Written by AbangNara | June 14th, 2013

Kim Jong Kook yang dikenali sebagai Sparta di dalam rancangan Running Man telah pun tiba di Malaysia semalam. Daripada email yang Abang Nara terima, memang meriah sambutan yang diberikan oleh peminat Kim Jong Kook ketika ketibaanya di KLIA semalam. Ternyata populariti lelaki gagah ini tidak dapat disanggah lagi.

kim jong kook di malaysia

Ini baru Kim Jong Kook seorang. Bayangkan apabila ahli-ahli Running Man kesemuanya turun ke Malaysia September ini. Mahu pecah KLIA dibuatnya. Kim Jong Kook juga telah ditemuramah oleh radio One FM pagi tadi.

kim jong kook di malaysia

Kim Jong Kook hadir ke Malaysia untuk mempromosikan album terbarunya menerusi sebuah konsert mini. Semoga mereka yang telah memberi tiket akan terhibur dengan persembahan Kim Jong Kook kelak. Lagi 24 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Audi S3 Sedan akan dilancarkan tidak lama lagi

kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia

172 responses to (26 GAMBAR)Kim Jong Kook Tiba Di Malaysia

  1. fiona says:

    best sgt ke???? xpyhla nk agung2kan org luar ni

    0

    0
    • fiona ke? says:

      Hahaha. Tak tengok running man ke you alll???

      1

      0
    • gadismanis says:

      jatuh cinta berkali2 tgk kim jong kook nihhh… i love uuu lahhh…

      0

      0
    • gadismanis says:

      jatuh cinta berkali2 tgk kim jong kook nihhh… i love u lahhh…

      0

      0
    • Olga says:

      PLASTIC SGT U OULSSSSSSSSSSSSS

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        Olga senget..kau jgn samakan running man dgn kpop, memang jauh berbeza, dalam running man semua orang jadi diri sendiri…tak adalah mcm artis Malaysia ni yg perasan cantik..tu semua tak ada dalam running man, mereka jadi diri sendiri dan COOL !

        0

        0
    • hmmm says:

      aku seriously tak ada lah minat sgt artis2 korea, k pop semua tu.. mmg tak tgk.. tapi runningman ni, mmg best gila! tak tahu macam mana nak describe, mmg kelakar.. boleh buat mood dari tak elok jadi happy.. sebab tu la dorg ni sgt lahh famous, termasuklah kat malaysia.. just beware la, mmg boleh addicted! hahaha

      0

      0
      • Bunga says:

        yup, btl tu..

        0

        0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        ye aku setuju ckp kau, dorang ni jauh beza dgn kpop, yg paling aku suka dorang ni semua kelakar, jadi diri sendiri..tak adanya nak berlakon cantik ker hot ke..tak ada, artis kpop yg dorang jemput pun aku tgk jadi diri sendiri, kalau artis malaysia..mesti dah tergedik2

        0

        0
      • Anonymous says:

        kpop idol ni sama gak cam casting RM..sama lah dgn kbyknnya retis korea..lain.mmg sempoi dlm variety show.dan HUMBLE N FRIENDLY..aku pun xthulah sma ada diorng mmg mcm tu diluar ataupun belakon..entah..tp kbyknnnya diorng mmg spoting….aku xlyn sgt lagu2x cth superjunior ,shinhwa,2pm..tp bila dlm variety show bapppakkkkk…sengal diorang…
        sbb tu org suka……ko ingat org duk minat kpop idol…sbb muka..ngn joget2x diorng jer ke…smalah reason nape org suka RM cast…=)
        tu sbb ko layan RM jer..try gi lyn variety show len…^^

        0

        0
    • minah says:

      korang kene tengok lagi 1 variety show. ‘Daddy where are you going”. sumpah bestttt

      0

      0
    • soffy aidura says:

      wahhhhh!!! minat sgt ngn Jong Kook!!! sgt2………sjk tgk running man mmg dye dihati…….. :)

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        komen ko ni kan buat aku teringat masa special guest “Moon Geun Young” muka Kim Jong Kook jadi merah/ malu-malu time drive, masa tu Moon Geun Young ada kat sebelah dia, Jong Kook drive tangan bersilang sebab malu hahahahaha

        0

        0
        • hani says:

          Jk drive tangan bersilang sebab depa dok cerita pasai show XMAN dia gan eun hye…sebab tu dia malu…heheh

          0

          0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      muka dia tkde la sehensem Alif Azizi tapi badan dia yg minah jambu suka..kalau dapat pelok kaki dia emmmmmmmmmm tiga hari tiga malam tk lapar

      0

      0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        Alif Azizi pulak asek asek salah aje lah minah jambu taip ni …PEMBETOLAN > aLIF Aziz hehe

        0

        0
    • Anonymous says:

      kait ngn korea jer….agungkan org luar..(-_-)’ eww,,korea,,ew,,, ….mentaliti org kita ….
      pdhal dlm ms yg sama..kita sndiri./kwn2x/adik brdik…layan movie . omputih
      ..lagu yg pling top di malaysia since two years ago… yg beratus kali duk ulang kt radio. bkn produk malaysia..tp indo..Sayang…cari jodoh..putih-putih melati .. sudah ckup sudah…etc..
      ..kt tv..mak duk layan indo..anak duk layan pinoy..
      yg heran bila org lyn Running Man..kecoh..(-_-)”..sbbnya produk KOREA..aduhai..

      0

      0
      • stella says:

        meleis budu , drpd ko tguk hndustan tayang tetek . . bgud lg RM . . paluiii bakas ne .

        0

        0
    • Anonymous says:

      xketingalan zmn..sbb sume ni skdr hiburan..=)
      cuma tension ngn typikal malaysian..
      dgr jer korea…anti…(-_-)”..ewww..WHY??? pstu kata agung2x kn produk luar…
      sdr xsedar ari2x kita duk bngga ngn movie omputih..
      kt tv mak duk lyn indo,kita layan pinoy…..lagu top di radio lagu2x indo…putih putih melati..merah2x delima
      bdak2x laki .duk download anime …
      tp lyn jer any produk korea spt Running Man..ewww..awwa..bencinya ..overnya ….sbbnya KOREA.

      bg sy xkira product keling ke..spain…ke…jika elok utk ditonton..okey..tp jika xelok….even produk malaysia pun xpyh tgk..xgitu..=)

      so peace

      0

      0
    • ayam jepun says:

      RUNNING MAN TERUK ! DREAM TEAM LAGI BEST ! I LOVE MINHO DREAM TEAM !
      BTW ,,, KJK NIE BIASE JE MUKA DIA ! LAIN LA KALO SIWON SUJU … HENSEM BEBENOR

      0

      0
      • adoyaaai says:

        alahai , dalam RM Minho prnah datang la , benci gak ? tengok dlu RM baru leh kutuk~

        0

        0
    • haha says:

      diam la kau fiona

      0

      0
    • Yatie says:

      weii… running man best la dowh… bkn agung2 kan org luar tp running man mmg best pon… pecah perut aku tgk running man ni… klu x tgk jgn kutuk2 ye… drp retis indon baiklah korea wei…depa x kutuk malaysia cm indon tu…

      0

      0
      • kucing hitam says:

        weiii.. series aq sokong… aq menyamph tol bler tengok citer indon.. klo yg baek tu aq ader tengok gk… hak yg beratus2 ep.. ending cam haram jadah… terbukak sne terbkak sni.. paling sakit hati peminat citer indon kutuk peminat citer korea.. panas btul bler anak sedare aq kutuk RM weihh, kome nk jer baling laptop kome yg Asus versi lme ni… aq x lhh layan sgt drama korea tp klo variety show.. pergghhh mantap… x der lhh plastik sangatt!!!!!…..

        0

        0
    • Yatie says:

      weii… running man best la dowh… bkn agung2 kan org luar tp running man mmg best pon… pecah perut aku tgk running man ni… klu x tgk jgn kutuk2 ye… drp retis indon baiklah korea wei…depa x kutuk malaysia cm indon tu

      0

      0
  2. cici says:

    wow kjk :D

    0

    0
  3. zelobap says:

    ai abg nara..org dh emailkan tu pandailah2 bagi kredit

    0

    0
  4. alifah says:

    spartaaaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  5. zelobap says:

    interview onefm tu malam tadi lah abg nara

    0

    0
  6. noni says:

    running man memang best!! cabaran ntk production kt malaysia ntk lahirkan rancangan realiti yg lebih berkualiti di mana masyarakat dunia boleh terima..

    0

    0
    • nonok says:

      malaysia punye variety show????? mendajal org retilah, xlawak langsong. xpayah dok berangan la mesa nak buat macam ni.. artis pon macam harrem

      0

      0
  7. kjk_bias says:

    Kim Jong Kook oppa.. jmp mlm ni di HGH Convention Centre.. ^_^

    0

    0
  8. abcde says:

    Kim what????
    Kim Jong Kook?
    o0ooo artis korea…baiklah :D
    #takminatartiskorea

    0

    0
    • atok sifir says:

      ko ingat aku minat artis korea? haha tp sejak tengok running man aku minta la gak dorg ni dari nengok akedemi fantasia.. cuba ko p tengok running man..tgk smpai habis tau..pastu bgtau sini minat ke x..haha

      0

      0
      • Hayrin Matahir says:

        Betul! Afundi jangan harap la! Membazirkan saja. Rancangan reality nyanyi-nyanyi dan tari-menari yang lain-lain pun sama saja.

        0

        0
  9. noni says:

    running memang best!!! cabaran ntk production kt malaysia ntk hasilkan program realiti yg lebih berkualiti di mana masyarakat dunia boleh terima..

    0

    0
    • meme says:

      susah la. rakyat malaysia kan kalau sentuh2 sikit laki pompuan, terus jadi ustazah. bukan ko x taw. susah nak buat rancangan lagu tu. setakat masak2, duk buat pertandingan ape mcm bang2 boom tu, boleh laaa

      0

      0
      • muslim says:

        lol. pelik je komen. tak boleh ke buat variety show yang tak perlu bersentuhan? pilih satu gender je la. kenapa? kalau bersentuhan baru best ke variety show tu? eleh, variety show cam akademi fantasial n maak2 pon ada je yg bersentuhan, padahal tak perlu kottt?

        0

        0
        • Hani says:

          betul tu..yang ikut reality show 1 days 2 night kat kbs tu pasti tau yang semuanya lelaki je.tapi tetap best juga..malah rasa seronok dan touching tengok dorang walaupun lelaki tapi dapat feel betapa closenya dorang dalam tu..yang buat seronok sebab depa bawa penonton p bnyak tempat meanrik dan sejrah kat korea dan buat games atau misi yang boleh buat orang ketawa.malah lebih suka lagi kalau tak ada tetamu jemputan tambah2 lagi pompuan..yang selebriti lelaki tu pun dah cukup.

          0

          0
        • Anonymous says:

          minat dgn variety show from korea..mostly mmg best sgt…

          1) running man
          2) 2 days 1 night
          3) we got married
          4) mamma mia
          5) hello cansellor
          6) hello baby
          7) star king
          8) strong heart:)

          0

          0
  10. ehh says:

    skali tgk mcm shah jaszle la plk….

    0

    0
  11. kjk gf's says:

    Whoahhhhhhhh kim jong kook! meltingg! ^.^ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

    0

    0
  12. kjk gf's says:

    Woahhhhhhhhh kim jong kook! Meltingggggg! ^.^ ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Yahooo! Malam ni jumpa Kim Jong Kook!!

    0

    0
  14. kiah ronggeng says:

    uolls! Tengok lah jong kook ni dalm running man esok. PUkul 4 okay! MAntop gilorzzz!

    0

    0
    • PETRONAS says:

      Jom tonton kat TV2, selepas SKRIN DI 9 versi kedua di TV2 dan juga anime di TV8.

      0

      0
    • kepohcie says:

      sapa2 yg ada astro yg ambk saluran HD, leh tgk d 393..mlm ni deketif tangkap pengkhianat..hehe..lawak gler..mlm esok plak..3 ep brturut-turut..dr pkul11.15mlm-pkul 3 pg..sapa2 yg x da [email protected] x ambk pakej HD tp ada kmudahan intrnet, leh tgk online d http://www.kshownow.net..sapa2 x da kmudahan intrnet, sila tggu ptang besok d tv2..just stay there..running man fighting

      0

      0
    • kepohcie says:

      mlm ni ada jgk d astro 393..mlm ni ep detektif tangkap pengkhianat (haha,kwangsoo n sukjin)..hehe..best gler..n mlm esk plak 3 ep brturut-turut..waa..x sbr bk tgk running man mlm ni..running man daebak n fighthing!

      0

      0
  15. Fariza says:

    Kim Jong Kook dah matang sekarang.. running man mmg lawak.. before tu korang kene tgk Family Outing jugak.. dia pn ade.. mmg lawak jugak.. n jong kook oppa sgt cute at that time.. selalu kene kacau.. hahahahahaha.. super like!!

    0

    0
    • meme says:

      yer.org dah taw.macam la kau sorg je tgk family outing.

      0

      0
    • Hani says:

      Sebenarnya sebelum ni tak berapa kenal sangat pun kjk ni..tengok running man pun mcam tu ja sebab lebih minat rancangan korea yang satu lagi 1 days 2 night..cuba tengok sekali lepas tu ada beberapa episode tengok member RM selalu je sebut dan usik pasal actress eun hye gan kjk ni.memang minat eun hye.so dok terfikir pasai pa depa selalu dok usik dia..so try cari show yang dorang sebut tu.XMAn tayang kat sbs 2004-.so tengoklah apa yang best sngat..mak aihh..bial tengok walaupun dah lama memeng best dan lawak sangat.gelak je..pas tu tengok scene kat Pataya Tahiland dia pegang telinga eun hye masa segmen’of course’ tu..sweet sangat..2 hari tengok scene tu pukul habis semua scene yang pernah tengok eun hye tu berlakon dalam drama dengan actor2 kacak tu..eun hye dan kjk nampak macam betul2 loving and caring sangat..kjk masa tu memang nampak malu2 je and senyum sentiasa..walaupun badan ketul2 mcm tu tapi sense of humor ada..terus jatuh suka dengan dia..lagu2 dia masa dalam group TURBO pun best sangat..korea punya reality show memang menarik..

      0

      0
  16. minah k-pop says:

    excited sangat!!!!!!

    0

    0
  17. KJK fan says:

    kim jong kook <3 <3

    0

    0
  18. iena says:

    tgk tau running man memang layan… makcik ada collection running man 1-149.. memang best.. sapa tgk x gelak mmg dia alien kot.. heheheee oooohhhh spartaaaa… cite korea memang makcik x layan.. x berapa minat kot.. but running man is totally different…

    0

    0
  19. kikikikih says:

    Sparta Kim Jong Kook best!spe yg dok kutuk mesti sbb x penah tgok running man..please laaa tgok dlu bru comment..klakar gler..lg best dr rajalawak tu tau..bkn tak support industri sndiri tp RM mmg best..dah nk smpi episode 150 daaa Running man.. :)

    0

    0
    • miss kookie says:

      oppaa…….!! senyuman mu buat aku jatuh cinta !! suka sangat dengan dia…..ni bagi aku dia ar paling besh kat kat running man. mr commander !! someone with strengh and intelligent. member aku yang ada kat airport time tu cakap dia senyum jer sentiasa…….pastu ucap thank you to fans….dia bawak mak dia sekali sweet sangat !!

      0

      0
  20. Aquarius Goh says:

    Daebak…….Suke2…

    0

    0
  21. zorro says:

    aku xnak production tv buat running man versi malaysia..kompem selebriti ppuan kita meroyan tahap gaban..menjerit-jerit mcm langsuir je lebih..(contoh meroyan ada dh byk kt game show tv) x ingin aku tgk nanti…running man korea plg best..!!!

    0

    0
  22. kepohcie says:

    OMG..kim jong kook oppa…saranghae

    0

    0
  23. hahas says:

    dia bwk mak dia ker?mmg anak yg bgos ni
    xsabar nk tgu member2 running man yg laen

    0

    0
  24. zuanzuan says:

    hmmmm…..ramai betul rakyat malaysia yang fasih berbahasa korea yerk? memang korang faham ape diorg cakap atau korang feeling-feeling korea sbb nak nampak bagus….hahaha. mentaliti rakyat malaysia

    0

    0
    • melayu says:

      Ade subtitle. Melayu ade english pun ade. Ape susa. Dapat belaja 3 bahasa dalam satu cerite. Kan ade gak kelebihannye tue. Kalau tak tauh tengok dulu, tgk ape lebih ape kurang. baru na komen bagai.

      0

      0
      • zuanzuan says:

        dah tengok, cuma terjemahan dari bhs korea ke bm & bi agak kurang tepat.pastu kita pun gelak-gelak.tak ke mcm org yangsedang diperbodohkan…

        0

        0
        • cikpeanut says:

          adoiyaai.ni pun jadi isu? next please. x nak gelak x yah lah nkn perli2 orng. g lah bukak af yang ko nanti2kan tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          itu pon jadi isu??sbb translation tk btol??mcm pompuan sgt tau.

          0

          0
        • melayu says:

          Cakap pusing pusing ler awak nie. Ahahaha. Kalau rase diperbodohkan, jangan tengok ta paya komen. Hehe. Peace yaw.

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          zuanzuan…apa problem ko sebenarnya? mula2 ckp tak faham sebab tak ada translation, lepas tu translation tak betul..translation yg salah ker..ko tu yg tak paham BI, tu lah org suruh belajar BI, ko tak belajar, bila besar menyusahkan org lain.. booooo

          0

          0
        • zoe says:

          yg ko nyibuk kat sini pehal… xminat RM senyap2 sudah… jgn benci sgt..mane tau tetibe tetengok Rm nie ko plak yg over2 glak cam org giler….

          0

          0
    • love RM says:

      Ade subtitle la….tu laa lain kali tengok dulu pastu bru komen….

      0

      0
      • zuanzuan says:

        dah tengok.tp terjemahan bhs korea ke bm or bi macam kurang tepat.pastu kita gelak-gelak.mcm da diperbodohkan aje…..

        0

        0
        • zorro says:

          ko tgk citer mr bean, ko gelak2 tp ko x paham, ade x rase mcm diperbodohkan? chills la..entertainment je kot..dorang punye variety show mmg mabeles..gelak tgk aksi dorang.. klau ko x paham, ko buat la subtitle sendiri..atau kalau ko mmg terer bhs korea, ko x gelak2 means hati ko tu mmg xnak terime RM ni..aku cadangkan ko tgk je la games show versi malaysia..yg terjerit2, aksi terlampau..mungkin hati ko terime rancangan yg mcm tu kot..okeh..peace :D

          0

          0
        • zuanzuan bodoh says:

          Zuanzuan kau lah yg bodoh sbb diperbodohkan. RM lovers laen xrase diperbodohkan pon.

          0

          0
        • zuanzuan bodoh says:

          ZUANZUAN kaulah yg bodoh pasal rasa diperbodohkan. RM lovers yg lain rilex je gelak2 tnpa rasa diperbodohkan.

          0

          0
        • huh says:

          try tengok terjemahan korea ke english. lebih tepat. ke tak paham bahasa inggeris?

          0

          0
        • zoe says:

          e’eh?? camne ko bleh tau terjemahan korea ke [email protected] b.i mcm kurang tepat?? ko tau ckp korea ke??? apakah??? pelik2 la ko nie…

          0

          0
    • ice says:

      kau duduk dalam gua ke?so aku kene minat artis yg boleh bercakap melayu je ke?ni la spesis yg narrow minded.ke aku tak boleh guna perkataan english jugak sbb kang kau ckp nak nampak bagus?

      0

      0
    • observer says:

      mentaliti rakyat kite..dgr jer korea.. kpop…aww2x…drama cintan2x..
      ttp apbila rkyt kita brderet2x .. duk puji cite mat saleh..duk layan cite industan, pinoy.spain… yg bapak seksi…cite indo yg langsung xmmbuka minda..no problem..

      korea ni cam malaysia..omputih..etc gak..byk genre…..
      RUNNING MAN ni variety show..klu kt mlasia gk cm Rajalawak..superspontan ect…’klu produk luar cam ..amazing race…etc..salah kah tgk????
      tmbah2x dr segi kualiti..produk korea ni jauh lagi baik…jauhhhh lg ok dri MAHARAJA LAWAk…yg rating tinggi..yg setiap mngu satu fmily duk brkumpul tgk….

      tu bru running man…klu variety show cam dad where are u going..sgt bagus utk ditonton seisi family…=)
      tgk dulu..bru komen….

      0

      0
  25. the adams says:

    Aku minat jugak ngan korea ni tpi takat tengok dlm tv jer.. taklah fanatik sangat..

    0

    0
  26. kwang soo says:

    eh!eh! sukati la nak minat ke nak ckp bahasa dorg sekali pun…masing2 bebas memilih sape artis yang kita suka…

    0

    0
  27. Mirai Suenaga says:

    Mana mata dia?
    hahahahahhh~ jangan marahhh~

    0

    0
  28. sarah lee says:

    aku dulu kutuk bagai lh korea ni…kpop ke ape menda dr korea memang tk minat….tapi biler terjebak dgn running man ni…korea bagai aku layan….ringtone pun lgu korea, g kje dgr lgu korea pergh memang padan muke muke aku kutuk korea dulu…padahal lgu tu sepatah haram aku pyun x paham….ngeeee…

    Running member sumernyer aku suke…x de terkecuali pun…even suk jin yg lemau pun aku suke tk de die carik2 jugak kot mne lh “race start”. Member lain tok sah cete lah…aku support RUNNING MAN sampai tua…. Hehehehe guest yg aku suke kalau lelaki yong hwa CNBLUE, pompuan aku suke yg princess ikan tuna…tak ingat spe name….

    0

    0
    • budak_demok_dembam says:

      cayalah sarah lee, pengakuan yang sangat ikhlas…

      0

      0
    • Anonymous says:

      uitt…big nose i punyer..huahuaaaa…

      0

      0
    • Arnab says:

      Betul tu…saya pun cukup benci korea2… Menyampah bagai…tup2 lpas tgok running man, terus jatuh cinta terus…nyesal meluat dulu2… Skrg ni tiap2 hari movie korea, lagu korea….tulisan korea pun dh boleh baca….hahaha….cuba tgk rm pkai masker, konfirm x thn muka nk control senyum

      0

      0
  29. RENTAK says:

    Korang..sape tak penah tengok running man gerenti tak tau..tp klu korang tgh stress..ciba layan..mmg guling2 gelak.., aku minat semua..tp yang biasa kelakar dgn bodoh2 zirafah la.. wahhhhh..sure gempak klu dtg malaysia..mlm ni..jom layan chanel 393 kul 11.45mlm..

    0

    0
  30. betrayers club says:

    bole tgk dari ep 1~150 dkt “runmanclub.blogspot”

    0

    0
  31. KJKHolic says:

    He is such a humble man, talented, funny, sweet, well-mannered, very healthy – don’t smoke and drink, and he is a very good singer. With his good attitude and personality, kalau tak minat dia, at least bagi respect. Ni belum kenal dah kutuk. Why? Sebab dia dari Korea? Please la. Buka minda sikit ;) And untuk sapa yang kata mata dia sepet gila tu, let me tell you this. Abang KJK is a plastic surgeon and pernah suggest KJK untuk buat double eye-lid surgery tapi KJK tak buat :) Stop being a typical malaysian guys. And btw, Running Man memang best. Sangat sangat sangat funny. I’m very thankful sebab Running Man bring back my laughter when I was trapped in a very hard situation. Even sampai sekarang, kalau I sedih, I akan tengok Running Man, Family Outing atau X-Man :DDD So try tengok dulu baru cakap okay? Kalau dah tengok tapi memang tak suka boleh duduk diam. Takda orang paksa you nak suka. Tapi tolong jangan nak mengutuk. Peace.

    0

    0
    • Hani says:

      betul3..Rindu XMan show..miss kjk and yeh couple moment..selalu tengok RM jea dan try cari dalam youtube XMan punya show..walapun lama masih buat orang ketawa..sweet sangat la kjk dan yeh masa tu..kjk memang sesuai untuk reality show macam tu…

      0

      0
  32. kelkatu says:

    Eeee….sape apek ni, tak handsome langsung…

    0

    0
    • meka says:

      Ter’click’ ‘like’ pulak kat komen ‘kelkatu’.
      Kelkatu cakap macam tu , maknanya kelkatu tak tengok Running Man.
      Saya dah tengok berbagai tv shows dari us, uk, australia, new zealand, jepun..Running Man is something else. Running Man and the people that form Running Man = best.

      0

      0
    • kjk_bias says:

      kau hensem sgt ke?

      0

      0
    • kelakatu says:

      ehhhhh, hensemnye kau *muntahdarah*

      0

      0
    • Uji says:

      KJk memang la tak berapa hensem nak dibandingkan dengan selebriti Korea lain tapi dia ada kelebihan yang boleh orang buat jadi suka kt dia..saya pun baru tengok je RM dan saya jadi suka bila tengok dia dalam reality show yang lama dulu XMAN..walaupun dulu orang selalu dok kata pasal mata dia kecik ke tapi yang penting dia x pernah buat plastik surgery..x payah buat pun x pa sebab itulah keunikan dia.dengan suara dia yang depa dok kata bila nynyi bunyi mcm nymuk..jarang nak layan k-pop dan lagu2 dorang masa kini pun x pernah ikut.bukan anti tapi tak fanatik.cuma suka sangat2 dengan realiti show dorang..bnyak games dan sangat enjoy.

      0

      0
    • yutyut says:

      he is singer n comedian…bukan Model atau hero remaja..
      hehe..bang zizan n johan..ensem ker???tp still diorng best..^^

      0

      0
    • kelkatu wtf says:

      Kelkatu nih lg satu spesies bangang. Komen xmembina langsung. Kau dh tak kenal sudah, abai dan blah. Toksah semak nk leave comment jgk. Bangang!

      0

      0
  33. luke skywalker says:

    satu2nya cite korea yg aku tengok. bapak aku pun boleh join gelak tgk cite ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kat korea ni..bnda len aku mls komen..kalau VARIETY SHOW..sumpah aku ckp…BAPAKKKK BEST…running man ni HANYALAH SATU SHOW yg pling poplar di oversea..tp di korea berlambakk-lambak lagi yg super best dan bagus2x utk totntonan fmily..cam dad where are u going..

      0

      0
  34. mrsGARY says:

    running man kat tv2 ngan tv9???hari ape???kul brape???sukee,,,,,

    0

    0
  35. RM JJANG says:

    Pasal september ni belum ada official statement lagi yg mengatakan RM dtg . Just ada fan meeting tu pun kt hong kong . Yg pergi just HAHA , SUKJIN , GARY dan JONG KOOK . so please jgn sebarkan benda yg belum pasti . Jong kook pun terkejut bila DJ tu tanya betul ke tidak .

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      laa tak confirm lagi ke, kalau tak sure nape ada orang hebohkan, tak pasal2 buat orang berharap, harap RM jadi lah datang Malaysia

      0

      0
  36. Bunga says:

    Jong Kook antara salah sorang artis yang pandai hargai dan layan peminat dia. I know him well..

    ***cewahhh, macam la pernah jumpa dia =P

    0

    0
    • huhu says:

      retis korea mmg kbykn cmtu..friendly..xthulah..sekadar lakonan..ataupun diorng dilatih cmtu….tmbh .kt korea ni jika seseorng artis tu buat silap. ….lingkup lah jwbnya,,,

      n the most friendly celebrity di korea..xlen xbukan national MC yoohyuk..hihi..

      0

      0
      • MIMI says:

        Most artis macam dah di trained utk be humble and friendly. dalam variety show boleh nampak, bagi salam kat senior pun tunduk betul betul

        0

        0
  37. KJK says:

    Sebelum cuba tengok Running Man jangan nak mengutuk, try p tengok sekali confirm ketagih punya. Dulu aku pun macam tu juga, tak minat kalau bab-bab Korea ni, selalu dengar org sebut pasal Running Man tapi time tu cakap ‘sorry la mmg tak layan korea2 ni, buang masa’. Lepas tu pernah satu hari terdetik nak try tengok RM and then serious aku cakap, ketagih beb!! Time tu mula la menyesal sbb tk ikut dari awal. Sekarang ni dah jadi die hard fans RM, tiap2 kalau tk tgok RM mmg tak sah. Page dia pun tiap2 hari akan buka punya. Dasyat kan penangan RM ni?

    0

    0
    • ijan says:

      running man ni mcm dadah bagi aku hahaha..seriously ep 142 adalah ep pertama aku tgk..huwaaaa menyesalnya x tgk dri awal

      0

      0
    • ijan says:

      rm mcm dadah bagi aku…hahaha seriously ep 142 adalah ep pertama aku tgk….huwaaaaa ruginye x tgk dri awal..cri kat kedai cd kte xde..drama korea berlambaklah….kat ne ek bleh cri?

      0

      0
  38. zuu says:

    Sdih coz xdpt g tngok concert dye,kalo aq kt KL mmg confirm aq g,jealousny ngan kwan2 yg dpt g tngok Jong Kook oppa life.KJK Faighting,RunningMan Faighting!!!

    0

    0
  39. kokjong says:

    kookie…^^
    pki tshirt itam ngn sluar cmtu jer..still hot..ngeh3x…

    0

    0
  40. Ryung ~ says:

    wohooo . kalau ada gary dengan haha , mesti lagi syok , kekkeke , tapi , team running man kan memang nak datang .. huuuu ~~~~ tak sabar !!!
    monday couple “”

    0

    0
  41. Ji Hyo says:

    Daebaak.. Jong Kook Oppa…

    0

    0
  42. Mimi says:

    KJK bawa mak dia ke tu? sweetnya :)

    0

    0
  43. Ji Hyo says:

    Daebaak !!! Jong Kook Oppa.

    0

    0
  44. kuyom says:

    kjk ni kalau korang perhatikan dia dalam rm dia baik hati sgt terutama pada tetamu dan org perempuan..dia x kira menang atau kalah cuma dia nak have fun jer…dah berapa kali dah dia bagi hadiah dia kat tetamu dengan ji ho…kadang2 nampak macam dia sengaja kalah…

    0

    0
  45. haha says:

    olga ada masalah jiwa sbb tak tngok RM… kalau dia tngok mesti jiwa dia akan sembuh…

    0

    0
  46. jack says:

    dulu kim jong kook time awal awal family outing slow je rating dia. running man sekarang ni tiba2 meletop.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    mcm ni kata rncngan yg berkualiti?

    0

    0
    • anon gelabah says:

      Satu lagi makhluk geng bangang bersama fiona zuanzuan dan kelkatu ditemui. Tp gelabah pakai id anon. Blah la woi!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ,myb bkn yg pling brkualiti jika dbndingan dgn show korea kt sn…tp dgn show malaysia…
      suka tak suke..kita jauh ketinggalan..dr segi cgi,..camera…editing…

      0

      0
    • YAYAYAYAY says:

      boooooooooooooooooooooooooooooooo . umah ko takde astro lettewwwwww

      0

      0
  48. Remy says:

    bnyak gamb0 p0lis drpd retis k0rea neh….p0lis Malaysia prihatin

    0

    0
  49. anis says:

    assalamualaikum…
    minat running man sangat2…tak boleh tertinggal tengok…
    selalu tengok dengan akak….
    tapi adalah sorang akak yang entahlah nak cakap macam mana…
    dia macam tak suka je tgk…
    yalah..minat indon….
    dia kat boleh minat rm tapi jangan terlalu obsesi ….
    faham tak maksud dia?

    0

    0
  50. love says:

    kjk!!dia seriously nice n friendly lah..time showcase n fansign..sentiasa senyum je n have nice chat with him..time fansign pun security x bg fans mntak sign dkt album..die kate ok..and dia snggop tmbah sign utk 100 org lg..n siapa kate dia x handsome..sila tengok depan2 mata..i duduk sebelah dia je time photo taking..dia sgt handsome n flawless..mula2 igt dia ni tanned lah sikit..rupanyer putih melepak..n yes..dia tak buat plastik surgery..his bro ask him to make plastic surgery for his eyes..but he don’t want..well…his small eyes is his ultimate charms..kebanyakkan kjk true fans suke senyuman dia ngan mate die yg small tu..n suara dia nyanyi live mmg exactly sama dgn cd..of coz lah dia dah nak dkt 20 taon jd singer kot..by the way suka artis terpelajar mcm dia ni..sbb dia boleh interact dgn fans in english..mostly dia speak english and no korean slang..american slang…x de language barrier barulah rasa best..kalau translator x best..hehehe..and sgt cute dia bawa mak dia kemana-mana..nampak mak dia time fansign..haha..sume nak mengaku mak mertua..haha..by the way sebab personaliti yg sgt friendly tu fans suke kt die…

    0

    0
  51. kekasihKokie says:

    JONGKOOOKKKK!! ILOVEYOUUU

    0

    0
  52. Nana ker.? says:

    Aku start tgk RUNNINGMAN ep 56.. Lpas tu aku dah kemaruk siap tgk balik dr ep.1… Sampai sekarang xpernah trlepas… Serius..,bila aku stress dkt ofis aku..,terus layan RM.. Ktawa mcm org gila.!!! Mmg best la RM.. Lg satu aku nak puji org Korea ni mmg sngat mnghormati antara satu sm lain xmcm org Malaysia yg dok kondem je… Sdngkan kita org Melayu dan beragama Islam.. Fikir2 kan lah.., org luar bole buat tapi knapa tidak KITA…

    0

    0
  53. KWANG SU says:

    Dah tonton Running Man sejak 3 tahun yang lalu, memang kelakar, stress pun kurang

    0

    0
  54. SITI WAHIDAH says:

    JONG KOOK PALING HENSEM…SAPE SETUJU ANGKAT TANGAN…

    0

    0
    • izza says:

      dulu aku tak minat sangat layan artis2 korea. tapi sejak adik aku perkenal Running Man yang bersiaran di Astro terus aku jatuh hati. Siap cari di internet tengok hari2. Memang best dan menarik, setiap rancangan variety korea memang bagus sebab diaorang ajar macam2 ilmu dan beri teladan cara nak hormat orang tua dan macam2 lagi. Semua ni tak ada dalam mana2 rancangan tv Malaysia. Apa2pun bukan nak kondem produk negara kita tapi memang dah bersuluh terang ianya benar, jadi tak dapat nak sangkal. Cuma harap orang malaysia lebih kreatif dan buat program yang menarik cam korea serta artis malaysia harus lebih ikhlas dan sopan santun. ini program tv malaysia hampir semuanya adalah copy paste rancangan tv luar negara lain. Sedih, memang takde kreativiti lansung, tabik sama Korea.

      0

      0
  55. izza says:

    aku paling suka kim jong kook, dalam running man, cuma kim jong kook lelaki yang betul2 sempurna berbanding yang lain. Dia handsome dan budiman walaupun mata sepet gila, suara yang merdu, badan tegap gagah, seorang yang ada ilmu dia ada master degree, keluarga dia hebat, abang dia doktor, kjk pula penyanyi berjaya di korea selatan, ayah kjk pula tentera, dan mak kjk seorang wanita dari keluarga kaya-ada bisnes. sebab tu kjk tak hairan dengan duit atau hadiah dari rancangan Running Man. Harap2 jong kook cepat2 kahwin, mesti isteri dia cantik dan anak dia comel, mata sepet ikut dia hahahhaa

    0

    0
  56. izza says:

    aku rasa rancangan running man dan macam2 lagi variety shows dari korea selatan lebih bagus berkali ganda dari rancangan tv di Malaysia yang macam apa ntah. Artis diaorang semua perangai bagus2 dan tahu saling menghormati tak macam malaysia langsung, harap je artis agama islam tapi perangai dan mulut macam setan. Malah langsung tak beri faedah teladan baik kepada generasi muda.

    0

    0
  57. Ummaira says:

    Kim jong kook so cuteee :) Sparta kook :D

    0

    0
  58. nurin says:

    saya pun suka kim joong kook ini korang pernah tengok girlfried dia ke ? saya nak tahu nama dia

    0

    0
  59. Anonymous says:

    running man Cuba lah mereka datang ke kuching kan best,seronok pulak tu dapat berhibur dengan mereka.

    0

    0