Written by serenity | September 21st, 2013

Malam semalam telah berlangsung majlis berinai pasangan Fouziah Gous dan Md Zhafran yang akan melangsungkan pernikahan hari ini. Bertemakan Pakistan, Fouziah memilih busana berwarna ungu muda dan kuning manakala Zhafran mengenakan baju putih dan biru muda.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Tema Pakistan dipilih kerana keluarga Fouziah dikatakan mempunyai darah keturunan dari sana. Majlis resepsi pasangan ini akan berlangsung pada 29 September di Hotel Marriot Putrajaya.

Lagi 28 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Fouziah Gous dan CST Production.


Tarian Piring (Minangkabau: Tari Piriang) merupakan sebuah seni tarian milik orang Minangkabau yang berasal dari Sumatra Barat. Ia merupakan salah satu seni tarian Minangkabau yang masih diamalkan penduduk Negeri Sembilan keturunan Minangkabau. Pada Inspitari tahun lepas, JKKN Negeri Sembilan telah mempersembahkan Tari Piring Lambong. Tari Piring Lambong dicorakkan oleh koreografer JKKN yang disuntik gerakan yang menyerupai gerakan para petani semasa bercucuk tanam, membuat kerja menuai dan sebagainya. Tarian ini juga melambangkan rasa gembira dan syukur dengan hasil tanaman mereka.

Apakah bentuk tari yang akan dipersembahkan oleh mereka untuk Inspitari 2013? Inspitari 2013 bakal berlangsung di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur pada 5 dan 6 Oktober 2013 (Sabtu dan Ahad), 8.30 malam. Like Facebook kami untuk maklumat lanjut bagi mendapatkan pas masuk terhad percuma!

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

96 responses to (30 GAMBAR)Sekitar Majlis Malam Berinai Fouziah Gous Dan Md Zhafran

  1. si comel says:

    ini bukan macam gaya orang pakistan, tapi india…..

    0

    0
  2. Anonymous says:

    wuhuuu… santeeekknyee

    0

    0
  3. bintang83 says:

    congrate dear,,,,smg kkl ke jannah

    0

    0
  4. pinkygirl says:

    serius sebijik macam style wedding india..mcm ni ke adat pakistan…???serius ak xske die nie…wat je la adat melayu..kn lg manis..

    0

    0
    • gadis cantik says:

      da mmg die kturunan Pakistan,..suke ati mak bapak die la nk wat adat mane? ko tu perangai melayu tok3…. tu suke dengki kat org,….. mmg cara org Pakistan macm ni… Pakistan n india kan sermpun…

      0

      0
      • Anonymous says:

        APASAL BAHASA KAT SINI SUME MCM OANG XDE ADAB……!!!

        0

        0
      • Pakistani says:

        Pakistan kawin ikut cara Pakistan, India kawin ikut cara India, cina kawin Ikut cara cini. Tapi melayu kawin mau juga Ikut cara bangsa lain, India mau, Arab mau, Pakistan mau, mat saleh mau. Takde malu ka muke kutuk2 org lain.

        0

        0
    • JAWA says:

      Dia buat adat Melayu ke Pakistan ke apa masalah korg? Yang pasti mana satu adat dia pilih tetap tak menutup aurat! Kenapa taknak suruh ikut ajaran ISLAM kan senang

      0

      0
    • keh3 says:

      mamposla ko x suke. ko kawen ke die kawen? tau komplen je ko. ko tu bagus sgt ke? habuk pun tarakk. die x pakai duit ko langsung apetah lagi kenal dengan ko. so ko x payah sebok2 lgsung. aku memg menyampah dgn org yg kuat komplen ni. kalau bgus xpe. ni ko online internet pun pakai wifi mamak x yah nak belagak bagus sgt la. peacee.

      0

      0
      • ekleeeeh says:

        Hek eleeehhh… Kalu lah pergi mampus! Mmg lah dia yg nak kawen.. ko dah kawen? Aku dah. Ko tu bagus? Aku mmg bagus.. Gaji ko brape? 3 ribu 4 ribu? Aku 8 ribu. Aku drive Bmer.. so aku bagus kan, terang-terang lagi bagus dari kau. kau dah suka org komplen tapi ko komplen.. bodoh btol kau ni.. ko ni boyan eh? boyan mmg suka mcm ni.. ke kau ni pariah keling? FYI aku online kat rumah pakai iMAC Pro yg aku baru jer beli minggu lepas…

        KAU HADO???

        0

        0
        • Awie says:

          Poyo gaji 8 ribu pun nak kecoh…gua keje operations supervisor gaji 20 ribu bersih pun rilek jer…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ADOIYAIII KO NI…STAKAT GAJI 8K PON NAK BERLAGAK KE?….APA SANGAT LE 8K TU…CAM GAJI AMAH INDON JEK

          0

          0
        • miammiam says:

          Nak masuk syurga tak kira gaji.Kedudukan manusia pun tak kira ikut gaji.Jangan smpai kita jadi orang muflis kat akhirat sebab tak jaga pertuturan.hehe

          0

          0
        • anonymous says:

          cara bercakap pon tau ckp poyo lebih.orang yg banyak duit tk cakap macam mat rempit.

          0

          0
    • senget says:

      alangkah senget nye engko ni …. dah tu ada keturunan dia sukati dia lah … lebih baik daripada melayu yang buat kawen ala ala inggeris … inggeris lah sangat !

      0

      0
  5. mat tajam says:

    family dia kurang sporting
    sebab apa???
    sebab….

    ada yang pakai baju kurung x ikut tema…hahahahahahaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
    • Sun says:

      hello dorang pakai tudung…tak kan nak pakai jugak baju pakistan yg terdedah lengan dan perut tu…tak ke nampak pelik, better pakai baju kurung…lebih cantik, satu lagi aku tak berkenan benda yg tepek dan tergantung kat dahi tu, nampak mcm indian

      0

      0
  6. Anonymous says:

    terus terang…x berseriiii…k.baii

    0

    0
  7. […] memilih busana berwarna ungu muda dan kuning manakala Zhafran mengenakan baju putih dan biru muda Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Berinai, Fouziah, GAMBARSekitar, Gous, Majlis, […]

    0

    0
  8. malaysian says:

    sbb tu la bront palarae tak nak org tau pasal perkahwinan die. agaknnye kalau ade gmba bront kawan ntah ape2 lagi org semua dok cakap walaupun sebenarnye tak ade ape2 pon dlm gmbar tu. ntah ape2 la.

    0

    0
  9. Huh says:

    Tak kisah lah adat india ke adat pakistan ke, sememangnya adat hindu. Dorang nak buat adat melayu buatpe? bkknyer melayu pun… sah2 pariah, buatlah adat pakistan katanya…. Setahu aku, muslim pakistan dah tak buat adat songsang mcm ni… Adat hindu! Hindu! Hindu! Hindu!

    0

    0
    • miammiam says:

      hmm…tumpang tanye la.saye ni dok belaja kat india.orang islam sini kawin pun ala2 camni je.tapi islam.camane kite nak cakap tuh?eh ni adat hindu.meh aku kasitaw ko adat melayu.harommm nih.

      rasa tak salah kot adat diorang gitu.jangan niat yg bukan2 sudah la smpai mempersekutukan Allah…

      Kita yang melayu ni pun ala2 omputih dah campur2 bagai.
      Kalau ikut Islam akad nikah cukup syarat, mas kawin, wat kenduri.dah.ade org brani wt camtu skang?kompom kene kutuk sebakul tak bawak hantaran bagai.

      0

      0
    • anon55 says:

      adat perkahwinan melayu berasal daripada adat perkahwinan hindu. this is because sebelum orang melayu convert ke Islam every melayu was a hindu. kalau betul ikut Islam, bersanding sume tu mana boleh, dikatakan membazir dan x modest.

      0

      0
      • aidi says:

        haiiila kasihannmya orang-orang Melayu ni,

        Adat Melayu?, macam mana?, bangsa Melayu nilah bangsa yang paling tak ada identiti. semua benda nak tiru, kahwin stail Melayu konon.. padahal terang-terang ikut budaya hindu. apa sebenarnya yang ada pada Melayu ni, kat mana pun tak nampak. semua hasil asimilasi dengan pelbagai budaya orang Melayu kita ni. Orang Malaysia yang betul-betul pure ialah orang asli..

        semua benda nak ikut. Pastu claim sendiri punya. Contoh lain char kuey tiow orang Melayu tipikal akan bayangkan kuey tiaw basah, padahal hakikatnya ‘char’ tu sendiri kering maksudnya. Kita semua mengaku Melayu, dah tak ada jati diri pun.

        Kesimpulannya kita orang Melayu jangan nak berlagak sangat, bodoh sombong, apa pun tak tahu. Pemikiran kita dah lama dijajah menjadikan kebodohan orang Melayu ketara sangat sampai hari ini.

        0

        0
      • tupai comel says:

        setuju gn anon55..betul lah tu..ada gak org blajar sejarah kat sini..saya pelik..korg2 dlu gagal sejarah ke? bukan ada ke belajar pasal agama islam ni dbawa oleh pedagang2.. so, b4 ni agama hindu..so..adat byk yg sme gn hindu.. ke korg yg post comment dkt sni lum cukup umur??

        0

        0
  10. Nina says:

    What makes you think all the Malay customs are in accordance to Islamic beliefs? You are so shallow. There are Muslims all over the world and they have their different customary weddings, that don’t make them less Muslims than you are. They could even be better bounded in the Muslim faith. You need to read and learn more. Malay doesn’t equate to Islam, Islam is a religion, look into the broader perspective before you make any judgement and conclusion.

    0

    0
    • Huh says:

      Woo… A learned bitch! I’m trembling in my panties…

      Islam is a religion no two ways about it, the concern is that most Malays, generally all that call themselves Muslims for that matter are fickle minded. Perennial suckers and like you said, shallow.

      Do you think they actually understand the differences any customs? Do you think actually know what is `urf being a part of the usul figh of maqasid syari`ah.

      So… Before you even start talking, you have to start to read and learn more.. OK?

      0

      0
      • hurmm says:

        ini konon nk ckp pasal agama tapi bahasa tak jage. tak boleh percaya.

        0

        0
      • hmmmm says:

        To the one who called Nina as a learned Bitch… here is a message for you…
        People dont need to do their homework if they know what they are talking about. While Nina is generally talking about Malay is not synonymous with Islam and vice versa, you proudly put urself as high and mighty.
        It is not our place to be high and mighty even if people dont really know how to differentiate culture or religion practice. It is the responsibility for those who know to inform them… not to belittle them. You probably learned yours through a bad teacher. That might be the only explanation.

        For the others, take this as an example. Religion has nothing to do with what race that we’re in. You can be a Muslim but not a Malay… you can be a Malay but not a Muslim… What we are practicing may be based on the guidelines of the religion but it does not mean that they are synonymous. Custom, cultures, taboos and etc are passed to us through communication and not through our genes. Thus diversity exists in our practice due to the understanding and communication of the people before us. Nevertheless, religion guides us from being led astray. That is why no one culture is the best culture for one religion.

        I am not a Malay, but I am a Muslim. I dont practice Malay culture… but that does not mean I am not embracing the Islamic values. It is clear to me that you are the one who need to read before you start to speak Huh.

        0

        0
    • jojo says:

      Thumbs up Nina!

      I am only half malay but i am a muslim. It is indeed very disturbing when i read all those extremely shallow comments from those shallow minded people ‘up there’ . There is absolutely nothing wrong to marry in one’s custom be it Indian, Chinese , Iban etc…when the most important thing of all – the Akad Nikah – is the same for muslims around the world , no matter what race, color of culture you come from.
      Whether or not the bride or her family ‘tutup aurat’ (well..since so many of these critics love to give their expert opinion on aurat. and feel that they are entitled to comment on it simply becoz they think they have covered their aurat with the tudung on their heads) that is entirely their choice. You can advise them..but please dont condemn . You can even pray for them..pray that someday they will cover the aurat insyallah
      I heard this on a tv show some time back ….IF U HAVE NOTHING NICE TO SAY THEN DONT SAY ANYTHING AT ALL.
      Wassalam. Nobodys perfect.

      0

      0
  11. lollyta says:

    Ni betul ke malam berinai? tak pakai inai pun????

    0

    0
  12. Pilih kasih says:

    bukan sakit hati atau ap la…pd aku biasa j n x berseri pn..x leh lawan kawinnya irma n izren kerana beliau wlpn retis n biasa bersolek tpi dia org ttp berseri..

    0

    0
  13. single says:

    bestnya tgk gmbr wedding..aku bila la nak kawen..blum ketemu jodohku

    0

    0
  14. Anonymous says:

    adat keling pariah juga y d ikut..

    0

    0
  15. nur says:

    nothing different when it comes to adat.. pakistan and malay also the same.. both have pro n cons.. just agama yg membezakan.. peace :)

    0

    0
  16. kahwin melayu vs kahwin india says:

    tu lah artis malaysia ni, mcm2 hal..klu dah nama islam, buat jela majlis cara islam,
    ikut adat melayu, bukan xboley nk buat cara pakistan, tapi bila tengok mcm xberkenan
    lak, siap sapu kunyit, buat corak kat lantai tu kn dah mcm adat org india.
    kita ni org malaysia penuh dengan adat kemelayuan. bukan ke manis dipandang klu ikut adat melayu..lgpon muka pojiah xdela nmpk mcm muka mixed pakistan, muka dia klu tgk btl2 lebih kpd wanita melayu terakhir. syg seribu kali syg.

    0

    0
    • tupai comel says:

      emm..bukan adat perkahwinan melayu pun ada sangkut paut gn adat india ke? mcm sanding? kalau cara islam..nikah je n kenduri je..lain2 tu semua mmbazir.. lg satu..mlm brinai ni pun amik dr hindu gak..called mehndi caremony..google je klu xtau..so..jgn samakan adat gn agama..lg pn apa beza dedah aurat kalu kawin ikut adat melayu? islam boleh ke dedah aurat? xpakai tudung? pakai bju ketat2? sye xsuh korg jd warak ke apa ke..but plz jgn samakan adat gn agama..
      lgpn apa salah dy ikut adat pakistan ke apa ke..yg salah nya..aurat terdedah..membazir..

      0

      0
    • saya lalala.. says:

      islam tu agama, melayu ke india ke pakistan ke buat mende2 ni berdasarkn adat.. tak slh dia nak buat ikut adat pakistan asalkn tidak bertentangan dgn ajaran islam.. ade jek org india pakistan cine jepun dll tu islam.. yg mbezakan mereka adat.. tak semua adat melayu tu mengikut ajaran islam yg sebenar.. contohnye lenggang perut.. kalau nk ikutkn ajaran islam sebenar dlm nikah tak de nak bersanding bagai.. ni pun sume adat bangsa.. waallahualam..

      0

      0
  17. NO HAL says:

    X SENSITIF LANGSUNG…XYAH LA TAUK AYAT ALLAH KAT BELAKANG TU KALU TAK TAU NK HORMAT…

    PAKAIAN ADA YG TERDEDAH THEN TANGKAP GAMBAR DEPAN AYAT ALLAH…
    BOLE KE MCM TU??

    0

    0
    • Nureza Aida says:

      Setuju. Mls dah nk komen. Artis ni apa yg dorg bt smua nampak. Bila ditegur, byk jg alasn. Inai hya skadar adat tak ada diajarpun dlm al-quran.

      0

      0
      • saya lalala.. says:

        seeloknye mlm berinai tu buat sekali mlm khatam al-quran.. nmpk manis di situ.. tp skrg ni mcm daa dilupakan mjls mcm ni.. zaman dulu2 byk gak..

        0

        0
    • rambo says:

      a’ah..setuju…kalimah Allah terang2 kat dinding..bleh buat tak reti bergambar begitu

      0

      0
  18. Fauziah Ghaous says:

    You all janganlah marah2 I dgn Zhafran… Memang I ni pariah keling tu yg ikut adat nenek moyang pariah kelilng i… Alaaa you all ni smua takkan tak tahu… nama jer Islam tapi I Selam… Nanti dtg yer kenduri I, I kasi sorang satu keg todi kasi mabuk sama2 tidu tepi longkang k… Love all of you… MUuuuuuuaaaahhhhh XOXO

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kenape tak nampak berseri. Macam biasa-biasa je. Tapi tak la seteruk Lisa Surihani. Artis yang paling berseri masa kawin sudah tentu la Irma Hasni.

    0

    0
  20. yanto says:

    Dlu ade yg ckp fauziah ni ank org berada tp tgok rmh die hmm biase2 je..mgkin sala info kot. Tp mekap die simple n lawa.. nk kna tebal2 kot br nmpk seri biaselah org mlayu kawen mekap kn tebal2…yg tebal tu lah yg nmpk cantik kot… ritu ade yg ckp zhafran ni klau senyum mcm kerang busuk..sadly true sbb sy pn perasan mnde yg sma..sori bebanyak..sy x boleh nafikan

    0

    0
  21. Anonymous says:

    tengok tatian tari piring lambung lagi best dri tengok pic pojiah y entah ap2 tu…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    x cantik…x berseri…biasa2 sahaja…si zafran tu kalau senyum dh mcm kerang busuk aku tengok…x ensem mana pn si zafran ni…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    serabaiiii jer…

    0

    0
  24. sengau says:

    heyyyy..ramai betul meroyan kat sini..apapun aku suka..tahniah..

    0

    0
  25. kecoh la says:

    alaa..adat berinai ni kn adat org india.so byk je org melayu byk tiru adat india..

    0

    0
  26. cricket says:

    Cantek….sebijik mcm bintang filem tamil. Pengomen HUH…..are you a muslim??? Huuuuh…..bahasa. Shouldn’t call someone a ‘bitch’. Or may be you yourself are a bitch or maybe daughterofabitch. Parents should instil values in their children. lf not they’ll end up like you HUH….VULGAR VULGAR VULGAR

    0

    0
  27. dida says:

    Ni lah masalah nyer bila adat islam disamakan dengan melayu…..islam bukan bermaksud melayu..islam adalah agama…melayu adalah kaum…mcm mana plak kalau org cina kat negara china yg beragama islam…takkan kahwin ikut adat melayu….saya rasa tk de masalah…kalau fg nk berinai ikut adat pakistan….tk de salah pakai kunyit kat muka…tujuan nk naik seri muka…orang melayu pun ada berandam asalkan tk melanggar syariat islam…..tp bab2 tak menutup aurat tepuk dada tanya iman

    0

    0
  28. dido says:

    cantik juga fouziah ni.

    0

    0
  29. daai says:

    bodonya lah

    0

    0
  30. daai says:

    cantik nya

    0

    0
  31. aku says:

    apela ramai sangat butthurts kat bn ni
    die ade duit nak spend on something extra,lantak diela
    as if adat melayu bebas dari [email protected] bersih
    typical malays btolla

    0

    0
  32. Lynn Usj says:

    Tahniah Buat Kedua duanya…moga berbahagia hingga ke jannah

    0

    0
  33. BUNKFACE NO.1 says:

    lepas ni boleh lah pergi honeymoon kat tamil nadu,,,,tu anak beranak pakistan jugak tu, fauziah kan suka benda2 keling mcm ni… mesti ada bau keling jual karpet kan fauziah ni

    0

    0
  34. CIK BN says:

    napala mesti pilih ala2 hindustan..dah xde tema lain ka..berinai aja pun..kesian dia

    0

    0
  35. LadyD says:

    Apasal byk bahasa itik & ayam bergaduh ni… Apapun cantik Fouziah. Cantik ooo gigi dia hehe jeles saya!

    0

    0
  36. acap says:

    knpe racist sgt.. korg yg ckp hindu la..keling la.. x ikot islam la.. dose la.. yg korg ckp tu x dose ke.. stop kutuk org.. die x mnx korg kutuk pon. btw..ko spe yg blja la kan.. budaya pakistan mmg cmni.. same sikit ngn india.. but yg penting budaya pakistan kwin still nikah.. ikot islam.. x la keliling api sume.. cube luaskan sikit knowledge tu seblum ckp buruk psl org lain.. btw fouziah look gorgeous …

    0

    0
  37. bee says:

    pakistan ke,melayu ke, dalam islam xde istilah berinai lh. orang islam sepatutnya ikut sunnah nabi.. yg pentingnya ijab dan qabul je..

    0

    0
  38. anynomous says:

    cian org2 yg sibuk komen keburukan org lain…kelakuan sendiri dh timbang ker? menegur biarlah cara baik….itu baru org baik2…

    0

    0
  39. Anonymous says:

    bila ada pic kawin n sewaktu dgnnya startla keluar komen seri seri bagai
    macam hayam ok

    0

    0
  40. aninoname says:

    Adat le tu klu org mengutuk mengata… Melayu..ada ke adat…mlm berinai dan majlis bersanding tu adat hindu…
    So apa ada pada adat…suka hati family dia la nak buat adat apa…mak cina, bapak india pakistan…terang lagi bersuluh takde pun sebut melayu totok….

    0

    0
    • maria yusof says:

      adat tak salah selagi ianya tidak melanggar hukum..itu adalah asas buat kita semua sbb di Msia ni mmg byk betul adatnya mengikut negeri. Pada keluarga aku, kami lebih banyak ikut agama aje..tapi ada juga la adat2 yg masih diamal asalkan tak langgar hukum dan tak keterlaluan..
      dalam kes fouziah ni, bapak dia masih kuat pegang pada adat bangsa dia..so does the children..berinai tak salah pada aku sbb tak melanggar hukum pun..kecil atau besar majlis nya, itu terpulang pada kemampuan msg2, so tak perlu dipertikaikan..namun yg membuatkan malam berinai jadi berdosa/maksiat ialah apabila berlakunya campur aduk antara lelaki dan perempuan yg bukan mahram dan bercampur gaul tanpa had. mcm dalam gambar2 ni kita nampak yg perkara itu berlaku..jadi, ambil sebagai pengajaran..janganlah condemn secara keterlaluan..mengata mcm tu pun berdosa gak..

      0

      0
  41. hantu says:

    adat orang islm kew menghina orang….pk la…biarlah dia nk wat cm ne pun…lgpun dia ada keturunan…liyana jasmay wat cm tu gak dia ada kew keturunan???

    0

    0
  42. Audrey Hepburn says:

    Ramainya orang yang berfikiran sempit yang memberi komen… aduhai orang kita…

    0

    0
  43. trina says:

    inilah dia orang melayu.(tak semua tapi yang otak sempit je.) korang asyik cakap kaum lain racist padehal korang tu yg racist.orang2 mcm korang la yg buat orang melayu kene kutuk,tak heran la org ckp org melayu ni penuh hasad dengki.comment2 korang je dah jadi bukti.memalukan kaum je.

    0

    0
  44. Sufina Ziezi says:

    eh lawa lah cam ni tak der make up over. Fauziah ni mmg ketrurunana Pakisatan mmg patut dia dan keluarga dia terapkan nilai Pakisatan dalam majlis berinai ni. Rasanya x salah..lagipun kahwin kan sakli seumur hidup…doakan meraka bahagia.,Zhafran jagi Fauziah baik2…sesungguhnya ikatan nikah itu sungguh suci. Buat apa dok kutuk2 drg..at least drg ambil 1 langkah yang bijak dengan berkahwin cara halal.Setengah2 artis dok kepit hulu hilir bergambar ala2 poyo kahwinnyer x juga…pedulikan kata2 hasat dengki org sekliling. Walau apa pun temanya yg penting pernikahan sah direstui ibu bapa.Alhmadulillah semoga bertambah lagi pahala selepas nikah. Allah menilai sesorg tu bukan secara zahir sahaja…

    0

    0
  45. EZA says:

    Tahniah…buat pasangan ini…semoga berbahagia ke anak cucu…..apa-apa pun bagi sy semuanya ini lebih kepada pembaziran…

    0

    0
  46. stella says:

    m ni kan itu salah ini salah . . dia ja yg btl . . pdahal prangai mcm babi ada laa . . oii , kalau kmurg tu perfect sgt , kmurg tak msuk sini bn laa sial . . bgus ko pigi sana kubur . . mampus awal lgi sng . . kurg sikit sial2 dlm bn ni . .

    0

    0
  47. pojiahauspujian says:

    bawak mgucap byk2..dgn kalungan bunga malai, sapuan kunyit, bunga kolam sumaa..pojiah definitely wins the best actress which only reflects her own stupidity n ignorance..r u dat desperate honeyy?? astarfirullahhalazzim..dats y dlm Quran dh tertulis Nabi2 pun dah bpesan..soalan dan kemusykilan agama semua da jawapannya dlm Quran, apabila dikata tidak cukup pengetahuan agama tahula plak nk mnyumpah seranah..tetapi hakikatnyaa inilah apa yg akan blaku bila didikan agama TIDAK ADA! pojiah..u set a good example of naive muslim..alhamdulillah!

    0

    0