Written by AbangNara | December 30th, 2013

Menariknya gambar-gambar bulan madu yang dikongsi oleh Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri.  Mereka berdua telah terbang ke Eropah dan antara tempat yang dilawati ialah Istanbul dan Rome. Abang Nara suka melihat gambar-gambar bangunan yang dilawati oleh mereka. Penuh informasi sejarah. Kagum Abang Nara melihatnya.

gambar bulan madu jovian

Antara tempat yang paling menarik pada pandangan Abang Nara ialah bangunan Hagia Sophia. Bangunan ini adalah gereja yang telah ditukarkan kepada masjid setelah ditawan oleh empayar Uthmaniah. Jadi boleh dilihat gabungan kedua-dua agama iaitu Kristian dan Islam padanya. Best kan?

gambar bulan madu jovian

Tak sabar rasanya nak melihat lebih banyak gambar-gambar daripada pengantin baru ini. Kalau anda berminat, boleh ikuti Instagram Jovian Mandagie dan Instagram Nina Ismail Sabri. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepeuhnya.

P.S: Michael Schumacher dilaporkan koma akibat kemalangan ski


gambar bulan madu jovian

gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian
gambar bulan madu jovian

49 responses to (30 GAMBAR)Bulan Madu Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri Di Eropah

  1. meow says:

    ulalalalla~

    0

    0
    • gaga says:

      bulan madu mewah dari mereka yg mewah.. kita yg tak mewah kena lebih berusaha utk jadi seperti mereka.. tp layak kah kita???? ye la.. kita bukan sesiapa..

      0

      0
      • chantique says:

        yg ni btul kaya ats usaha sendiri. dua2 ada bisnes sendiri. sweet sgt JOVIANINA :)

        0

        0
      • Neelofa says:

        menyampah aku, tak reti menutup aurat ke pompuan ni?

        0

        0
        • K.A.A says:

          suka2 je nak menyampah tgk org x tutup aurat.. patut masihat kan mereka.. bukan tiba2 nak membenci dan menyampah.. memalukan umat islam je jika asyik nak menyampah org je.. x pyh nak tunjuk good sgt diri tu…

          0

          0
        • Mak Tiri says:

          Tu bukan masjid la tok… tempat tu panggil “Ciragan Palace”…mak ayah dia X sembarangan la…sungguh dia tak brtudung…mana tok tau ilmu akhirat dia lagi tinggi dari tok2 sume? #KainTerkoyakTepiSudah

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        hentikan upload gambar diorang,
        upload gambar aaron haziz hensem pulok..

        0

        0
      • minah jambu merah biru says:

        layakkkkk kalau rajin berusaha keras untok Berjaya n banyak duit …yg penting kite jangan malas kerja obertimeeeee ok n jangan ada sape2 control u punye live selain dari mak bapak u nanti susah nk buat kerja obertimeee …n lagi satu jangan suka berutang…hutang yg buat kite susah..

        0

        0
      • LRahman says:

        Jgn bandingkan hidup kita dgan orang lain… bersyukur dengan apa yang ada… rezeki sorang sorang lain… jika ada keinginan hendak ke sana, tak salah kita berusaha tanpa mempertikaikan kelayakan kita… manusia sama saja lah… di mata Allah yang berbeza..

        0

        0
      • Mak Tiri says:

        Jovian Mandagie pun xde la semewah mana sbelum dia di tempat skarang…dia blaja kt college n dia cuma reti reka baju n jahit jek…sume org blh jadik mcm dia actually… tpk dada tanya selera jek

        0

        0
    • Mak Jah says:

      Fap fap fap …

      0

      0
  2. kak anon says:

    sweet couple…suka tengok… moga bahgia selalu ya…

    0

    0
  3. Hoye says:

    Wow..tahniah ye..seronok tgk korang happy..moga ada good news hehehe

    0

    0
  4. saya ok jer!! says:

    seronoknya tengok JOVININA Ni..

    0

    0
  5. uishh says:

    pic ke-2 dr bawah..jovian yg tolong siapkan isteri dia….bagus tol jovian nie….happy to both of you…

    0

    0
  6. jova jovi says:

    amboiii, seronok tgk jovian ni.. penyayang betul… untung badan isteri…. moga sampai bila2 berkekalan ya ??? :)

    0

    0
  7. Rim kereta says:

    Perfect pictures! kecuali pic yg jelir2 lidah and yg x pakai baju tu..:)

    0

    0
  8. hijau says:

    huhu seksinya, jelesnya tgok jovian x kai baju siapkan rambut nina hehe… suka tengok diorang gi istanbul ngan gambar kat masjid tu, sambil honeymoon boleh menyelusuri sejarah Islam.kalau pasangan2 lain gi london,paris,itali,bali..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mereka yang tak pergi negara “islamic” dan konon x menyelusuri sejarah islam.. tapi lebih baik daripada mereka yg pergi negara islamic, tapi sendiri x islamic baik x payah..
      dengan pakaian macam mne..
      dgn imej mcm mne..
      sndiri fikir..

      kehebatan Allah bukan blh nmpk dgn pergi negara ISlam je..
      kat semua tmpt boleh nampak, yang penting kita yg melihatnya ni, lihat drpd KACA MATA ISLAM..

      0

      0
  9. Anonymous says:

    aku pelik lah, sape yg tangkap gambar diorg ni? pakai photograper ke? perghh….kaya gila….

    0

    0
  10. mas1268 says:

    Kaya usaha sendiri apa nina nie …. anak ismail sabri …. pham ajelah kalu dah status menteri bn kat malaysia nie… tak payah puji beria sangat ohhhh so sweet wedding dia org … simple n classy…. dan segala yang sssssy belaka n berbagai lah pujian yang melangit kat ig dia. ( asyik banding ngan che ta … at least che ta tak curiiiiiiiiii duit rakyat )…. sama je jovianina ngan che ta… dua2 tak tutup aurat…. perkahwinan yag lari drpd tutntutan IsLAM…. pelik nara nie buta tak nampak yang mana ikut tuntutan agama yang sebenarnya.

    0

    0
    • zaza says:

      ko ni memang busuk hati. tak boleh ke nak bersangka baik sikit? mcm mak nenek. membebel ntah pape. nak tazkiah orang tapi ayat ko, pui! dari ayat2 ko ni pun aku tau ko bukan dari orang yg baik2.. see, dah kena batang hidung sendiri kan? ko duk kutuk orang, ni aku kutuk ko depan2. pastu jap g De org marah aku plak sbb kutuk ko.. hahahah. lantak p! sakit betul hati aku bila ada manusia macam ko ni! simpati betul aku dkt ko. sekian

      0

      0
    • mimiii says:

      LOL… jovian sndiri pn dah kaya.. hahaha… prasangka byk sgt ni…

      0

      0
    • no no no says:

      LOL… Jovian sndri dah kaya kot….. mcm dengki je…. mcm jeles jeee statement tu…. yg mnteri tu bapak dia bkn laki dia….. hokhokhok puiiiiiii x senang hati la tu tngok org len bahagia…….

      0

      0
    • ROSE says:

      Ko dh kenape?? jeles ye..btw dua2 ada business sndiri, jovian anak orng berada, ko mcm adik beradik die plakk tau duit buat kenduri tue dtng dri mna… mmg lar die anak menteri, gaji menteri berapa ribu plakk..msti larr die nak spend kt wedding anak perempuan die…rumah nina xde larr besar sngt pun banglow size biasa jerr..

      0

      0
    • XaXaXa says:

      itu rezeki dia..tak payah la pertikaikan..kalau kamu berbapakkan menteri pun mmg bapak kamu akan bantu bila kamu nak berniaga atau buat apa saja..bapak dia menteri bermakna bonus utk dia..again, itu rezeki dia..tak payah bapak menteri, bapak kita yg bukan menteri pun akan bantu sedaya termampu dari sudut kewangan atau sekurang2nya bantu mendoakan dan beri galakan..so, jgn pandang selorong aje..sila jgn hipokrit.

      0

      0
  11. muja says:

    nampak bahagia sungguh mereka ni,, huhuu

    0

    0
  12. Aku pelat says:

    Nara ni mmg byk sgt update psl diorg berdua ni…rasanya dua-dua bkn artis…xperlu la nk update lebih2 sgt…one or two entries dah la…aku suspek nara cuba2 nak membodek jovian spaya bini dia dpt baju sponser dari JM la..hihihi

    0

    0
    • Mak Tiri says:

      Typically moron sereng senget sejuta ko nih! klu bini dia dapat baju JM pun apa ko susah bukan duit ko susah payah tunggu kt traffic light pun…..lalalalala…. ada ku kesah…

      0

      0
  13. JambuSangat says:

    Haihh..untungnye honeymoon jauh2.rezeki masing2 kan..xpela.redha jadi org bawahan yg susah bertambah susah ngan kos sara hidup yg tinggi..Anyway great look all this photo..tahniah..!!

    0

    0
    • chick chick chicken! says:

      patutnya kamu kena ada perasaan yg sama zaman kecil/sekolah dulu..belajar rajin2 untuk dapatkan ijazah yg boleh melayakkan kamu mendapat kerja yg elok/gaji yg besar..atau kalau pun tidak boleh belajar tapi bijak berfikir untuk mendapat peluang2 supaya dapat ganjaran utk hidup senang..sekarang kamu bersuara sebagai org bawahan, mengeluh mcm mana pun tak dapat apa..

      apapun saya doakan semoga kamu rajin mencari rezeki lebih untuk kesenangan kamu dan keluarga..dan tak perlu risau kerana rezeki setiap org tu dah ditentukan Allah..bermakna rezeki kamu, keluarga kamu dah mmg ada..usaha saja..Allah itu maha kaya dan maha pemurah..usaha & mintalah pada Dia..bukan mengeluh di Nara ni..

      0

      0
  14. Nara ngok says:

    Nara bengong oiii… tu bukan kat Rome la, Itu kat ancient greek/roman city of Ephesus di Turki. Tak sekolah ke?

    0

    0
  15. mak joyah says:

    mas1268: Nina n jovian memang kaya atas usaha diorang sendiri. Jov tu dh sah2 la ada clothing line dia sendiri n nina pulak bukak bisnes tadika & nurseri. Kau follow dulu insta diorang baru kau tau hidup diorang macam mana. Jangan nak terus berprasangka buruk kat orang.

    0

    0
    • JambuSangat says:

      mak joyah oi..klu si jovian tu memang berkelayakan la nak jadi designer baju..kelulusan tinggi dan usaha sendiri..tapi perlu ke nak jadi [email protected] tadika kene ade kelulusan tinggi kalau bukan modal dari bapak..kalau mak joyah pandai mengasuh xde lak buka nurseri sendiri sebab xde modal ke?apa cita!!

      0

      0
      • XaXaXa says:

        rezeki masing2 la..kenapa nak dipertikaikan? itu dah namanya rezeki dia Allah beri..kamu comment beriya2 pasal rezeki dia bermakna kamu comment pemberian Allah pada dia..tak kisah la cara mana pun dia dapat modal utk buka biz, itu rezeki yg dah tertulis untuk dia..rezeki kamu pun kalau org lain pertikaikan, kamu rasa apa? agak2 la bila beri komen..

        0

        0
  16. mak tok says:

    tapi tak perlu la smpai nak expose semua bnda yg dibuat

    0

    0
  17. aku says:

    suke rayban jovian!! nmpk seksi…..brp k agknyer ea??? nk kasi kt husband….hahaaa

    0

    0
  18. nok gebuzzz says:

    happy nyer tgk dyorg….best dpt suami mcm jovian,suami byk tolong buat tok nina….huhu!!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Gambar2 Jovianna ni lawa2 semuanya. Baru la nampak aura honeymoon couple . Yang penting mereka pergi berdua dan ada privasi. Dah tentu honeymoon kan.Tak salah mereka nak bermewah sebab mereka mampu dan ianya buat kenangan mereka hingga ke anak cucu. Ada artis tu pergi honeymoon , keluarga mentua siap ikut sama . Kesian pengantin. Yang pergi honeymoon dengan crew TV pun ada. Tak ada privasi langsung, bergambar pun kena ikut arahan.

    0

    0
  20. kak bedah says:

    This story is sooo last week nara.awat hang siput sgt.bru follow ig nina kah?

    0

    0
  21. kimjee3191 says:

    wah..romantik sungguh depa brdua..hopefully jodoh mereka brkekalan hingga ke akhir ayat..pasal kes x pakai tudung tu..ske ati die la. .dosa dia..bkan dosa hangpa..& nk nasihat pn brpada-pada la..bukan x boleh nasihat..tpi seblum nk nasihat tu, pasti niat di hati tu betul..bukan utk menunjuk2 & jatuh kn air muka org..Islam x ajar camtu..jalani la hidup kita tanpa bersangka buruk & mngfitnah..sbb klu x betul, kita yg brdosa taw..(sekadar nk mengingati sesama Islam ) :)

    0

    0
  22. cherry berry says:

    macam alien aja muka perempuan ni. tak sesuai dgn jovian yg hensem tu.

    0

    0
  23. kimjee3191 says:

    wah,romantik sungguh depa brdua ni..moge jodoh depa berkekalan hingga akhir ayat..tpi,bab yg die x pakai tudung tu la..biaq pi la sama dia..dosa dia, bukan dosa hangpa..x salah nk tegur..bukan x boleh..tpi brpada-pada la..tegur tu pasti kan niat tu ikhlas..bukan nk menunjuk-nunjuk bertapa beriman sngt kau & menjatuhkan air muka org..Islam x ajar pn cmtu. . bukan kje kte utk judge iman seseorg tu, tu kje Allah S.W.T..baik kte luang masa fikirkan kekurangan kte sndri..& lgi 1 jngn mngfitnah & mmpersoalkan harta mereka..sbb klu x betul..kte jugak yg brdosa rite..(sekadar mengingati sesama Islam)

    0

    0
  24. yaya says:

    wahhh.. banyaknye shade diorang..
    semoga berbahagia..
    loving couple, gambar2 sume cantik

    0

    0
  25. azila says:

    menarik semua gambar yang diambil tu. sweet sangat..

    0

    0