Written by Bella | April 7th, 2015

Syarul Ridzwan merupakan seorang pelakon baharu yang nampaknya sudah mula menapak dalam dunia lakonan sedikit demi sedikit. Mula dikenali menerusi drama Romi Cinta Julia, Syarul Ridzwan sudah beberapa kali memegang watak utama dalam sesebuah drama.

Walaupun masih lagi baharu, Syarul turut tidak terlepas daripada gosip dimana sesetengah pihak mendakwa beliau kini bersikap sombong. Menafikan tuduhan tersebut, Syarul menganggap ia lumrah apabila bergelar selebriti.

Saya rasa isu seperti ini tidak harus timbul kerana jika ada peminat yang hendak bergambar saya akan berhenti untuk bergambar bersama mereka.

Ini merupakan asam garam dalam industri sebagai seorang artis yang sentiasa menjadi perhatian orang awan.

Jika ada yang terlepas pandang mengenai perkara ini saya memohon maaf kerana tanpa peminat yang menyokong saya tidak akan berada disini.

Untuk pengetahuan anda, Syarul lahir daripada program Hero Remaja siri 2011/2012 dan mendapat tempat ketiga dimana Syafiq Kyle mendapat tempat kedua dan juaranya adalah Fattah Amin.

Mengakui Syafiq dan Fattah lebih menyerlah, hero drama Hati Perempuan ini tidak merasa iri hati atau tergugat kerana ia merupakan rezeki masing-masing.

Saya tidak rasa tergugat dengan populiriti mereka kerana semua ini terletak kepada rezeki masing-masing yang telah ditetapkan.

Mungkin rezeki mereka datang dahulu berbanding saya jadi ia tidak timbul isu kerana kehadiran kami adalah untuk memeriahkan lagi industri tanah air.

Syarul Ridzwan sudah mempunyai pakej yang baik sebagai pelakon dari segi fizikal. Cuma, apabila kami menonton drama Hati Perempuan, mungkin Syarul boleh mendalami watak dengan lebik baik lagi agar nampak tidak kaku.

Sumber Berita: mStar Online

 

 

Written by serenity | April 7th, 2015

Sebelum ini, tindakan pengacara televisyen paling popular 2014, Neelofa menolak untuk bersalaman dengan pengurusnya Shawn Amer sewaktu diumumkan sebagai pemenang di ABPBH telah menjadi viral di media sosial.


 photo neelofa.jpg

Tindakan Neelofa dilihat oleh ramai pihak sebagai sesuatu yang patut dilakukan dan mereka memuji sikapnya itu. Namun ada juga yang mengeji dan menganggap Neelofa menunjuk alim. Melalui Harian Metro, wanita itu memberitahu dia tidak menyangka perkara itu menjadi perhatian umum:

Memang tak terlintas langsung dalam fikiran perkara itu menarik perhatian dan jadi bualan umum.

Saya memang buat perbuatan itu malam tadi (kelmarin). Ia memang sengaja saya lakukan. Cuma yang saya tidak sangka perkara itu diperhatikan dan menjadi bualan pula.

Malah, apabila ia mula kecoh diperkatakan di media sosial, saya jadi terkejut. Saya tidak sangka hal ini pun akan jadi satu isu.

Tambah Neelofa, dia belajar dari kesilapan sewaktu Anugerah MeleTop, baru-baru ini:

Saya belajar dari kesilapan lepas ketika Anugerah Meletop tempoh hari, di mana tindakan saya menyambut salam Datuk AC (Mizal) mengundang kritikan ramai.

Ada juga yang mempersoalkan mengapa Neelofa bersalaman pula dengan pengarah telefilem popular Michael Ang, namun Neelofa mmengakui mungkin terdapat kecuaian di pihaknya:

Bermula dari kejadian itu saya cuba jaga adab dan hukum itu. Tidak dinafikan kecuaian itu mungkin berlaku tapi saya berusaha untuk memperbaiki. Jadi pada malam itu saya sengaja tidak mahu bersentuhan dengan bukan mahram ketika diumumkan menang.

Okaylah tu sebagai permulaan, ya tak? Sekarang satu Malaysia tahu Neelofa tidak mahu bersalaman dengan bukan mahram dan mereka pastinya tidak akan menghulurkan tangan lagi untuk bersalam dengannya.

Bersama kita semua memperbaiki diri kita selepas ini, Insha-Allah.

Sebilangan kita mungkin sudah biasa dengan sajian istimewa nasi yang dihiasi pelbagai lauk pauk yang enak. Namun, masih…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 6 April 2015

Written by Bella | April 6th, 2015

Sebelum ini, Siti Elizad memberitahu beliau kini sedang menanti hari untuk menjadi isteri bersama jejaka pilihan hatinya Shamsul Baharin dan sudah dua kali menangguh perkahwinan mereka atas sebab-sebab tertentu.

Semakin popular selepas kejayan dalam drama Teman Lelaki Upahan, Elizad telah memberitahu sebuah berita yang mengejutkan hari ini apabila mengakui sudah bernikah sejak tanggal 11 Januari lalu kerana menghormati permintaan bapa tercinta.

Elizad berkata beliau sama sekali tidak pernah ingin membelakangkan pihak media apabila merahsiakan perkara tersebut, tetapi bapanya sudah meminta agar pernikahan beliau tidak digembar-gemburkan.

 Saya mengaku memang sudah bernikah dengan Shamsul pada tarikh itu tetapi majlis kami berlangsung secara tertutup dan hanya dihadiri keluarga dan rakan rapat saja.

Saya terpaksa diamkan diri selama hampir tiga bulan sebab bapa minta jangan dikecoh-kecohkan kerana dia kurang sihat. Ketika itu, kami hanya buat perkara yang wajib saja.

Majlis pernikahan Elizad dan Shamsul telah diadakan secara tertutup pada 11 Januari jam 4 petang di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Berniat untuk mendedahkan perkara tersebut pada majlis resepsinya nanti, beliau tidak menyangka berita ini telah bocor kepada umum terlebih awal.

Jadi saya terpaksa dengan berat hatinya mengakui saya sudah bernikah. Saya minta maaf sekali lagi kerana merahsiakan hal ini daripada semua.

Harap semua peminat tidak kecil hati dan pihak media terguris kerana Siti Elizad merahsiakan perkara tersebut. Lagipun, beliau sebagai seorang anak harus melaksanakan permintaan bapanya yang sedang tidak sihat. Tahniah kami ucapkan kepada Elizad dan Shamsul, semoga berkekalan.

Sumber Berita: Harian Metro

Written by AbangNara | April 6th, 2015

Salah satu perkara yang menyeronokkan/men’stress’kan apabila sudah mempunyai anak ialah pengembaraan mencari lampin pakai buang. Fuh!!! Memang mencabar. Mesti ada yang ingat senang kan? Iyerlah, macam-macam jenama lampin pakai buang ada di pasaran. Namun tak semuanya sesuai dengan anak kita. Ada yang pakai timbul ruam, ada yang saiz tak kena, ada yang pakai sejam dah basah sampai terkena seluar dan macam-macam lagi masalah.

drypers

lampin pakai buang yang bagus memberikan anak kita tidur yang lena

Masa Aariz dulu ada dekat 5,6 jenama jugak yang Abang Nara dan wife try. Semuanya berakhir dengan kekecewaan sehinggalah kami bertemu dengan Drypers. Kitaorang guna Drypers Drypers Wee Wee Dry. Aariz pakai size XXL manakala Arissa pulak saiz M. Jujur cakap Drypers Wee Wee Dry ini memang bagus. Tidak terlalu tebal, tahan lama walaupun anak kencing banyak dan paling penting, harga lebih murah berbanding lampin pakai buang lain.

drypers

Arissa dan Drypersnya

Jadi bila Drypers bagi kitoarang Drypers Drynights kat Abang Nara untuk dicuba, memang teruja juga diri ini dibuatnya. Drypers Drynights ini paling bagus dipakai pada waktu malam. Iyerlah, budak-budak masa malam kencingnya lebih sikit sampai kita kena bangun tukar lampin. Drypers Drynights ini ada fungsi Longest Absorbing Care yang memastikan lampin kekal kering selama 12 jam sekaligus anak-anak boleh tidur dengan selesa.

drypers

budak 2 orang yang excited nak try Drypers Drynights

Cantik kan packaging Drypers Drynights nie? Korang akan lagi kagum apabila mengetahui ia diperbuat daripada 100% Breathable Cloth-Like Cover dan bahagian dalamnya mengandungi 4 Natural Plant Extracts from Aloe Vera, Chamomile, Olive Extracts dan Vitamin E. Kesemua ini akan memastikan kesegaran kulit bayi kita dan memberikan keselesaan ketika diorang tidur. Power kan?

drypers

Abang Nara dah try dah pakaikan Drypers Drynights ini kat Aariz dan Arissa sejak seminggu yang lalu. Fuh!!! Memang best. Kalau sebelum ini ada juga sekali dua kena bangun tukarkan lampin pakai buang, kali ini memang tak ada langsung. Dua-dua tidur nyenyak sampai keesokan paginya. Fungsi Leak Guard dalam Drypers Drynights memang berjaya menghalang air kencing diorang daripada bocor sekaligus memastikan keselesaan sepanjang malam. Abang Nara pun sedap la tidur berdengkur sampai Subuh. Hehehe.

drypers

Aariz dan Arissa dengan Drypers Drynights

Abang Nara cakap lebih-lebih pun bukannya korang nak percaya selagi tak try sendiri kan? Jangan risau korang tak payah pergi kedai beli sebab boleh dapat FREE. Syaratnya hanya perlu daftar Drypers Baby Club. Bukan sahaja akan pek percubaan Drypers Drynights, tapi kalau korang bertuah, boleh dapat beg yang teramat comel macam kat bawah nie.
drypers

Selalulah juga jenguk-jenguk Facebook Drypers Malaysia dan laman web www.drypers.com.my sebab selalu ada promosi yang best-best daripada mereka. Di kala harga barangan semua tengah naik untuk GST, inilah masanya untuk berjimat lebih-lebih lagi bab keperluan anak-anak. Selamat mencuba dan selamat tidur malam dengan lebih denan dengan Drypers Drynights.

Page 40 of 53« First...102030...3839404142...50...Last »