July 25th, 2012

Seorang pemuda berusia 24 tahun, James Holmes telah menembak mati 12 orang dan menyebabkan 58 orang lagi cedera semasa tayangan tengah malam instalasi terakhir filem Batman arahan Christopher Nolan, The Dark Knight Rises Khamis lepas. Kejadian itu berlaku di sebuah pawagam berdekatan pusat membeli belah Aurora, Colorado, Amerika Syarikat.

Presiden Obama dan Nolan sudah pun memberikan penghormatan mereka kepada mangsa, tidak ketinggalan juga aktor yang memegang watak Bruce Wayne @ Batman, Christian Bale.


Photobucket
PhotobucketPhotobucketPhotobucket

PhotobucketBale dikatakan telah melawat dan memberi penghormatan terakhir kepada mangsa di Memorial Aurora, yang dibuat khas untuk memperingati mangsa. Turut hadir ialah isteri Bale, Sandra Blazic. Bale dan isterinya turut meluangkan masa melawat mangsa-mangsa yang terselamat di hospital.

Kes James Holmes telah diperdengarkan kelmarin, dan dia akan berhadapan dengan hukuman mati sekiranya disabitkan bersalah.

***

Menangi wang sejumlah RM 10,000 melalui Pertandingan Cipta Lagu Raya anjuran Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negar (JKKN) (klik gambar di bawah untuk maklumat penuh).

Muat turun borang dan syarat dari menu MUAT TURUN di laman sesawang JKKN. Tarikh tutup penyertaan 31 Julai ini.


42 responses to “(5 GAMBAR)Christian Bale Di Memorial Aurora Untuk Memperingati Mangsa Pembunuhan Tayangan The Dark Knight Rises”

  1. apa2 je la says:

    aku dah tgk cite batman nie sehari sblm pose…pd aku tak best pun tak mcm yg seblmnya…tp batman nie ensem kalo pakai topeng batman…kalo time biase aku rs mcm biase jer…mungkin dia nie ensem berjambang kalo tak berjambang nampak biasa jer…

  2. hanz says:

    kalau yang bunuh tu orang Islam… mmg dikatakan pengganas Islam semakin mgganas di Amerika… nasib baik org kafir yang lakukan..

  3. lengchai says:

    selamatkan etnik rohingya!!!

  4. […] Seorang pemuda berusia 24 tahun, James Holmes telah menembak mati 12 orang dan menyebabkan 58 orang lagi cedera semasa tayangan tengah malam instalasi terakhir filem Batman arahan Christopher Nolan, The Dark Knight Rises Khamis lepas. Kejadian itu berlaku di sebuah … Continue reading → […]

Loading...