Written by serenity | July 28th, 2015

Pada 26 Julai lepas, pelakon cantik Erra Fazira telah mengadakan satu majlis raya bersama peminatnya. Majlis itu dianjurkan oleh kelab peminat setia Erra, bertemakan ‘Raya Bersama Erra Di Desa’ dari pukul 3.00 hingga 6.00 petang di Rumah Tamu Datin Khalijah, Sentul, Kuala Lumpur. Turut hadir dalam bersama Erra dalam majlis itu ialah puteri Erra yang comel iaitu Engku Aleesya.


 photo 11797983_986531198053496_1748434945_n.jpg

Kira-kira 100 orang peminat Erra menghadiri majlis eksklusif ini dengan tema baju raya klasik. Bertuah sungguh Erra kerana mempunyai kelab peminat setia yang aktif.

Set gambar ini ialah hasil bidikan DMuslim Photostudio. Lagi 12 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

“Masked, I advance.” ― René Descartes

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 26 July 2015

 
Written by AbangNara | July 28th, 2015

Sebenarnya Abang Nara kasihan dengan nasib yang menimpa Puteri Balqis. Kerana memuatnaik gambarnya berbikini, pelbagai tohmahan, kecaman dan kritikan diterima oleh pelakon cilik ini. Ada yang melabelnya sebagai Yahudi, menganggap Puteri Balqis seksi dan macam-macam lagi. Masalahnya Puteri Balqis budak kecil lagi kot. Baligh pun belum. Yang komen lebih-lebih ini diharap silalah pergi ‘check’ sama ada diri anda ada masalah ‘pedophilia’ atau tak.

puteri balqis bikini

Nasib baiklah Puteri Balqis tetap tenang dan tidak mengambil berat komen-komen yang menghina dirinya. Kecik-kecik dah kena panggil macam-macam, memang boleh emosi dibuatnya. Kata Azizi Aziz, ayah Puteri Balqis:-

Dia digelar dengan pelbagai gelaran tetapi dia tenang membaca semua komen tersebut. Dia okay. Kami gembira di sini (pulau) malah tidak peduli dengan orang lain. Biarlah mereka membuat penilaian sendiri.

Malah Hasnul Rahmat yang telah dikritik kerana memegang anjing dan memuatnaik gambar patung Jesus juga melahirkan rasa kekagumannya terhadap ketenangan Puteri Balqis menghadapi kontroversi ini. Kata Hasnul:-

Saya ada bersama semasa percutian itu. Sebenarnya saya lebih rasa kasihan dengan Puteri Balqis daripada diri saya (yang dikritik gara-gara isu pegang anjing dan patung Jesus). Tapi saya kagum dengan cara dia berdepan dengan isu dan kontroversi.

Dia berkata kepada saya, Uncle, Rasulullah dulu pernah kena lagi teruk daripada ini, Rasulullah pernah dibaling batu dan tahi. Tapi ni setakat sosial media. Dia sangat relaks dan menikmati percutiannya.

balqis

Ketenangan Puteri Balqis seharusnya dipuji dan dicontohi oleh sesetengah artis yang suka melenting tak tentu pasal. Nak kecoh-kecoh buat apa kalau ia menganggu ketenangan fikiran. Walau apa yang kita lakukan, pasti ada pihak yang tak puas hati. Daripada layan kerenah sesetengah pihak ini, lebih baik kita go on dengan kehidupan. Stress-stress pun tak guna jugak. Apa pula kata anda?

Written by Bella | July 28th, 2015

Nora Danish bulan ini nampaknya tidak habis-habis dihimpit dengan kontroversi, masih lagi panas dengan isu perbalahan beliau bersama bekas isteri Nedim Nazri, terbaru kecoh di Instagram Nora apabila ada peminat beliau telah mempertikaikan bentuk segi tiga yang dilukis di leher beliau yang dianggap menyerupai lambang Freemanson.

Mendapat pelbagai komen negatif mengenai foto berkenaan, Nora akhirnya telah tampil menafikan perkara tersebut dan meminta agar peminat tidak terlalu berfikiran negatif.

Freemason? Gila Ke apa Korang Ni? Cuba goggle Freemason punya lambang!!! Jgn negatif sgt la dgn semua benda. Tolong lah.

Memang jelas ada lukisan berbentuk segi tiga berwarna perak di leher Nora Danish, tetapi kita tidak boleh terus menuduh yang ia berkaitan dengan iluminati. Memang minda masyarakat kita harus berubah, takkan semua segi tiga mesti ada unsur iluminati?  Relax la..

Sumber Berita: Murai

 

Written by AbangNara | July 28th, 2015

Ya para peminat Kpop di Malaysia telah pun menghiburkan diri mereka dengan konsert daripada kumpulan Big Bang untuk 2 hari berturut-turut di Stadium Putra Bukit Jalil hujung minggu lalu. Daripada apa yang Abang Nara baca, sekali lagi Big Bang tidak mengecewakan para peminat mereka. Showmanship, nyanyian, tarian dan segala apa yang dipersembahkan adalah 1st class. Berbaloi-baloi beli tiket yang harganya memang agak mahal.

big bang

Buat anda yang tidak dapat hadir, jom kita layan gambar-gambar sekitar konsert BigBang World Tour MADE in Malaysia ini. Lebih banyak gambar akan dimuatnaik sekiranya anda LIKE Facebook Tian Chad. Baca artikel ini sepenuhnya untuk lagi gambar sekitar konsert.

 
Page 10 of 49« First...89101112...203040...Last »