Written by AbangNara | March 30th, 2019

Alhamdulillah. Jutaan tahniah diucapkan kepada Fasha Sandha dan Aidil Aziz yang telah sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz. Majlis pernikahan pasangan sama cantik sama padan ini telah pun berlangsung di Masjid Tuanku Syed Putra Jamalullail, Kangar Perlis pagi tadi. Untuk makluman, Aidil telah menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300. Wang hantaran dirahsiakan jumlahnya.
gambar nikah fasha sandhaKedua-dua pasangan nampak berseri-seri dan memukau dengan baju pengantin serba putih. Memang bak pinang dibelah dua. Fasha Sandha telah melahirkan rasa kesyukuran majlis pernikahannya itu telah berlangsung dengan lancar dan berharap agar cepat-cepat dapat menimang cahaya mata. Kata Fasha:-

Allah sudah tetapkan jodoh kami dan saya mengharapkan hubungan ini kekal hingga akhir hayat. Alhamdulillah, majlis akad nikah selesai dengan sekali lafaz. Doakan kami bahagia dan cepat timang anak

gambar nikah fasha sandha

Tahniah sekali lagi diucapkan. Kami di BeautifulNara mendoakan agar perkahwinan Fasha kali ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Lagi beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Fasha Sandha dan Aidil Aziz dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram @FashaSandha.


gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha
gambar nikah fasha sandha

gambar nikah fasha sandha

gambar nikah fasha sandha

gambar nikah fasha sandha

72 responses to (26 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Fasha Sandha & Aidil Aziz

  1. Sushi says:

    Semoga diampunkn dosa mereka dan hidup bahagia.

    • Aku Yg Keliru says:

      Betul ke orang cakap perkahwinan bermulanya permasaalahan?
      Kalau tengok trend di FB, kawan2 yg kawin lebih 5-10 thn majoriti dah x upload gambo somi. Ini membuatkn sya takut. Kenapa begitu?

      • Suamiku Encik Wakanda says:

        lelaki2 mlayu biase lah kak. bini mcm khadam. sume kita yng buat. lepas mkn pinggan pun malas nk angkat. apatah lgi basuh. yg diaorg taw main pubg, layan bola. lepas tu garang pulak cm singa. padahal gaji pun x lepas nk gi holiday. kalu dgr sembang cm taik. poyo lah..

        • Anonymous says:

          Apa lah kepuasan segelintir suami orang yang masih berstatuskan “SUAMI” masih gila nak “MAKAN LUAR”. Tak cukup yang ada kat rumah kau sebat pulak kat luar???Isteri kau kat rumah bukan main elok lagi,xde perangai buruk. Kau pulak menyedap je kat luar. Kau ingat perempuan nie untuk sakiti dengan perasaan mental ke??? Ingat lah kau ada beradik adik dan kifarah tu ada yerr bro
          Pembetulan segelintir jer yerr bukan semua orang ..

        • Anonymous says:

          Haii…suami sye nie..suke sngt add2 betine2 dkt wechat..msg lagi mgarot2..saye saje buat2 xtau..padahal saye tau..saye block ppuan2 yg die add tu..esok ade lagi ‘fren baru die’yg p3lik tu ppuan je die add..die ingat saye ni gok sngt la xtau..
          ape ehk die nak sebenarnye..xsedar diri kalau tgah susah pape kedane saye yg tolong..budak2 wchat sngat la..sejujurnye tawar hati sngat dng pgai..kimk die nie..min jng lupe hide fb aku min..

      • Zurin says:

        sini ahkak nk pesan. lepas 5 thn mesti hambar jdi. jimak pun x best. asyik2 ulang2. dah la masing2 boroi. pastu kan kita penat lah. nk layan k*ote diaorang lg, anak2 lgi. kerja menimbun.ko jgn harap mcm drama dlm tv. tu semua pelesu. lain la laki ko kaya raya. ada 2-3 maid mcm tok tie.

        • Anonymous says:

          Lol.. brutal tp benar!

        • Maslinda says:

          Mesti pandai cipta kelainan. Contoh masokkan jari dlm bontot suami ketika klimaks. Mesti laki sayang.. ataupun mengolom. Pandai mengolom kekal lah. Akak suami mula x buat sbb org kg. Suami ke dua ni ok. Kekadang dimintanye sampai 2-3 jari. Jimak x perlu malu dri dia pergi angkut ayam atau nyah baik kita usahakn duluuuu..

        • Anonymous says:

          Drama/ filem fiction sis not reality.

        • Kak kiah nak ganyang says:

          Eh babi dah kau kahwin nak kongkek tu sebab kau bosan. Orang kahwin sebab nak senangkan hidup kau, dari segi kewangan and nak teruskan warisan keluarga, iaitu anak anak kau. Masalah la bila spesis macam babi ni kahwin sebab nak kongkek tu la jadi masalah kemudian hari. Kau yang bertuhankan nafsu, tu kahwin dok pikir kongkek je hari hari sampai kau mampus. Orang nak ada pasangan nak hidup sampai akhir hayat, possibly sampai syurga. Spesis kau je kahwin sebab kongkek lepas tu tengah jalan boring dah and salahkan pasangan. Kau boleh pergi mampus.

        • Anonymous says:

          haha lebih kurang lah kak oii cuma bahasa pasar akak tu brutal sgt, lebih 5yrs excitement tu dah kurang tapi still ada if dua2 pasangan komited n still berusaha utk naikkan excitement tu, lagipon makin lama makin byk tanggungjwb so tu yg membuatkan life kadang jd hambar sbb masing2 penat dgn tggjawab masing2. sbb tu kalau x lepas lg 5thn marriage life tu jgn nak eksyen sgt eh kang meroyan plak mcm sharnaz ahmad ekekekeke

      • Pengakuan: Menyampah Dah Aku!!! says:

        Salam min mohon hide kan aku min
        Laki aku asal blik keje je mesti nak cari pasal. Asal dia tnya bila aku jawab dia x dengar dia maki aku dia ckp aku pekak… Bila aku jerit mcm leftenan Zana dia ckp aku tejerit2
        Yg pekak bisu tu kakak dia min mmg org oku. Kalau x cari pasal dgn aku mesti cari pasal dgn anak2…. Aku dgn anak2 mmg x suka kalau Dia ada rumah…Kdg doa bior dia cpt mati… Tp tu lah biasa org jenis mcm ni mmg nyawa nya liat mcm mak mertua aku gak… Prangai sama kopi pes…Aku dgn anak2 selalu pulau kan dia bila dia blik kitaorg buat hal kitaorg je…

        • Anonymous says:

          kejamnya!

        • Tim says:

          Patutlah suami x syg..pragai akk pon jht kejam..jgn mroyan klau laki cri lain gn prgai cmni..n klau one day akk kne layan mcm mak mertua oleh ank2 bile dh bsr jgn mroyan lak..kifarah itu ada..

        • Anonymous says:

          aduii..pertahanakan status gelaran bini dan suami demi anak2 ke, atau demi masing2 tak tahu nak duduk mana..itu rmh sewa ke rmh sendiri, kalau rmh sendiri atas nama laki, mmg perlakuan bini mcm tu, jika atas nama bini, bin pun sombong smcm..isteri darhaka

        • Anonymous says:

          takut lelaki melayu, kawenlah bangla, pakistan, negro yg islam2 je, pasti “puas” luar dan dalaman, duit pun x berkira..cuma payah sikit dlm urusan dokumen je jika ikut prosedur nikah yang betul.

          .senak..

      • rose says:

        sebabnya, dh sibuk dgn anak2 yg makin membesar.. x upload x bermakna x bahagia. jgn percaya dgn apa yg dipaparkan di media sosial

      • noname says:

        btul

      • Kiko says:

        Ikut atas keadaan jugak dik. Nasib kita semua tak sama. Ada yg dapat rezeki pasangan yg baik dan ikhlas, ada juga yg dapat pasangan yg tak baik.
        Yg penting, cinta terhadap manusia tu biarlah berpada2, dan jangan melebihi cinta kita pada Allah, Rasul. Sebab kalau terkena, kita akan mampu bangkit semula. Buat wanita2, kena ada kerjaya juga, just in case. Untuk lelaki, belajar hormati pasangan. Kalau anda dicurangi, jgn jadi lelaki yg tak berprinsip. Mulakan hidup baru.
        Kesimpulannye, cinta manusia ni tak kekal. Dugaan setiap org lain2. Kita Cuma perlu byk berdoa

    • Anonymous says:

      hi warga bn..nak tanya pendapat..adakah normal kalau suami tengok crite pron?suami saya cakap semua laki sama macam dia.. huhu

    • Shane says:

      Hye semua bawangrians nak tanya, betul ker berdebat dengan perempuan nie jangankan kata nak menang, nak seri pun payah.. Betul ker betul ker tpi lelaki pun ada jenih nak menang gak kan.. Bincangkan!

      • Anonymous says:

        beza.. kalu pompuan tu species bawang mmg angkat bendera je la bro. kalu species halia pedas tpi senyap marah diam2. tp yg marah diam2 lg bahaya. silap2 besok bangun ko jdi geng sajjadiah!

      • Stupidyou says:

        Baik ko g bincang ngan sorang artis flat earth tu.. msti best..

  2. Yiying says:

    Laa.. Bukan dh nikah ke ari tu? Kompiuh ni..

  3. Anonymous says:

    Semoga berkekalan. Perjalanan masih panjang..

  4. fishball says:

    bye

  5. Anonymous says:

    “Barakallahu lakuma wa baraka alaikuma wa jama’a baina kuma fi khair…”
    Tahniah fasha n aidil.Moga bahagia bersama n didoakan supaya jodoh kekal hingga Syurga.Aameen..

  6. Anonymous says:

    baru serataf.. idok le dipinggirkn lagi.. semoga kekal.

    • tipahhhh says:

      Setaraf2 pon, kahwin kali ni sultan datang oiiiii… Aku xminat fasha ni tapi yes aku percaya dia ni memang jenis humble orangnya, n ikhlas sebabnya dia xtry hard sgt lekat dgn anak menteri or vvip, but ko boleh nampak kenalan dia dari kalangan apa..

  7. Anonymous says:

    Pernikahan bererti 101 pemasalalahan. Cuma kita je x boleh cerita hebahkan rumah tangga kita ni. Kalu cerita kalu pasti takot korang nk kawin. Lepas setahun seks mcm .. lahai je.

  8. Anonymous says:

    Slmkum krt…nk tnye je klu suami dh ckp xde perasaan kat bini leps tu mase dia masuk bilik air sy cek telfon dia omg xtauny dia ad msj deng betina lain gatal2 pulk tu ap pendapt kalian semua? :()

  9. Yg Mabok Cinta says:

    Aku bercinta dgn lelaki India keterunan Singh. Handsem dan baik gilos tpi kan restukah mk dia masuk Islam. India susah sket nk masuk Islam dgr kata. Pening la.. ada tk kata2 nasehat?

  10. Mekyam says:

    Korang yg nak cerita masalah rumahtangga pergi krt le. Sini cerita Artis. Apappun…..aku lega mak mertua menerima dia. Dulu nikah dengan jejai…seorang perempuan belah jejai pun x hadir. Ada bapa n adik lelaki dia. Walau x ada ada……raja perlis mencemar duli perkahwinan dia. Semoga jejai menderita…dua janda dah bahagia.

  11. Anonymous says:

    Salam min .. tolong hide ye.. Saya nak luahkan sikit pasal masalah dengan ex husband sy.. Sy dgan dia da bercerai tahun lepas.. Ada anak. Sekarang anak kami gilir2 jaga.. Tapi masalah sekarang ni.. Tiap kali hanta gan ambik anak dia sruh sy hanta ambik depan rumah dia.. Bila sya cakap nak hanta dekat mana2 dia cakap susah.. Baru2 ni kami ada gaduh.. Dia pertikai pasal nafkah .. Dia cakap duit nafkah yg dia bgi bulan2 tu utk sapa.. utk kau ke.. Sya cuma cakap dekat dia.. Yg dia tak penah potong rambut anak.. Botol susu anak tak bertukar.. Tak salah kalau dia tukar pon.. Anak dia jugak.. Terus dia cakap duit yg dia bgi bulan2 tu utk sapa.. Sy tak faham la gan dia tu.. Sya nak mintak pandangan korang.. Terima kasih min

    • wekkkkkkk says:

      hantar anak di rumah bekas suami seperti yg dia suruh itu rasanya bagus juga, sekurangnya kamu tahu bekas suami berada dan anak di jaga waktu giliran itu..supaya memudahkan “in case” ada masalah berlaku.

      pertikaikan sbb nafkah, awak berilah apa2 bukti pembelian brg2 anak seperti lampin, susu, baju dan sbagainya..tunjukan pada ex suami.

      kalau sedikit perbelanjaan utk anak tak perlu dipertikaikan..janji ex suami ada bgi duit..belilah botol susu, kekadang org lelaki tak tahu apa jenis lubang puting botol, S ke, L ke, XL ke, XXL ke, jdi awak sebagai ibu belilah dgn ikhlas…yg penting DEMI ANAK.

      potong rambut bukan sebulan sekali, dlm 3 bulan sekali mcm tu, itupun budak dlm 10 rm je..jdi anak bukan bebanan.

      itu je nasihat wekk..

  12. Akak tua says:

    Krt tu apa ya mekyam?

  13. Anonymous says:

    Knp geng kertu pakat2 meroyan ni woiii?

  14. BB says:

    Apamasaalah FS kenapa nak juga nikah/kawin date yg sama dgn ND? 30/3?

  15. Anonymous says:

    dah penat psl dia kawin.. naseb ada bawang2 mghiburkn atas tu!

  16. Anonymous says:

    Bila kau sedih, tunjuklah tangismu. Bila kau gembira, tunjuklah tawamu. Tapi bila kau malu, tunjuk kemaluanmu!!

  17. Anonymous says:

    “Raja Perlis & Raja Perempuan Perlis mencemar duli ke perkahwinan daku. Kau hado ND?” kata2 hati fasha.

  18. Juliadam says:

    Didoakn moga berkekalan , berbahagia didunia sehingga hujung nyawa n dirahmatiNya diakhirat.
    #doabaik2daripadaorangbaik2

  19. jakun semelai..hihiii says:

    itu bukan muka ori

  20. Anonymous says:

    mana gambar wedding reception semalam. cantik giler…

  21. Saya says:

    Kawin x semudah yg disangka. Kena bersedia mental fizikal.baik buruk bakal suami bkn nafsu semata2. Ingat kawin tu sbnrnye tggungjawab yg besar. Klau nk cite pengalaman aku kawin ni mmg x habis.. dh x larat dh.. skrg redha je apa nk jadi lepas ni .. hmm

    • Aida Musa says:

      Kawin ni kalau kena caranya memang suka. Sebelum kawin kena bersedia. Yang prempuan biar ada pendapatan/simpanan sendiri. Cari lelaki yg sungguh2 mahukan kita. Nikah ikut syariat. Biar mak bapak dia datang pinang, minta elok2. Jangan nak gi menempel muka dgn family belah dia melebih2 sebelum kawin, biar esklusif sikit. Baru keluarga mentua respect & segan dgn kita. Mula2 kawin, belajar respect suami, guna kata2 yang elok, jangan bergurau pelik2. Baru husband pun respect kita. Dan hiduplah rukun damai. Bak kata orang tua, dont give 100%. Simpan 10% love & money to ourselves. Cari masa untuk diri sendiri. Baru lah tak rasa macam khadam. Start awal2 ajar husband dengan apa kita mahu. Selalu berbincang. Semua kena mula masa awal2 pernikahan, set the tone, set the rule orang kata. Sebab tu jangan bagi lebih sangat masa couple, takde manisnya kahwin nanti.. Cinta, kebahagiaan, kasih sayang, sex .. semua perlukan usaha. Tukar mood, sentiasa jaga tubuh badan & perangai supaya husband sentiasa sayang & tak bosan. Pergi holiday berdua, dekat2 pun takpe sekadar mampu. Yang penting waktu bersama. Kalau kita terasa bosan dgn husband, perut pun dah boroi, sex lousy, ajak dia pergi jogging ke, workout sama2 .. kita kena maintain body & stamina. Baru husband pun terikut nak fit juga. Perkahwinan ni perlu banyak usaha. Bukan kahwin then biar semua jadi sendiri. Buat yang terbaik, enjoy the moment. Andaikata suami nak buat hal juga, tak kisah apa kita mahu, tak jaga tubuh badan dia, biar dia pergi mampos, jangan sedih2, move on .. know yourself worth. Sekian ..

      Buat fasha & pasangan, selamat pengantin baru dan semoga selamat semuanya dengan hidup baru ..

  22. WickEd says:

    Banyak juga org2 sakit yg masuk BN ni…ada yg utter nonsense! Nara takle block ke mana dgn ad berlambak…why Nara…why?

  23. Anonymous says:

    Sekarang banyak suami yang x guna.yang x keja jadi biawak hidup pun banyak.pada adik2 n kakak bawang semua ,bersabarlah n selalu baca al quran.insya Allah hati kita akan tenang.senyumla selalu walau hati kita pedih.

  24. nana says:

    tak mcm pinang dibelah dua pun..aku rasa, neng yatimah dan s.jibeng lah yg mcm pinang dibelah dua..

  25. Jelita says:

    Dah kenapa komen yg bukan2 ni…doa kn bndh2 elok x boleh ke…komen lucah n bodoh juga yg korg tnjuk…org tu bru khawn doakn la bndh2 yg baik…psl hal2 5 thun, 10 thun akn dtg tu xprlu la nk d bhskn dulu..apa yg pntg dah halal kn skrg…

  26. faraj says:

    mcm tk lama ni…

  27. huhu says:

    mentua fasha (ibu aidil) mcm mentua fatzura..nmpk lemah lembut dan manis
    mentua aidil (ibu fasha) muka mcm tak happy sebab apa tah..nmpk semua gambar..
    senyum mcm terpaksa sunyum..huhu jgn mara allsss…

  28. Anonymous says:

    mgkn kalau mcm si datin muka pucat tu yg laki dia gurmeet singh tu yg kaya raya boleh kot mak ko terima…

  29. Anonymous says:

    knapa bergmbar family berteraburrr…

  30. Anti Fan says:

    Sorry eh, tk minat pn ngan si minah ni. Heran betol eh, janda2 tapi nk buat majlis besar-besaran. Tk sedar diri kot. Anyways, good luck to her new husband.