Written by serenity | March 27th, 2016

Majlis resepsi perkahwinan penyanyi Adira Suhaimi dan Datuk Seri Adenan Abu atau lebih dikenali sebagai Dato’ Red telah berlangsung malam semalam di sebuah hotel di Ranau, Sabah. Ini beberapa keping gambar dari majlis resepsi itu.
 photo 12910237_196678160712938_1501979111_n.jpg
 photo 12277561_885063758280213_1864684362_n.jpg

Majlis tertutup itu dihadiri ahli keluarga dan rakan terdekat pasangan tersebut.

Adenan mengakui sudah bernikah dengan Adira pada 3 Disember tahun lalu di Majlis Agama Islam Songkhla, Thailand.

Menurutnya, pernikahan itu menggunakan wali hakim dan dua individu warga Thailand menjadi saksi.

Tambahnya, dengan sekali lafaz, Adira sah menjadi isterinya dengan mas kahwin sebanyak RM1,000 tunai.

Sebelum ini terdapat desas desus bahawa Adira telah hamil anak kembar namun mengalami keguguran. Adira bagaimanapun enggan memperkatakan mengenai desas desus itu.

Lagi tiga gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 12899644_196678134046274_1120194520_n.jpg
 photo 12531043_999466633474423_421037230_n.jpg
 photo 12919262_196678144046273_265487975_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

64 responses to (5 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Adira Suhaimi Dan Dato’ Red

  1. kwn mu says:

    cantik baju dia..wpun wat kndri lwat xp still meriah..

    0

    0
    • Muz says:

      Annoyed gila dgn org yg nak letak juga pangkat ‘dato’ in whatever that they do.
      Kat kad kawin ke apa ke. Eeew. Geli lah! Low profile people wont even bother to show off their status

      0

      0
    • Cokin says:

      Holy shaaait. Gila kg.
      Mmg no taste lgsg ni.!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      tetap tejol huhu…sedih maseh lagi nk berseksi

      0

      0
    • NANA says:

      KESIAN KT DIRA…..aku simpati sgt…..dh la xde mak bapak. xde nk upload gmbr dgn famili. aku tak dgn dato’ pon meriah lg dr ni. merasa la diraikan dgn meriah nye. kalo dato’ ni ceraikan dia, mesti lost sbb tak de org nk tanggung hidup die. ssh jadi manusia yg guna kecantikan utk tangkap org kaya ni. aku tak cantik tu psl ke usaha cari duit sendiri.

      0

      0
      • serena says:

        hai cik nana..perlu ke puji diri sendiri ..hehehe…

        0

        0
      • anynomous says:

        so, majlis grand and meriah tu lambang kebahagiaan u ke nana? jgn mengata2 org.. u blm tentu bahagia till jannah even x kawin laki org like adira buat.

        i bkn fans adira jauh sekali blakikan suami org. cuma, kata2 u tuh mcm up kan diri sdiri..biarlah adira wat majlis mcm mne pun.x smstinya laki dia dato kena wat mjlis grand2.

        lagikan sam ngn tilla majlis juta2 pun kena kutuk, apetah lagi mjlis depa nih..

        i x suke pencaras x kira la tokti kw, pasah ke, hanes suraya ke, watie elite ke, etc.. tp better kutuk pangai diorg dari duk ngata mjlis diorg x grand.

        majlis grand2 kalau x bkekalan buat ape nOks~semoga u tak hidup dlm hutang wif ur laki sb majlis grand mse nikah.

        0

        0
        • NANA says:

          bukan nk pelamin lima tingkat atau kek 10 tingkat….maksud grand kt sini bile kawan2 dtg meraikan…famili dtg dgn ucapan dan doa yg baik2. lps sah je lafaz nikah mak ayah dtg peluk….sedara mara cium pipi….tu maksud meriah. ada paham. majlis kite jd meriah walaupon majlis simple. ada paham. aku bukan suro buat utang…aku suro cari berkat.

          2

          0
    • sedeyyy says:

      Ni bukan kawan ni klu xtegur kwn sndiri ada buat salah, tp lawan dlm diam. Huhu. Sedeyyy

      0

      0
    • no entry says:

      cantik kata kau???? Owh.My.Gowdddd!!!!!!!! macam baju pasang siap main tangkap muat aje…PPRT brand ke nih?? apa kelass. This is worse than baju perampas senior @ Kinah @ bini ke2 si Serap tu
      kesian..inilah nasib jadi nombor 2. nak sangat laki orang. nah ambik kau!

      0

      0
  2. yg suka tngok pic says:

    biar wat kenduri lambat janji nikah sudah..dlm islam yg penting nikah..cantik dress..

    0

    0
  3. cikyah says:

    low class nya tgk..ngan baju ntah pape. pelamin pn ltk lampu lip lap je. mcm x mmpu je dato. x pe la. pdn la jd bini no.2.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Seksa baju tu . Hurmm ;(
    Apapun semoga bahagia adira bersama suami
    dalam melayari bahtera rumahtgga … Sama2 perbaiki diri
    dari segi akhlak dan ilmu agama.

    0

    0
  5. apapun tahniah says:

    Mugkin adira patut labuhkan siket tudung tu kot.tgk mcm xsesuai.malu i sbg pompuan menengoknya.yawww

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Tabahnya isteri pertama dato red tgk somi bersanding ngan pompuan lain..ermm…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Baju tu pkai yg sedia ada kt butik ke?? Huhuuu lampu lip lap kt plamin tu nnti bole pkai blk gantung kt umh masa raya… Jimat..

    0

    0
  8. Kak nam pj says:

    Patutnya dato red sbgi suakibyg verusteri 2 x yah upload gmbr oersandingan awak tu…bisr je la si dira jd upliad..mmg x reti jaga hati isteri pertama…

    0

    0
  9. Kak nam pj says:

    Patutnya dato red sbgi suami i yg beristeri 2 x yah upload gmbr persandingan awak tu…biar je la si dira je upload..mmg x reti jaga hati isteri pertama…

    0

    0
    • anon says:

      Dia ni mmg nak tumpang glamer….. Seblm berkawin dgn adira, takde sape pn yg kenal dia kan. So dia sengajalah nak tayang, wat ape pulak nak jaga hati isteri pertama. Dasar lelaki tak guna..

      0

      0
  10. Anonymous says:

    si dato red ni punya bahasa kat ig dh mcm rempit dah.. meluat..

    0

    0
    • bluek says:

      Betul mcm budak2..ya la dia kan iq rendah mmg camtu.. title pun beli je…kat IG kunun #akuyangkawenkau ygpanas.. tlg kami x panas pun cuma kesihan sbb kau x reti hargai pompuan aka isteri 1 kau yg gojes tu….aku harap dia tggl kan kau sbb aku rasa ramai je nk dia tu sbb cantej di luar dn cantek di dlm…pastu bisnes kau lingkup kau tgk si dira tuvtggu kau x. Padahal datin tu dh 10 tahun ngan kau..ms kau berniaga kecil2an je duku

      0

      0
      • Anonymous says:

        si denan ni keje apa sbnrnya.. tetibe dr ceruk mana dpt dato paduka bagai.. business ke..muka n bahasa takde tokoh vvip lansung haha

        0

        0
      • rupanya jadi dato start dr bisnes kecil2an buah duku. ooooo.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Kihkihkih…mcm budak2 baru nk up jer ayat ko Dato red,xpelah xde gelaran Dato pun xpe asalkan x kejam cam ko,kawen tu kawen jelah tp jg la hati isteri pertama ko tu..

        0

        0
  11. juga says:

    nampak berisi dah si adira nih. Baguslah. mudah2an lebih berbahagia. udah2lah nak carik salah orang, habis semua pelamin, baju nak jadi bahan lahar. diaorang dah kawin pun, doakan yg baik2 jer. kita ni belum pasti lagi gi mana, ntah2 pelamin tak dapat, terus masuk liang kubur, dapat batu nisan terus.

    0

    0
  12. Wellsaid says:

    Dh mmg jd trend org kita. Menyibuk kan no 1. Cemburu ler tu laki memasing x dato! Sibuk perihal org lain. G cek laki sendiri takut2 kat luar menikah/usung anak org kehulur kehilir!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Klu dah mcm ni perangainya x kawen ngan dato pun xpe,bt hape kawen ngan Dato tp terpaksa berkongsi,blk2 isteri pertama yg mkn hati isteri kedua pun blm tentu blh bahagia selm-lmnya,skrg yg x dato pun byk jer yg bekerjaya n gaji tggi mampu jer hdp selesa..

      0

      0
  13. ntah says:

    eeeee rimas
    a. baju dia
    b. pengantin2
    c. pelamin
    d. semua di atas
    cer pilih…haaaa aku xkawin gan dato pun meriah noks

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dah jamah baru nak sanding..napk cheapskate pulak tu majlisnya..terima jelah ya adira..kau kan asal boleh so sajaklah dgn majlis macm ni..majlis asal boleh..kesian…asal adalah ya jgn tidak pulak.hmmmmm

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Wow merah putih memang matching. Simple n nice. Tapi cantik lagi time tunang dulu. Hee

    0

    0
  16. Datin Adira says:

    Nanti bila abg dah ceraikan yg pertama tu, kita akan bahagia selamanya, skrng ni xleh lagi sb nanti kena kecam, x sabar nak jadi datin red real muakk

    0

    0
    • Meluat says:

      Kah jgn mimpi…doa2 terbaek utk datin red aka isteri pertama supaya rumahtangga dia ke jannah….tp kami doakan jodoh kau samdol berdua denan & dira ke jahanam….ialah doa org teraniya x de hijab ( x terniaya ke samdol 2 org ni pi kawen kt siam ms datin red dlm pantang sebulan baru?)

      0

      0
  17. zizi says:

    Nara… hang ni mng degil naaa. X yah upload apa2 psl malaun 2 org ni….kami meluat…orh lain kawen 2 jg tp x kejam cam depa…

    0

    0
  18. Cik Kim says:

    Awat top tu macam kek fondant.. keras bergula

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni la paling tepat gambarannya. dan adira macam patung atas kek yg beli kt kedai cina mentakab.

      0

      0
  19. #$%€ says:

    Pengantin pakai bedak batu ke? Putih nau…

    0

    0
  20. anon says:

    First pic…..urgh….dato red or whateva……feel like punching him & wipe that smug off his face…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    pelamin stacy&akim lgi lawa n meriah

    0

    0
    • kajol says:

      Patut la pelamin dan majlis akim&sacy gemilang….meraka tu anak dara & bujang…yg cuople sendu ni lesbian dan suami org dh x de seri….akim&stacy dpt restu bkn saja peminat tp dr semua…tp cople sendu ni dpt kata nista dr semua sbb salah mrk sendiri…kawen ms datin dlm pantang..kt siam cam tergesa2 sbb sume kadi kt malaysia ni bercuti….pastu x de persaan nk manja2 kt IG
      …nk tunjuk2 dia je ada somi/bini..lu fikit la sendiri

      1

      0
  22. Anonymous says:

    mula2 klur gambar nampk dato red macm boleh tahan jugaklah kan..bila dah banyak kali klur gambar..nampk buruk pulak..ala ala jantan miang gituuuuu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      lepastu bahasa dia tah apa-apa. mcm tak matang. Caption dkt ig mcm bdk2.
      dengan wawawawa nya lagi.. dengan Hashtag tah apa2.. azwan ali lagi bagus la

      0

      0
  23. TABUAN says:

    BUAH DADA ADIRA BENGKAK SEMACAMMMMMMMMM AJE..
    UMUR BLUM 40 THN BUAH DADA DAH BENTUK MACAM TUUUUUU…

    0

    0
  24. Aku sebatang kara says:

    Adira si tetek labuh gak SI adenan ni suka…????

    0

    0
  25. Godek says:

    Eww..low class betul majlis samdol berdua! Lampu raya tahun 90an p gantung kat pelamin pasaipa?opps lupa,ye la nikah pun kt siam jer,asal blh je Adira ngan tetek selambak pakai tudung singkat..Dato Red kejadah nya,nama dlm IC ko mmg Red je ke..?Sadis betul!

    0

    0
  26. adiro says:

    buruknya baju…mahal kali baju tu kan..?..hehehe

    0

    0
  27. lan says:

    baju tak cantik. macam nak pergi buat show je..

    0

    0
  28. ciktom ketoketampi says:

    mula asalnya kain net gaun tu nk buat kelambu baby.. dia pkai dulu amek feel

    0

    0
  29. DIA says:

    bersederhana tu bagus, tp sebagai retis biasa kita tgk mmg meriah dr segi pelamin, baju dan segalanya kan.. kad jemputan dia dah cukup chantek & nampak class dia, bila tang baju tak nampak gaya ko lee raja sehari.. dah mcam ko g makan malam jew & pelamin dah macm dlm filem hindustan zaman dulu kala tang lampu2 tuu… bg aku, kawen & majlis tuu sekali jew dlm hidup so mmg aku nak yg terbaik ikut kemampuan kita kan. walaupon majlis sederhana tp baju, makeup & pelamin tuu biar lee terbaik. entah kenapa ati nee dah berkenang sgt ngan songket stacy pakai tuu, mmg nampak class dia yg tersendiri.

    0

    0
  30. Lara says:

    kalau la I ni Datin Red, mesti I tersenyum tanpa berkata apa2… tapi DAtin Red of course tak macam I cakap ni.. ini kalau I.

    0

    0
  31. Peminat Adira says:

    Apasal lah buruk bebenor baju adira tu…dato red tak mampu nak bagi yg grand ke.. kesian plak aku nengok adira ni…

    0

    0
  32. sara says:

    heheh ni je ke laki bpangkat dato mampu buat majlis…dengan baju huru hara mcm nak g amek award n yg si denan mcm nak g meeting…hahah pelamin lampu lip lap malam raya…kata laki datoooo tppp haukk je majlis.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    laaaa kata DATO??? itu je pelamin yang mampu bayor ke DATO???kahkahkahkah….ni lawak siott…..mcm sakai je kawin….

    0

    0
  34. datinanggun says:

    nampak sgt buah dada dira dah lanjut..

    0

    0
  35. dora says:

    tudung tu labuh la sikit..nmpk nar tetek dah layut semcm…

    0

    0
  36. Puteri Jelita Rupawan says:

    Buruknya pelamin…dgn lampu hari raya, ade plak scallop langsir…cantik lagi pelamin DIY yg buat pakai tisu tu…kalau cmni baik x pyh sanding dato n datin wannabe hoiii

    0

    0
  37. mahligai indah di tasik madu says:

    ni bukan besederhana.. ni namanya alang2.. org besederhana x denya guna kad kawen cantik mcm tu.. xde nya kawen kt hotel bagai. ntahla.. cantik lg pelamin org kawen kt kg aku.. ni bukan sbb nk besederhana ni.. ni sbb xde taste sbnrnya.. hukhukhuk.

    0

    0