Written by AbangNara | March 3rd, 2017

Selamat pagi semua!!! Apa khabar anda pagi ini? Abang Nara Alhamdulillah sihat di samping isteri dan anak-anak tercinta. Tahun ini, adalah ulangtahun ke 30 Courts di Malaysia. Wow. 30 tahun tue. Satu tempoh masa yang cukup lama. Bukan mudah untuk sesuatu jenama bertahan selama ini. Jadi Abang Nara telah mengambil keputusan untuk menyiasat dan mencari rahsia bagaimana Courts boleh kekal sehingga 30 tahun di Malaysia. Excited sungguh diri ini!!!

courts malaysia

mesti anda semua sedar akan kewujudan Courts yang telah bertapak di Malaysia selama 30 tahun

Orang kata kalau nak membongkar sesuatu rahsia, kita kena pergi sendiri dan siasat face to face. Wajib pergi tengok sendiri dengan mata kepala ini. Jadi tanpa membuang masa, hujung minggu lalu, Abang Nara telah pergi ke Courts Megastore di Sri Damansara. Fuh. Terasa macam Detective Conan pulak.

courts malaysia

Abang Nara melakukan penyiasatan di Courts Megastore Sri Damansara

Nasib Abang Nara baik pada hari siasatan itu kerana telah dapat bertemu dengan Encik Zahid, pengurus Courts Megastore Sri Damansara. Encik Zahid ini power sungguh orangnya. Sudah 30 tahun bekerja dengan Courts, bermula dengan salesman dan kini sudah memegang satu jawatan yang amat penting. Senang cerita, Encik Zahid ini dari awal penubuhan sehinggalah ke hari ini sentiasa ada melihat jatuh bangun Courts di Malaysia.

courts malaysia

Encik Zahid dengan tekunnya melayan segala persoalan Abang Nara)

Alang-alang dah jumpa pengurus, Abang Nara terus mengajukan beberapa soalan kepada Encik Zahid. Memang banyak persoalan tentang rahsia dan kehebatan Courts sehingga dapat bertahan selama 30 tahun di Malaysia. Ini satu pencapaian yang amat membanggakan. Encik Zahid adalah orang yang paling sesuai untuk menjawab semua persoalan ini. Dah 30 tahun kerja bersama Courts. Segala informasi, fakta dan maklumat berada di hujung jari beliau. Antara soalan-soalan Abang Nara kepada Encik Zahid:-

1. First thing first, tadi masa saya jalan-jalan di Courts Megastore nie banyak saya tengok tulisan “Courts Price Promise”. Boleh terangkan sikit apa benda tue?

Setelah 30 tahun bertapak di Malaysia, Courts dah banyak improve dan banyak mengetahui apa yang diinginkan oleh pembeli Malaysia. Segala apa yang kita pelajari sepanjang 30 tahun itu, kita masukkannya sebagai “Courts Price Promise” untuk memastikan semua pelanggan kita gembira, puas hati dan boleh membeli dengan penuh ketenangan bersama kami.

courts malaysia

inilah Courts Promise yang super duper awesome itu

Antara “Courts Price Promise” yang menarik ialah polisi penukaran barangan dengan mudah dalam tempoh masa 30 hari. Dalam tempoh sebulan itu, jika produk yang anda beli ada masalah, boleh terus datang ke Courts untuk buat pertukaran “1 to 1”. Courts akan bagi terus. Tak ada banyak soalan. Selain itu kita juga ada “Extended Product Warranty” sehingga 10 tahun. Pelanggan boleh minta untuk tambahan warranty sehingga 10 tahun dan sekiranya ada sebarang masalah sepanjang tempoh warranty itu, pihak Courts akan selesaikan. Sesuai sangat untuk beli barang-barang eletrik seperti peti ais, mesih basuh, aircond dan sebagainya.

2. Sekarang ini boleh pula Encik Zahid cerita sikit tentang “lowest price guaranteed” dari Courts nie. Saya tengok macam menarik je.

Mudah sahaja konsep “lowest price guaranteed” dari Courts ini. Kita bagi jaminan harga segala produk di Courts adalah paling rendah di Malaysia berbanding pesaing kami. Jadi kalau anda anda terjumpa harga yang lebih rendah di tempat lain , ambil gambar, ambil bukti dan tunjukkan kepada kami. Nanti kami akan “match”kan harga tersebut atau bayar perbezaan harga tersebut sehingga 3 kali ganda.

courts malaysia

pasnie lebih yakinlah beli barang kat Courts. Confirm harga paling murah di seantero Malaysia

Untuk memudahkan penghadaman tentang “lowest price guaranteed” dari Courts ini, Abang Nara kongsikan cara pengiraannya di bawah untuk anda semua. Untuk makluman, kalau hari ini anda terbeli TV Samsung dengan harga RM3,000 di Courts tetapi esok anda jumpa TV yang sama di kedai lain dengan harga RM2800, anda masih boleh dapatkan ganjaran dari lowest price guaranteed ini. Yang penting ada bukti.

courts malaysia

courts

3. Mak aih power betul “lowest price guaranteed” dari Courts nie. Patutlah orang ramai memilih Courts sebagai tempat shopping pilihan mereka. Satu lagi yang saya selalu dengar ialah Courts punya interest rate untuk pinjaman beli barang lagi rendah dari kredit kad? Betul ke perkara ini?

Sebenarnya interest rate dari Courts bermula dari 0.84% dan bergantung kepada tempoh pembayaran iaitu 6 bulan sehinggalah 72 bulan menerusi Courts Flexi Credit. Lagi rendah tempoh kita buat pinjaman, memang akan lagi rendahlah interest rate tersebut. Kredit kad pun kalah. Memang kita yang bagi rate yang terbaik. Salah satu sebab Courts mampu memberikan pinjaman dengan kadar serendah ini ialah kerana Courts tidak menggunakan pihak ketiga untuk memberikan bayaran ansuran ini. Malah kita siap bagi insurans lagi beserta dengan kadar pinjaman rendah ini. Inilah kelebihan Courts Flexi Credit yang sememangnya menjadi tunjang kepada perniagaan kami untuk membantu para pelanggan membeli barang idaman mereka.

courts

Satu contoh yang menarik telah pun diberikan oleh Encik Zahid kepada Abang Nara. Katakanlah Abang Nara nak beli iPhone 7 tapi duit tak cukup. Courts bukan sahaja membolehkan Abang Nara membayar secara ansuran, malah harga dasar untuk iPhone 7 tersebut akan diturunkan untuk memudahkan Abang Nara beli. Contoh iPhone 7 sekarang harga RM4,000. Tetapi dengan Courts Flexi Plan selama 60 bulan, harga dasar yang ditetapkan hanyalah RM2500 sahaja. Kiranya interest rate dikenakan terhadap RM2500, bukannya RM4,000. Jadi tak adalah terbeban sangat pembeli. Tak gitu?

4. Fuh. Terima kasih Encik Zahid sudi menjawab persoalan saya. Bagi sikit kata-kata akhir sempena ulangtahun ke 30 Courts Malaysia pada tahun ini?

Tahun ini adalah ulangtahun ke 30 Courts Malaysia. Saya pun sebenarnya rasa kagum dan bangga kerana Courts dapat bertahan selama ini. Sempena ulangtahun ke 30 Courts ini, rakyat Malaysia boleh nantikan pelbagai tawaran menarik, diskaun hebat dan promosi awesome daripada kami. Terima kasih kepada para pelanggan kami kerana telah menyokong Courts selama ini. Kini tibalah masa untuk kami menunjukkan tanda penghargaan kami kepada anda semua dengan tawaran yang super duper awesome. Nantikan!!!

courts

berborak sambil melihat segala macam produk yang ada di Courts

Power sungguh penerangan dari Encik Zahid sampai Abang Nara terus rasa nak membeli di Courts. Memang semua benda ada di sini. TV ada, telefon ada, sofa ada, katil ada dan macam-macam lagilah. Meh sini Abang Nara belanja gambar sikit.

courts

amik kau punya banyak TV sampai kelabu mata

courts

sofa pun sedap je duduk

courts

amboi terus terjun tiruk tengok katil sedap sangat

Sembang banyak tak guna, terus pergi ke cawangan Courts berdekatan anda hari ini juga. Anda juga boleh lawati www.courts.com.my untuk membuat pembelian secara online. Selamat bershopping!!!

Written by Bella | March 3rd, 2017

Sah mengikat tali pertunangan dengan seorang jejaka yang bekerja sebagai seorang doktor  dan hanya dikenali sebagai Mr I pada 11 Disember 2016, pelakon Ummi Nazeera memberitahu beliau bakal mendirikan rumah tangga selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri depan. Walaubagaimanapun, Ummi masih belum bersedia untuk mengumumkan tarikh pernikahannya yang sebenar.

Insya-Allah jika tiada aral melintang saya akan melangsungkan perkahwinan dengan Mr. I selepas Hari Raya nanti. Cuma tarikh sebenarnya biarlah saya rahsiakan terlebih dahulu dan akan umumkan apabila tiba masa sesuai.

Kerjaya tunangnya sebagai seorang doktor perubatan di Sarawak membuatkan pasangan ini jarang berjumpa. Namun, jika ada kelapangan, Mr I akan ke Kuala Lumpur bertemu cinta hatinya, Ummi untuk melepaskan rindu selain berbincang mengenai persiapan perkahwinan mereka.

Walaupun jarang berjumpa tetapi kami selalu berhubung menerusi telefon dan saya tiada masalah dengan perkara itu. Ini kerana saya memahami tugasnya sebagai doktor yang sentiasa memerlukan dia berada di hospital.

Bagaimanapun dia selalu pulang ke KL untuk bertemu selain berbincang mengenai persiapan perkahwinan kami.

Kami mendoakan agar persiapan perkahwinan Ummi dan Mr I berjalan dengan lancar. Kalau sudah ada tarikh jangan lupa kongsikan ia kepada peminat yang selalu mendoakan kebahagiaan Ummi.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | March 2nd, 2017

Difitnah berlaku curang oleh bekas teman lelakinya, Robin Coenraad, bakal isteri Datuk Hans Isaac telah mengambil tindakan undang-undang terhadap Robin selepas dakwaan berkenaan mula menjadi perhatian ramai dan tular di media sosial sejak semalam.

Walaubagaimanapun, Hans menerusi satu kenyataan kepada  Utusan Online berkata, tindakan tersebut bukanlah datang daripadanya kerana beliau tidak mempunyai sebarang sebab untuk menyaman Robin.

Setahu saya, pihak guaman Gabby telah hantar surat untuk memohon agar pihak lelaki tersebut meminta maaf dan menurunkan kesemua paparan, komen dan gambar peribadi yang melibatkan sejarah silam Gabby di media sosial. Tidak ada sebab untuk saya mengambil sebarang tindakan undang-undang sekarang. Namun saya ada mendapatkan khidmat nasihat guaman.

Robin menerusi status Facebooknya mengatakan Gabriella telah menipu dan berlaku curang terhadapnya sebaik sahaja bekas ratu cantik itu mengumumkan beliau bakal berkahwin dengan Hans. Malah, menurut Robin, beliau da Gabriella masih lagi berhubung  beberapa hari sebelum pengumuman perkahwinan tersebut.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by AbangNara | March 2nd, 2017

KFC adalah salah satu makanan feveret Abang Nara sejak zaman kanak-kanak lagi. Keenakan ayam goreng KFC memang tiada tandingan. Baru-baru ini pun ketika menyambut hari jadi Aariz, KFC telah menjadi salah satu hidangan yang Abang Nara sediakan kepada para tetamu. Bukan kanak-kanak je, orang tua pun berebut-rebut nak makan . Hebat tak hebatlah penangan KFC ini.
kfc twister

Satu benda yang wajib Abang Nara lakukan setiap kali pergi ke KFC ialah melihat pilihan yang tersedia di dalam menu. Dan setiap kali juga Abang Nara dikecewakan kerana KFC Twister masih tiada di dalam menu. Selain ayam goreng, KFC Twister adalah salah satu feveret Abang Nara. Sedap tue makan daging ayam kepingan Zinger yang disaluti dengan roti tortila lembut beserta sayur-sayuran yang fresh. Ah!!! Terbayang-bayang sampai meleleh air liur dibuatnya.

Abang Nara dah pun hilang harapan untuk merasai sekali lagi keenakan dan kesedapan KFC Twister. Dah lama tunggu tak muncul-muncul. Abang Nara dah berhenti berharap. Sedih, kecewa, ketagih, marah dan rasa nak nangis pun ada. Hampir-hampir murung Abang Nara dibuatnya. Makan tak lalu, tidur tak lena, mandi tak basah.

kfc

akhirnya yang dinanti-nanti tiba jua. KFC Twister baharu dengan dua rasa hebat

Namun bak kata orang, jangan pernah kita berputus asa. Jangan kita pernah berhenti berharap. Impian, cita-cita dan harapan kita pasti akan tertunai jika kita terus sabar menanti. Akhirnya, pada 21 Februari lalu, KFC Twister telah membuat kemunculan semula untuk mengubati kerinduan jutaan para peminatnya.

kfc

Ya Allah lazatnya!!!

Dan comeback KFC Twister kali ini bukan calang-calang. Ia hadir dengan 2 rasa baharu yang pasti membuatkan Abang Nara tidak dapat mengawal selera makan ini (sambil taip nie pun air liur dah meleleh). Sukar nak buat pilihan di antara KFC Twister Hot & Zesty dengan sos Creamy Chili Lime dan juga KFC Twister Cheezy dengan sos Cheezy Mayo. Kedua-duanya nampak menyelerakan yang amat. Ya Allah kau berikanlah kekuatan padaku untuk tidak tamak haloba pergi order dua-dua.

kfc twister

ah boleh pening dibuatnya nak pilih mana satu. Kena makan dedua la nampak gayanya nie

Paling best tentang KFC Twister baharu ini adalah harganya yang amat berbaloi-baloi. Ala carte cuma RM6.50 sahaja. Kalau beli kombo pun baru RM9.90. Tak sampai sepuluh ringgit pun. Namun untuk pencinta setia KFC Twister macam Abang Nara ini, sudah tentulah akan memilih KFC Double Twister Combo yang berharga RM14.90. Confirm kenyang dan confirm berbaloi-baloi KFC Double Twister Kombo ini. Puas hati dapat makan kedua-dua KFC Twister baharu dalam satu hidangan. Tak sabar sungguh!!!

memang berbaloi-baloi harga KFC Twister baharu nie

kfc

yeahhhh!!! Yang inilah akan menjadi pilihan Abang Nara

Di saat Abang Nara menaip artikel ini, gelojak di dalam diri sudah tidak mampu ditahan. Memang kena pergi try makan KFC Twister hari ini jugak. Abang Nara nak siap-siap untuk pergi ke KFC berdekatan sekarang jugak. Nanti bila dah try, Abang Nara akan kongsikan dengan korang kelazatan dan keenakan KFC Twister ini. Sementara itu, korang layan dulu video KFC Twister baharu ini untuk membuatkan air liur anda meleleh lagi.


Maklumat lanjut boleh layari https://twister.kfc.com.my/bm/. Selamat makan!!!