Written by AbangNara | January 30th, 2012

Ramai rasanya yang gembira dengan mutu persembahan AJL26 kali ini. Kesemua persembahan adalah sangat mantap. Keputusan yang dibuat juga tidak mencetuskan sebarang kontroversi. Namun kejutan paling hebat ialah kemunculan Remy Ishak semasa persembahan Alyah. Mungkinkah kehadiran Remy menyebabkan persembahan Alyah diangkut sebagai persembahan terbaik?

gambar persembahan ajl26

Lagi 49 gambar sekitar persembahan AJL26 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook TV3.

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26

gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26
gambar persembahan ajl26

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

180 responses to (50 GAMBAR)Sekitar Persembahan AJL26

  1. AnakIkanEnsem says:

    ouhhh…rembesnye aku tgk remy ishak… huk3

    0

    0
    • Lobang pink untk batang says:

      Ape punya selera la ngko ne. Wek..sebijik mcm mat bangla kat kilang kotak.

      0

      0
      • Dayang says:

        aku bygkan lg best kalo mase persembahan alyah tu ade props pkok2 ngn daun kering.. pastu mase part korus tu angin kuat..mase tu gak alyah bukak ikatan rambut die pastu terus mngerbang mcm awie mase opening tu.. siap ade daun2 kering terbang2 lg.. pastu part last baru la remy kuar dr bwh..*lantai otomatik katenyer.. then hujan turun means dua2 berpeluk kebasahan & kerembesan.. giiiitoooohhhhh!!! kelas aku jah!!

        0

        0
      • SAYA CANTIK says:

        dayang : haha, imagine kuat doh kau. tp ok jgk lau cmtu. dia pnya prsmbahan smlm ala2 vdeo klip lagu price tag lak an.

        0

        0
      • KakJah says:

        KELAAASSSS imaginasi ko SOM!! tp mak suke part basah2 & rembes tu..(sori anak ikan aku pakai word kau) hohohoho

        0

        0
      • nad says:

        dayang…ko ni imagine lbh la hahahahah…xblh blah

        0

        0
      • Xboleh blah tgk neeloopakkk says:

        aku nyampah giler tgk faizal tahir masa ambik hadiah !
        berlagak bagai,nk trofi je tp replika cek dgn bunga xmo..
        tolong ah faizal,berjuta kot yg tgk AJL ni.
        xpayah la buat bodoh sombong sgt.
        harap ubah sikap tu

        0

        0
      • FT mantopp says:

        cuba tengok btol2..faizal tahir menolak replika dgn bunga sambil sengih2..like some kind of joke la.ape la, 2pun nak salah anggap.

        0

        0
      • Hellem says:

        Dan lagi bagus kalau ada air air macam dalam iklan AJL .

        0

        0
    • jin noty says:

      nk komen je :
      atilia – muka nmpk nerves
      hafiz – cool
      aizat – menghiburkan
      bakar2 faizal tahir – [email protected]
      alyah – mmg ptut menang
      projek pistol – tdk menghampakan
      najwa latif – cuba lg taun dpn dik
      yuna – no komen (xbrapa minat)
      otai2 pmbukaan – jamal, awie, shila – TERBAEK DR LADANG, trutama AWIE!!!
      penutup – agak kurang,myb ak da tgok pmbukaan yg gempak giler, so aku espek lbih.. tp ttp tdk mngecewakan.. YG pnting tahniah utk smu…

      0

      0
      • jin noty says:

        eh tetinggal –
        jac – sdetik lbh – lbh ska versi anuar zain,.tp yg pnting bju jac time sdetik lbh tu LAWA

        0

        0
      • takdename says:

        aku tak suke kuku atilia.. baju ngan gaya dah ok.. lawa kebaya dia.. tapi tang kuku tu.., hadoii.. ngalahkan pontianak.. dah la panjang, hijau pulak tu.. spoil.. buruk.. rasa nak pergi cabut je kuku dia.. ni pada pandangan aku lah.. kot lawa kat mata orang lain, lawa lah kan.. tak tau la aku.. mintak maaf kalau salah cakap.

        0

        0
      • lembu kondo says:

        skong takdename say..kuku atilia tu panjang sgat n warna hijau plak tu..klu warna biru sesuai la kn3?

        0

        0
      • menyendeng pada remy kunun.

        ramai yang tolak hukum agama semua dan jadi bodoh semata-mata kerana remy ishak keluar time lagu Alyah AJL semalam walhal perbuatannya di pentas itu melaghokan. baghal yang dok like, pastu jerit2 histeria. setan memang sudah masuk dalam badan kamu semua. ini bukan muzik!

        0

        0
      • nano says:

        Yelah Sedetik Lebih yg Anuar Zain lagi best sebab dah terbiasa dengar versi Anuar kut…anak den yg 10 tahun pun cakap camtu

        0

        0
    • Artis No.1 Malaysia says:

      minggu depan abang nara akan update ” Perang Twitter antara Alyah dan Tiq Zaqiah” hehehe.. hbs la kau Alyah…

      0

      0
      • Kak Long says:

        Tak payahlah dilaga-lagakan pulak. Biarlah professional sikit sesiapa yang berkenaan. Bukan kah itu lakonan semata-mata?. Kalau semua lakonan nak diambil ‘port’, nak di ‘skandalkan’, nak di ‘gosskan’, susahlah artis-artis kita nak berusaha dan berdaya saing dengan menggunakan kreativiti masing-masing.

        0

        0
    • Markonah Gomezz says:

      Masa persembahan yuna,ana raffali,najwa (persembahan dieorang kn berturutan),aku diselamatkan oleh tusyen anak buah aku !

      fuh,nasib baik,time lagu2 hambat burung berkumandang,time tu la aku kena ambik anak buah..:D

      selamat!
      xpayah pengsan memandangkan awan nano menang,lagu2 hambat burung xdak 1 kategori pn menang :D

      tapiii,penutup AJL yg tribute utk sudirman,sedikit mengecewakan..penari mcm nari kat disko je..
      kot la masa lagu basikal tua tu,ade beskal ke,mcm klasik2 ckit tp xde..
      xpe la

      0

      0
    • yuna fanz says:

      yuna tk mnang satu anugerah!! ini tidak adil bagi yuna~~~
      ini tidak adil bagiku~~~

      0

      0
      • yuna takde pun nak membahukan diri pada lelaki yang bukan mahram. dia baik tapi dihina dengan teruk sekali. tapi ramai yang menyetujui perbuatan alyah dan remy yang bertentangan dengan ajaran agama. kembalilah kamu semua ke pangkol jalan.

        0

        0
  2. hothotheat says:

    tetibe najwa pnye lgu lagu semacam . .nebez ker cmner tu. .

    0

    0
  3. mak jemah says:

    fuhhh..nsb baik la alyah amek remy.bkn aaron o_O

    0

    0
    • anak jemah says:

      untungla mak..

      0

      0
    • cik Bulat says:

      haa ahh..tahuu xper..kalu Aaron,,MENJERIT HISTERIA aku..HAHHA :d

      0

      0
      • mak jemah says:

        mak xkn jerit.cume sayu hati je rase kalau tgk alyah dapat lentok kt dada aaron yg gagah tu.haha..peace yaww ^_^

        0

        0
      • akulahpompuanittew says:

        sama la ngan mex!!sebbaik remy, klu aaron mati mexxx!!!tapi mex sker gak remy sejak tgk iklan Dashing yg dia lari2 mcm nak terbang panjat keta selamatkan purse pompuan x berapa cantik tewww!!(nada jeles!!)

        0

        0
  4. Cik piNgu says:

    sebenarnya sgt suka bila tgk Alyah ngn Remy Ishak yg tetiba muncul menang mlm td!

    Owh ya agak2 nape ek Kisah Hati boleh menang? Sb Remy dtg ke? Saje nk tau pendapat korang cne korang rasa2 Alyah dipilih kali ni. Sememangnya dia mmg layak kan?

    Love u Kisah Hati!

    0

    0
    • bunnee says:

      mmg layak pon…sbb budak sennag nak nyanyi n control sumer tanpa begerak..n unik sket la…pasal remy tuh..x pelik pon sbbnyer…dia mmg model for video clip kisah ati…uhuhhuuh

      0

      0
    • cikmawar says:

      die mmg layak….performance die sgt bagus n awesome last nite….

      0

      0
    • kisahati says:

      betul tu. dahla susah nak nyanyi kalau tak bergerak. and satu lagi rasanya lah kan, sbb alyah improved a lot. masa semi final alyah nyanyi tak sedap langsung. sumbang2 note dia, tp this time awesome! mmg patut menang.

      0

      0
      • Cik piNgu says:

        tp muka dia semalam.. nape mcm x senyum je ek?
        Dah menang pun muka x nak senyum? Ape la Alyah tu, peminat dia mesti kecik ati kan tgk reaksi dia..
        yela da sokong karier dia selama ni, nk senyum mcm Hafiz menang semalam pun susah jgk ke ek?
        ‘(-_-)

        0

        0
      • emma says:

        alyah dah cakap pagi tadi kat hot fm..fafau ade tny,asal muka alyah nampak biasa2 jer mase menang tue…jawapan alyah…sebab,alyah tak sangka akan menang,sebab sebelum ni alyah kate,die tak penah menang ape2,asik kalah jer…tibe2 menang,die sangat2 hepi sampai tak tau nak tunjuk muka macam mane…by d way,alyah ohsem okeh…

        0

        0
        • Cik piNgu says:

          owh ye ke dia tkejut sb menang?
          huhuhu.. Alyah tak sangka menang sb tu muka dia tkejut sampai x senyum..

          Ok, terjawab sudah persoalan!

          U mmg awesome lah Alyah! :D

          0

          0
      • cik tipah says:

        Alyah tu mmg muka serius… dia senyum ke tak senyum ke muka dia tetap mcm tu.
        Apapun suara Alyah memang terbaekkkk
        Kalau Aaron yg muncul semalam mau akak tembus masuk dlm tv tu, hehehe

        0

        0
    • Kak Long says:

      Kak Long rasa kehadiran Remy telah ‘add-value’ dan memantapkan persembahan Alyah yang mempunyai aura tersendiri.

      0

      0
    • hahhaha, sbb lampu tu rsanya cam tgk rapunzel tingle… huhhahhahah

      0

      0
  5. Yna says:

    semlm terlepas separuh jln tgk AJL coz bzy wat homework ngan anak2….. sempat tgk hafiz (mmg best). niat d hati nak tgk jack (sedetik lebih) tuu yg frust sgt2. target Alyah akan menang… whuaaaaaaa

    0

    0
  6. arorari says:

    sempoi jer hafiz……..x yah nk melaram lebih….yang penting sore……
    suar trek n shirt jer…..yang penting rambut ko..tetap ngerbang…….

    0

    0
  7. janda baik says:

    mlm td tepat la tekaan aku bg pmenang dlm AJL ni..first nk komen ttang pengacara ajl..aku respek ar kt cheryl msa dia pkai baju lengan panjang tu nmpak sopan jer.. tbe2 dh dkt 2 jam siaran blgsung, udah dia tukar plak baju ketiak dia… imej yg sllu di pertontonkan,agaknya dia x bole nk bpisah kot dgn imej ketiak dia tu,,aduh x pham aku,dh elok2 pkai bju msa mula2 siaran ajl blangsung,,, so buat cheryl smad anda dan bju ketiak x dpt d pisahkan… buat abg faizal.. lu memg terbaik…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    alyah muka sombong! try la senyum sket

    0

    0
    • cikaro says:

      dah memang muka dia mcmtu. janji suara dia tetap terbaekk!!!!!!!!

      0

      0
      • Cik piNgu says:

        Tapi kan… :(
        Semalam Alyah mcm muke x mo senyum. Apekah? Nape mcm tu jadinya?
        Memang perasan sgt muka dia mcm x hepi.. Agaknya mmg muka dia mcm tu kot? hurm….

        0

        0
      • cameraman says:

        dier bajet dier menang laa tuh kot… bagi aku Alyah ni mcm Nora J dulu2…masa zaman ade fauziah latiff, shima, ziana zain. boleh and slalu jadi finalist utk AJL tp setakat tu jer. Tak bleh menang hadiah mainstream… bagus mmg bagus…tp tak tau kenapa still x cukup umphh utk dpt title juara tu…ini bagi aku la… jangan marah fans alyah..

        0

        0
    • xsukaartisprasan says:

      muka dia x snyum sbb expectation dia tinggi kot tuk menang tp just dpt persembahan jer.. ok wat..

      0

      0
    • matchstick says:

      aku pn x ske dia, always trying too hard..to make people like her, to sing well, to expose herself, things dont come naturally from her, which makes her boring..at least for me.

      0

      0
  9. juri_AJL says:

    yg hambar—-projek pistol,najwa latip,kalo bpacaran

    0

    0
    • bunnee says:

      project pistol x menghampakan wokeyyy….no bad…

      0

      0
    • xsukaartisprasan says:

      kalu bpacaran – mcm show2 biasa..xder extravaganza yg d tmbh pn kn?
      njwa latip – dia nerves sgt kot..suara tengglam timbul je..

      0

      0
      • Cik piNgu says:

        La….muka tharu ke?
        Nape muka mcm tak gembira? Memang perasan sgt2 baby muka dia mcm tu tp i think dia x epy.. tq ye utk pendapat Baby tu.
        Tak nak pk bukan2, dia bukan x happy but terharu.. Hehehe..
        Terjawab sudah persoalan~

        0

        0
  10. bunnee says:

    x pelik pon remy kuar time ayla tuh..mmg dia model for video klip alya for this song…jd mmg x pelik la…

    0

    0
  11. rombau says:

    alahai… gediknyer anna rafali ni… hampeh..

    0

    0
  12. Jambu air Masam says:

    meluat tgk time faizal trima hadiah

    0

    0
    • kite bakawww says:

      aku stuju…prasan mj….piiiirrraaaahhhhh……

      0

      0
    • bunnee says:

      I MMG X TGK LANGSUNG..TAU DA….DIA JADI GITU..HAHAHHA..TP TIME DIA JER LA X TGK…

      0

      0
    • teh_ais says:

      apa mslh si faizal tu?buat2 xnak bunga ngn replika cek..bagi kt org lain la kalo dh xnak sgt..sengal..msti dia bajet dia dpt no 1..silap2 dh redy speech omputeh dia tu…

      0

      0
      • dian says:

        izham tu kwn dia la. dia main2 pun org nak kecoh. kalau dah x suke apa pun salah kan? manusia…

        0

        0
    • chickn says:

      memang benci sgt wit FT…pernah datang company dinner buat persembahan…orang nak ambik pic wit him also he tak kasi….ask them to sit first….then after 4 songs…entah mana menghilang….blah laa

      0

      0
      • Mulut LancAnG says:

        Setuju! dia memang kerek.. Masa check in kat tempat aku pun macam tu gak… kerek smacam… prasan bagus sangat!!

        0

        0
      • jon says:

        mungkin sbb english kau berterabur kot…sbb tu die malas nk layan…hahahhahahahahahaha

        0

        0
  13. N.I.A says:

    saya lari sikit dari topik.. saya suka lelaki yang buat lukisan pasir dalam persembahan aizat semalam…who’s dat guy? creative o0o…. bulat mata saya tengok tv..sangat unikkkkkkkkkkkk..suke dan suke dan sukeeeeeeeeeeeeee~ ;)

    0

    0
    • leng loi says:

      saya pun shuke tapi kann…saya lagi suke persembahan tribute untuk arwah sudirman. touching beb…

      0

      0
    • jin noty says:

      pg td dgr kat HOT FM, aizat ckp cuma dia sorang artis lukih2 pasir kt M’sia nih..

      0

      0
    • hahaboy says:

      kalau orang biasa buat sand castle, dia buat sand animation/ sand art. orang tu orang malaysia ke? lepas ni mesti berpusu2 tawaran dapat. memang kreatif la aizat punya pilihan.
      tapi yang tak best, kamera tu asyik pandang tempat lain je. sand animation ni kena tumpu kat skrin tu sebab dia punya lukisan berubah2. ni tak. kamera asyik tukar focus.

      0

      0
      • Cik Nad says:

        budak paser tu kan gaara dlm citer naruto.. ha-ha. k tak lawak..

        budak tu pernah masuk rancangan nasi lemak kopi o kat tv9 beberapa bulan lepas..
        Memang berbakat. Pandai. Banyak jugak lukisan dia buat masa tu. Kagum dengan bakat dia ada..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sape name sand art artist tu???????????? sape taw….cepat3…tolong saya bagi taw nama dia

        0

        0
  14. kuah singgang says:

    Bleh jd walpaper lak pic2 kt atas nie…hehe

    0

    0
  15. giena says:

    NIA,awk same la kite,sbk tgk org yg mlukis dlm lagu sungai lui tu..

    0

    0
  16. wa lali says:

    sory la abg nara..wa mmg x puas hati la ajl smlm..mcm ade yg x kena je..sound lak byk yg sumbang..lebih2 lg kt lagu yg ade new arrangement..pastu kamera tang atas tu boleh lak terpusing terbalik smpai kepala wa terteleng 5 saat..dis year ajl x gempak pun..wateva pun, yg menang smlm mmg layak menang :)

    0

    0
  17. gegirlz says:

    Awan Nano mmg layak jadi juara…Pakej Lagu,Lirik dan Penyanyi yg bagus…Good job u alls…ter nangis time hafiz peluk herman tino tu…korang tersentuh x…

    0

    0
  18. poyo la lu says:

    aku harap sgt2 ajl 27 nnti si minah bnama cheryl bpakaian sopan,, jemu dah tgok lu asyik2 bju ketiak.. aku nasihat cara baik ni… so tlong la ini permintaan aku.. lu jdi pengacara memg bgus sey tpi pkaian memang out… hihih

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      pengacara mmg bagussss..
      Tapi sayang, tetiba da last tu tukar baju nampak k****k plk dahhhh..
      da elok2 pakai lengan panjang, sempat2 je nk bg terdedah.
      Hope la pasni Cheryl prihatin. Yg menegur, peminat jugak.. Sb peminat sayangkan anda! Hohohoho~

      0

      0
    • jon says:

      hey hey..juz because korg 2 ekor x ske doesnt mean org lain pon xske…ape masalah korg dgn ketiak ni? aku rase okay je…..less is better…:D segor sket bijik mata…..

      0

      0
  19. oolalala says:

    encemnyeee remy ishak..

    0

    0
  20. nureisha says:

    suka sgt persembahan alyah…lagi2 ade remy ishal ..sepadan gitu

    0

    0
  21. Faezah ngilai-ngilai says:

    apesal rata-rata tengok artis pompuan CAT KUKU..Hmmm

    0

    0
  22. wa pelik sama lu says:

    Hurmm. pendapat memang masing2.

    tapi rasanya semalam antara AJL yang gempak, just forget about the kamera yang terbalik sebab kepala wa pun teleng time tuh,

    tapi tengok dari segi lightingnya, pentasnya, backgroundnya, susunannya, start daripada iklan before AJL lagi, dengan konsep air dia memang smart, unik and berprestij gitew!
    tidak dilupakan, host yang expert, yang boleh memeriahkan suasana sangat2.

    0

    0
    • nano says:

      Setuju…….sejak kecik sampai besar tengok AJL kali ni stage and background plg cantik. Congrats ….boleh tau sapa pereka dia? Barulah berprestij…..

      0

      0
  23. zamry says:

    Alyah tu aku rsa boleh buat lebih dri tu cz she can do…but dispointed cz Alyah mcm COPY and PASTE je dri NERRA AF…..opss!!!

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      yup.. she can do more than that right?
      Tapi yg COPY PASTE tu xleh blah..
      I bayang dia buat lagi hebat tp psembahan dia gituw jer..
      Nyway ok lettew….

      0

      0
      • Bisul Saya Pecah says:

        Jap2… Kenapa cakap copy+paste dari Nera punya mv ea? Setahu aku, vmv Nera tue kisah anak patung yang display kat butik2, kedai baju. Semalam bukan ke Alyah lebih kepada Anak Patung dalam music box. Kalo ade copy sikit2 dari mv Price Tag tue aku percayalah sebab Jessie J memang ada jadi camtue. Konpius aku ngan korang nie.

        0

        0
  24. TZ says:

    KISAH HATI target for juara AJL 26, tapi apa nak buat AWAN NANO lebih berhak disebabkan sentuhan M.Nasir. Pelik dan pelik setiap kali ada je sentuhan M.Nasir sure akan juara… habis tak der peluang la pencipta baru utk naik? KISAH HATI sampai sekarang masih dlm carta di serata radio di Malaysia, lirik dan melodi nyer begitu indah. Tambahan pula kelantangan suara Alyah pada AJL semalam yang jelas dan cantik… Dapat kita lihat Alyah sedikit kecewa… Semua orang samaada dalam Radio Suria FM pagi tadi dan dalam Facebook target ALYAH the winner… Apa apa pun tahniah ALYAH… KISAH HATI betul betul meletop…

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      Owh..sb tu muke dia sedih je semalam? x senyum2 dah masa naik pentas, mse ambik bunga, muke ketat je Alyah..
      Vokal dia x lari; i means sama mcm tgk video klip jugak. nafas dia tahan mse nyanyi mmg susah woo nk buat gittuww,,,
      Tp Kisah Hati mmg terbaik! :)

      0

      0
      • ade aku kesah says:

        ko ni dh knp cik pingu???asek nk komen psl muke si alyah 2…suke dia la nk wat muka cmne pn…kte yg melihat bkn tau ape yg die rse…hnye die dn Allah jer yg tau sme ada mlm 2 die puas hati ke x dgn kemenangan die dlm kategori persembahan terbaik…hadoi la kau ni

        0

        0
        • Cik piNgu says:

          aik?? yg awak macam x puas aty tu knape?sy juz btnya selagi xpat jwpan.
          sy rasa teruja dengan lagu dia mlm td so sy mmg tgk A-Z la dia punya muka.. xkn nk tgk baju dia yg mcm barbie comel tu plk?? mesti la tgk muka.
          dan sy asik komen psl muka dia sb sy pminat dia n sy juz nk tahu knape dia mcm x senyum?
          x ke pelik kalo x senyum da menang anugerah?
          dan dah ade yg jelaskan bahawa dia tkejut tak sangka menang. Logik kalu sy trus btanya sb tak dpt jawapan kan? dah dpt jawapan sy diam la..
          Lagipun dr sy kutuk artis2, baik sy komen2 mende yg mcm ni dr sy kutuk2 orang.. Lagipun sy reply setiap komen yg sy rse sy nk komen dan sy rase bukan salah selagi sy tak jatuhkan Alyah!
          Ade ke ayat sy yg buat peminat Alyah sentap?

          0

          0
      • ade aku kesah says:

        hahaha…ape cik pingu???ko ckp brtnye slgi xdpt jwpn???aku rse aku dh bce kot ape yg org ats2 komen psl muke alyah…n kau pn ckp kau dh dpt jwpnnye…kn3…tbe2 ko ulang blek la soalan psl muke die…ape la kau nih..lantak pi la die…ade ke pminat alyah yg sentap???mmg aku minat alyah…tp xdenye aku nk sentap psl statement ko 2 der..hahaha…wutever la cik pingu…hnye die yg tau prasaan die…ko dok tv je kot ngadap muke die bkn ko tau pn pe die rse…

        0

        0
  25. Baby says:

    you alls,

    nape laaa takde orang perasan yang si alyah tu tak senyum sebab dia terharu beb! ke aku sorang yang juling? korang tengok balik masa dia ambik cek dan bunga. muka dia muka nak nangis coz terharu!

    tribute to sudirman actualy dah banyak kali sgt buat. and performance from the senior juga dah banyak kali. hope performance from the youngers more sebab lebih energetic and fresh.

    0

    0
  26. non says:

    AJL semalam secara keseluruhannya banyak peningkatan..syabas..kalau ader sikit2 xperfect tu..biasala. Tp beribu sesalan sebab abg nuar x dapat nyanyi lagu sedetik lebih..kalau dia ada..mungkin dia akan jd Juara AJL. Lagu tu wpun jac nyanyi bersungguh2 tp hati dan jiwa lagu tu hanya ada pada suara AZ..kalau tak xkkan edry suruh AZ nyanyi as lagu tema filem. Hafiz memang layak menang, senikata yg puitis sentuhan lagu dr M. Nasir, nyanyian yg menusuk kalbu..memang layak. Alyah..memang best sangat. Suara dan persembahan memang kene pada gayanya kehadiran remy ishak jejaka malaya, memang perrgghh..romantik sangat2 hahaha.beribu sesalan paduan 3 suara memang x kelip mata aku tgk semalam, takut salah sowang wat silap..aku paling suke shila amzah..hihi cantik laa dia skrg nie. Faizal Tahir..tu..aku raser bg kat projek pistol pun xpe..best pe lagu dia. pe2 pun..hope tv3 sentiasa study dan memperhebatkan AJL setiap tahun..tahniah semua yg menang!

    0

    0
    • cameraman says:

      tak jugak… kalo dah rezki Hafiz…rezki Hafiz jugak walaupun Anuar Zain ade. Anuar Zain pernah yer nyanyi sebelum2 ni kat AJL…tak pernah jd juara pun?? so janganlaa buat cter konon mcm anuar zain tu kalo ade..he is unbeatable…~

      0

      0
    • nano says:

      Yes kebanyakan lagu taun ni best2…….tak minat awan nano but congrats anyway. Target Beribu Sesalan menang tapi 2nd pun ok….hope ada lagi 3 Suara after this. Gadis Semasa pun best simple but best lagu tu.

      0

      0
    • jon says:

      ala m nasir buat melodi je lah….ntah2 die recycle taon berape punye melodi ntah….bukak2 laci jumpe…bagi kt budi hikayat…hehehe

      0

      0
  27. awatif says:

    alhamdulillah… yuna x menang.. yahooo…

    0

    0
  28. xsukaartisprasan says:

    overall sume ok.. best n puas ati tgk diaorg nyanyi..cuma ada 2-3 trio yg wat persembahan ala kadar mcm show biasa jer..

    tp kn,, ada x org lain yg prasan time nk amik adiah anak dara ND Lala mcm gediks smacam? dulu dia wat ke anak2an mmg la comey, skang nampak gedikss la plak.. mayb dia kene cover sket la prangai yg mcm tu..

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      a’ah nampak benar gediksss dia tu..
      buka nk jatuhkan dia tp mmg nampak sgt mcm ntah pape.. dlu dia ok je skg whatdehelllll?~

      0

      0
  29. gus sebastian says:

    Sapa kata asal sentuhan mnasir je mesti menang. Mawi tak menang ajl masa lagu aduh saleha ok, persembahan terbaik je.

    And you all kena rewind balik and dengar betul2, suara hafiz lebih perfect and smooth dari alyah that night. try listen again. ni bukan backup hafiz tau, cuma merumuskan apa yang terjadi malam tu huhu.

    0

    0
  30. aku la.. says:

    Serus,, sbb jiran aku tetap sokong alya!

    0

    0
  31. Cik Rini says:

    lagu kisah hati, sedap dan meaningful liriknya.lagu sedih, jd mimik muka dan mood jgk kene sedih.xkan lagu sedih , mimik muka ceria.hrpnye commentors semua clearlah pasal ni.kite jgn kutuk sebrgan artis tu muka cenggini muka cenggitu, dia sampai nak putus urat leher menyanyi..cube kalau korg yg menyanyi kisah hati tu, blh xbuat mcm aliyah buat…lagu tu susah gile nak bawk.anyway lagu2 lain pun best..awan nano, sedetik lebih,3suara,aizat sumer not bad.

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      Assalamualaikum Cik Rini..
      sy tak kutuk.
      Tapi sy juz ckp masa dia ambik hadiah n cek tu kan, muka dia mcm x hepi.
      Xde ayat kutuk pun kat situ? ce check balik kat komen2 sy yg lps.

      x tau la kot ade yg komen kutuk mimik muka dia. I juz comment muka dia mcm tak hepi msa ambik hadiah then Baby reply katanya muka Alyah sebegitu sb mcm teruja la kan menang. x cakap pun muka dia tym nyanyi sb dah lagu sedih mmg la muka kena sedih. Kteorang tak kutuk taw! Huhuhu..

      MyB sb dia target menang kot tu muka penat nak senyum. Susah tau dia nyanyi lagu tu, tgi gler suara nk bawak.

      0

      0
      • Cik Rini says:

        hai cik pingu, taklah saya ckp overall utk commentors yg komen pasal aliyah..sbb ada sstgh mcm xfhm kenapa reaction ssorg tu hepi, sedih, terjatuh sbb kain labuh..maybe words kutuk tu sy slh guna.word spatutnya, kritik.kdg2 kesian jgk jd artis..buat yg terbaik dah, tp masih jgk org pandang negatif..tp tulah kan, nama pun artis..cenggitulaa..anyway thanx cik pingu for ur komen.

        0

        0
  32. alamaya says:

    tukar nama AJL —— pertandingan ketiak malaysia.. dan peha artis – artis malaysia

    0

    0
  33. pearl_eye says:

    ana rafali tu dh kenape… gedik sungguh….baju pon tah pape…..

    0

    0
  34. abc says:

    rasanya pas ni black, hazama ngan azlan da blh buat “3 suara” versi lelaki…dari beribu sesalan ke BERIBU PENYESALAN…hahaha…

    0

    0
  35. mende_ntah says:

    Boikot artis seksi, gedik, glamer je lebih..bakat hampeh….

    0

    0
  36. mende_ntah says:

    Bersama-sama memboikot artis seksi, gedik, glamer je lebih..bakat hampeh….

    0

    0
  37. borneo girl says:

    HAFIZ NYANYI LER BEST SIAP ADA HERMANTINO LAGIK,LEGEND TU GENG:-)

    0

    0
  38. hehehe says:

    hafiz juara tu kira ok lar coz lg tu mmg puitis pun…tp pd aku lar dr bg no3 kat ft baik lagi aizad…ada dpt bite tak yg bilik persalinan aizad kene pecah msk n laptop abg dia kn curi…td aku ada bc tp lupe lak bc kat forum mn…sian dia org siap merayu lg pulangkan laptop dia n nak bg pencuri tu laptop baru lg…

    0

    0
  39. cikaro says:

    tapi suara alyah mmg the best la. susah tuuuu nak kontrol suara dengan keadaan statik je. kalau tak kene gaya mau putus urat kentut. haha. ape2pun gimik music box dia mmg menjadi.. suka3..aku kecewa alyah tak dapat at least tempat ketiga. belum rezki dia lagi gamaknye.. emmmm

    0

    0
  40. laily says:

    nasib baik yuna xmenang 1 pun..weeeee~~

    0

    0
  41. kuang3 says:

    ingatkan alyah menang vokal terbaik, she really done good job yesterday, and paling pelik time tribute to arwah sudirman. kesian arwah adakah tribute kan lagu. pergilah tanya ulama jk org dah meninggal kita masih mainkan lagu atau cerita2 simati, apa yg simati akan dapat.really sad to see actually

    0

    0
  42. FRM says:

    sesape yang busuk hati sangat dgn Yuna tu confirm2 tak tau pasal music. maybe orang dari ulu kot. get a life

    0

    0
  43. adik peja tahir says:

    abg peja tahir plg smart sekali..heheehehehe…..tahniah tuk dia smpena tmpt ketiga..xtgk smlm sbb gi kt ustaz azhar..hihi

    0

    0
  44. ustazah blur says:

    assalam semuaaa…
    ustazah nak tau je..bab2 ni ustazah nak gak nyelit..
    kol bape selalu depa pakai mekap & baju ya???
    peh tu org yg datang tu katanya sebelum kol 7 mlm dah masuk dewan???
    wslm..
    ustazah tak bersalah..ustazah nak tau jeekkkk… uhuk uhuk :(

    0

    0
    • ostad says:

      wassalam…..
      yg mane nk smayang magrib mekap lps magrib….
      ..jaclin victor time maghrib die tgk doraemon……same ngan yg period…
      ….yg masuk dewan b4 pkl 7 bleh gi smayang kt dlm stadium..tp gilir2 lah sbb surau kecik…
      ..juz nk bgtau kt ustazah…kite bersangke baek lah ye:)

      0

      0
  45. rooney macaroni says:

    korang perasan x masa dorang umum alyah persembahan terbaik, muka monoloque macam terkejut..dia mcm ckp cmni..hah?? aku gelak guling2, die ingatkan die boleh menang kot..haha.

    0

    0
  46. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu cuma minat ngan siti je yg lain minah jambu tk minat terima khaseh aje lah yeeeeee !!! Bwek !!

    0

    0
  47. nak komen says:

    aku cuma nak ckp jee..jgn marah ekkk
    aku tgk ni mcm pondan skit….
    suara pun mcm lelaki skit..
    tapi oklah dia nyanyi
    JGN MARAH YERR..heeeeee

    0

    0
  48. ikan kekek says:

    harini birthday saya ^^, syg u alls hehe

    0

    0
  49. adik tiri jiran yuna says:

    its okay klau Yuna tak menang satu award pun kat ajl.At least dia dah go international compare to yg lain2.Dia dah menang kat situ :P

    0

    0
  50. Jambu says:

    Asyik2 faizal tahir… erghh… plzzz…
    Lagu kisah hati lagi best…
    Tapi nasib lagu awan nano juara.. fuhh lega ~~~

    0

    0
  51. fakhrul zaman says:

    tapi iklhas..kecewa dgn kemennagan hafiz dalam “vokal”.Pada pandangan saya, persembahan terbaik wajar dapat kepada Faizal Tahiiz kr..kerana gimmicknya cukup “berbeza” dan sesuai dgn dengan persembahan mesej “hukum karma’ tentang dendam dan kemarahan..cukup “masuk” dgn iklim lagu…sayangnya juri “terlepas pandang atau mungkin dan 2 kali faizal menang persembahan terbaik, bagi kat artis lain pulak….dan vokal patut dapat kepada Alyah…lagu kisah hati amat sukar untuk dibawa, dan ‘lenggok suara aliyah semalam..antara terbaik yang pernah dibuat…untuk Hafiz? oklah…not bad tapi ‘idea sambung video klip lapuk” dan suara hafiz sama seperti lagu “Memang jelas” masa tahun lepas..apa2pun itu pandangan peribadi..tahniah untuk hafiz kerana ‘rezeki”.

    0

    0
    • ixora says:

      bagi saya hafiz lagi layak menang tuk vokal…sbb kawalan suara dia lagi smooth n xde sumbang…alyah kalu dengar betul2…de sumbang sedikit…mse part tinggi…vokal ni bkn setakat nyanyi nada tinggi blh dpt vokal terbaik..yang penting penghayatan n suara tu kne smooth…hafiz lbih layak…

      0

      0
  52. suke rambut awan says:

    rmbut hafiz wat anak buah aku xmalu nk tayang rmbut die kt org ..umo bru 4 thn lelaki jugek…haha siap ckp rmbut adik mcm hafiz…ok la tu..ngerbang pun ngerbang la dik oi..ttp chumel..

    0

    0
  53. Cik Mila gojes says:

    Pandangan peribadi aku :

    Mmg HAFIZ selayaknya menang, in fact aku dah bet dgn pakwe aku & mmg dia mng aku lega. Hafiz boleh pergi jauh, suara dia sangat2 sedap, voice control & penghayatan dia sgt bagus, no doubt dia menang vokal terbaik. Bakat yg ada pada dia seharusnya digilap dan diambil serius. Dia bleh jadi legend mcm Jamal Abdillah or Anuar Zain.

    Psl yg x puashati dgn Faizal Tahir masa ambil hadiah, korang tak paham yg Idzham Omar tu kira kawan baik dgn FT. Dia gurau2 ckp nanti aku amik sbb itu kawan dia. Relax majlis smalam bukan majlis amal, tp majlis nyanyian yg nak happy2 lagipon itu kawan dia, buat album dia sama2 apa yg kurang hajarnya? Aku tak tgk apa yg salah kat situ. Please jgn buat spekulasi meluru yea.

    Overall aku puashati dgn AJL kali ini just aku rasa sedih x dpt tiket VIP saat2 akhir, melepas dah kena tgk kat luar stadium huhuhu

    0

    0
  54. aku says:

    hurm…kita dok bising2 lagu tu bagus, lagu ni patut menang, lagu ni hampeh, tp yg dpt riban2 set2 deme jugak…kita dpt pe je yep..hua3~~
    tetibe rase nk jd retis gak, x payah keje laen..haha

    0

    0
  55. Anonymous says:

    yg korg nak jeles kat dia yg mencuba yg terbaik buat ape…pelik betul…. at least dia berusaha sehabis mungkin….tak de kesedaran sivik…..mcmmane la melayu nak maju…

    0

    0
  56. akubintangmubulanku says:

    untuk mereka2 yang xpuas hati dan kutuk2 FAIZAL TAHIR tu….sedar sedar la…..faizal tahir xbuat ape2 salah pooon kat korang!!!!!!!! suka suka hati je nak mengata dia….xde kesedaran sivik betul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! macam bagus je org2 yg suka2 hati je kutuk2 faizal tahir….kalau jeles sangat kat FT, usaha la jd lebih bagus dr FT…xyah jeles2 kat FT sampai asik pertikaikan je ape dia buat….stress aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  57. shoutvoc says:

    wah meriah nye AJL kali nih. Persembahan artis2 sume mantap2. cume lagu karma tu kalo diganti dengan lagu kisah hati @ sedetik lebih baru la terpat result dier..

    0

    0
  58. Azza Azman says:

    adakah anna rafali pakai baju kawen mak dia…

    body shila amzahleih kembang dari kak jac dan kak ning

    remy ishal biarpun macam bangla (korag cakap) tapi macho lah nak banding dengan lelaki jambu ala retis korea pujaan korang tu.

    0

    0
  59. Rasanya malam tu baju Alia je paling cantik..
    betul tak?

    0

    0
  60. budak nano says:

    overall AJL mmg best. Hafiz memang best. full package!!! cuma aku terkezut tengok muka Ning time dia menyanyi ngan Shila & Jac. Nampak pelik sangat hidung & mata dia. Maybe kesan make-up kot….

    0

    0
  61. lady says:

    congrats to all yg menang n yg tak menang cuba lg lah next year yer:D anyway YUNA nie for me mmg dah sweet n sopan dgn imej bertudung tp lately fesyen dia PELIK,BURUK dgn combination colour yg entah ape2 klu ia pun colour block or trend n Too Fit untuk dicontohi peminat coz sewajarnya penampilan wanita muslim yg bertudung biarlah bersederhana tetapi ttp nampak sweet mcm wardina,irma n diana:)

    0

    0
    • jon says:

      easy….jgn la contohi die kalau rase die tak cukup perfect…..die kan performer…ko nk bersederhana….ingat keje kt opis ke nk bersederhana….byk songel btol lah…..

      0

      0
  62. chelin says:

    Ning muka cam bapoks… jac nyanyi dengan shila pun dah cukup…

    0

    0
  63. makcikcantek says:

    alyah deserve persembahan terbaek – siyes sluruh stadium bersorak utk dia. dia mmg best.khdiran remy ishak adalah gimik yg sgt best – brapa payment dia ek i pun nk lentok kepala jugak.
    awie sgt2 memanas kan stage.i luv u awie!!
    atilia – ntah apa2 ko nari makyong.
    najwa ; sgt manis mlm tu.tapi kakak ko yg nebes tu xyah la duk sebelah.

    0

    0
  64. Peminat Sudirman says:

    Gandingan Black, Hazama dan Azlan memang mantap tapi macam kurang rasa…kalau mereka membawakan lagu Hujan dendangan arwah Sudirman pasti lebih menyentuh perasaan dan menepati tema AIR pada malam tu…

    0

    0
  65. Ape la Korang nie says:

    YUNA…AMAZING!

    0

    0
  66. silentgirl says:

    jac- best gak la die nnyi sdetik lebih…baju die sgt gojes n unik
    alyah – mmg style wat ala2 doll in music box..cm price tag pny vc..nice one! aku suka psmbahan die..tp bkn la sbb remy.
    3 suara – ning n shila amzah npk over…due2 mgelinjang nk show off knon suara power gile…jac je cool.
    atilia n monoloque – so so je
    yuna – yawnnnn…bosan! next pls
    ana rafali- owhhh plssss throw away that grandma style..buruk sgt baju ko senah! suara da la gedik nk mampos.. ‘kalau da bkenan..jmp la AYYYYYAH dan mama’ ….pls pronounce ayah correctly with single ‘Y’ xpyh nk harkat sgt sbb..benci!
    najwa – owhh..ni lg 1 disaster..baju sedih n suara pn sedih..
    F.T – biasa2 je..xsuke lagu die..so as for me..so so je
    hafiz – vocal die mmg mcm dlm radio..ptot mnang..yela kan…xkan suhaimi mior hasan lak mnang
    overall…aku rase AJL 26 tbaik..xde da band2 bdoh n lagu2 sengal yg mrosakkan imej AJL..cheers~

    0

    0
  67. sembilangagger says:

    woahhhh! ning duduk atas krusi invinsible!!!!!!! XD

    0

    0