam anak patung tau. Saya suka tengok siti pakai tdung

    0

    0
  55. Hamba Allah says:

    nsht untuk kebaikan. bagi yg ske mengutuk,cerminla dri anda dahulu. adakah anda perfect?..

    0

    0