Written by Bella | March 25th, 2019

Dua orang kembar kesayangan Malaysia, Upin dan Ipin yang kini kembali dengan filem terbaru mereka Upin Ipin: Keris Siamang Tunggal nampaknya terus menghangatkan lagi panggung apabila berjaya meraih kutipan sebanyak RM5.3 juta walaupun baru sahaja empat hari ditayangkan di pawagam.

Tidak dinafikan lagi, musim cuti sekolah ini lebih ramai ibu bapa akan membawa anak-anak mereka untuk menonton filem ini dan semestinya kutipan akan lebih tinggi lagi selepas ini.

Rata-rata penonton memang memuji filem ini yang dianggap sudah setaraf dengan animasi Hollywood. Bangga apabila jalan ceritanya sangat menarik dan menerapkan banyak elemen dan budaya Melayu di dalam filem tersebut.

Tahniah kami ucapkan buat semua yang terlibat dalam pembikinan filem Upin Ipin: Keris Siamang Tunggal, semoga akan terus sukses dan tembusi pula pasaran global.

Kredit Foto : Upin Ipin Official

16 responses to 4 Hari Tayangan, Filem Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal Catat Kutipan RM5.3 Juta

  1. Anonymous says:

    lebih kurang cerita ” the neverlands part 1, 2 & 3..,

    11

    0
  2. fifi says:

    Lagi bagus cite ni dari cite ciplak org lain pnye pastu claim idea asal….hihi…

    13

    -3
  3. Support La Sikittt says:

    Sokong cartoon animasi negara kita Boboiboy , Ejen Ali , Upin Ipin …

    Sangat kena time cuti sekolah diorang tayangkan filem nie ..

    8

    0
  4. Chohkri Yulis. says:

    Boboiboy, Ejen Ali n Upin Ipin telah menaiki produk animasi ke thap lg tinggi. Kru dan lain2 produksi kna blaja dr filem ni. Crita animasi Kru mmang teruk.

    9

    0
  5. Anonymous says:

    Aku bru lepas tgk mmg superb in every way, boleh sgt kalau nak pegi market international, drpd filem cinta cintun or idea jalan cerita balik2 ending yg same erghh bosan je

    5

    1
  6. Anonymous says:

    Excitement storyline die best, mak bapak pon x boring layan

    1

    0
  7. Popo says:

    Nie yg xsabar nk bawak anak p tgk weekend nie.

    2

    0
  8. Lina says:

    Memang terbaik..gabungan cite2 lama..si tanggang, bawang merah bawang putih, mat jenin, singapura dilanggar todak, pak belalang, raja bersiong…

    2

    0
  9. faraj says:

    Tipu Tipu Tipu..

    0

    3
  10. faraj says:

    “baik rendah diri walaupun Pilem menarik (Org Boleh nilai sendiri) dr Citer2 juta2…nanti dpt Tahu Copy filem lain kan org Boikot mcm sebelom ni (Hasil Lendir)……

    0

    1
  11. Anonymous says:

    citer best ..mmg layan kalo mak abah nak tgk sekali ..5star

    0

    0
  12. Anonymous says:

    I will give Best Malaysia animation Movie 2019 award !!!!!
    Srs tak tipu, Best jalan cerita Menarik Duh ?

    0

    0
  13. ira says:

    tak menghampakan..memang best..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    best, terhibur sangat

    0

    0
  15. Esah EX5 says:

    memang xnyesal weh… crite ni mmg betul2 best

    0

    0
  16. Youngmompreneur says:

    Best. 3 kali dah tgk kat wayang.

    0

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini