Written by AbangNara | October 27th, 2014

Sabtu lalu, 25 Oktober bersamaan dengan 1 Muharram 1436H, telah diadakan majlis akikah dan cukur jambul puteri kesayangan Awal Ashaari dan Scha Al Yahya yang bernama Lara Alana. Majlis yang berlangsung di Pusat Konvensyen Sime Darby Bukit Kiara telah berlangsung dalam suasana yang amat meriah sekali dengan kehadiran rakan selebriti seperti  Dynas Mokhtar, Lisa Surihani, Zulin Aziz dan Sherry Alhadad.

gambar akikah anak scha dan awal

Lara Alana kelihatan amat comel dengan memakai headband di kepalanya. Ketiga-tiga mereka mengenakan persalinan serba putih. Sekali pandang nampak macam bersanding sekali lagi. Hehehe. Suka Abang Nara melihat kebahagiaan keluarga ini. Semoga terus berkekalan sehingga ke akhir hayat.

gambar akikah anak scha dan awal

Lagi beberapa gambar sekitar majlis akikah dan cukur jambul Lara Alana dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar PrettyPeektures.

[flowplayer id=”29959″]

gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal
gambar akikah anak scha dan awal

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (30 GAMBAR)Sekitar Majlis Akikah Lara Alana, Puteri Awal & Scha Oleh PrettyPeektures

  1. ikan kering laku tiba hn 2015 says:

    untunglah orang banyak duit….

    0

    0
  2. lisa surihani tak puas hati says:

    muah muah

    0

    0
  3. ina says:

    comel sgt lara… tapi serabut sgt tgk bju scha…

    0

    0
    • markonah says:

      cantik je bj dia aku nengokkk………ke ko yg rabun??

      0

      0
      • ko dh kenape says:

        markonah.. ko ni bad taste kot.. klu gini ko kta cntik.. klu berbaju kurung kn manis…

        0

        0
        • Anonymous says:

          cantik la baju scha…ok ap…sesuai ngan body dia..biar la dia nk pakai baju ap pn..ni baru majlis akikah scha n awal..sok cik ta mesti gilang gemilang majlisnya sb gerenti mesti d taja jugak…sdg syok2 tengok pic dia org ad gak gmbr teselit bang nara…kacau daun la bang nara ni..

          0

          0
    • hyun says:

      Akikah Lara ke scha? Lulz. Over naw baju emak nyer macam pakai hand sock je aku tengok

      0

      0
  4. cik mon says:

    alhamdulillah..rezeki dr Nya..moga scha n awal selalu bersyukur dgn rezeki yg dikurniakan kpd mereka.

    0

    0
  5. hamba ALLAH says:

    baju scha mcm x sesuai..maaf

    0

    0
  6. zzzzzzzzzzzzzzz says:

    comel mak lisa surihani..bersifat keibuaan sgt..tringat kat arwah mak :’)

    0

    0
  7. Jenab says:

    Rambut pacak pacak lara ni . hiksss

    0

    0
  8. jejai says:

    jejai nengok dh macam majlis nikah…hihihi

    0

    0
  9. Olaf says:

    amboiii..rambutnya lara tecacak..dh mcm rambut awal aku tengok..geramnya tengok muka ank dia masa tido tu…comel sangattttttttt…dh mcm pengantin baru pn ad aku tengok scha n awal ni…ap pn moga dia org sekeluarga bahagia hingga ujung nyawa…

    0

    0
  10. saje je nak komen says:

    cukur rambut taknak buat ke?

    0

    0
  11. skudiver says:

    takut lak tgk leher scha.kui3

    0

    0
  12. meri says:

    cantiknyeee adik awal

    0

    0
  13. Anonymous says:

    bagi sy, baju scha kalau tgn too trs panjang lagi cantik.. n kain yg ttp kpl too plk jer tgk.. awal dah elok pakai mcm too… kalau bertudung atau berselendang mesti lagi cantik.. lagi manis.. nama pun majlis akikah n cukur jambul kan..

    0

    0
  14. Kerang says:

    Mak ai, baju Scha failed. :(

    0

    0
  15. anon says:

    Overnya…….mcm majlis kawin pulak. Pakaian si Scha pun bukan main lagi, mengalahkan pengantin, siap dgn veil lagi. Publisiti je lebih. Neway, anak dia org mmg super cute…

    0

    0
  16. nia says:

    abg nara ni lmbt la..dh berapa hari dh story ni kluar kat blog lain….i always expect the best from u..but..hmmmm

    0

    0
  17. naras says:

    aku bet takde sape pun yg tengok video nara yg menyemak kat part last artikel ni. bahaha!

    0

    0
  18. Kak Mala says:

    Mmg lah rezeki dia orang tapi ini macam nak menunjuk sangat kelebihan rezeki tu..bersederhana lagi bagus.

    0

    0
  19. al amin says:

    xde lah menunjuk pon..biasa laa first time dpt anak..mst laa excited…maybe dorang nk bt yg terbaik tuk anak dorang..fikir positif skit laaa…asik nk negatif ja…payah laa mcm nie..asik nmpak keburukan dr kebaikan…

    0

    0
  20. jd says:

    macam majlis syok sendiri by her parents. xpela retissssssss

    0

    0
  21. Sarabanon says:

    Ingatkan Scha dengan Awal kahwin lagi. Baju Scha kemain lagi dah macam orang nak akad nikah. Pelik pelik.

    0

    0
  22. kau ghase?? says:

    bagi aku biarlah diorang duit diorang, anak first memang semua xcited… diorg tunggu baby ni pun dlm setahun setengah so memang hak diorg utk celebrate kan.. aku suka scha sbb dia artis pempuan yang tak gedik..

    0

    0
  23. MENGANAGIDOP HAKU says:

    ALA COMEL YE BUAT CUKUR JAMBUL SCHA…LARA ALANA TU PELAKON TAMBAHAN JEK…SEBENARYE Y CUKOR JAMBOL MAKYE LAH…KORANG NI PON XKAN TU PON X TAW…PPRT BETOL…

    0

    0
  24. Moon BH says:

    Very nice concept ! I feel what Scha & Awal trying to deliver here, wedding & now baby – time to rekindle ! Congrats Scha & Awal and to Lana, am sure you’ll grow up as prettie as mummy and brillant as daddy! Lana sure will be a great fillial soleha daughter to both Awal & Scha! Inshaallah .. Ameen

    0

    0
  25. sahak says:

    Scha n lara sama,lobang idong ke atas

    0

    0
  26. Biskut says:

    mcm majlis kawen aku tgk. tp skurang nya dorg ni buat majlis pakai duit sndiri. tak ler sana cni hrpkan org taja….

    0

    0
  27. Ibu [email protected] says:

    Semuga keluarga ini mendapat keberkatan Allah dan bahagia hingga ke hujung nyawa. Penat bekerja mengumpul wang, rasanya tak salah mereka meraikan dan mengadakan majlis cukur jambul untuk Lara. Sekali gus berkongsi rezeki yang mereka dapat dgn orang lain. InsyaAllah semua ada rezeki masing-masing, begitu jugak dgn kita semua. Semuga Lara membesar menjadi anak yg solehah. Amin.

    0

    0
  28. peminatschawal says:

    Biar lah diorang nak buat majlis grand pon, diorang ada duit. ada class tersendiri. tk macam che ta, pantang ada orang nak sponsor, grab trus. takde class langsung.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    tp kan bila diaorg buat ig utk lara ni dah jd mc mx exclusive dah lara… yerla hr2 ada.. jd x bez… mcm erra dgn tomok.. sesekali letak gambor anak, jd geram jer tgk…

    0

    0
  30. hamba allah says:

    manusia akhir zaman kaya harta miskin iman suka ikut salah stu perangai syaitan bermewah-mewahan dan bermegah-megahan. Aurat langsung tak jaga suami pulak dayus jenis tak belajar agama islam subhanallah apa nak jadi bangsa melayu hari ini? mengaku umat nabi muhammad s.a.w tapi perkara yang ditegah itu jugak dibuat betul2 manusia zaman sekuler dan liberal. PINTU BERTAUBAT MASIH TERBUKA.

    0

    0
  31. aku anak org biasa je says:

    huntung laaa jd anak retis ni..kecik2 lg dh femes..hahaha…

    0

    0
  32. someone says:

    x perlu la nak hina2 org… Tu rezeki dorg… Kita buat semampu kita je…klu jelez tu ckpla jelez.. Jgn men perli2… Look urself b4 u judge other people… Btw,smga hbgan scha n awal kekal hngga ke jannah wit their cute bby

    0

    0
  33. bedah bedot says:

    Overnya mak bapak si Lara ni….. giler glamor macam tu la…..

    0

    0
  34. mevon says:

    mcm mana scha breastfeed kan anak die dgn baju mcm tu ye? atau dah tak menyusu badan?

    0

    0
    • anon anon says:

      Kak,

      Kau tak breastfeed anak tak payah la judge orang. Banyak je cara nak breastfeed, bukan nya ikut tetek je. Kalau dia tak breastfeed pun kau ada masalah ke? Anak dia, sukati dia la.

      0

      0
  35. kalau nak cari baju gaun aqiqah baby or nak tempah baju kanak-kanak sila ke FB: lovely kidz closet. In shaa Allah kami blh membantu merealisasikan impian anda / anak anda :)

    0

    0