Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

30 Buah Lagu Berentap Di Separuh Akhir Muzik-Muzik 27

Pejam celik pejam celik, kita sudah tiba ke salah satu acara hiburan berprestij Malaysia iaitu Anugerah Juara Lagu 27 (AJL27). Cepat sungguh masa berlalu. Semalam telah pun diumumkan 30 buah lagu yang bakal berentap di pusingan separuh akhir.

ajl27 final

Advertisement

Antara lagu kegemaran Abang Nara yang berjaya ke separuh akhir ialah Ombak Rindu, Teman Pengganti dan Terukir Di Bintang. Kesemua 30 buah lagu yang akan berentap sangat hebat. Sukar untuk membuat pilihan lagu manakah yang akan berjaya ke pusingan akhir.

ajl27 final

Apakah lagu pilihan anda untuk berjaya ke final kelak? Senarai penuh 30 buah lagu yang berjaya ke separuh akhir Muzik-Muzik 27 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Advertisement

11 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 1

Cerita Dia (Drama Band) – Ammar Habir & Aepul
Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan
Watak (Hafiz) – Aidit Alfian & AD Samad
Aku Datang (Tomok) – Tomok & Rafidah Abdullah
Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) – Ainan Tasneem
Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja
Jerrypah (Aizat Amdan) – Anas & Aizat Amdan
Majnun (Hazama) – Audi Mok & Omar K
Pencinta Terbaik (Sofaz) – Edry Abdul Halim
Kasanova (Stacy) – Edry Abdul Halim
Biar Sampai Ke Bintang (Asmidar) – Ajai/ Ahmad Farid Abdul Jalal

• 18 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 2

Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat
Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai
Angkasa (Diandra Arjunaidi) – Diandra Arjunaidi
Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari
Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram & Sleeq) – ID Mifzal & Zie Syafruddin
Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi
Terlalu Mencintaimu (Suki) – Ajai & Jeremy Chong
Beginilah Caranya (Shaheizy Sam & Yana) – Ajai
Tapi Bagaimana (Spider) – Tam Spider & M. Nasir
Sebelah Jiwaku (Jaclyn Victor) – Edry Abdul Halim
Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram

• 25 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 3

Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
Harapan (Hyper Act) – Hyper Act & Frozen
Panik (Bunkface) – Sam Bunkface
Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
Mesti Ada Cinta (Akim & Fiq) – Kuncidemak
Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

78 Comments

  1. Pitt

    November 11, 2012 at 12:50 pm

    Lagu cinta muka buku pun genre & style yg sama mcm aku suka dia jugak, but still blh smp ke pentas AJL.. Kenapa? Sbb time tu lagu tu mmg tgh naik, so, naik la jugak rating AJL nanti, wpun mmg dah sah2 lagu tu mmg x blh mng.. Hihihi…

  2. Anonymous

    November 6, 2012 at 1:36 am

    Ramlah Ram ft. Sleeq – Sesaat Kau Datang

  3. mimie

    November 3, 2012 at 12:22 pm

    Harap2 lagu OMBAK RINDU tak gi final..lagu bosan nak mam***
    one nation emcess pun takyah..

    ramalan aku
    1. harapan
    2. terlalu mencintaimu
    3. biar sampai ke bintang
    4. andai ku bercinta lagi
    5. idola
    6. terukir di bintang
    7. patah seribu
    8. sebelah jiwaku
    9. tapi bagaimana
    10. kasanova
    11. teman pengganti
    12. PANIK (wajib masuk!!.. haha)

    • mimie

      November 3, 2012 at 12:26 pm

      6 lelaki 6 pmpuan.. haha

    • Anonymous

      November 8, 2012 at 6:59 pm

      sy rsa lagu pelangi senja akn memasuki ajl…

  4. Joe

    November 1, 2012 at 11:39 am

    Ini semua lagu ost drama2, telemuvela, choyyyyy…bikin 1 lagu sudah, album x payah. bleh msk ajl

Loading...
To Top