Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Branded

4 Mitos Kecantikan Yang Masih Diamalkan Zaman Sekarang. Ishh Bahaya Tau!



Memiliki kulit wajah yang cantik dan sihat merupakan impian setiap orang terutamanya wanita. Iyalah siapa tak nak cantik kan? Bila cantik barulah rasa diri lebih berkeyakinan.

Advertisement

Ada yang sanggup berhabis beribu ringgit tapi ada pula yang suka ikut petua daripada rakan atau internet untuk cantik. 

Hmm.. Kalau korang nak tau, tak semua petua tu korang boleh main ikut je, sebab kesannya mungkin hanya lebih memudaratkan korang. 

So kali ni, kami nak kongsi 4 mitos atau petua yang masih diamalkan sampailah sekarang. Pstt.. Mitos tentang penjagaan miss v pon ada tau!

1.Mitos: Menggunakan bedak sejuk untuk kurangkan pigmentasi/jeragat

Advertisement

Fakta: Pigmentasi berlaku disebabkan sinaran UV yang berlebihan pada kulit wajah dan terdedah kepada persekitaran yang kurang sihat.

Solusi: Cara terbaik untuk mengelakkan pigmentasi/jeragat hanya dengan menggunakan pelindung UV atau sunblock setiap hari atau nak lebih mudah rawat kulit dari dalam dengan MEGA BiO-LiFE Pynocare.

Kalau korang nak tau Pynocare adalah suplemen kecantikan depigmentasi oral pertama dengan formulasi MSCC Complex Actisome™ yang  menggabungkan ekstrak tumbuhan semula jadi dan vitamin yang diuji secara klinikal untuk menjadikan kulit wajah yang lebih sihat.

Selain tu, Pynocare ni turut berfungsi sebagai pelindung UV dan menghalang sinaran radikal bebas terus ke kulit.

2. Mitos: Selalu cuci muka untuk wajah yang bersih

Fakta: Mencuci muka dengan kerap menyebabkan kulit jadi kering dan hilang keanjalan. Bila ini kedutan akan muncul lebih awal, korang pula akan tua sebelum usia. Takutnya!

Solusi: Mencuci muka tu bagus tapi elakkan melakukannya dengan kerap cukup sekadar 2 atau 3 kali sekali. Seimbangkan juga cucian muka korang yang menyebabkan kulit kering dan kedutan halus dengan pengambilan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg.

Astaxanthin ni berasal dari sumber semula jadi mikroalagae (Haematococcus pluvialis) yang mempunyai antioksidan kuat dan terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kedutan serta meningkatkan keanjalan kulit.

Ia juga membantu meningkatkan lembapan kulit, memperbaiki tekstur kulit, mengurangkan pembentukan kedutan selain meningkatkan keanjalan kulit serta memperbaiki keadaan dermatitis atopik (enzim yang menyebabkan radang kulit).

3. Mitos: Pakai make up tebal boleh cover kedutan dan masalah kulit

Fakta: Kami tau ramai wanita kat luar sana suka pakai make up kan? Tapi korang tau kan, jika solekan dipakai untuk tempoh yang lama pada wajah dan tidak dicuci betul akan menyebabkan masalah pada kulit seperti kulit menjadi kusam dan timbul jerawat halus.

Advertisement

Solusi: Cuba untuk tetapkan tempoh maksimum pemakaian make up sekurangnya 6-8 jam sehari kemudian cuci muka dengan sebersihnya. Jangan lupa untuk kembalikan seri wajah dengan MEGA BiO-LiFE GLOW.

GLOW ialah suplemen kecantikan yang diformulasikan dengan formula berkhasiat untuk kulit (SKHN Complex ™) dengan 11 jenis bahan dari ekstrak tumbuhan semula jadi serta protein laut yang mengembalikan kesegaran kulit untuk berseri dan glowing.

Kelebihan GLOW ni, ia dapat membantu meningkatkan kolagen pada wajah, pelindung UV dan melindungi kulit daripada sinaran radikal bebas. Selain tu, GLOW juga membantu membuang sel sisa kulit mati dan menambah baik peredaran darah yang menjadikan kulit korang tampak lebih sihat dan berseri.

4. Mitos: Mencuci vagina menggunakan sabun membuatkan Miss V sentiasa bersih

Fakta: Vagina ialah organ yang boleh bersihkan dirinya sendiri. Korang hanya perlu membersihkan kemaluan dengan air dan mengelakkan menggunakan sabun wangi dan anti bakteria kerana boleh mengganggu pH.

Solusi: Penggunaan pembersih cucian secara berlebihan akan menyebabkan ketidakseimbang bakteria di dalam vagina korang dan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Sebab tu, selain mengelak mencuci vagina secara berlebihan, korang juga boleh mengamalkan BiO LiFE PROUTIX.

Untuk korang kaum wanita kat luar sana, korang kena tau pengambilan probiotik dapat membantu meningkatkan bakteria baik dan memulihkan keseimbangan mikrobiota vagina yang terganggu.

Kajian menunjukkan bahawa penggunaan oral Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RC-14 selama 4 minggu mampu meningkatkan populasi lactobacillus (bakteria baik) secara signifikan selain membantu mengekalkan sifat berasid vagina.

Proutix ni memberi banyak kelebihan kepada kaum wanita antaranya mengembalikan keseimbangan mikroflora dalam sistem urogenital wanita dan mengurangkan risiko ketidakselesaan urogenital.

Korang tak perlu risau sebab produk ni selamat digunakan untuk jangka waktu yang panjang serta sesuai untuk wanita hamil dan yang paling penting dijamin halal.

BiO LiFE pilihan terbaik untuk menjaga kecantikan luar & dalam

Haa.. Dah tau mana mitos dan fakta ni, harap korang tak buat lagilah ya perkara yang boleh merugikan diri sendiri.

Mulai hari ini, jom kembalikan kecantikan kulit dan alat intimasi dengan produk BiO-LiFE, barulah boleh tunjuk rasa sayang kepada diri sendiri dengan kecapi kesihatan dan kecantikan dalaman serta luaran.

Tunggu apa lagi, segera dapatkan produk BiO-LiFE di farmasi berhampiran. Jap berita baik untuk korang. Nak baucar bernilai RM50?  Apa kata korang muat turun e-buku tentang kesihatan wanita di SINI.

Sayangi diri dan kekal cantik dengan BiO-LiFE. Untuk lebih info layari https://biolife.com.my/.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

1 Comment

  1. Anonymous

    March 8, 2021 at 3:56 pm

    lolll promote barang rupenye

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama