March 12th, 2020

Pejam celik pejam celik, kita sudah pun berada di bulan Mac. Macam-macam dah terjadi di negara kita sepanjang 2020 ini tetapi ada satu perkara BESAR yang amat penting yang WAJIB anda ambil tahu pada bulan ini. Jeng, jeng, jeng!!!

grab e-tunai rakyat

Ha ingat lagi tak insentif e-tunai Rakyat bernilai RM30 yang korang boleh dapat daripada Kerajaan Malaysia untuk mengalakkan lagi rakyat Malaysia menggunakan e-wallet? Ramai yang dah menebus insentif kerajaan Malaysia ini menerusi GrabPay sebab boleh dapat ganjaran sehingga RM3,000 dengan applikasi ini. 100 kali ganda lebih berbaloi-baloi.

grab e-tunai rakyat

Tarikh terakhir penebusan dah pun tamat pada 8 Mac yang lalu. Hari ini Abang Nara nak ingatkan yang korang perlu guna RM30 tersebut secepat mungkin, kalau tak melepas la. Anda ada masa sampai 14hb Mac, jadi memang kena cepat!

Jangan risau sebab banyak tawaran-tawaran ekslusif, menarik dan best yang ada di dalam applikasi Grab untuk anda belanjakan RM30 ini. Antaranya seperti:-

McDonald’s RM5 diskaun

grab e-tunai rakyat

Peminat-peminat McDonald’s satu Malaysia boleh menadah tangan kesyukuran kerana ada diskaun RM5 dengan pembelian minimum RM25. Syaratnya kena bayar dengan GrabPay. Kan korang ada RM30 free tue kan? Ha beli la set ayam goreng McD ke, Quarter Pounder ke, set nasi lemak ke guna duit tue. At least dah settle dah makan tengah hari korang. Tak gitu?

Suka pizza? Beli 1 percuma 2 Domino’s

grab e-tunai rakyat

Kalau anda seorang yang suka makan pizza, tawaran daripada GrabPay di Domino’s memang tidak boleh dilepaskan. Beli 1 PERCUMA 2. Maknanya anda ada 2 pizza dan roti untuk dinikmati sampai kembung perut. Siap boleh upgrade roti kepada Cheeze Mozarella untuk RM1 sahaja. Pergh!! Memang kenyang.

GrabFood Free Delivery

grab e-tunai rakyat

Sembang pasal makan-makan ni, mereka kini menawarkan penghantaran percuma(nilai RM5) jika anda membuat pesanan dari GrabFood Signature Restaurants. Anda hanya perlu membuat pembelian minimum sebanyak RM25 dan gunakan kod FREEDEL. Antara favorite Abang Nara ialah Texas Chicken, Secret Recipe, Kyochon…dan memang ada macam-macam lagi yang pasti memikat selera anda.

Jimat RM10 ke airport

Sekiranya anda perlu terbang ke KLIA dalam masa terdekat ini, jangan lupa tempah kereta menerusi Grab kerana anda bakal memperolehi diskaun bernilai RM10 untuk 2 perjalanan ke sana. Masukkan promo kod “AIRPORT” untuk melayakkan diri menerima promosi ini. Best kan?

grab e-tunai rakyat

Gi kerja naik KTM? Nah jimat RM5 untuk anda

Sekiranya anda pergi kerja menaiki komuter atau ada plan untuk berjalan-jalan ke bandar besar di Malaysia menaiki keretapi, jangan lupa gunakan kod promo “TRANSIT” di applikasi Grab anda untuk mendapatkan diskaun RM5 untuk 2 kali perjalanan. Secara keseluruhan anda boleh jimat RM10. Sapa nak bagi kan?

grab e-tunai rakyat

Di mana lagi anda boleh menggunakan RM30 yang telah anda tebus?

Pasti ramai yang tertanya-tanya selain dari GrabFood dan Grab, di manakah anda boleh menggunakan RM30 yang ditebus? Kalau nak senaraikan semua, memang tak menang tangan. Secara keseluruhannya, anda boleh menggunakan kredit RM30 ini di pelbagai jenis kedai makanan/restoran seperti The Coffee Bean & Tea Leaf, The Alley, Tealive dan macam-macam lagi.

grab e-tunai rakyat

Kalau nak beli barangan rumah pun boleh. Singgah je ke Tesco, Giant, Mr D.I.Y ataupun Watsons.

grab e-tunai rakyat

Banyak lagi kedai-kedai yang anda boleh kunjungi untuk membelanjakan RM30 anda tu. Untuk senarai penuh, anda boleh layari https://grb.to/2W1HDiU

Jimat lebih dengan Baucar-baucar Eksklusif Grab e-Tunai Rakyat!

grab e-tunai rakyat

Semua ini dan banyak lagi yang anda boleh lakukan dengan RM30 yang telah anda tebus di applikasi Grab. Diingatkan sekali lagi bahawa hari terakhir untuk menggunakan insentif e-tunai Rakyat ini adalah pada 14 Mac ini.

Baru Pertama Kali Menggunakan Applikasi Grab?

First things first, anda kena muat turun applikasi Grab di Apple Store ataupun Google Play.

Grab Rides

Kini anda boleh hilangkan stress memandu di tengah-tengah kesesakan jalan raya ibu kota dengan menggunakan GrabCar. Bukan itu sahaja, ramai telahpun mempraktikan alternatif ini. Anda jimat kos, dan yang paling penting, jimat masa. Check sini: https://grb.to/2Q0z5Fd

GrabFood

Anda lapar? Rasa malas nak masak dekat rumah? Inginkan pelbagai jenis makanan lazat dihantar terus ke rumah anda? Gunakan GrabFood. Yang kami jamin, pasti anda rambang mata. Check sini: https://grb.to/2wLPkze

GrabPay (In Store)

Terlupa dompet atau beg tangan anda? Tak cukup cash bila nak bayar? Ini antara situasi yang sering terjadi. Tambahan pula, iyerlah dah zaman teknologi maju ni, takkan nak usung duit merata. Tak ke lebih mudah kalau semua jenis pembayaran di kedai boleh dibuat melalui smartphone atau applikasi? Check sini: https://grb.to/2VZbloK

Anda ada kira-kira 3 hari sahaja lagi untuk menebus Grab e-Tunai anda yang bernilai RM30. Cepat sebelum ia hangus begitu sahaja. Maklumat lanjut layari https://grb.to/39GUrPP


3 responses to “3 Hari Lagi sebelum RM30 Grab e-Tunai Rakyat Anda Hilang Begitu Sahaja”

  1. ais says:

    x payah galak kan orang terbang dh lah…

  2. vell says:

    abang nara ni x update ke isu terkini yg duit rakyat hilang zap zap zap dlm akaun sbb redeem duit ni

  3. Anonymous says:

    sudah habis la

Loading...