“26 Tan Sampah Dalam Sehari” – Pekerja Kebersihan Kongsi Keadaan MotoGP Mandalika Kotor

Dunia

“26 Tan Sampah Dalam Sehari” – Pekerja Kebersihan Kongsi Keadaan MotoGP Mandalika Kotor

Terdahulu, tular di laman TikTok video memaparkan acaran sukan permotoran yang berlangsung di Grand Prix, Litar Mandalika, Indonesia apabila seorang bomoh melakukan ritual ‘tolak’ hujan telah menjadi perhatian orang ramai.

Baru-baru ini, Litar Mandalika sekali lagi menjadi perhatian apabila salah seorang pengguna Twitter telah mendedahkan keadaan sebenar di ruang tempat duduk penonton  yang penuh dengan sampah.

Advertisement

Menerusi ciapan tersebut, pengguna tersebut juga mendakwa sampah yang dikumpulkan dalam masa satu hari acara MotoGP Mandalika mencecah sehingga 26 tan sampah.

mandalika

Bukan sahaja bertaburan di atas lantai, sampah botol minuman juga ditinggalkan dalam tempat letak cawan di setiap tempat duduk penonton.

Malah, seorang lagi pengguna Twitter dikenali sebagai Muhammad yang merupakan salah seorang petugas pembersihan MotoGP Mandalika turut meluahkan rasa kecewa dengan tindakan penonton yang tidak bertanggungjawab.

Penat sangat jadi petugas kebersihan MotoGP Mandalika, penonton tinggalkan barang pelik-pelik lagi.

mandalika

Meninjau di ruangan balas, rata-rata orang ramai turut mengecam tindakan penonton MotoGP Mandalika 2022 itu.

Datang dari jauh cuma nak buat sampah. Kesian – Pengguna Twitter.

Ada juga eh orang-orang yang tak rasa bersalah kalau lepas dah sampah merata?,” tulis seorang warganet.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

motogp
8 bulan lalu

(VIDEO) "Mat Salleh Gelak Jer Macam Ni" - MotorGP Indonesia Panggil Bomoh Hentikan Hujan Jadi Tumpuan

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...