(22 GAMBAR)Kejadian Serangan Al-Qaeda Terhadap Pusat Dagangan Dunia, 11 September 2001

Trending

(22 GAMBAR)Kejadian Serangan Al-Qaeda Terhadap Pusat Dagangan Dunia, 11 September 2001

Semalam 11 September 2012, genap 11 tahun Pusat Dagangan Dunia di New York diserang oleh pengganas Al-Qaeda, tapi ianya dikira hari ini di negara kita kerana tarikh kita lebih cepat dari tarikh Amerika Syarikat. Lebih 3,000 nyawa terbunuh dalam kejadian itu, sama ada dari impak hentaman kapal terbang, dari asap tebal, ada yang terjatuh dan ada yang tertimbus bersama runtuhan. Dan hingga ke hari ini, gambar-gambar dari kejadian tersebut masih menimbulkan impak kepada orang ramai.

Photobucket

Advertisement

Photobucket

Photobucket

PhotobucketLagi 18 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

15 Comments

  1. serenity

    September 12, 2012 at 12:20 pm

    Saya tidak akan menukar tajuk. Saya bertanggungjawab sepenuhnya atas apa yang saya tulis kerana saya juga membuat kajian saya sendiri. Saya tidak mendapatkan maklumat dari pembuat teori konspirasi. Al-Qaeda adalah wujud, Osama adalah wujud dan saya tahu apa fahaman ikutan Osama.

    Entri ini ialah berkenaan Al-Qaeda, bukan Islam.

    Tidak ada siapa pun yang rasional akan berkata yang Al-Qaeda ini mengikut ajaran Islam, jadi saya tidak pasti apa ‘impak negatif’ kepada Islam yang telah dimaksudkan. I stand by what I write. Thank you.

  2. lallala

    September 12, 2012 at 12:08 pm

    Abg nara, for the first time sume comment sebulat suara. Sile tuka tajuk.
    U dont even know if the culprit is muslim or not. Pesanan sy byk kan membaca, dan kurgkan tgk buletin tv3.
    ni la akibatnye..terime semua bulat2.
    post ini memberikan impak negative kpd islam. Ckop lah diorg da mmg pndang -ve.
    But as a muslim, u shudnt encourage them. Post ni adalah wadehel~ sekian

  3. Dewi cj

    September 12, 2012 at 11:14 am

    Betul kata member2 semua ni…tlg ubah Tajuk. X sedap bunyi nye..sebelum buat entry ni, research baik2 dulu…al Qaeda tu pertubuhan yg x wujud Dan Osama tu boneka amerika jer…kejadian ini dirancang semata2 utk memburokkan dunia Islam jer.

  4. hafiz

    September 12, 2012 at 11:04 am

    Ada sumber mngatakan,org2 al qaeda dtg ke melaka utk bljr memandu kapal terbang.. tp apa yg memelikkn instructor yg mngajar ketika tu,mereka hanya ingin bljr utk menaikkn pesawat shja,bkn utk turunkan pesawatskli..

  5. saya

    September 12, 2012 at 10:57 am

    i tot bukan abgnara yg tulis, see there…serenity,
    but pls, change the title!