Written by AbangNara | January 23rd, 2012

Cantik sungguh gambar-gambar majlis pernikahan Ally Iskandar dan Farah Lee yang ditangkap oleh jurugambar rasmi, Ministry of Moment. Terserlah kemeriahan majlis pernikahan yang dijalankan di Masjid Kristal, Kuala Terengganu. Kedua-dua mempelai pun memang nampak sangat-sangat cantik berseri.

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

Sekali lagi diucapkan tahniah kepada pasangan pengantin baru ini. Lagi 24 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Jutaan terima kasih kepada laman web Ministry of Moment dan Facebook Ministry of Moment yang sudi berkongsi gambar-gambar ini dengan pembaca BeautifulNara. Untuk makluman, Ministry of Moment pernah menjadi jurugambar rasmi untuk Tomok, Umie Aida, Andrea Fonseka dan ramai lagi.

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

gambar majlis pernikahan farah lee dan ally iskandar

96 responses to (25 GAMBAR)Majlis Pernikahan Ally Iskandar Dan Farah Lee Daripada Ministry Of Moment

  1. syaza says:

    cantik…simple jer..;-)

    0

    0
  2. ain says:

    wahhh.. sesuai sgt… moga bahagia hingga akhir hayat. :)

    0

    0
  3. adele says:

    muka farah ni mcm anak sorg pelakon yg mana anak tu pun pelakon jgk..tak ingat nama lah..hehe

    sweet sgt~

    0

    0
  4. syaza says:

    hahah.. tak sangka aku first.. selalu duk tgok sume orang duk ckap first, first..haha tak rasa pape pun jdi 1st commentor.. hadiah pun xde utk orang 1st komen kan abg nara???hahah

    0

    0
    • Mona says:

      Too bad darling,Youre not first.

      0

      0
      • Suci says:

        Org dpt FIRST pun korang nk jeles.. buang laa sifat PHD tu larat kee nk bwk sifat tu sampai ke tua nnt ???. Ni kan ruang komen selagi dia x mengutuk sesapa x perlu nk sakit hati ok ~ just say “FIRST” je korang dh nk menyalak-nyalak mengutuk…penat la weii tgk korang duk hamun org2 yg dpt FIRST tiap kali Abg Nara kuar entri baru… And u know wat cuma kt blog Abg Nara ni je kita leh jumpa org berebut-rebut nk komen FIRST, so my advice biarkan je laa sbb ni bukti blog Abg Nara top.

        0

        0
    • Sien says:

      Kesian. Ko ni memang dilahirkan kuat perasan ke apa?
      Nak kutuk lebih2 kang nangis plak.

      0

      0
      • kunyit says:

        Kesian. Ko ni plak mmg dilahirkan buta ke apa?
        Cuba tgk comment first, memang syaza orangnya.
        Lain kali tgk dulu sblm kata org.

        0

        0
      • kunyit says:

        kesian. ko ni plak dilahirkan buta ke apa?
        cuba tgk betul2 first comment, mmg budak tu.
        lain kali tgk sblm kata.

        0

        0
    • sis says:

      1st la sgt..erm…kesian lahaiiii….cuba lagi…anyway, tahniah untuk pengantin..mg kekal bahagia hingga ke syurga ^^

      0

      0
    • missglamor says:

      patut nye ko ckp…xsangke aku last…ade hadiah x org last…SHAME ON YOU SYAZA!!

      0

      0
  5. qistina anaqie says:

    simple but nice……sgt sepadan…..

    0

    0
  6. kfc vs macdonald says:

    sama padan sama cocok..semoga berbahagia kalian semua sampai ke anak cucu…=)

    0

    0
  7. ayu says:

    tahniah…..so sweet!!!!

    0

    0
  8. terserlah seri pengantin ..

    0

    0
  9. kiki pemalu says:

    sangat comel… semoga berkekalan ke hujung nyawa, insya Allah…

    0

    0
  10. mimilito says:

    bagai pinan di belah dua:)
    so sweet!

    0

    0
  11. ain says:

    sukanya tengok…….cantik…sweet sangat….comel…….. >.<'

    0

    0
  12. mamozell says:

    sweetnye…..suke tgk…..

    0

    0
  13. mamozell says:

    chantekk~

    0

    0
  14. awatif says:

    farah ni mcm muka artis korea pun ade. tp xtahu nama

    0

    0
  15. Abg Tinggi says:

    Almak! apsal beg goodies dier nampak mcm beg kertas mse aku takeaway McD jer.. =.=”

    0

    0
    • to abg tinggi says:

      ape la.tak kisah la beg ape pun. hak dia la nak bagi goodies macamana sekali pun. kang tak bagi langsung bising pulak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      mmg sekarang trend bg goddies bag guna craft paper kaler brown mcmni lah.. kalo bg lawa2 pon org buang jgk bnda tu.. membazir tu kn amalan shaitonn… ape nak dikesahkan goddies bag org tu.. janji kawenn…

      0

      0
  16. suke hati says:

    make up simple je. baru cun namanya. x perlu make up mcm pelakon opera cina masa bernikah. cth: ayu raudhah :P maaf para kipas pn raudhah :)

    0

    0
  17. comel says:

    ally suka pakai songkok senget..pe2 pn sweet je diorg…;p

    0

    0
  18. aboi says:

    cantik farah lee… kwn2 die pon sma.

    0

    0
  19. paah says:

    wah,cntiknya pengantin..
    gal yg bawak goodies tu pn blh than comel dia..
    nk choki2 x??hahahahaha..

    0

    0
  20. fatin says:

    awek ganu mmg cung…. haha

    0

    0
  21. choki2 says:

    wah,cntiknya pengantin..
    erm,yg gal pgg goodie bag tu,nak choki2 x?
    hahahaha..

    0

    0
  22. i am myself says:

    comel sgt2 mempelai ni…..sgt simple yet menarik…
    semoga perkahwinan kekal sehingga akhir hayat diorang….

    tgk wedding diorang ni, rase cam nak kawin dan dan ni gak…sweet sgt2…

    0

    0
  23. shaz says:

    tahniah Ally,sama cantik,sama padan.Semoga berkekalan hingga ke syurga.Amin.

    0

    0
  24. mak jemah says:

    wahh.. so gojes!! sukenyee… baju nikah pun cantik. ambik kat mana la tu ek.. anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU! pasangan yang sangat comel. like it!

    0

    0
  25. Lols says:

    Sgt2 suka dgn gambar no 2 last tu…. Chomel n sweet sgt! Semoga kekal ke akhir hayat dan cepat2 dpt anak hihihi

    0

    0
    • Lols says:

      Eh eh ader yg dislike, pastu i notice byk komen yg baik dpt 1 dislike gak…. Adakah si pen’dislike’ bekas fiancee ally or jejaka yg mkn hati berulam jantung cinta kpd farah tak berbalas! Hihihihiih jgn mare

      0

      0
  26. lol=_= says:

    nk kta apa ampa kta laa,,,y pasti aku suka sgt tgk pic depa ni, sweet,,chomell,,moga bahagia ke akhir hayat~~~~:)

    0

    0
  27. Lela-Lelord says:

    comelnya pasangan pengantin ni

    0

    0
  28. AS says:

    Alhamdulillah..akhirnya Ally ditemukan jodoh dengan seorang wanita yang bik dan cantik. Semoga jodoh mereka berkekalan.

    0

    0
  29. miut says:

    sape baju hijau macam muke ally tu ek? shumel gile kot. hihi anyway, selamat pengantin baru! :)

    0

    0
  30. melati says:

    ~goodies beg yg mcm take away mcD tu kn trend skrg..murah n cantek!
    ~contoh klu allah da kate ‘lelaki yg baik hanya untuk perempuan yg baik’..jauh bezakn dgn pertunangan ally yg dlu..
    ~ikut landas islam..simple n ringkas..

    0

    0
  31. Indahnya islam..jika dihayati.. says:

    La..la..la..la..la..aku suke pasangan ni>simple,bersederhana dan yg ptg,tidak jelek mata memandang.tetamu yg dtg pon amat mghormati majlis akad nikah.pakaian semua menutup aurat dan sopan,penuh islamik dan ketimuran.menyerlahkan lg kesucian majlis tu..lokasi yg amat mulia.lantas,aku doakan agar pasangan ini dikurniakan zuriat yg comey2 lote mcm ibu & ayahnya yg juga cute miut..korean look la>sesuai study kat korea.Tahniah ally & farah krn anda berjaya mencerminkan keperibadian anda dgn mempersembahkan satu majlis akad nikah yg cukup terhormat sbg muslim.tetamu mengikut & menepati tuntutan majlis dgn jayanya.anda berdua mmg pengantin yg berjaya utk majlis anda sendiri.tahniah dari peminat…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bangga dengan Ally n Farah…majlis yg memang berlandaskan syariat islam…amin…amin….amin…tidak perlu glamor dan bermegah2 walaupun Ally seorang selebreti tanahair yg terkenal dim’sia…sekali lagi tahniah ally….semoga menjadi suami yg soleh…amin.

      0

      0
  32. mm says:

    wlupun diorang mampu lebih drpd ini,tp suke sgt sbb diorang sederhana je..bkn mcm ezlynn 2.mcm die sorang je kawen..

    0

    0
  33. […] Cantik sungguh gambar-gambar majlis pernikahan Ally Iskandar dan Farah Lee yang ditangkap oleh jurugambar rasmi, Ministry of Moment. Terserlah kemeriahan majlis pernikahan yang dijalankan di Masjid Kristal, Kuala Terengganu. Kedua-dua mempelai pun memang nampak sangat-sangat cantik berseri. Sekali lagi diucapkan … Continue reading → […]

    0

    0
  34. bz_kaki says:

    congratz la kt ally n farah..mmg sweet..smoga kekal slamanye..
    tgk la.. dgn kesabaran ally mncari pasangan hidup..dgn ketabahan farah mnjaga dri sbgai gadis.. mreka ditemukan..so,pda mreka yg kt luar sna tu..kl xjmpe lg psangan hidup,jgn la susah hati..Allah akan beri yg terbaik jika kita brsabar dan terus memohon padaNya.. jaga lah akhlak..barulah dpandang tinggi… ;)

    0

    0
  35. anonss says:

    Lawanya….

    0

    0
  36. k9 says:

    comeinyer farah…smoga bkekalan ke ank cucu… amin

    0

    0
  37. Cik Nad says:

    kita tengok macam iras Almy Nadia je isteri dia..

    Anyway, congrates both of u.. Semoga perkahwinan korang kekal ke akhir hayat dengan bahagia-Nya.. Amin..

    Dua-dua sangat padan. Dan goodies bag sangat lain dr lain..

    0

    0
  38. u2 says:

    ministry of moment ni yg byk bad review dari blogger bride kan…service hampeh…kalau tak caye boleh google pasal dorg ni

    0

    0
  39. iz says:

    Tahniah Ally..doa semoga berbahagia..& sabar dalam mengaharungi rumahtangga..

    0

    0
  40. ku ingin kamu(ARI ARI) says:

    nice jer,,sweet gtu…mmg cntk lah,,,,semoga baHAGIA hingga akhir hayat,,mmg antara pernikahan artis yg aku mnt la diorang ni,,,si puteri neutral jer,si putera plak relaks je..{x dan nk pegi mjlis nikah diorang aritu kat masjid kristal,}sedyh [email protected]

    0

    0
  41. ditto says:

    alhamdullillah.. tengok farah lee tu .. malu2.. tp nampak sinar di mata dia. sbb dia akan mula bercinta selepas kahwin.. gugup si dara … hmm.. bukan mcm stgh pengantin yg tut tut tut… dah merasa2in dulu peh tu baru nak nikah bagai.. tgk pun udah mcm xde apa..

    0

    0
  42. weeee.... says:

    ally nmpak mude…mcm umoq 23 jge…huuu..

    0

    0
  43. love says:

    sian ally nk brdoa pn ada camera kt depa..ehee

    0

    0
  44. Seohyun says:

    terserlah seri pengantin kt muka pengantin..bkn mcm sesetengah artis yg bangga ngn tajaan berjuta2 RM tp mcm hampeh je..seri pengantin xleh dibeli ngn wang ringgit,tp ketulusan hati kedua-dua pengantin untuk hidup bersama sebagai suami isteri

    0

    0
  45. sweetsour says:

    warhh…so sweet….smoga dpt zuriat yg soleh n solehah…amin…

    0

    0
  46. tanpanama says:

    yg baju hijau tu sape waktu ally tngh solat?hensem jg..haha gurau je..tahniah moga bahagia sampai syurga…

    0

    0
  47. Tahniah kedua2 mempelai

    0

    0
  48. Wedding says:

    Macam ni ke hasil kerja wedding photographer?

    0

    0
  49. haku says:

    *wedding

    0

    0
  50. NenekPenne says:

    tak payah ditaja pun dah cukup grand..congrats!!!!

    0

    0
  51. jangan pandang hina says:

    muka farah … kalau sekali imbas … macam shira iskandar pun ada ….. cuma farah ni kecik molek je,,,,, i like

    0

    0
  52. the next kembara says:

    Muka Farah macam baby lo~~~aiyoo…comel ni!!

    0

    0
  53. ahmadhakim says:

    congrats kpd psangan pengantin. bertuah Ally dapat bini cantik
    kwn2 pengantin ni pn semua cantik dan hensem
    hharitu aku trserempak kwn2 pngantin prempuan lepak di kopitiam, lawa betul sorang2…
    adik ally pun hensem..

    0

    0
    • org ganu says:

      comel, simple, cute dengan perkahwinan yang barakah. Semoga bahagia ke akhir hayat…. Past ni ally mesti slalu balik ganu baru best, xle duk kl memanjang kan kan

      0

      0
  54. aku says:

    gambar cantik, pengantin cantik, majlis simple dan berkat, biar kekal hingga akhirat..amin

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Alhamdulillah.. Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.

    0

    0