Written by AbangNara | November 9th, 2017

Pejam celik pejam celik, kita sudah pun memasuki bulan November di tahun 2017. Pantas sungguh masa berlalu. Di tahun ini ramai selebriti yang telah menamatkan zaman teruna/gadis mereka dengan mendirikan rumahtangga. Abang Nara pasti ramai yang patah hati, kecewa dan berendam air mata apabila selebriti kegemaran mereka bergelar suami/isteri orang.

Abang Nara masih lagi tidak dapat menerima kenyataan Ummi Nazeera dah jadi bini orang. Sampai hati Ummi mengecewakan hati ini

Namun masih ramai lagi selebriti-selebriti lelaki dan wanita yang masih belum berpunya A.K.A single. Abang Nara selalu ushar laman sosial mereka dan nampak diorang sedang “living life to the fullest”. Menjadi single bukanlah bermakna diri kita ini “loser”. Banyak benda yang kita boleh lakukan sesuka hati tanpa perlu terikat dengan sesiapa. Antaranya:-

1. Lebih banyak masa untuk fokus diri sendiri

Bila single, kita tak perlu keluar dating, tak perlu bergayut di telefon berjam-jam, tak payah nak balas mesej Whatsapp. Pendek kata, kita ada banyak masa untuk fokus kepada diri sendiri. Kita boleh “reflect” apa yang telah kita lakukan sepanjang hari, boleh rancang perjalanan kehidupan dan macam-macam lagi dengan banyak masa terluang. Contohnya macam Fattah Amin yang selalu mengeluarkan kata-kata hikmah tentang kehidupan di Instagramnya. Inilah salah satu kelebihan menjadi single. We have time for ourself.

2. Boleh luangkan masa bersama kawan-kawan

Kalau dah berpunya, jangan haraplah nak pergi keluar lepak dengan kawan-kawan. Setiap hujung minggu je mesti si dia akan ajak dating. Kalau dapat kekasih yang cemburu, keluar dengan kawan pun boleh gaduh. Ha, kalau jadi single macam Fazura nie, kita akan ada banyak masa untuk ‘catch up’ dengan kawan-kawan lama. Boleh dengar cerita diorang, boleh gelak-gelak teringat memori lama, boleh lepak sampai lewat malam dan macam-macam lagilah. Seronok kan jadi single?

3. Boleh travel seluruh dunia

Satu lagi kelebihan menjadi ‘single’ ialah tiada orang nak melarang anda daripada pergi melancong ke mana-mana. Yang lagi best tak perlu nak rancang sangat kalau nak travel. Hari ini beli tiket, esok apply cuti, lusa dah boleh fly. Tak perlu adjust waktu dengan si dia. Untung kan? Contoh macam Mira Filzah nie. Abang Nara tengok Instagram dia macam dah pusing satu dunia. Seronok sungguh!!!

4. Suka hati nak posing gambar macam mana pun

Bila kita ‘single’, tiada hati yang perlu dijaga. Nak upload apa-apa jenis gambar kat Instagram/Facebook semuanya boleh. Gambar terbaring, gambar dengan kawan lelaki, gambar dengan kawan perempuan, gambar tengah tidur, gambar makan nasi mulut ternganga semuanya ok. Tak ada orang nak pantau. Bab-bab bergambar sesuka hati nie Janna Nick memang power. Dia punya gambar semua memang ‘rare’. Tak caya leh ushar Instagram dia. Kelakar beb!!

5. Tiada halangan untuk bershopping sebanyak mana yang anda mahukan

Inilah kelebihan menjadi ‘single’ yang paling best. Duit kita suka hati kita nak shopping apa. Tak payah nak simpan duit untuk belanja si dia. Semuanya untuk kita. Boleh shopping sampai lebam!!! Tak ada orang pantau, tak ada orang marah, tak ada orang berleter dan tak ada orang merajuk. Bab-bab shopping nie Abang Nara suka tengok Neelofa. Handbag dia, tudung dia, spek mata hitam dia, seluar jeans dia, baju dia. Memang kuat shopping juga Neelofa nie.

Dan bila bercakap tentang ‘single’ dan shopping ini, korang wajib tahu tentang 11.11 Shopee Super Sale!

Dianjurkan bersempena Asia’s Single Awareness Day (Hari Untuk Mereka Yang Single), 11.11 Shopee Super Sale merupakan pesta online shopping untuk 11 hari berturut-turut bermula 1 November sehingga 11 November ini! Pelbagai promosi, tawaran, kempen, diskaun yang boleh diperolehi di Shopee. Rakyat Malaysia semua boleh bershopping sakan pada harga super duper awesome macam barang-barang yang dijual pada harga RM11 ini.

Ini adalah “the best of the best” punya promosi yang boleh anda temui sepanjang kempen 11.11 Shopee Super Sale ini. Selain itu, dari 1 November sehingga 10 November, akan ada 3 kali “Shocking Sale” setiap hari pada waktu yang berbeza. Special hanya pada 11 November shaja, “Shocking Sale” akan berlangsung sebanyak 5 kali. Inilah peluang anda memanjakan diri anda seperti Queen/King tanpa membakar dompet anda. Banyak gila boleh jimat!!!

Utk kengkawan semua yg tak familiar dgn Shopee, e-dagang ini juga mempunyai jaminan ‘Lowest Price Guaranteed’ dimana harga Shopee adalah terjamin yg paling murah! Sekiranya korang dah beli kat Shopee dan ternampak harga yang lebih murah di halaman web pesaing lain, Shopee akan membuat pembayaran balik sebanyak 120% perbezaan harga tersebut! Wow, awesome kan Memang berbaloi kalau shopping kat Shopee, rilek je hati Abang Nara bile nk shopping kt Shopee.

Setiap hari sehingga 11 November, anda hanya perlu “spin” di applikasi Shopee untuk peluang memenangi pelbagai hadiah menarik seperti voucher Shopee, Shopee coins, hadiah utama setiap hari dan macam-macam lagi. Semuanya bernilai sehingga RM300,000. Fuh!!! Hebat sangat-sangat nie.

Nak good news lagi? Hanya utk pembaca Nara sekalian! Korang boleh pilih nak Milo, Nescafe, bijiran Nestle Honey Gold Flakes, syampu L’Oreal atau lip balm Nivea hanya utk RM1 je!

Senang je caranya! Korang cume perlu:-

1. Download app Shopee
2. Cari item bernama ‘Shopee Super Sale’
3. Gunakan kod ‘NARABARU’ utk dapatkan harga RM1 je!

Dah redeem tu jgn lupa share berita baik nii kat kengkawan sekalian ye. Promo RM1 nii hanya utk pengguna baru dan pertama kali Shopee sahaja dan terhad kepada 200 penebusan pertama! So siapa cepat, dia dapat!!

Peminat2 tegar Shopee yg dah ada banyak experience shopping kat Shopee tu jugak bole gunakan baucar ‘NARA11’ utk dapatkan diskaun RM11 hanya utk 11.11 Shopee Super Sale ini!

Semua ini dan banyak lagi promosi-promosi yang best bersempena 11.11 Shopee Super Sale sedang berlangsung di Shopee. Jangan lupa untuk muat turun applikasi Shopee di Google Play Store dan juga Apple Store supaya anda tidak ketinggalan kesemua tawaran yang berlangsung. Inilah peluang keemasan anda untuk membeli sesuatu sekaligus menghadiahkan diri anda sebagai seorang yang single dan independent. Sesekali berbelanja untuk diri sendiri apa salahnya kan?

Selamat memanjakan diri anda sempena menjadi seorang yang ‘single’!

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 responses to 5 Selebriti Yang Masih Tidak Berpunya & Apa Yang Anda Boleh Pelajari Daripada Mereka

  1. Anonymous says:

    Bang Nara kn dh ada isteri..x kn umi nazeera dh kahwin bang Nara kecewa..biar betik bang Nara ni

    5

    0
    • Apartment 2020 says:

      Errrr mcm tak make sense sgt je naraaaaaa.
      Even artis yg tak single & dah kawin pun boleh je buat sume tu..
      Tgk sazzy falak, jozzlyn, sakinah, ramona smua2 tu ok je jalan merata, shopping sakan, tgkap gambar gila2 dan lain2……
      Sape kate dah kwin takleh buat sume tuuuuu

      9

      0
    • Jenny says:

      kak lofa paling kelas.. i love you kak lofa .

      6

      1
  2. wekkkkkkk says:

    kalau single dn pendapatan anggaran 5k-10k sebulan pun kalau nk beli rumah atas 500k pun bank x approved..bank nk penjamin. Hado penjamin boleh kot.

    4

    0
  3. Anonymous says:

    Yg no 3 tu diakui..mmg enjoy..ala artis m’sia ada job ada duit lh..esok x de job..gelabah..masa bujang ni lh kukuhkn ekonomi dan harta. shopping kt shopee online mmg selesa.

    0

    1
  4. jaja says:

    agak2 la..yg ney selebriti kot..brduit..cbe pk yg single..tp..dlm keadaan yg bese2..ckup2 mkn..mnde arrr..post contoh artis..mmg x ah wey..duhai..benak2..nyampah plk aq wey..

    3

    0
  5. melati says:

    5 selebriti tu cuma saya boleh belajar dari Mereka , nk cari Kucing yg Manja & Cergas , sebab 5 selebriti ni mereka dh tahu mereka akan bercakap gan Kucing sorang2 bila tua nanti..tu jewwwwww

    0

    1
  6. agaa 5c says:

    tukar2 lelaki, pi holiday nak try semua cendawan

    2

    0

Leave a Comment

Optional