Written by serenity | January 2nd, 2012

Jika nama Aaron Aziz mula meningkat setelah dia berlakon dalam drama Nora Elena, boleh jua dikatakan nama Adi Putra semakin ngetop selepas dia berlakon dalam drama yang mendapat reaksi yang amat baik dari orang ramai, iaitu Tentang Dhia. Ramai gadis-gadis serta wanita-wanita yang suka pada watak Zikir yang dilakonkan oleh Adi. Kalau anda masih ingat, Adi juga melakonkan watak sebagai Jai dalam filem KL Gangster.

Adi Putra atau nama sebenarnya, Mohd Hadi Putera Halim akan memasuki usia 31 tahun pada tahun ini ialah seorang aktor kelahiran Singapura dan mula muncul dalam industri menerusi filem Anak Halal sekitar tahun 2007. Lagi tiga gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Gambar-gambar ini ialah perawakan Adi Putra untuk watak Jai bagi filem KL Gangster 2 yang sedang dalam penggambaran. Kredit gambar, Twitter Adi Putra.



PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

88 responses to (4 GAMBAR)Adi Putra, Semakin Popular

  1. leha says:

    dah lama minat adi putra. (jerit)

    0

    0
    • first time says:

      bodoh

      0

      0
    • Lebih hangit dari biaseee says:

      die ni mmg best blakon..sorg lagi zulhuzaimy..

      0

      0
      • NEES says:

        betul!suka nya zulhuzaimy! :)

        0

        0
        • aliya says:

          xske zulhuzaimi..smp skrg still teringat cerita yg dia berlakon rogol orang..ewww…geli,,,

          0

          0
        • Senduk kuali kat dapor berkelentang kelentung gara2 fasha senduk says:

          aliya > x suka zulhuzaimy n teringat scene die rgol org..
          tu tandanya die blakon menjadik.. :)

          0

          0
    • rivera says:

      wah,,gila punya hensem kot!!!love u,,,,,<3

      0

      0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      sorry 2 say~~~

      ak mmg minat dia dari dulu ag…

      start dia blakon cite apa ntah..cerekarama tb3 punya…

      nak banding dia ngan aron aziz…..ak pilih adi…..
      perghhhhhhh smart doh……..

      dia blakon watak pe pon masok jek ngan muka…hehhehe

      gangster…alim2 gtu…lelaki gentle..serious mang leh masok caracter….

      bila nengok ttg dhia..mang ak lau leh dok depan tb 2 xmau kelip2 mata da….dok usha muka adi….waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(jerit2 sambil ketuk2 keyboard)hahahhahaha

      love u adi…………

      all d best 4 d future…………..kasi mantap itu lakonan…

      (over:mood rindu abg zikir)muahahhahahahha

      0

      0
    • Only CT (In The World) says:

      Ari tu jumpa Adi Putra. Kecil je orgnya berbanding dlm TV….tp memang minat Adi Putra dgn Zulhuzaimy

      0

      0
  2. waty says:

    adoyai…sweeetttt…gmbr sama ngan otai gangster…..

    0

    0
  3. ilovejai says:

    wah…..macho habessss…ganster habis…tak sabo nak tgk klG2 ni…

    0

    0
  4. shazz says:

    Handsomee :)

    0

    0
  5. Secrete Admire Izreen Azminda says:

    1st

    0

    0
  6. Huu says:

    Start mnat adi putra mse die b’lakon drama chinta dgn fasha sandha. Watak rasul iman <3

    0

    0
  7. premier says:

    handsome plus hot! ~ cair doh. sorry to say,aku lebih minat adiputra drpd aaron aziz. :p

    0

    0
  8. emieyza says:

    memang minat kt dye dr dlu lg…cter HAQ pon dy sgt2 hensem…kalah heronye.. kui3.. leng zhai Adi Putra <3

    0

    0
  9. NEES says:

    mula minat adiputra since dia berlakon cerekarama dengan CATRIONA ROSS. tajuk KALIS CINTA rasenye. suka sgt cerita tu :D

    0

    0
    • Peminat Ziana says:

      Betul2…pun suka lakonan dia dlm citer ni. Berlakon jd mamat hati beku di permulaan cerita. Mmg menjadi lah. Pun suka Zulhuzaimy….I think he’s better than other millennium actors. Ala-ala mcm Eman Manan dia berlakon; ada jiwa gitew. Dia kena byk sikit berlakon kalau nk meletup…walau pakej muka kurang sikit tp kalau dia buff up body dia mcm Aaron Aziz & Ady Putra, sure ramai peminat perempuan nanti.

      . Huhu.

      0

      0
    • FaDy says:

      ska tym da blakon dalam drama CINTA PERTAMA dgn lisdawati

      0

      0
    • nina says:

      yang dia berlakon ngan nabila huda dlm cerekarama EMILY pun best. Watak dia sbg Uria Hannan. Kelakar cite tuhh. :)

      0

      0
  10. ahkak puaka says:

    POYO. NAK2 SI ROSYAM NOR TU. HERO TUA. ERKK!

    0

    0
    • aku_sokong says:

      Part Rosyam Nor tu aku support ko 200%. Aku jadi tak semangat nak tunggu KL Gangster 2 gara-gara ada Rosyam Nor berlakon…huhuhuhu sedih…!

      0

      0
  11. niuniu says:

    muka dia iras cam pelakon jepun nama tomoya nagase

    0

    0
  12. caca merba says:

    hihi..meme arrr !!!!!!!!!!!.btambah2 minat pas tgk kl gangster n skg tentang dhia..huhuuu…dah abish citer tuh…

    0

    0
  13. butterscotch says:

    dah lama minat adi…suke sgt2!!! pd yg xsuke tu, xpela, tp jgn la nk kutuk2 plak…

    0

    0
  14. aZSYa says:

    suka watak adi dlm CHINTA~ RASUL IMAN

    0

    0
    • azaz says:

      eeeeeeee..btul laaaaaaaaaaa…
      mmg time tuh best sgt tgok dia….sgtttttttttttttttttttttttttttttttt…RASUL IMAN… wah2…

      0

      0
  15. klon minah jambu yg meniaga gelang magnet dgn hrpan dpt title dato jugak says:

    igt hot lah tu rmbut blond??? mkan nasik cicah blacan bleh plak bajet mat salleh,,,porrrahhhh

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      sentap lak minah nieh……..

      haih~~~~

      0

      0
      • klon minah jambu yg meniaga gelang magnet dgn hrpan dpt title dato jugak says:

        alamak, ramai plak yg dislike minah, hilang chance minah nk dpt dato nnti…

        0

        0
  16. huahuahua says:

    Dh nama pn blakon.ko plak nk sentap rambut dia colour tu.xusik ko pn la ngok.

    0

    0
  17. eiyda says:

    saya minat adi dan saya minat aaaron.. heee :)

    0

    0
  18. kroak! says:

    kita memang minat gila babi kat adi. muka dia sweet. pastu dia cool. kalau dia berlakon memang kita tak kelip mata tengok. kita marah la kalau orang kutuk dia. idola kita kot.

    tapi kita tak suka dia berlakon dalam ombak rindu. eh jap. ombak rindu dia berlakon kan? okbye!

    0

    0
  19. meeradriana says:

    minat i terhadap aaron ajis x dapat ditepis walaupun abg nara tunjuk picca adi putra..hehehehe

    0

    0
  20. NOHNOHNOHHHHHH says:

    Hahahaaaa … tak tahan aku ! tajuk nak gah je … ‘Adi Putra, Semakin Popular’ . Hahahahahaahah !! Letak lah tajuk yg sedap sikit.. adohai ~

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      kesian la kau nieh…..

      sigh~~~

      sukati nara ar letak title pe pon…da dia tuan tanah….
      ko sentap eh~~~hahaha

      0

      0
  21. farah says:

    handsome . tp kenapa die rmbut? nk jadi gangster kalo x die rmbut pun xpe kan. xde la sbg muslim xperlu la kita nk ikut barat punya stail sgt kan :))

    0

    0
    • alohak says:

      dua tiga kali aku baca..ingtkn “die” tu “dia” dlm BM..haha.. “dye” rupanya yg ko mksudkn..

      0

      0
  22. Suri says:

    Bang Nara dulu pon Ada drama dia yg popular…pastu dia kawen, slow sikit…mcm x kisah sgt populariti. Then suka sgt dia jd rasul iman…macho je

    0

    0
  23. Khatyza says:

    i suka kt Adi Putra, hensem sgt …. ;) , 1st time dia berlakon kot dlm drama Erma Fatima di Indon tu, ingat Adi pelakon indon rupanye dari Singapore ….

    0

    0
  24. Arshad Mahmood says:

    Lor mamat ni baru nak masuk 31 tahun ker? ingatkan dekat 40 dah.. keh keh.. nampak matured lor…

    http://www.diskaun.my

    0

    0
  25. Ninie says:

    suke tgk die since cite Mya Zara. Dah lama giler tu. time tu Eja n Azhar Sulaiman berlakon skali.

    0

    0
  26. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged GAMBARAdi, Popular, putra, Semakin. Bookmark the […]

    0

    0
  27. ?asy? says:

    adi putra = ganteng gile …i sm le ngn u, queen of goldfish… i pun minat masa 1st time die berlakon… cerekarama tv3.. die berlakon ngn aida aris… masa tuh adi putra siap nyanyi lagu –> dikejar byg2 resah… bila hatmu masih x berubah ~~~ lalalllala <— memanng handsome n serba boleh…aaron aziz cute … adi putra barulah handsome!!! … omg.. kenapalah die dh kawen?.. hihhihi (mood gatei)

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      asy~~~

      ada seat 3kosong ag 2….waaaaaaa(jerit2 ag)hahahhaha

      ganteng-handsome-serba boleh

      yang nieh ak support~~~

      like ko manyak2…hehehee

      peace yawwwwwwww~~~~

      nak adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!huh~~~

      0

      0
  28. darimo says:

    cmne nak semayang? :P

    0

    0
  29. r0se says:

    Law adi putra nie berlakon at ombak rindu lg berkesan kut.. Dye wtk [email protected] baik mmg berkesan..

    0

    0
  30. ziera joe says:

    walawey…!! c bibir seksi @ abg zikir…!!! weeeee~~~~

    0

    0
  31. eira says:

    sumpah minat gila dengan Adi Putra , kedua lepas Aaron Aziz , hehe . Tapi tu lah kann , dua2 dah berpunya . Anyway , their wife should be lucky to have them :’)

    0

    0
  32. PondanSepi says:

    aku dh lama berair dgn Adi Putra ni. x boleh tgok tulang pipi dia tu! seksi yang amat! merembes malam2!

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      tang tulang pp ak support~~~

      tang berair ak unlike~~~

      waaaaaaaa ko ni pondan sepi…wat ak gelak guling2 jek ngan statement ko…

      hahahahaa

      happy tuesday morning yawwwwwww

      0

      0
  33. TehHijau says:

    Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
    1) Kamu telah dilalaikan (daripada mengerjakan amal bakti) oleh perbuatan berlumba-lumba untuk mendapat dengan sebanyak-banyaknya (harta benda, anak-pinak pangkat dan pengaruh),
    2)Sehingga kamu masuk kubur.
    3)Jangan sekali-kali (bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk semasa hendak mati)!
    4)Sekali lagi (diingatkan): Jangan sekali-kali (kamu bersikap demikian)! Kamu akan mengetahui kelak (akibatnya yang buruk pada hari kiamat)!
    5)Demi sesungguhnya! Kalaulah kamu mengetahui (apa yang kamu akan hadapi) dengan pengetahuan yang yakin, (tentulah kamu akan mengerjakan perkara-perkara yang menjadi bekalan kamu untuk hari akhirat).
    6)(Ingatlah) demi sesungguhnya! Kamu akan melihat Neraka yang marak menjulang.
    7)Selepas itu, demi sesungguhnya! Kamu (wahai orang-orang yang derhaka) akan melihatnya dengan penglihatan yang yakin (semasa kamu dilemparkan ke dalamnya)!
    8)Selain dari itu, sesungguhnya kamu akan ditanya pada hari itu, tentang segala nikmat (yang kamu telah menikmatinya)!

    0

    0
  34. tiada nama says:

    pic 1st like Shah Rukh Khan..Hihi :)

    0

    0
  35. Mamak Tanjung says:

    Mamak Singapore ni…

    0

    0
  36. what ever.. says:

    Hencemnyer abg baju oink kt belakang ady putra tu…tergoda I tau…hahahahahahahahahahahaha….

    0

    0
  37. what ever.. says:

    Hencemnyer abg baju pink kt belakang ady putra tu…tergoda I tau…hahahahahahahahahahahaha….

    0

    0
  38. oct1883 says:

    dia ni memula dulu aku tak berminat sangat sebab bentuk mulut dia. last2 bleh plak “ter”suka.. tapi sama gak cam aaron aziz, dah ada bini, dah ada anak.. kensel la…:P

    0

    0
  39. farie says says:

    saya pn suka lau adi pegang watak romantis mcam watak zikir smpai meleleh airmata tngok dia berlakon watak zikir

    gandingan mantap gan nora daanish tpi klau watak samseng meyampah la pulak memang nmpak jahat sangat……..

    0

    0
  40. qaseh sharel says:

    suke gila kt adi putra nie…muka die ade iras2 ckit i pnya bf…lakonan die smua mnjdi…rndu ngn zikir…huhu

    0

    0
  41. mok b says:

    xhensem zikir wat rambut karat

    0

    0
  42. FARZ'S HAMA says:

    Anak bongsu usia 5 tahun minat benor dgn Adi. Tiap Ending lagu Tentang Dhia, dia akan tutup skrin Adi peluk Dhia kt sawah. Jelos bebenor…
    Lakonan Adi memang menjadi walau apa watak sekalipun. Suara pun best bila menyanyi.
    Semoga Adi & Aida bakal menerima zuriat di tahun baru ini.

    0

    0
  43. gegirlz says:

    rambut bewarna tu x sah sembahyang…opss..sory

    0

    0
  44. as says:

    tp kn sejak gua tgk adi ni blakon dlm citer KL gangster
    gua asyik tbayangkn yg adi ni si jai tu je , wlupn tgk drama lakonannye yg lain dia bwk watak baik tp gua ttp tbayang2 watak si jai tu

    0

    0
  45. angsa white says:

    i like adi putra very much..ensem cm husband i hehehe :)

    0

    0
  46. angsa white says:

    minat adi lg dr aaron..aaron cm berisi je..ermm i like adi putra very much..ensem cm husband i hehehe :)

    0

    0
  47. mimi says:

    teringat dia berlakon cite chinta…..tersentuh sangat

    0

    0
  48. sahara abdullah says:

    Adi Putra – anak seni yg amat b’kebolehan,bakat yg d’anugerah ALLAH menjadi titik usaha adi buat ahli keluarganya yg t’cinta

    SEMOGA SETIAP KEJAYAAN ADI PUTRA MENJADI CONTOH BUAT GENERASI YG B’MINAT DALAM LAKONAN…SYABAS ADI

    0

    0
  49. Otai girlzz says:

    Adi Putra…mmm,… poyo but hencem gile!!!….suke le tengok Adi dlm cite Tentang Dhia ngn Chinta….doa sye agar Adi berjaya dlm career.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Hi am narayan adhikari from nepal but naw malaysiya i am your big fan all male man call me adi putra i dont know whay call me adi putra i aska so meny pepul all se my fesh is sem like you i dont know but i want meet you can ya not you can give me facebook id thanks

    0

    0
  51. Hi am narayan adhikari from nepal but naw malaysiya i am your big fan all male man call me adi putra i dont know whay call me adi putra i aska so meny pepul all se my fesh is sem like you i dont know but i want meet you can ya not you can give me facebook id thanks

    0

    0