Written by serenity | June 15th, 2015

Malam tadi telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan pihak lelaki bagi pasangan Hairul Azreen dan Hanis Zalikha di Hotel Majestic, Kuala Lumpur. Mengenakan busana berwarna putih, pasangan ini diraikan oleh keluarga, saudara mara, sahabat handai dan rakan-rakan selebriti.


 photo 11356021_505453842944992_745035913_n.jpg
Warna tema persandingan ialah putih dan biru laut. Lagi 35 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada pengguna-pengguna Instagram yang hadir ke majlis mereka semalam.

Rasa sunyi bila berbuka puasa di hujung minggu?Jangan bimbang anda akan kesunyian.Jom kita berbuka puasa bersama…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 8 June 2015


 photo 11410468_389494107906759_1969190696_n.jpg
 photo 11429742_854955067908028_1974933955_n.jpg
 photo 11420813_1578120055782789_1004272608_n.jpg
 photo 11427282_996592193706615_1068301241_n.jpg
 photo 11410510_1607963956143352_1727181208_n.jpg
 photo 11385596_377175332471419_733032954_n.jpg
 photo 11385106_1646058858943669_533143389_n.jpg
 photo 11381859_941403152567412_128708767_n.jpg
 photo 11379079_847015748686809_1500492132_n.jpg
 photo 11385238_409869955862791_343501799_n.jpg
 photo 11377477_893070240751625_1457640137_n.jpg
 photo 11377423_825946690817143_2002717404_n.jpg
 photo 11376702_837568086320128_997117813_n.jpg
 photo 11376607_1067917813235710_35464298_n.jpg
 photo 11371954_1458108534488019_1354762917_n.jpg
 photo 11374738_1672144646331919_428141721_n.jpg
 photo 11357808_390676601133371_828122477_n.jpg
 photo 11356544_846397562062558_81239714_n.jpg
 photo 11356504_840096592744072_1863956473_n.jpg
 photo 11355881_907990935908800_1339292180_n.jpg
 photo 11355833_781673858617977_1144950946_n.jpg
 photo 11350971_475046119319112_970618546_n.jpg
 photo 11325625_926924287366841_1041754935_n.jpg
 photo 11327925_809592042481817_998651619_n.jpg
 photo 11334568_1439217323053590_1566309129_n.jpg
 photo 11325428_638694889563383_1389611713_n.jpg
 photo 11098301_776624375789746_700473234_n.jpg
 photo 10369414_1090106111003667_929478844_n.jpg
 photo 11256699_381975911996653_532192666_n.jpg
 photo 11282769_485373978279372_251175165_n.jpg

47 responses to (36 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Pihak Lelaki Hanis Zalikha Dan Hairul Azreen

  1. Anonymous says:

    erk!..
    buruknye dayang.

    kualiti gambar teruknye..photografer amatur ke..

    tudung singkat..nampak pulak leher, jarang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mane best frengggg lisa surihani..tak nampak batang idong pon dari last week

      0

      0
      • Anonymous says:

        suami bestfriend kan birthday.

        0

        0
        • Anonymous says:

          oo ye ke..dari majlis kat hanis pon die tak datang..hihi

          0

          0
        • Alahaiiiiiii ..... says:

          Dayang Nurfaizah knpa jd begini ……. OHH TIDAKKKKKK …
          Sengsara mata lihat Dayang ….. Baju hndk ke kenduri non muslim atau kenduri kahwin muslim. Kasihannya smua dr make up hingga pakaian tak kena.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dayang tu bajet beyonce malaysia..erk!!

          0

          0
        • Ujian atau Kafarah ... says:

          Sy perasan dah bnyk kali BN kluar entry Mjls Kawin. Knpa bila Mjls Hanis walhal biasa2 shj tp komen bnyk yg -ve. Brbanding majlis2 lain dr Plamin hingga ke makeup kdg2 LAGI bnyk kelemahan tp ramai yg ucap tahniah wlpn ada jg yg menyakat. Adakah ini Ujian @ Kafarah ?. Harap2 Pngantin bnyk2kn brsabar. Jk ada kesilapan lalu, sedar akn kesilapn itu. Kdg2 jk kita ada anak yg belum brkahwin, para ibu bapa hndklh mnjaga tutur kata. Jgn mengata2 buruk Mjls Org lain smpi masuk dlm blog cnth Lauk Pauk X sedap ect. Takut2 kena pd Mjls ank sndri, ada sj yg X kena.

          0

          0
        • aza says:

          klau tgk kat insta mcm gempak jer utk preparation wedd ni.. ..cam ala cerewet2 and perfect2.. tp hasilnye mcm upah wedd planner biasa2 jer..

          wedd yg paling aku suka setakat ni ialah wedd liyana samsuddin and ramona..

          0

          0
    • Anonymous says:

      neh majlis belah laki..kalau 91k kena jugak sebab tengok dishes die dgn undang artis top..tapi belah hanis biasa je..91k kemane laburnye..

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak nampak ape yg laen.
        coz baju dari haritu putih je..
        baju lelaki dah tentu la nampak same je..
        pakai la kaler2 cket..beli kaen hari tu satu kodi ke tu yg semua putih je..weeeee

        0

        0
        • Anonymous says:

          u know what..lopeh neh gambar2 dorg g honeymoon pulak, yg konon2 nak surprise hanis..
          tak cayo tunggu yo lah..

          0

          0
      • che tipah says:

        hang dh kawin belum? duit hantaran tu hang tau dak duit apa? duit tu ikut budi bicara depa la, kadang ada anak perempuannya nak bg kat mak ayah untuk cover kenduri. kadang ada mak ayah yg x mau depa soh anak perempuan depa simpan. ada paham?

        0

        0
        • Anonymous says:

          che tpah oii..duit hantaran tu duit buat kenduri..ape sengal ko neh..
          duit tu hak mak ayah..laen ler kalau mak ayah bagi kat anak, then labur duit sendri,, nak ke mak nani tu labur duit sendiri (roll eyes)

          bajet macam ko sorg je tau..haha! so mane g 91k..kenduri pmpuan biasa je,..

          0

          0
      • Anonymous says:

        mak die renovate rumah..hehehe

        0

        0
        • bukan geng mak nani says:

          duit hantaran RM91k tu dalam bentuk Bank Draf so Hanis sahaja yang boleh pergi bank & cash out kan.

          So bila Bank Draff tu terima hari nikah, bilenya nak guna duit tu. Belom cash out la.

          0

          0
    • Anonymous says:

      oo gambar dari insta org..erm kalau gambar kabur xde kualiti baek tak payah share..
      hanis dah tak bagi gambar die ke, atau dah tak boleh cilok dari insta die..huhu

      0

      0
    • Tsktsktsk says:

      Hai. Busuk nye mulut tue. Sume pun nak dikutuk dicaci. Kamu tu perfect sangat ke? Resepsi orang, suka hati diorang lah nak pakai apa, nak jemput sape. Jangan dilayan sangat perasaan yang suka mencaci mengutuk tu.

      Tumpukan perhatian kepada tutur kata dan tingkah laku sendiri. Tak payah lah nak jaga tepi kain orang. Kalau sakit sangat hati nak melihat kebahagiaan orang, sila klik ‘X’ di browser anda.

      Doa kan yang baik-baik sahaja untuk pengantin baru ini.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ade sape2 kutuk ke..org tu bagi pandangan suh pakai baju kaler2 cket..
        u sedara hanis ke atau yg lelaki tu..
        tetibe pagi2 nak meroyan..ape hal!!

        0

        0
    • Kechik says:

      Boleh tnya tak. Nape mcm rmai yg ngutuk2 Hanis n Hairul nye wedding? Sy tak fhm. Tapi nape wedding ramona zamzam rmai yg ok je? 2-2 pun sama2 in love, cuma ramona nye wedding lebih simple lah. Sy rasa tgk gmbar2 Hanis pun nmpak bhagia gak tpi nape gmbar2 wedding ramona yg org lebih mrsakan kebahagiaan nye? Bleh sape2 terang kan tk???

      0

      0
      • Anonymous says:

        sebab depa neh poyo..
        so otomatik org tak suke..cer bandingkan dgn ramona..besar bezanye tu..

        1

        0
      • Tiya says:

        Ramona bcinta tak kecoh. Takde lamar2 cam mat saleh dlm gegarvaganza la pe lah. Tak over expose ksah pcintaan. Jauh lebih low profile wlaupun rmai yg sponsor. Tak poyo ngan prasan femes tak hengat. Takde nak buat contest2 utk fan dan majlis jauh lebih simple n sempoi. Plg penting mak ramona jauh lebih sporting ngan friendly nak dibanding kan Mak nani yg kaki komplen mcm2!!!

        1

        0
      • Anonymous says:

        Sebab si anjing Hairul Azreen haramjadah ni dengan takbur dan riak buat statement “Kalau saya tak mampu, takdelah saya kasi hantaran RM90k”. Macam anjing punya statement

        1

        0
      • bukan mak retis says:

        Sebab mak hanis zalikha asyik mengata kenduri anak orang lain. Siap kutuk menu wedding yg dia pegi. Wedding aril pilus ke pe tah. Kahkahkah kesian mak nani. Anak bijak mak plak x bijak

        0

        0
  2. Senja says:

    *scroll laju2*

    Hah! Terkejut tengok dayang.

    0

    0
  3. Mat K says:

    Peh gua ingat flower girl. Rupanya dayang!

    0

    0
  4. SakitHatiMembaca says:

    Kalian semua ni, takde kerja lain ke nak mengutuk resepsi perkahwinan orang? Kenape lah begitu busuk hati sekali sehingga tidak boleh menjaga tutur kata dan doakan yang baik-baik untuk mereka?

    0

    0
  5. pelik says:

    AKU PELIK SANGAT MANA HAIRUL DPT DUIT? KELUARGA DIA KAN BUKAN ORG KAYA? DIA JUAL TANAH KE?

    0

    0
  6. OrenJus says:

    ish3…teruknya la yg mengutuk ni…majlis org sume tak kena. itu ini x cantik..xde kaler..mahal salah murah salah…eh boleh je tak doa yg baik2? bila tak kawin soh kawin…dah kawin soh cerai. tak paham btol aku. duit dorang kan..bio la mcnapun. tak kaco akaun ko skit pon. dok kata org xde duit…ko jaga akaun hairul ke? ni komen secara kesimpulan la sejak dorang ni kawin …tgk komen korang aduyaiiii…sungguh la mcm bkn org Islam….

    0

    0
  7. hugu says:

    hairul ni pelakon sendu je olls..cer bagi nama filem ape yg dia blakon..hantaran sampai rm91k..tah ade ke tah takde rm91k tuhh..

    0

    0
    • Zoro says:

      eh … dia pakai duit uols ke? nak sibuk bagai… biarlah dia nak utang ke..nak share ke…mmg dia duit banyak ke…alahai…susahkan rumahtangga org plak.. biar la dia laki bini tanggung majlis kawin tu…tak kiralah macamana..dedua dh setuju nak kawin kan..pandailah nak idup. tak pakai duit ko pon!! .sedeyyy!!!

      0

      0
  8. najwa says:

    sorry hanis…sy rasa wedding syawal-fiqa dari grand dr majlis korg…

    1

    0
  9. erk says:

    buruk la baju hanis..mcm typical sgt..cuba tgk ramona zam zam, lana nodin..simple but elegant..aku ingt hanis ni perfectionist sgt..rupanya hampeh je aku tgk..dh la hari tu kawen pakai veil buruk nak mampos

    0

    0
  10. Dolton Bibiyana Laloya Al-Muslem says:

    mamat ni berlakon pun suam2 suku…gred C…mana dapat duit buat wedding ni??? confirm pinjam along…yelah,kalau tak buat grand2 bukan artis namanya walaupun kau tu artis gred C

    0

    0
  11. Dayang Negrofaizah says:

    Tak sangka semakin hari semakin terserlah ke-negro-an Dayang

    1

    0
  12. Buah Jabit says:

    hmmm…kalo awok2 semua gi skodeng ig mak nye si hanis zalikha ni, nanirostam..awok2 semua akan tahu kenapa semua orang kutuk mika sekeluarga..huii..nanirostam ni kalo kutuk wedding orang memang nombor WAHID..kan dah kena batang idong majlis sendiri…itu yg saya perhatikanlah…

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Geli tengok lurah dayang..

    0

    0
  14. dikcik says:

    awat huduh sangat aku tgk dayang ni….hmmmmm kesian.

    0

    0
  15. sara says:

    huhuu…aku x tau la knape…bila aku tgk die org ni…mcm try hard nak nampak kaya n exclusive…tp x mnjadi… ape2 pon selamat pengantin baru smoga berkasih sayang hingga ke hujung nyawa =)

    1

    0
    • tecit says:

      Yes2! sangat setujuuu dengan statement u.

      Hanis nampak very sopan, profesional & appropriate. Hairul plak nampak playful. bak kate mak mentuo eh, kebudak2an. Macam xsesuaiiiii (sengau)

      1

      0
  16. BURUK NYE BAJU HANIS!!!!!!!!!!!!!! Kenapa semua nampak serabut!

    0

    0