Written by AbangNara | December 13th, 2012

Masih belum terlambat lagi rasanya untuk berkongsi detik-detik bahagia hari pernikahan Zakiah Anas dan Raja Shahrul Azmi Raja Sahar. Mereka berdua telah dinikah semalam (12.12.12) di Masjid Kota Damansara dengan mas kahwin RM13,500. Kedua-dua mereka merupakan kawan lama semasa pengajian di UiTM.

gambar nikah zakiah anas

Zakiah Anas tampak seperti anak dara dalam persalinan pengantin serba putih. Kedua-dua mempelai memang sama cantik dan sama padan. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat buat kedua-duanya.

gambar nikah zakiah anas

Lagi 24 keping gambar majlis pernikahan Zakiah Anas dan Azmi dengan membaca entri ini sepenuhnya. Info asal blog Mazidul.

P.S: Lagi video kanak-kanak didera

gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas
gambar nikah zakiah anas

52 responses to (26 GAMBAR)Majlis Pernikahan Zakiah Anas Dan Azmi

  1. alam says:

    first..wink..wink..

    0

    0
    • Kiah Propahanjeng says:

      hi semua, lame dh kiah x jual biskut kt sini..sepi je tgk blog ko nara..

      anyway kiah nk komen awat baju zakiah tu jarang sgt? nmpak tali bra..malu lak kiah tgk~ kbai!

      korang nk biskut??

      0

      1
      • cik kelsom says:

        oi kiah.ko buat biskut je,baju ko xbuat..sbb tu ko xdpt nk beza,tali bra ngan tulang baju mcm mn kn..vongoks la asek dok usha yg dlm je..ko stalker ea??

        0

        0
        • Kiah Propahanjeng says:

          xkire la tulang baju ke, isi baju ke jnji baju tu seksi nmpak sarung tetek som oiii.. ko ni mesti bkemban kn mase ko nikah dlu sbb tu ko xkesah psl aurat. lagi BONGOK berdabel2~ sodihhh

          ko nk biskut som?

          0

          0
        • saya suka gosip says:

          sian cik kelsom..tulang yg blah bwh..yg melintang ngan ats tu tali bra…g blajo jahit la cik kelsom oi..blaja yg buat dart bkn smpai ke bahu..

          0

          0
        • saya suka gosip says:

          lgpon tgk la ketelusan kt lgan, kat bahu ngan kat peha(gmbr yg berdiri)..same telus je semua..pkai la kain dlm ngan inner..huhu..menutup aurat tp bebogel…

          0

          0
      • mulot muncong says:

        patot la time azmi sarung cincin ,,panahan mata dia sgt tajam memandang 90 darjah ke dada zakiah….mak aiiii…..

        0

        0
      • ana lee says:

        cik kiah oiiiiii… tuh tulang baju laa… ko tak nampak kee dia pakai inner….
        cik kiah mate dah kurau tgk biskot agaknyee..

        0

        0
        • cik kelsom says:

          kalo salah org nampak je, nnt kat akhirat blh ke nk tuntut maaf kat zakiah anas if dia pkai inner msa nikah tu.ko ckp aku bekemban masa nikah pn aku xkan maafkan ko smpi bila2.kita ni kalo dh jelas bukti bru la blh nk cakap.kalo stakat tgk gmbo yg nara post ni blom tentu ko blh judge mcm2..beringat sama tu.mmg la aku ni xpndai..xpandai nk tgk smpi kedalam tu nmpk ke tak, nk ckp mata suami zakiah tu smpi brp drjh tgk bini dia..bnd yg kita xpasti jgn nk pandai2 fikir negatif.sbb tu org melayu xmaju.

          0

          0
    • noni says:

      bab baju jarang 1..nak tanye la semua…
      boleh ke wat mini pelamin dalam [email protected]??

      0

      0
      • comey says:

        mane blh bt mini pelamin dlm masjid..da la 2 nikah kt tempat sembahyang. kn kt masjid kota damansara 2 ade dewan kt belah atas..nape x buat kt c2 je?? (baru kahwin bln 6 ari 2 kt DEWAN MASJID KOTA DAMANSARA)

        0

        0
    • kamariah says:

      tahniah buat zakiah anas….semoga kekal hingga hujung nyawa…

      0

      0
    • taeminnie says:

      congrats..

      #TerasaCamNakNikahSekarangJugak :)))

      0

      0
  2. Terlupa Name says:

    Tidaaaakkkk saya xnak first!!!!

    0

    0
  3. akulah says:

    1st!

    0

    0
  4. alam says:

    first..wink..wink…

    0

    0
  5. akulah says:

    aku igt aku first!hampeh!pape pun semoga kalian berbahagia dunia akhirat hingga ke syurga allah!

    0

    0
  6. Mulot Muncung says:

    owh zakiah…..owh azmi…. xdak desas desus pown..tup2 kawin dahhhh…

    0

    0
  7. Mak Buyung says:

    Tahniahhhh~ semoga kekal hingga ke syurga..

    0

    0
  8. marfajad says:

    tahniah!! may Allah bless both of u

    0

    0
  9. Anonymous says:

    lawa lah…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    lebih cantik zakiah kawin dari ella n betty kawin…

    0

    1
  11. odah says:

    mcm jarang je baju dia?

    0

    0
  12. ayu says:

    baju tu x leh nak jarang lagi ke… (T.T’)

    0

    1
  13. Anonymous says:

    nampak vra..

    0

    0
  14. ayu says:

    baju tu x leh nak jarang lagi ke…haishhh… (T.T’)

    0

    0
  15. anis says:

    pakai baju nampak tali baju dalam.. ini yang dikatakan pakai baju tapi telanjang.. astaqfirullah hal adzim..

    0

    0
  16. petualang says:

    x nampak macam zakiah.mekap tebal sangat?

    0

    0
  17. sha says:

    Dia memang lawa pun…..

    0

    0
  18. takeiteasy says:

    yup baju jarang sgt2
    klu x make up pn dia dah lawa x perlu make up tebal2 sgt nmpk lain sgt
    anyway taniah smga bahgia n dpt hidayah utk berhijrah kearah yg lbh baik
    amin ………………….

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Zakiah ne pnh kawen ke sblom ne?

    0

    0
  20. numila says:

    boleh ke buat pelamin dalam masjid? cam tak proper jer? orang skrng gini la kan..ishk..ishk..ishk..adab tak de..

    0

    0
  21. pewwww says:

    wowwww…jarangnyer bajuuu…at least pakai la camisole kat dlm..duit berlambak,camisole 10hengget pon takkan tak leh bli?adehhh

    0

    0
  22. TWIN says:

    MMG JARANG PUN

    0

    0
  23. malisa says:

    aduhai tok kadi x tegur ke nikah dlm masjid or surau siap buat pelamin bagai??

    0

    0
  24. ding dong bell says:

    Bila dia bercerai? Tetiba dah kawin lain pulaks… Anak2 dia pn dah besar2 tp x npk pula kt majlis tu.

    0

    0
  25. Haliza Misboon says:

    Baju jarang.. wat pelamin kt masjid.. xproper laa hormat laa rumah Allah..
    Xjarang pengantin laki xleh nk akad ker?? majlis xjd ker??
    Kalo nk jarang jugek.. bt kt umah dah la..

    0

    0
  26. mamacomey says:

    itu la..aku risau tgk design bju pngantin yg mmg ntah ape2, bkn tju kt zakiah jer, tp kbykkn design kain jrg, ataupun belahan besor, aku dlu hmpr terkne, sib baik sediakn inner, inner htm, bju hju..walaupun nmpk brk..lntk la..jnji xnmpk tli bra n bygn bdn..time adk aku, pon terkne..jrg nmpk tli bra..huh..nsb bdn

    #kes zakiah mgkn dia xdpt sdiakn inner ataupun mak andam terlps pndg..

    0

    0
  27. DIn says:

    Ohhhh… tlglah bj dia telah buat mataku jd kero. klulah aku ni ank dia dah sah2 aku maluuuuu

    0

    0
  28. kak jah kebaya sendat merelip2 says:

    baju jarang ni… mesti kes jenis kain tak mesra kamera ni… lain kali baju2 yang pakai kain jenis2 cam ni better pakai camisole.. kadang2 masa pakai sendiri n org lain tak nampak… tup2 amik gambar nampak tang dalam tu.. sebaik pakai bra.. kalau tak?? ampunnn tuhanku,,

    bab pelamin dalam surau @ masjid .. cam tak jadi masalah jer… lagipun dia bukan bersanding siap tepung tawar pun.. (merujuk gambar).. just tunggu untuk diijabkabul… dia dah minta kebenaran kot pada kariah n pengurus masjid… takyah la nak kecoh.. selagi tak susahkan noje2 masjid n tak datang fitnah.. ok je kot.. jgn la kita pulak tambah dosa nak wat fitnah n mengata.. atleast cantik juga masjid ada pelamin walau seketika (bersangka baik jela)

    #gambar 1… amboi… azizah ariffin… kemain senyum lebar ni.. ingat tengah camwhore tadi senyum2 meleret.. sebaik tak duck face..ops…. hahahaha

    BTW selamat pengantin baru.. ZAKIAH ANAS,,,,

    0

    0
  29. Anonymous says:

    jarangnyer baju u……..semoga kekal hingga akhir hayat…

    0

    0
  30. Raja minah jambu merah / biru ori says:

    cantek zakiah muka dia macm muka sepupu minah jambu yg ada di dubai sekarang ikot laki dia keja kt sana……. semoga bahgia n cepat2 dapat baby..

    0

    0
  31. saya nak komen says:

    kadang2 pelik org sekarang ni nikah..dah bagi betis nak peha..ok, mmg faham sekarang ni dah x ramai yg nak buat akad nikah kat rumah, takut rumah bersepahla, x larat nak kemas, rumah sempit la, rumah jauh la, takut org susah nak dtg, kawasan rumah sempit la,susah nak parking..susah nak buat makan2 la,so nak la buat kat masjid, nampak suci, mudah, bila dah abis akad senang pegantin lelaki boleh terus solat kat masjid..tp ramai pulak pengantin x sedar diri..nak yg best2, dr duduk bersila nak alas bantal..dah alas bantal nak back drop..dah ada backdrop nak pentas..dah ada pentas nak yg ada bunga2..dah ada bunga2 nak ada lampu2..dah ada lampu2 nak bling2 hiasan apa semua. almaklumlah nama pun pengantin..kalau boleh nak lagi gah dari pengantin yg sebelum dia..dah tu pulak nak kawan2 ppuan dtg ramai2 memeriahkan..x tahu dlm ramai2 ada ppuan yg dtg period, ada yg pakai tudung nampak jambul,pakai baju jarang..yg x pernah nak memuliakan masjid..yg diorg tahu memuliakan pengantin ..pedulikan pasal masjid..kadang2 ada jemputan yg bukan beragama islam turut hadir….pak imam pun x boleh nak kata apa..sebab? sikit2 benda ni dah jadi mcm budaya..nnti ada pulak mulut yg cakap, aik, sebelum ni saya ada je pengantin buat mcm ni, ok je?kang pak imam cakap lebih sikit panggil org atasan.. x payah ckp byk la, aku mmg LANGSUNG X SUKA ORG NIKAH KAT MASJID TP LAGAK DIA MCM MASJID TU DIA YG PUNYA..PADAHAL DIA TETAMU JE KAT RUMAH ALLAH…kalau x nikah kat masjid jgn harap kaki dia nak jejak kat masjid..tolonglah pada bakal2 pengantin yg baca komen aku ni, nak nikah kat masjid tu, buatla secara sederhana..kalau boleh, ingatkan pd wanita2 yg period tu x yah la masuk masjid, jagalah kesucian masjid..x payahla masuk ramai2..sebab bila dah ramai2 tu ramai la pulak yg bergossip..bkn nak berzikir..kot nak buat yg gah2, buat je la kat rumah dek non oii..xde sapa nak marah..

    0

    0
    • lara says:

      sorry.. since u tulis panjang2, i pun baca2 la. just nak tanya, clarify… tak boleh eh non-muslim masuk masjid? just asking.

      0

      0
  32. anon says:

    Mcm mate i transparent plak.. Huu.. Duniaaa duniaaa.. D masjid tu oii..dlm pix pun nmpk..

    0

    0
  33. Minamanja says:

    Mak janda pun letak harga sampai berbelas ribu … Ptui

    0

    0
  34. org kg zakiah says:

    Auntie zakiah ni, Kurang dr segi pengacaraan…mcm waktu beliau mengacara rancangan majalah 3 dulu…mcm lebih lebih nk melawa dr mengacara…

    0

    0
  35. Chak! says:

    Setuju ngan ‘saya nak komen’..

    Oleh sebab tu la sy prefer nikah kat rumah je..sebab sy tak nak masjid dicemari oleh golongan manusia yg x tau mghormati rumah Allah SWT even kita dah explain baik punya. Budaya melayu kita ni mmg dah “lebih sudu dr kuah”..tau nak glamor, perfect and grand je kalau buat majlis..tp last2, timbul jgk fitnah and umpatan dr org ramai kan..contohnya tang baju nikah yg jarang, ketat, mekap tebal giler, tetamu pompuan yg muslim tu siap ada jambul n cover with selendang je, baju ketat,ntah2 ada yg period dll..camana Allah nak berkat klu umatnya sndiri menghina rumah ibadatNya. Sorry to say..but thats the true fact psl budaya kawin org Melayu zmn skrg..siap ada gambo “pra-perkahwinan” lg ikut style non-muslim..pastu ambik gambo pegang2 walhal blm nikah.. haha..ntah la..korang igt bangsa “Melayu” dijamin masuk syurga ke? No..”Islam” jgk yg membawa kita ke sana klu kita betul2 menghayati ajaran Islam yg simple dan mudah. :)

    0

    0
  36. farid says:

    gah n bangga di dunia….. terseksa di akhirat (jika x btaubat)….

    0

    0