Written by serenity | November 14th, 2011

Anugerah Industri Muzik ke 18 (AIM 18) telah berlangsung pada malam Sabtu lepas, 12 November. Ada juga kontroversi yang timbul, seperti bagaimana lagu ‘Penakut’ dendangan Yuna memenangi kategori unggul Lagu Terbaik sedangkan telah kalah pada Anuar Zain untuk kategori Lagu Pop Terbaik. Kami walau bagaimanapun tidak membantah keputusan tersebut, kerana lagu itu sememangnya bagus dan suara Yuna yang gemersik melayakkan Yuna memenanginya.

Untuk keputusan penuh, lawati entri BeautifulNara di sini. Lagi 24 keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar pada Media Horizon.
























PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

84 responses to (25 GAMBAR)Foto-Foto Sekitar AIM 18

  1. 1st says:

    1st yahooo!!!congrats yuna u r the one!!performance najwa n grason chance superb!!hazama n ella terbaek!!tp yg najwa tu…hmmm kalo muhyidin jd PM lps ni then anak PM Malaysia adalah artis laa ye??hmm booleehh laa haha

    0

    0
    • Liyana Lunia says:

      subwoofer paling kelakar sekali HAHAAA terbaik. pengacara terbaik ! ok lah ac mizal skrg, dh makin boleh diterima . tapi kalau dia mengacara sorg2 still annoying gak. hrp zizan akan jd pelapis SY haha

      0

      0
      • there was a time bila lagu pop leleh merajai radio-radio malaysia, dan semua orang mebahan lagu-lagu macam ni, membahan eddie hamid sebab banyak buat lagu macam ni. tapi masa malam AIM ada rahmad mega, ezad, zamani slam dengan axl “kekasihku ini akan merasa….” korang melayan jugak, bahahaha. shame on you guys.

        0

        0
  2. hothotheat says:

    malam aim. .semua artis pakai ade sopan sket lah. .takde y open sgt. . .congrats yuna. .salutan tudung ko tu dah mcm serban. .”Biar Bertutup jgn Bersalut”. .=)

    0

    0
  3. KiD says:

    yuna punya nama dah naik.. lepas ni najwa latif laak.. grayson chance tu okay gak.. lagi di Blue Carpet AIM 18

    0

    0
  4. a.m says:

    najwa anak timbalan pm ker? huhu…baru aku tau

    0

    0
  5. Myana says:

    najwa mahiadin tu mmg ade bakat pn
    bkn nk jd artis sbb ayh die TPM
    shes very low profile ok

    0

    0
    • ariz says:

      low profil kemende kalau datang aim naik bentley…

      0

      0
      • zonks says:

        kalau ko perati btol2 kereta2 mewah tu smua mmg bawak segala artis datang pun. dia kira rotate. kalau tak silap aku la selalunya mmg macam tu pon.

        0

        0
    • zonks says:

      dia mmg low profile gila if tegur kat twitter pon relax je reply mmg mesra sgt. dulu dia perform kat kezen aku pny wedding mmg best gila. dia dgn adik dia suara mmg superb cuma org msia tak ramai minat jazz/blues sbb tu dia tak glamour gila-gila even suara sedap nak mati :)

      0

      0
  6. nak tauu sangat says:

    bang nara, mane gmba lg….??

    then nak tnye ek, mase penutup ella n hazama nyanyi lagu pokok, mase ella kluar tu, die salah masuk ke ape??
    cos suppose part ella msuk, then hazama nyanyi juga mcm nk bgtau ella yg die msk lirik slh wit muzik?? ke aku sorg je yg prasan..huhu…

    0

    0
    • tak la minat hazama sangat! says:

      betul..ella nampak macam tak prepare ja..hazama pon cam tak selesa ja..macam “have to bagi peluang” pada si EL tu..rasanya kalau hazama sorang maybe impact dia lebih ok kot…boleh “betul2 lepas dia punya vokal”

      to organizer ..better you all bagi peluang pada yang betul2 nak menyanyi in stead of bawa masuk singer popular tapi tak prepare..

      just my two cents..

      0

      0
      • nak tauu sgt says:

        i know i hear it rite..aku minat gak ella n hazama…

        tapi macam xpaham purpose kena gabung dengan ella??? lagu tu kan memang MUH feat hazama…so wut ella doing right there???

        ok kata la utk last tu more utk rock2 nya segmen, tapi kan more to new generation.so ella bg nyanyi time lain la…

        cian hazama cm nak cover line ella jek..haiihhh

        0

        0
        • Ye ke? says:

          Lor, bukan ella tak reti nyanyi lah, time tu kan mic ella ada prob or sound system probs, so mcm dengar tak dengar. thats y la hazama tolong cover. aigosh!

          0

          0
  7. tutupmulut says:

    tak tengok aim. nak tanya, siapakah gerangan encek berbaju merah itu?

    0

    0
  8. lalala says:

    betul la najwa 2 anak tim pm…dia saje letak name ayh dia mahiaddin bab xnk org knal dia sbg ank tim pm…

    0

    0
  9. nursham says:

    btl ke nie najwa nie anak TPM??? aku baru tau nie… hehehheheeee.. tp GILOS laaaaa…

    0

    0
  10. Whitey Mommy says:

    Najwa latif bukan anak TPM..anak TPM pun nama najwa juga… boleh klik kat sini ya..
    http://www.wassupz.com/2011/11/najwa-muhyiddin-anak-timbalan-perdana-menteri-yang-berbakat/

    0

    0
  11. baby maria says:

    salam guys…..tell me…betul ke najwa latif anak TPM kita? Muhyidin yasin??? ha??? biow betik??????

    0

    0
    • bukan najwa latiff says:

      bukan najwa latiff la anak TPM. tp najwa yang menang anugerah tue.famous ngan lagu “got to go”. try ko cari kat youtube.

      0

      0
    • melisa says:

      bukan najwa latiff yg anak tpm…tp najwa mahiudin tu…die tukar name bpk die supaya xnak org tau die anak sape…yg pkai baju merah bersore lunak tu la najwa…bkn najwa latiff pkai tudung tu..

      0

      0
  12. hahaha says:

    aku poning…dh najwa latif 2 sape?….najwa ni dgn najwa latif laen ke?

    0

    0
    • hahaha says:

      oooo..buknye najwa latif ni la..yg free hair yg montel2 yg pkai bju caler merah 2 la ank tpm….hhihiihihi..den dh xponing..

      0

      0
  13. KYRA says:

    lawa suar stacy, hehe .. made in thailand :)

    0

    0
  14. sape2 je boleh says:

    perasan eh seluar thailand ke seluar korea ke… :P

    0

    0
  15. rozi says:

    Suka sgt2 ngan najwa but why YUNA?

    0

    0
  16. farah says:

    aah r ank TPM najwa baju merah 2

    0

    0
  17. tutupmulut says:

    huwaaaa.takda sapa jawab pun soklan ai. siapakah gerangan encek berambut perang berbaju merah itu? huhuuhu.

    tak tengok AIM, jd tak tauuuuu

    0

    0
  18. Reena says:

    Najwa mahiadin ni mmg low profile..baik pun baik..aku kenal & tau dia anak TPM masa dia buat jingle utk iklan xpax aku..dah lama dah..dtg studio pun pakai myvi jer..takde bodyguard bagai..very humble lah..i loike!

    0

    0
  19. gems says:

    kompius juga saya ni..hari tu encik rosmin tu cakap kalau artis malaysia yg bernaung dgn label luar msia tak layak,tp kenapa yuna menang anugerah kembara..dah lah tahun lepas zee avi melepas,tahun ni pun melepas juga ya…adakah aim mengamal double standard atau favoritism???sepatutnya zee avi lebih layak!!!mungkin org aim tak suka kot????pilih kasih ke????yuna pun bwh label asing kenape dia yg menang pulak???kat us pun dia bknnya buat konsert tp gigs saje..dia belum nyanyi kat troubadour lagi..cuma tempat2 kecil…

    0

    0
    • osom says:

      pasal yuna tu anak dato’ kot..

      0

      0
    • me says:

      Yuna got that award sebab dia memang start dari Malaysia kan, Zee Avi terus pergi States.

      0

      0
      • Hmm says:

        Yuna tu start dari malaysia,..Yuna tercalon dalam MTV Iggy Awards..even Russell Simmons , Pharrell & Stacey Anderson pun mengiktiraf bakat die..

        0

        0
      • zonks says:

        aik? bukan zee avi pon start dari malaysia? cuma sbb dia sarawakian je sbb tu tak seglamour yuna.

        0

        0
        • anita says:

          aaa..betul tu zonks!!org sarawak selalu dianaktirikan!!!kalau tengok gig yuna kat us..sangatlah boring!!audience pun malas nak tepuk tangan!!apa apa pun..munkin rezeki dia ..sebab dia org malaya!

          0

          0
    • jon says:

      maybe with zee avi, she got discovered directly thru YT, then straight to US, xdela nmpk ‘pengembaraannye’ sgt kot..yuna was kinda different dont u think…b4 label FADER, yuna was once under LAGUNA (local label)….n die pon bkn gi US tros, die pegi kensel town (UK) dulu…*sile refer yunainspired….then br cube naseb kt US..yeah maybe its still early…but i think anugerah KEMBARA itself reflect more towards the journey (effort) rather than results….

      0

      0
  20. gelim says:

    aku mmg minat giler dgn Najwa Mahiaddin uh..
    sore die mantopp !! lagi2 kalu nyanyi lagu english

    dah taw lame die ank T.PM ..
    tp die lgsg x [email protected] yg die tu anak T.PM..

    i like die punye styleeee..!

    0

    0
    • Y says:

      Betol tu..sy kenal pkcik sedara dia masa g BTN dlu..dia jd fasi sy..skg sy amat kenal rapat ngn mak sedara dia..dorg mmg trlalu baik..family dorg mmg low profile :)

      0

      0
  21. sape yg baju merah atas rahmat mega tu? Azwan Ali ke? huhu

    0

    0
    • tutupmulut says:

      haha! tu la yg aku dok tanya. takda sapa tlg jawab pung :P

      0

      0
    • teka je says:

      nampah macam roslan shah tapi entahlah..piala AIM dye pun cam kecik dari biasa n piala AIM tahun nih warna biru rasenye kan?so rasenye org buat show time commercial break kot

      0

      0
  22. osom says:

    aku paling suke time ezad ezist, rahmat mega, elly axl & zamani masuk..meriah giler 1 stadium..memasing dok hapal lagu dorang..chaiyok2 :)

    0

    0
  23. Y says:

    Family najwa mmg low profile..sy kenal ngn pkcik sedara dia msa kt BTN dlu..skg sy rapat ngn emak sedara dia..dorg mmg kuarga yg baik2 :)

    0

    0
  24. makcikcantek says:

    AIM 2011 cemerlang….best la pengacara best penyampai trofi best persembahan best…xde la kalut sgt~!!! best2…paling best part ezad,zamani,axl wahhhhh rindu!!!

    0

    0
  25. Jane Doe says:

    Najwa Mahiadin is one classy singer!

    0

    0
  26. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    sape pompan yg pakai baju merah n pakai cermin mate tu? nk kare pompan macam muka lelaki …nk nkate lelaki macm muka pompan la pulakkkkkkkkkkkkkk ishhhhhhhhhhhhhhhhh kompius lah !!!!!

    0

    0
  27. zonks says:

    tade sape ckap psl najwa latif smua org dok bncang psl najwa mahiaddin. masalahnya najwa latif tu sedap sgt ke suara dia yg org sampai boleh silap dia menang artis baru terbaik ?

    0

    0
  28. DAFI says:

    SHUIB SEPAH ?!

    0

    0
  29. Dayang says:

    Zizan sempoi

    0

    0
  30. najua latifah says:

    Yep Najwa Mahiaddin memang anak Timbalan PM. She’s currently studying in Boston ( if im not mistaken ). Start minat dia time dia nyanyi lagu Senyum. Hehe. Tho xpernah jumpa dia, I rasa dia memang humble/low profile orangnya. Dialah Adele Malaysia! Srsly, I love her voice :D

    0

    0
  31. Anon69 says:

    Cantiknya Andrea Fonseka,walaupun gerbang jadi gebrang,dia tetap cantik.LOL.

    0

    0
  32. eva says:

    rambut hafiz dah x kembang..ensem..zizan tetap terbaeekk..lawak jer mase karpet biru diana danielle panggil hazama dengan nama muslim ke ape klu x silap..cian hazama dd x kenal die..huhu..

    0

    0
  33. Cik Lala says:

    Suka performance Greyson Chance. Suara jantan bukan cam Justin Bieber. Najwa Latif suara dia biasa-biasa saje.. aku dgr style suara dia just turun naik turun naik.. tada harmonize.

    anyhow, great AIM. shila amzah like a princess tho. kbai

    0

    0
  34. tietie says:

    anuar should have won!

    0

    0
  35. AMY says:

    weh…x sedap do…lagu yuna..14 ribu ratus kali aku dgr lagu yuna.ingat bleh suka..tapi tetap tak suke dowh…..hehhee.aku pon xberapa paham die menang….spe la juri nyer???

    0

    0
  36. Website says:

    We’re a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your website provided us with helpful info to work on. You’ve done an impressive task and our entire neighborhood will probably be grateful to you.

    0

    0
  37. Bieber Live says:

    Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really loved browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I am hoping you write again very soon!

    0

    0