Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

4 Bintang Indonesia Bakal Gegarkan Malaysia Mac Ini

MALAYSIA bakal ‘digemparkan’ dengan kehadiran empat bintang Indonesia popular terkini bulan Mac ini selama lima hari berturut-turut dengan aneka rangka promosi dan persembahan khusus untuk peminat yang tidak putus-putus memberi sokongan selama ini.

Dianjurkan Universal Music Malaysia dan Rumpun Records selaku syarikat rakaman, kumpulan Nidji, D’Masiv dan Geisha serta artis solo yang cukup popular, Astrid tiba di negara ini pada 8 Mac 2012 menaiki penerbangan Air Asia, selaku penerbangan rasmi acara jelajah kali ini.

Advertisement

bitnang indonesia

Sebuah sidang akhbar dianjurkan pada hari pertama kehadiran mereka itu, diadakan di Micasa All Suite Hotel, Kuala Lumpur, yang juga penginapan rasmi kesemua artis terlibat, dan turut disertai semua penaja yang memberi sokongan kepada rangka promosi ini.

Antara penaja lain termasuk Loft sebagai penaja lokasi persembahan, Dapur Penyet sebagai katerer rasmi, Redbox dan Redbox Plus sebagai penaja bersama, Suria FM sebagai radio rasmi, dan S2Studio sebagai jurugambar rasmi.

bitnang indonesia

Selain melakukan rangka promosi menerusi radio, televisyen dan media cetak, keempat-empat artis ternama ini akan mempromosikan produk terbaru mereka berupa album dan single, khususnya Nidji dengan album Liberty, Astrid dan albumnya Tentang Rasa serta D’Masiv bersama album Persiapan.

Advertisement

Geisha yang kembali ke Malaysia memperomosikan album Meraih Bintang, menampilkan lagu popular mereka Cinta Dan Benci akan terus meraih sokongan rakyat tempatan, berbekalkan single mereka seterusnya Remuk Jantungku.

bitnang indonesia

Lagu daripada album mereka ini turut dimuatkan dalam runut bunyi drama bersiri popular yang hangat ditayangkan, Vanila Coklat yang ditayangkan menerusi slot Lestary, TV3, menampilkan lagu seperti Tentang Rasa oleh Astrid, Geisha (Cukup Tak Lagi, Kenangan Hidupku dan Cinta Dan Benci), selain lagu tempatan Kerana Kasihmu oleh GX4.

Dua persembahan berbeza dijadualkan apabila Nidji dijadualkan membuat persembahan pada Hotfm Big Jam di Kuala Terengganu, mana kala D’Masiv, Geisha dan Astrid bakal membuat persembahan secara akustik pada Akustika Dahsyat dan Ceria, di AEON Jusco AU2, Taman Sri Keramat pada 9 Mac 2012 jam 8.30 malam, disertai kumpulan The Malayan sebagai artis undangan.

bitnang indonesia

Tiga bintang itu juga akan menyertai Konsert Nusantara 1Malaysia yang diadakan di Dataran Datuk Bahaman, Lanchang, Pahang pada 10 Mac 2012, jam 8.30 malam, disertai kumpulan tempatan seperti 6ixth Sense, GX4 dan Lefthanded.

Dijangka 10,000 penonton hadir  pada konsert percuma untuk peminat luar bandar ini, apatah lagi ini kali pertama artis dari seberang dibawa ke pedalaman untuk melakukan aktiviti promosi sekali gus menghiburkan golongan ini.

Pada 11 Mac 2012, bertempat di Redbox Plus, Pavilion Bukit Bintang, Kuala Lumpur, acara sesi beramah mesra bersama peminat bertuah diadakan dengan kerjasama penaja, Redbox, dan pemenang bertuah yang memenangi peraduan menerusi Suria FM akan diraikan bersama semua artis terbabit.

Pada sebelah malamnya pula, sebuah persembahan Sunday Nite Jam bersama Nidji dijadualkan berlangsung di The Loft, Jalan Doraisamy, Kuala Lumpur memandangkan peminat di ibu kota tidak berkesempatan melihat sendiri persembahan kumpulan ini dalam acara sebelumnya.

Kumpulan The Malayan turut diundang untuk mengadakan persembahan pembukaaan, dan bakal ditonton kesemua artis yang turut menyertai rangka promosi kali ini.

Diharapkan kehadiran Nidji, D’Masiv, Geisha dan Astrid ke Malaysia akan dapat memberikan pendedahan yang lebih mengenai mereka kepada khalayak, seterusnya dapat mengeratkan hubungan artis Indonesia dan Malaysia yang terjalin sejak dulu lagi.

Advertisement

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 Comments

  1. senang mocca

    September 19, 2012 at 3:41 am

    sebelum mocca, sthepen chow, artis korea merilis lagu sempurna dalam bahasa korea. jauh sebelum itu, lagu bengawan solo nya gesang telah diriilis kedalam semua bahasa bangsa asia timur itu, dan ke bahasa dunia lain. tak kurang 13 bahasa dunia telah merilis lagu gesang. Adakah lagu asia sehebat lagu Gesang? dalam banyak genre musik, musisi indonesia alhamdulillah, dapat bersaing dengan musisi dunia. dr pop, pop kreatif, rock, metal, blus, dsb, musisi indonesia pasti ada yang pernah mendunia. pun artis2nya. vina, harvey, trie utami, ruth sahanaya, dll adalah artis langganan juara vestifal musik di tingkat internasional. jenis pop melayu misalnya, pasti banyak di malaysia. anehnya malah pop melayu ala wali malah yang laku di pasar dunia. so, musisi inidonesia tak lagi sekeder berpikir malaysia, tp asi dan perlahan menapaki dunia.

  2. senang mocca

    September 19, 2012 at 3:24 am

    lha, artis dan musisi indonesia kan saat ini bukan hanya mendominasi malaysia, bahkan juga korea. lihat aja tuh mocca. lagunya happy dijadokan ost serial drama tv korea, dialihbahasakan ke bahasa korea, dan bahkan dibuat dalam versi koreanya. lagu happy juga banyak dipakai sebagai backround musik iklan produk spt LG, dan sbagainya. musisi indonesia mah dah banyak yang medunia. datang ke malaysia itu bukan lg prestasi. musisi indonesia skarang menatap asia dan perlahan menuju dunia. kok malaysia masih sibuk aja dengan boikot2an? hehe

  3. [email protected]

    September 18, 2012 at 5:16 pm

    Ayo rakyak indo kita beli lah kaset malay , kesian pulak tengok artis2 malaysia . . Kat negeri sendiri je tak laku . Kite bantu lah sorang rp5000 untuk artis malon , nanti tak makan pulak dorang . Hhahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaah

  4. budisantoso

    September 15, 2012 at 4:23 pm

    berdebat ama mahluk malon pasti di sangkut2 ke tki, indon cari makan kat malon lah…

    cape dehh..bangsa katrok!!

    indonesia tidak butuh musik malaysia,

    240 juta rakyat indonesia sudah cukup u menjadi pasar musik musisi indonesia..

    justru musisi kalian y butuh kami…apa laku musik kalian jika di jual di philipina, tmor leste, singapura, thailand atau vietnam?

  5. edwin

    September 5, 2012 at 12:17 am

    I think Malaysian people should learn from Siti Nurhaliza. She is so famous in our country Indonesia. Frankly speaking, I know only Siti. o ya saya baru tau Yuna suara dia cukup enak di telinga

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama