Written by Bella | February 12th, 2018

Akhirnya debaran peminat industri muzik tempatan semalam yang ingin mengetahui siapa dan lagu manakah yang dinobatkat sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke 32 telah pun berakhir semalam. Kemenangan Hael Husaini menerusi lagu Jampi memang tidak disangka bukan?

Hael berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50,000, baucer produk CJ Wow Shop bernilai RM10,000 dan trofi yang cukup unik hasil rekaan pereka fesyen terkenal, Rizman Ruzaini.

Buat anda yang tidak berkesempatan untuk menonton AJL 32 semalam berikut kami sertakan beberapa foto sekitar malam AJL 32 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit Instagram TV3 Malaysia.

69 responses to (21 FOTO) Sekitar Malam Anugerah Juara Lagu 32 #AJL32

  1. Anonymous says:

    It takes two person to beat Dayang’s Vocal. Lagu takdir, Layarlah Kembali, Dia pertaruhan AJL 33 ok dyg? tahniah semua yg menang..tp kenapa jampi bukan Haqiem?

    14

    10
    • Aku Sayang says:

      Daripada Haqiem, mantap lagi Syamel & Erni.

      84

      0
      • Miss Unibes says:

        Yg penting bukan Ara yg juara dan tak sapu mana2 kategori. Aku tak benci Ara cuma Akim memaksa sangat. Dah tau vokal Ara tu bukan jenis tinggi pun. Dalam nyanyian ni bukan nak pujian konon nada tinggi dan tarik power punya. Tapi TEKNIK. Sekarang ni aku tengok pendengar asal penyanyi nyanyi nada tinggi je terus cap penyanyi tu berbakat padahal terjerit2. Diri sendiri jugak seksa. Kena faham lah kemampuan vokal seseorang. Ajl semalam banyak menjerit je konon berbakat capai nada tinggi. Ara tu pulak mana tak sakit kalau hari2 latihan jerit2, habislah bila dah bertanding. Belajar lagi lah Akim dari Damian Mikhail, Ajai… Jgn nak nada tinggi je tapi teknik ke laut. Aku setuju komen seseorang berkaitan vokal kat youtube. Pegi tengok “ajl32 Ara” semalam.

        1

        0
      • Miss Unibes says:

        Dan aku susah hati jugak kalau AJL33 tahun depan finalis dia ada “Aliff Syukri & Sajat” dan “Pattah & Jurah”. OMG! Apa dah jadilah industri hiburan zaman sekarang kalau betul diorang finalis. Tercalon pun aku tak redho. Lol. Celah mana bakatnya? Celah mana kemantapan vokal diorang? Lol. Populariti bolehlah.

        22

        1
        • Minah ke do says:

          Kalo patah n pajura still ok bg aku dr aliff n sajat..eh sbut psl sajat tetibe nk lari ckit dr topik,da sebulan lum dr tarikh die jmpe jakim aritu?pe kptsnnye?jgn snyp je dhla

          17

          1
        • Anonymous says:

          ko ni mabuk ketum ke… aku dgr aliff sajat jer yg beriya AJL… jauh lagi nk next AJL ko dah melalut finalis bagai.. mcm keling suka pung pang pung pang takde ribut dah bising2… juri AJL bagus2 hokeyyy… ayda jebat pon tak layak masuk final smpi sesi joal jwb lagu kicap tah2 ape2 suara sumbang plak tu ade hati nk final…

          8

          0
        • Anonymous says:

          ini bukan anugerah meletop yg mcm sampah tu.. AJL kan ada juri profesional

          1

          0
      • Anonymous says:

        berdasarkan suara mmg ernie lagi power dari haqiem. tp AJL kan bukan dia tgk vokal je, lirik dgn lagu dia tgk jgk

        10

        0
    • Anonymous says:

      Not jampi fan tp xperlu argue kot sape menang sbb kalau dh masuk bertanding akhir tu, 99% ada peluang menang. Yg x menang doesnt mean x best.

      36

      0
    • Anonymous says:

      mana gambar red carpet? i nk gambar sajat!!! lol…!

      1

      3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tahniah pada semua pemenang n kalah..jampi memang layak menang..!!

      8

      0
    • kona says:

      semua ok kecuali penyampai hadiah.. siapa penyampai hadiah sebenarnya..?? macam tak menyempat, penulis lirik tak sempat naik pentas lagi dia dah bagi tiga2 tropi kat penyanyi, at last penyanyi main passing je tropi kat penulis lirik.. macam malas sangat..

      kenapa takde org kehormat yg bagi macam selalu..?? at least bg artis veteran ke yg bagi.. ini ntah sapa2, yg mcm kalau boleh nak campak je tropi tu nak bg cepat habis tugas..

      22

      0
  2. nok gebuzzz says:

    kesian kat hazama..dah all out pon mmg ssh nak dpt,tapi rezeki masing2 kan…keputusan juri thn mmg puas hati…lagu hael mmg best…dia pon x menyangka boleh menang.

    18

    1
  3. ezze says:

    yg membuatkan aku tengok AJL semalam ialah pengacara yang tak membosankan langsunggg.good job alif dan sherry.memang best gle korang.tak buat lawak bodoh.tak mengilai.tak menjatuhkan sesama sendiri.good job.boleh amek diaorang lagi lepas ni

    persembahan pembukaan.kenapa stacy.tu je kot yang bosan.yang lain okei.tahniah pada pemenang ;)

    137

    0
  4. anon says:

    tahniah kepada semua pemenang
    anda mmg layak menerima kemenangan itu
    dan tahniah ke dua 2 host yg mmg ada cara dan teknikal yg profesional
    kami terhibur …

    31

    0
  5. anon says:

    tahniah haqiem
    utk seorang penyanyi muda dan baru
    dan pertama kali beraksi di pentas finale muzik2
    anda layak utk menerima kemenangan
    vocal yang tak lari dari nya asal
    vocal yang masuk dgn muzik …
    mohon khai bahar byk lagi belajar ..sbb bila life muzik tak masuk dgn vokal khai bahar ..

    19

    0
  6. Anonymous says:

    Yg membuat aku tgk smpai abes is mainly because the hosts aliff and sherry. i can say ajl taun ni paling best sbb pengacara yg mantap pandai main peranan. sorry fafau and FBI, korang pon x sebest mcm ni dulu. dhla dgn fesyen yg merapu. wpon sherry agak plus size tapi fesyen die sgt menarik.

    81

    0
    • Minah ke do says:

      Kalo bab fesyen ni rsenye lbh kpd tema kot..tema merapu baju pngacara pn merapula tp xlaa semerapu lopa pakai bju power rangers..kikiki

      14

      0
      • Anonymous says:

        lofa tiap2 taun mengacara meletop pon fesyen out abesss, pastu dhla dressup skrg ala makcik2

        16

        0
      • Anonymous says:

        buruk fesyen lopa xde aura pakai mahal pun look failed.. kalo menang fesyen pilihan meletop nnti memang pakai auto undian lah tu xabis2..

        12

        0
  7. Anonymous says:

    ok next anugerah meletop sure hosts semua masing2 berebut2 nak cakap then katawe mengilai n buat lawak bodoh berpanjangan.. duhhhhh sorry meletop

    27

    0
  8. anon says:

    selamah tu kalau sora dah tak sedap
    ko buat high note pun bingit weiii

    8

    0
  9. Anonymous says:

    Aliff focus more to mengacara? u memang pandai n pro..kalo jadi host meletop pun ok..sory awal,.alif satar the best..lawak on point but tak keterlaluan

    49

    0
  10. melati says:

    “Alhamdullilah tk Tgk..!!! ” kalau tidak bertambah dosa saya…..

    1

    7
  11. lara alana says:

    siapa juri ajl 32 ni?
    awal2 tak ada pun yg perkenalkan
    macam tak serius pulak nk buat anugerah berprestij macam ni
    tajaan pun so so saje
    hadiah lagi la hampeh
    hanya dapat voucher drp cj wow shop?
    hael dpt voucher 10k? apa kau beli dgn 10k tu kat cj wow shop?
    aku rasa semua yg cj wow shop jual takde lah samapi 10k hahahahha
    cj wow shop bukan barang mahal2 pun kan hehehe

    0

    20
  12. Anonymous says:

    Kenapa akk cuma kenal dayang nirfaizah jer ? ?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Both pengacara sangat bagus. Tak meleret, tak ada lawak bodoh, tak gelak mengilai syok sendiri, tak over. Nampak profesional dan well prepared. Tak perlu terhegeh-hegeh belek cue cards. Dan cool je curi masa bila stage tak ready lagi.
    Sherry sangat menghiburkan. And Aliff, well he was amazing as usual. Seriously Aliff Satar, you ni nyanyi sedap, berlakon best, mengacara pun power. On top of that, an amazing father and husband too. Tapau habis semua kategori.

    Paling best adalah penaja so classy dan tak mencapub. Without having to mention the brand every 30 seconds or invite the owner on stage or zooming on their faces pun I can still remember the products. Tak ganggu event dan people can focus on the real stuffs; performances. It’s 2018. Even tahun 1988 pun penaja tak hauk dan outdated kot. Enough with produk timbang!

    Semua yang terlibat pun nampak bersungguh jugak nak menang walaupun ramai yang macam terkucil lol

    Stage, lighting dan camerawork ada improvement lah untuk standard Malaysia. But could have been better.

    Ernie dan Syamel dah terlebih layak menang Vokal Terbaik. Kalau tak menang, memang aku pergi berdemo depan Sri Pentas.

    Jampi pun layak.

    Altimet tapau persembahan terbaik pun memang selayaknyalah. Gabungan elemen timur dan barat yang sangat baik, dan berjaya buat pentas tu macam konsert sendiri.

    Overall, the best AJL after so many years. Last time seronok tengok masa Siti dok tapau lagi.

    3

    0
  14. sakit mata says:

    ko tengok ke tak? ada la dia orang tunjuk siapa juri…gi berak ke masa tu..hadiah RM50k ngan voucher RM10k CJ Wow Shop

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Salma tu menyanyi ke,menjerit….mmg suara dia high note,tapi kenapa aku rasa dia mcm menjerit,x sdp langsung….dan khai bahar mlm smlm kenapedia nyanyi x sedap….wani hasrita lagi la, out langsung…

    10

    0
    • anon says:

      kata org ” khai bahar ” nya bunyik bayang macam ada angin gemersik …tapi bila live ..bukan angin je tak ada tapii mendatarr jeerr ..huhauahaahahauahuaha
      wani punya recording punya lengok melengok ..masa live hilang lengokkk …huhauhauahau
      selamah …mmg jenis vocal yg jemu bila di dengar ..high tone sampai gunung kinabalu pun tetap tak sedap

      9

      0
      • jadore says:

        itulah bezanya penyanyi yg tiba2 top di smule dgn penyanyi yg merangkak berusaha dr bawah utk berjaya!! minta maaf Khai Bahar & Wani Hasrita kenapa boleh jd mcm tuh di final AJL 32?!

        13

        0
  16. Anonymous says:

    Saya rasa ada yang kena dengan AJL sejak kebelakangan ini. Lari dari objektif sebenar untuk memberi pengiktirafan kpd pencipta/komposer. Dari TV3, pengacara dan peminat semua ingat anugerah ni utk penyanyi. Tu yang ada penyanyi yang tak malu terima hadiah dan komposer dipanggil kemudian. Pegi YouTube tengok bagaimana AJL dulu-dulu dibuat.???

    12

    0
  17. Noname says:

    1. Tahniah tv3 ..ajl 32 ni peserta semua mantap..persembahan best..even yg baru n lama….ikutkn dh bnyk thun i x tngok smpi habis..
    2….pengacara best sgt..x de lawa bodoh aibkn personal org cm nabil n jehan dll..at last ada contoh host yg sepatutnya for malaysian viewers yg ada adab n educated..
    3…kecuali iklan yg lama sgt..its enjoyable bnyk element2 yg touching…x payah meraung2..ala drama..
    4…please no more dancers ala2 balley..its annoying..nk fokus pd peserta..
    5…x cantik la klu tudung n baju sama color dh cm x de creativity…love baju dayang n yg nyanyi dgn syamel..
    6..juri semua profesional dn ramai…x de yg jenis tngkap muat or feveret stesyen tv like gegar vaganza..
    7…wlu x menang i like altimet..dayang…still in their own class..

    1

    0
  18. anonymous says:

    host best very inteligent baru class jgn mcm hos monyet sekor tu bye2 musim kau bakal berlalu

    4

    0
  19. mak c kina says:

    ok..dah jumpa pengacara yg sehebat cheryll samad…blh terus ambung kontrek 4-5 thn lagi…tahniah aliff & sherry…

    wanie,khai – mmg out…
    hazama – xfaham
    salma – terlalu mencuba
    erni/shamel – suara yg sgt best
    hael – live lg bgs dr album
    altimet – lirik byk hilang tp the best performance

    9

    0
  20. Anonymous says:

    Tahniah utk Alif Satar & Sherry Alhadad. Saya pun kagum dgn pengacaraan diaorg. Tolong kekal utk thn depan

    7

    0
  21. Hahaha says:

    Best..1st time aku layan ajl dr mula sampai habis…puashati lagu aku menang..ha..ha..ha..aku ketawa…dpt mkn free sebulan…adek aku kna belanja sbb lagu dia pilih tk menang..ha..ha..ha..

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Good job alif and sherry!

    1

    0
  23. Anonymous says:

    aku smlm nk tngk pemenang tpi dh trlps sbb tertido.hahahaha

    0

    0
  24. Rose says:

    Yg pntg puas ati dayang tak menang..bosanla cm tu je cara nyayi .duk keras atas stage..cara make up sama..xde perubahan lgsg sjak 4 thn lps cm tu je..dayang thn depan xyh masuk ajl dh ye

    5

    0
  25. aries says:

    ARA tu dia sakit ke tak sakit ke ..sora dia gitu jugakk
    peritt ..x sedap pun ..hahahaha

    1

    0
  26. Puth says:

    Orang sakit nak mati menunggu wang untuk kos perubatan sampai nak minta ehsan orang ramai menderma, kadang-kadang sampai meninggal tak dapat bantuan.Artis senang-senang saja menang dapat bepuluh ribu dari tajaan. Bukan dengki dengan artis, bukan mempertikaikan rezeki.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Salma macam Wan Maimunah..tu je nak cakap

    0

    0
  28. Bijik Pink says:

    Overall AJL32 sgt mengagumkan, artis ramai yang hebat2, juri sgt2 profesional, lagu yg menang pun mmg sgt2 layak, lighting n stage mantap, host Alif Sherry yg sgt dipuji…cuma satu je x best, Malaysia ni majoriti bangsa melayu Islam, TV3 kena la alert dgn style fesyen/psembahan/props… walau byk kali ditegur tp konsep psembahan smuanya masih sama ala2 Yahudi Freemason/Illuminati. Sejak mula Meet Uncle Husin masuk AJL dulu lagi TV3 mula bwk konsep illuminati ni. Mohon sensitif dgn isu semasa, kalau bleh jgn promo Sajat lg kat anugerah berprestij mcm AJL. Paling penting xnak tgk kelibat Vida Nabil Jihan kat AJL ok. Tq

    0

    0
  29. Bijik Pink says:

    Ara Wanie Khai mcm taik. Tq

    0

    0

Leave a Comment

Optional