Written by shahzeeq | March 27th, 2017

Gerun bila baca mengenai kesan sampingan produk-produk kecantikan yang semakin meluas di negara kita. Tak terkecuali produk-produk yang berdaftar dengan KKM, namun masih banyak yang terlepas! MERCURY, PARABEN. HYDROQUINONE, TRETINOIN & lain-lain.
Hari ini kita kongsi LIMA ‘essential oil’ wajib untuk kulit awet muda . Orang terkejut bila tahu umur sebenar kita nanti. Sebab memang confirm nampak muda dari usia sebenar. Bila mencecah umur 30an, mulalah jeragat, kedutan, garis-garis halus, jerawat, bintik hitam dan putih pun mula singgah di kulit wajah.

Apa itu ‘Essential Oil’?
Essential oil adalah sejenis minyak yang beraroma yang berasal asli dari daun, bunga, tumbuhan, dan juga dari kulit sesetengah buah. Essential oil diekstrak melalui kaedah distillation dan cold pressing, makanya hanya hasil yang tidak tercemar akan digunakan dalam produk mereka.
Okey, tanpa berlengah lagi, ini dia 5 ESSENTIAL OIL premium untuk kulit wajah yang halus mulus, awet muda..

1.Frankincense oil
-Digelar ‘THE KING OF OIL’ kerana telah digunakan sejak lebih 5000 tahun lepas untuk kecantikan wajah. Terkenal di kalangan golongan bangsawan dan juga dikenali sebagai setanggi premium (high quality incense).
-Sangat berkesan bagi mereka yang mempunyai masalah jeragat dan kulit wajah bermasalah seperti bintik hitam dan putih, jerawat batu, parut lama
-Mengalakkan pertumbuhan sel-sel baru, fungsi antioksidan, antipenuaan
-Mempunyai baru earthy yang sangat harum dan menyenangkan. Rasa rileks dan tenang.

2.Helichrysum Oil

-Digelar ‘ THE EVERLASTING FLOWER’ kerana mempunyai manfaat rejuvenasi kulit yang tinggi serta membantu memberi kompleksi wajah yang cerah dan glowing.
-Mempunyai fungsi antiradang yang sesuai untuk kulit berjerawat, mengurangkan kedutan serta memberikan impak glowing.

3.Carrot seed Oil
-Kaya dengan beta carotene, vitamin A dan pro-vitamin A. Sangat berkesan untuk mengimbangkan kelembapan kulit. Mempunyai SPF semulajadi 35-50 seterusnya sangat sesuai sebagai sunscreen terutama cuaca terik di Malaysia.
-Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit yang matang dan sensitif. Juga berupaya mengurangkan kesan ‘sunburn’ dan kulit kusam kerana tinggi kandungan whitening agent.

4.Geranium Oil
-Mempunyai funsi 3 dalam 1 , iaitu anti inflamasi, antipenuaan, antioksida.

5.Lavender Oil
-Mempunyai sifat anti radang yang hebat. Sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah eczema dan psoriasis.

1

PUREganic Organic Skincare diformulasi dari bahan-bahan ekstrak tumbuhan dan botanical.
Kaya dengan bahan-bahan terpilih yang dirumuskhas bagi membantu memperbaiki tekstur kulit seterusnya memberikan kesan yang terbaik kepada pengguna. Kesan dapat dilihat SEAWAL 3 HARI.
Yang penting TIADA bahan–bahan merbahaya seperti MERCURY/ PARABEN/ HYDROQUINONE/ TRETINOIN yang seterusnya merosakkan kulit wajah dan berpotensi mendapat kanser kulit dan masalah kerosakan organ terutamanya buah pinggang dan hati.

2

PUREganic Organic Skincare terdiri daripada
-Rose Geranium Calming Cleanser (30ml)
-Organic Rehydrating Rose Toner (30ml)
-Rejuvenating Emulsion blended with Carrot Seed Oil (20ml)
-Organic Treatment Serum – with Frankincense Oil (15ml)
Bahan-bahan berasaskan bahan semulajadi dan ‘Essential Oil’ terbaik menjanjikan kesan optimum. Tanpa perlu make up tebal untuk menutup cela di wajah.

3

4

5

FORMULATED TO IMPROVE

Satu set PUREganic Organic Skincare ini berharga RM 140

6

PROMOSI PENGENALAN
HANYA RM 129 sahaja!
Customer yang purchase Organic Skincare bersama PURE Cleanse akan menerima
COSMETIC POUCH EKSLUSIF bernilai RM45! Secara PERCUMA

PUREganic Organic Skincare + PURE Cleanse
HANYA berharga RM249!

Memang harga lori terbalik!

Agent & Dropship DIBUKA! Tempat terhad ! Hubungi segera !

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

7 responses to 5 ESSENTIAL OIL wajib menjanjikan kulit tampak muda walaupun berusia 40an. Kesan seawal 7hari.

  1. Miss Unibes says:

    First. Lol.

    0

    0
  2. vitamin otak says:

    Aw, this was a really good post. Spending some time and actual effort to generate a top notch article… but what can I say… I
    hesitate a whole lot and never seem to get nearly anything done.

    0

    0
  3. anti propa says:

    not that good laa..because the product is not as good as claimed..propa aje lebih..

    4

    0
  4. huhuhu says:

    semua product claimed yang terbaik… tp bila pakai hampeh…contoh produk yg claimed baiklh , eloklh glow glowing but bila i pakai xde kesan sgt ..buat rugi duit beli huhuhu

    3

    0
  5. senjakala says:

    auta lebih produk kecantikkan ni…. manusia skg taksub nk putih walaupun dilahirkan sawo matang. yang dah berumur nk kulit cekang. make up muka mcm tepung gomak.

    tauke kosmetik ” laughing all the way to the bank”

    4

    0
  6. moon says:

    nak iklan kat nara ni mahai dok?

    0

    0
  7. FastMercedes says:

    I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic,
    you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra money, search for:
    best adsense alternative Dracko’s tricks

    0

    0