Written by serenity | March 26th, 2018

Malam tadi telah berlangsung majlis maulid nabi, akikah dan tahnik bayi Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa yang diberi nama Siti Aafiyah pada hari ketujuh kelahiran puteri mereka itu. 

Majlis itu berlangsung di kediaman Siti di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur.

Lagi 30 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Nama Siti Aafiyah dipilih berdasarkan maksudnya, iaitu untuk menyelamatkan daripada sebarang kesusahan yang menimpa, menjadi sihat dan mempunyai wang yang cukup. – beautifulnara.com

Kredit gambar: @kakifoto_

 

 

 

 

89 responses to (32 GAMBAR)Sekitar Majlis Maulid Nabi, Akikah Dan Tahnik Siti Aafiyah, Bayi CTDK

  1. huhu says:

    cumel nye…alhamdulillah…tpi pd hakikatnya semua bayi2 adalah cumel..

    39

    0
    • Anonymous says:

      shila rusly patut diboikott…melampauuu!

      3

      13
      • Anonymous says:

        nanti ada la makcik2 bawang tanya.. bila nk tambah baby boy pulak. mmmm…

        10

        1
        • Anonymous says:

          inilah kejayaan tok tie yg paling unggul. berkat kesabaran…berehat lah ye. 6 bulan-12 bulan pun xpe. tiada apa yg lebih bernilai didunia drp anak2 kita.

          40

          0
        • Abang Montel Pipi Tembam says:

          berehat lah tok tie. dah lama sgt bergotong royong dgn dato kay.
          bersara pun okay gak….kalu nk nyanyi private function je dan majlis2 tertentu saja. semua org paham….you need a break.

          20

          4
      • bangchik says:

        hang sewel ka?

        1

        1
      • melayu mudah lupa says:

        semoga izreen dan ude dapat baby. mudah-mudahan….

        0

        11
    • Anonymous says:

      sukar nak membayangkan baby ni. muka dato kay pun ada, saerah pun ada, siti pun ada….anak dato kay ug sulong pun ada.

      9

      0
      • shopia lorren says:

        Ahamdulillah…syukur..selamat semuanya..
        Bayi semuanya mmg comel..tiada dosa lg..
        Org tua yg mencorakn buruk baiknya ank itu bila dewasa.. Moga mmbesar mnjadi solehah yg brakhlak mulia .
        Masih bayi rupa bentuk masih berubah2..yg ada setengah kanak2 masa kecil X cantik n comel tapi bila besar wow cantik sgt2..begitu juga sebaliknya..

        12

        0
      • nak tau jer says:

        sajer tanye…knape sampai nak bayangkan muka ank ctdk tu..saje nk tau..lolll

        0

        0
        • mimi says:

          i pun same same. tengok sekali..comel. tengok dua kali tak berapa. tengok 3 kali comel pulak, tengok 4 kali mcm siti saerah….opsss.

          14

          0
      • pipipoa says:

        Actual Ct ngan saerah lebih kurang je muka tu …tngok masa ct kurus…orang cakap muka kepek ke dalam..now dah berduit touched arr sana sini.. klaw ikut muka aunty dia saida mmg cantek…

        1

        0
      • El says:

        Mane Mane majelis keluarga tak Ade nampak kelibat anak sulung dato’ k, si Anas zamawi tu

        6

        0
        • esahhpoaaa says:

          ya lah ..masa ayah dia dan CT tengah kemaruk bercinta dia dah besar study kt oversea…so x boleh nak salah kan dia klau dia kurang ngan CT….masa CT dan DK nak kawen pun Adib ngan Azief je yg pergi teman kan Teezac pergi jumpa Anas kat sana …cian tengok masa ni…yang napak betul2 rapat ngan CT Asraff je…

          3

          0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tebal nye bulu mate datuk sit hehe ada tak yg perasan kt sini tentang bulu mate datuk sit ? hahaha kalau ck ta yg buat majlis camana ada tak yg akan mengate tentang bulu mate ck ta setebal bulu mate datuk sit ? hehehe semoga datuk sit terus sehat n anak sentiasa comel..

      7

      2
  2. Anonymous says:

    okay lah…aisyah lagi comel. bye.

    4

    51
  3. Anonymous says:

    Siti bukan Caesar ke? Kuatnya dia leh gerak2. Apa2 pun baby Siti Aaliyah sgt cantik.

    9

    1
    • Anonymous says:

      kalau lepas caesar digesa gagakan diri berjalan dan duduk mcm biasa. cuma yg x dibenarkan angkat benda2 berat dan pantang. supaya lepas badan tu adapt semuka.

      21

      0
      • Anonymous says:

        3-6 bulan baru boleh aktif. tengok badan masing2 dan setiap org x sama. elok la berehat. tok tie pun dah lama bergiat. tumpukan pada anak pulak.

        2

        0
    • Anonymous says:

      May b she’s v careful.pergerakan terhad.

      2

      0
    • agak2 la says:

      ko ni…caesar tu belah perut 3-5 inchi je..
      bukan belah separauh perut. apa dah…

      2

      14
      • Anonymous says:

        ayat ko mcm org caesar ni tak sakit kena operate

        14

        0
      • Mak cik says:

        Sorry to say tp aku ceaser 2 minggu tak boleh nak bangun sendiri dan perlukan bantuan utk berjalan hokeyhh!! Bukan 2-3inci JE perut ak kena belah hokey.. Panjang!!

        17

        0
        • Anonymous says:

          tau xpe. sedap je ckp mcm caeser tu xsakit.

          3

          0
        • minah jambu say NO to drugs says:

          pasal kau tak makan ikan haruan yg di masak punye campur kan dengan herbal bodoh kau ni patut la tk leh bangun n berjalan..

          0

          2
        • kak milah says:

          tu ah, knapa semua orang tak suka dekat ibu yang belah ceasar. kami pun ibu seperti orang lain juga. kami juga ada hati dan perasaan. sakit tau tak. rasa macam nak pengsan. huhu

          4

          0
        • Minah ke do says:

          Die xpnh beranak kot sis..skt tula yg wt dosa kite hilang..lgpn kalo bby bsr mgkin bsrla jgk luka die..depends jgk pd bby sume tu kn..tp pe pn bby ctdk sgt comel,putih gebu..ibu ayh die pure melayu,no mix..

          0

          0
        • Nia says:

          akak dulu x makan ikan haruan. org cakap suka lekat parut dan naik berbijik. bagus mmg bagus tapi tu lah saya x sentuh lansung. sebb tu siti makan ikan salmon sbb ada omega 3. lagi bagus…. nanti hitam kesan luka tu.

          2

          0
        • dr ong says:

          bukan setiap orang sama. jgn nk sentap sangat.

          2

          0
        • Menantukesah says:

          betul tu…aku ceaser 9 inci kna belah…merasa jugak 3 anak normal ……yg last kna ceaser…bcoz doc ckap baby besar maybe 4kg+++…tgpi bla kuar 3+++kg…hmmmm

          0

          0
      • Ila says:

        Mmg belah sikit tp jaganya lebih rumit dr normal,silap sikit dlm.tu.boleh terbuka balik,sy 3 kali caeser termasuk 1 kali.oprate buang.ketumbuhan,pengalaman bnyk dh

        2

        0
    • aj says:

      Siti Aafiyah namanya

      1

      0
    • Anna says:

      Sy pn czer jgk.. sehari selepas czer dh bleh jln mcm biasa.. dok ulang alik pergi hospital tgk anak kena tahan wad dekat seminggu.. musim ujan plak tu.. alhamdulillah sume ok.. tp klu czer xbleh nk duduk saje sbb takot darah membeku nnt lg bahaya.. hal2 mcm nie kena tgk ketahanan diri sndiri..

      0

      0
  4. ezze says:

    Alhamdulillah rezeki ditahnik oleh mufti.Semoga menjadi anak yang membahagiakan ibu ayah dan sentiasa dlm redha ALLAH ye ;)

    14

    0
  5. ctdk says:

    comelnyaaaa

    1

    1
  6. Sisturnina says:

    Maka lengkaplah hidup siti. Alangkah beruntung dapat semuanya, kemahsyuran, kekayaan dan kebahagian. Suami pun sayang. Nasib Kita x sama siti….sedih.

    25

    0
    • WickEd says:

      Kesian pulak aku rasa baca komen kau…cobaan

      8

      0
    • Shhh says:

      kan…anak2 tiri dia semua baik2 dgn dia…nasib tk jadi mcm sesetengah anak tiri tu biadap dgn mak tiri…tpi tgk jugaklah kan mak tiri jnis mcm na kan….semua siti dh ada ..ank dato k yg sulung tu tk pernah nampak..cucu dia pun dh lama tak nampak …yg ada arif je..

      6

      0
    • sayu jer.. says:

      dik…tu sebab dlm islam kite ni tidak digalakkan memandang orang yg diatas dari kite..nanti kite akan sedih sebab kite tak dapat mcm apa yg dia orang ade..pandang la orang2 di bawah kite..supaya kite insaf and sentiasa bersyukur dengan apa yang kite ade…

      5

      0
  7. saya sayang CT says:

    Such a sweet moments..semuanya indah2 belaka..tak lepas mata Dato CT memandang wajah puterinya..kalau dibanding dulu, kebanyakan photo2 DCT semua pandang camera..kini segala pandangan mata dan hatinya adalah utk puteri..indahnya kejadian Allah…..indahnya pengalaman menjadi ibu..Alhamdulillah…

    35

    0
  8. melati says:

    Bodoh nya…Manusia , diagong2kan Khinzir watper (Perampas)…waakakakakaaa

    1

    15
  9. nak tau says:

    sajer la nak tanya…kot2 kalu orang2 kaya2 buat kenduri mcm ni kan..ade dak salam keruk…tanya jer..#fanatikctdkjgnkecamiollsk#

    2

    1
    • shopia lorren says:

      Kalo wat kenduri aqiqah mmg xleh ambik duit salam keruk tu..ditakuti nnti fafhilat aqiqah x sampai..wallahuaklam bisawab…

      2

      0
      • nak tau jer says:

        ooo ye ke…tpi kan… sy ade juga tengok masa baby tu di selawatkan bawak pusing ke acik2 yg berselawat tu..so acik2 tu bagi envelope kt baby tu..tu la sy nk tau. @ bila dah siap makan dn nak balik salam keruk kat tuan rumah..tapi tak tahu lah..wallahuaklam…

        0

        0
        • shopia lorren says:

          Bagi hadiah/saguhati pd baby boleh je…cuma jgn niat bagi duit pd kedua org tua utk menyumbang/meringankn beban..(sng ckp mcm pay mknn yg kita mkn dikenduri tu)

          0

          0
  10. abam abc says:

    Alhamdulillah..semoga Allah SWT melimpahi keberkatan dan kebahagiaan kepada keluarga Datuk K seisi sekeluarga

    0

    0
  11. Kakfake says:

    X habis CT puji anak dia cantik la baik la solehah la hafizah la. .baby Lagi kot. . Agak2 nya boleh ke ikut jadi baik sedangkan semua anak Tok k perangai hawau .sosial nak mampus . .bayangkan siti afiyah dah besar pakai seksi peluk2 dgn bf mcm anak tok k. .dah adik beradik Kan huhu mgkn disitu konflik CT bermula hahahha

    1

    12
    • zarifahmr says:

      Rasanya tak salah kalau si ibu puji atau cakap perkara yang baik pada anaknya. Kata-kata itu satu doa. Jadi apa yang Dato’ Siti cakap kat baby dia tu satu doa daripada ibu untuk anak. :)

      11

      0
    • fansCT says:

      doa yg baik2.. insha allah budak tu jadi baik.. doa seorang ibu doa yg paling mustajab kan..

      1

      0
  12. Nur says:

    Tahniah artis kegemaranku siti nurhaliza tarudin, setelah lama menunggu akhirnya hikmah telah muncul?

    1

    1
  13. ciK piNgu says:

    Pelakon cter Jojie Gigil

    0

    1
  14. Nur says:

    Tahniah artis kegemaranku siti nurhaliza tarudin, setelah lama menunggu akhirnya hikmah telah muncul?

    0

    1
  15. mmmm says:

    nanti izreen jadi mcm ni lah…..netizen akan jatuh cinta semula.

    2

    4
  16. Minah dah geram says:

    Eh2 ko nih..btul la die wt tu..knela ckp yg baik2..kte2 tu kn doa..tp xtaula kot ank ko lahir2 je ko ckp ‘hey gangster,hey mak hayam’..pe bndela ko nih..kalo xske diam2 je..bby tu xslh kot..xslh die nk puji ank die..yg bkn retis pn ckp gk cmtu kt ank..bongok komen ko nih

    1

    1
  17. Damien thomas says:

    Bukan peminat siti …tetap doa yang baik baik ..moga sihat sentiasa…kita tetap serupa sebagai insan .2..moga di berkati dunia akhirat…amin

    1

    1
  18. bunga lalang says:

    ade gak nak tunjuk cincin berlian dia…alahai….sume dia nak dpt….sabar jelah

    1

    3
  19. MakcikPipiGebuMerah says:

    Comel si pipi merah…:).. semua baby semmgnya comel…Comel Si SIti Aafiyah..:)

    0

    1
  20. Abcd says:

    Kenapa semua org sumbat bby tu madu? Dia still bby. Baru 7 days. Cukup sekadar 1 org tahnik. Bby mana boleh telan madu bnyk2. Aduhlahaiii

    3

    0
  21. Anonymous says:

    dah boleh bersara dah tok ti…

    1

    0
    • Rania says:

      Mana blh bersara Sape nak tanggung family huhu .. lagi Lagi tambah family.besar periuk besar ler keraknya. . Btw kenapa sumbat baby dgn madu pakai sudu besi Tu hilang lah khasiat madu. Cicah pakai tangan sikit je buat syarat.bkn main sodok dgn sudu. .

      3

      1
  22. Malisa says:

    Peliknya konon ikut sunah bg Nama baby Hari ke 7 , tapi Rambut X cukur. Rambut baby kena la cukur p timbang tukar nilaian emas dan sedekah pada faqir ITU lebih afdhal .kemain makeup Dan bulu Mata siap tayang Cincin permata Lagi . .nak jugekkk show off. .mana tz Dan anak sulong Tok k X DTg ke

    3

    4
    • Mozart says:

      And that’s matter to you because….?!
      Bila hari dah hitam macam tue la. Nabi dah pesan, lebih baik diam jika mulut tak mampu mengatakan yang baik baik.

      2

      0
    • Anonymous says:

      bau2 jeles

      2

      0
    • kakakpipipoa says:

      betul lah tu….dah kata ikut sunnah kan…ikut lah betul2…jgan nak jdi penoggang agama sgat.. mulut je pdai nak sebut…ikutsunnah2 tapi buat pun….

      1

      0
  23. Saps says:

    Tahniah Dato’ Siti & Dato’ K. Moga2 anak sentiasa sihat dan berbakti smula kpada ibu bapa stelah dewasa

    0

    2
  24. Gg says:

    Mcm lara alanaa

    0

    0
  25. Anonymous says:

    aku suka tengok kebahagiaan suami isteri ni…… mesti anak dia bijak….

    1

    2
  26. PeminatBaruBabyTwins says:

    bagi aku lah Siti Aafiyah biasa je…sbab anak celebrity je.. tapi yg betul tittle “Comel Pipi Merah” tu I bagi kat Amina & Raisa Amira baby twin Farahanim Razak …comelllll bangatttt…ngan putih merah2….siang malam dok skodeng baby comel ni….

    3

    1
  27. Anonymous says:

    Bila aku terkenang balik.. Betapa moleknya aturan Tuhan. 11 tahun mnunggu dpt plak anak pompuan. comey plak tu… Tumpang hepi tgk ct dpt anak, wlupun takde kaitan dgn ekonomi aku n maybe negara. Tp aku yakin kalo kita suka doa’ yg baik utk org, kita pon Tuhan bagi hepi… mmUaahh!bye

    0

    0
  28. Najib Razak says:

    Jujur kata yer anak Dato’ CT dgan Dato’ K tak comel langsung. Muka macam saerah hidung kepek muka lebar. Macam muka anak Dato’ K asyraf pun ada. Maaf laa kalau terasa ni ikhlas dari pandangan mata bukan dari pandangan edit2.

    1

    0
  29. Anonymous says:

    Dpt rezeki baby cukup sifat Allah bg Alhamdulillah. Ape ke hey nye nk compare2 comey tak comey. Tak paham btol aku.

    0

    0

Leave a Comment

Optional