Written by serenity | March 21st, 2013

Hasil kutipan filem-filem Malaysia di Pawagam secara keseluruhannya tidak begitu membanggakan pada tahun lepas, namun tahun 2012 menyaksikan dua filem tempatan diiktiraf oleh pengkritik-pengkritik luar iaitu filem Songlap dan Bunohan.

Bagi kami ini satu perkembangan yang menarik, bila pembikinan filem lebih menepati citarasa global, penayangan filem-filem Malaysia yang berkualiti di pesta filem asing memberikan gambaran yang baik tentang kualiti filem negara.

Tahun ini, satu filem yang kelihatan baik terutamanya dari segi solekan kesan khas bakal muncul di pawagam tidak lama lagi. Filem ini berjudul Paku, diarahkan oleh P. Rameesh dan membariskan pelakon seperti Johan As’ari, Aishah Ilias, Diana Johor, Azad Jazmin, Kamal Adli, Diddy Hirdy, Wan Hanafisu, Zaidi Omar, Sidik Hussin dan ramai lagi.


Secara ringkas, Paku mengisahkan Fahmi yang sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan kembali isterinya Rania yang meninggal dunia selepas melahirkan anak sulung mereka, temasuklah menusuk tengkuk jenazah Rania dengan paku. Apa kata saksikan treler filem ini untuk mendapatkan serba sedikit gambaran tentang filemnya? Jom!

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Maklumat lanjut, sila like Facebook Filem Paku.




























45 responses to (30 GAMBAR)Filem Paku Bakal Hantui Pawagam Tidak Lama Lagi

  1. sensey says:

    tatottnyeeeeee…

    0

    0
    • keledek says:

      perempuan ni kali pertama tengok dia berlakon kat filem uncle usin yg ada zizan n johan tu.. lakonan sangat kayu dan mimik muka sangat fake. hope yg kali ni ada improve

      0

      0
      • mahaguru says:

        nmpak cam seram,best, but very deviated from Islamic teaching. hidupkan balik org mati dgn pakukan leher? walaupun cume citer rekaan, legend dulu2 tp menunjukkan mcm melawan kuasa tuhan. utk light watching bolehla citer ni tp bimbingan ibu bapa sgt diperlukan esp ntok budak2

        0

        0
      • Mak Jemah says:

        yg dalam filem Uncle Usin tu Shikin Kamal, yg ni Aishah Alias. pelakon drama Ameera dgn Dejavu Di Kinabalu. jgn salah org oii. nak kondem org tapi salah org. haihh.

        0

        0
      • sweet minah jambu merah biru says:

        kayu kayu pon dia jambu hehe..mungkin dlm pilm dia tk kayu lah dont weri weri ok sila kn menonton pilm ni pasti akan terjerit jerit takot ..PERCAYA LAH CAKAP KAK TON..

        0

        0
    • joyah says:

      filem seram ke filem berahi nih..??

      perlukah babak itu..??

      0

      0
      • Ah Non Sense says:

        Waaaahhhh….filem melayu dah ada scene laki atas pompuan kan….maju la setapak lagi kan filem melayu…..bangga aku…..puiiiii….

        0

        0
    • momokgemok says:

      mule2 mcm sgt takot n semangat nk g tgk..tibe cer korg tgk trailer minit yg ke 1:58, nmpk tali tergantung kt belakang hantu tu…OMG! huge turn off ok! terus failed! niway, nice try to PAKU!

      0

      0
      • jebon says:

        obviousnya lah tali tu. hahahaha

        0

        0
        • i'm not a monster says:

          harap2 masa tayang tak nmpk lah tali tu…kalau nmpk jugak..x tahu nk kata apa dah aku…senyum jer lah nmpk hantu ada tali….kekeke

          0

          0
    • Buah tempatan says:

      david teoh yg cina pun ada rasa nk buat filem islamik….. Yg penerbit melayu asik buat filem mengarut je…..

      0

      0
    • tepong says:

      menyampah aku dengan cerita yg suka salahkan tuhan ni.

      0

      0
    • Juniel says:

      best juga filem ni aku tengok. hahaha.

      0

      0
    • aku leerrr says:

      macam cerita indon, malam satu suro. cuma beza crite indon tu bapak dia yg bOh paku kt anak dia. pastu anak die kawen, suami dia xtahu die tu hantu. tapi bile suami dpt tahu pOn, dia ttp syg isteri dia.

      0

      0
  2. ketot says:

    filem seram ke ranjang! BAGUS!

    *mohon semua pengarah lahirkan filem yg lebih bermutu dan konsep ISLAMIK. pleaseeeee….Masyarakat kini dah semakin rosak…..sama2 la kita membantu memulihkan akhlak anak bangsa seagama kita….

    0

    0
    • Zara Pavlova says:

      kalau nak buat film seram ok jer tapi biar lah berkualiti mcm film seram Thailand, Korea, Japan..tapi kalau seram sgt mesti kena tapis dgn FINAS pulak, tu yg jadi tak berapa nk seram tu

      0

      0
    • sweet minah jambu merah biru says:

      macm bagusssssssssss aje kau punye komennnnnnnnn nk eksen alim kononnnnnnn eeeeeeeeee nyampah nyeeeeeeee ! dh ada pilm hantu tu tengok aje lah ! kalau tknk tengok tu sudahhhhhhhhhhhhhhhhhhh ! jangan nk cakap banyak itu ini huh ! kau ingat senang nk buat pilm islamik!! nanti satu hal pulak nk cari pelakon macm si abby ngan yatt untok lakon kn cite tu ! dorang nk kena eksen alim baru pilm tu boleh menjadiiiiiiiiiiiiii !!

      0

      0
  3. kasabian says:

    paku..

    0

    0
  4. LESONG says:

    OPOCOT MAK ENGKAU MELATOP….~

    0

    0
  5. kak jemah laser says:

    YEAHHHHH FIRSTTTTTT

    0

    0
  6. Zara Pavlova says:

    seram lah tgk trailer tu…kalau tgk sorang2 memang tak berani..malam2 mesti mengigau

    0

    0
  7. miss mong says:

    pesal byk sgt gmbor atas katil..

    0

    0
  8. aziah says:

    tgk ke tajuk and trailler mcm best lah. harap2 best. xpayah lah buat crita seram hantu kejap jerit kejap timbul sana sini tapi motif langsung xda kan? hantu sket2, seram sket2, klau jln crita menarik, org mesti suka

    0

    0
  9. ladybird says:

    scene kat katil tue sangat x bagussss……..keterlaluan

    0

    0
  10. doremon says:

    wowwwwwwwwww fantastic babyyyyy

    0

    0
  11. miss s says:

    harap best..
    jgn menjerit je lbh,seramnyr xde..
    tuu mls nak tgk.

    0

    0
  12. Mirai Suenaga says:

    Aku rasa macam kesian kat kambing tu lah~

    0

    0
  13. SUE says:

    lagi seram tengok yang atas katil tu..haha
    erk isteri die yang hantu tu melahirkan anak ke? macam twilight puler..

    0

    0
  14. mizz says:

    tgk smba 1st tu tingat didie alias…ke cane…

    cite yg byk menjerit genre filem seram = mistik thn 2003..kot

    0

    0
  15. Anonymous says:

    penulisan serenity lebik baik dari abg nara…bagi aku ler.serenity ni sape?male or female??huhuhu..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    cite seram tapi sokmo ad adegan xsenonoh..nyampah plak nak tgk..segan nak tgk dgn fmily…

    0

    0
  17. pliz lh.. says:

    inilah malaysia..yang seram / yg khurafat / yg jauh dr agama dipotong tp yg adegan ranjang xda dopotong..pdhal yg dipotong tu blh jd peringatan kt penontong..puuuuuiiiih..

    0

    0
  18. sweet minah jambu merah biru says:

    tkde tajok lain ke selain paku? letak la tajok >Pontianak ingin nk stim tapi orang nampak< ha kan bagos tajok macm gitu..ni tk paku pulak trajok nye emmmmmmm ape maksud paku tu eh? bang nara tau tk ape maksud paku tu? nk tau ape maksud paku tu? mari sama sama menonton pilm paku anda pasti akan tertau maksud paku yg menjadi tajok pilm ini ok ! selamat menontonnnnnnnnnn !!

    0

    0
  19. paku pakis says:

    filem paku membuatkan penonton terPAKU

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      Al kesah nyeeeeeeeeeeee ini lah jawapan yg minah jambu cari thank uuuuu paku pakirrrrrrrrrrr……….

      0

      0
  20. suratan atau kebetulan tapi ia menyeramkan dan janda selalu jadi mangsa lalu mati dan bangkit sebagai pontianak bye

    1

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      tkde perkataan lain ke selain janda? kenape jandaaaaa je yg jadi mangsa? kalau gitu pengarah nk kena ambek artis janda yg lakon kn cite hantu tol tk..

      0

      0
  21. cik teratai says:

    ermm.ringkasan cerita yg abg nara tulis tu mcm x kena je. da terang2 mati sebab ape kan.. huh

    0

    0
  22. Anonymous says:

    mcm cite nang nak laa plak.

    0

    0
  23. saya lalala... says:

    lame daa tak tengok citer hantu cina lompat2 tu… huhu…

    0

    0
  24. anon xkisah says:

    alih2 cite hantu…filem nk bt duit semata2…tgk songlap lg best,penceritaan unik.

    0

    0
  25. mojo says:

    hantu jari panjang.mesti tiru citer bloodstone.

    0

    0