April 6th, 2015

Salah satu perkara yang menyeronokkan/men’stress’kan apabila sudah mempunyai anak ialah pengembaraan mencari lampin pakai buang. Fuh!!! Memang mencabar. Mesti ada yang ingat senang kan? Iyerlah, macam-macam jenama lampin pakai buang ada di pasaran. Namun tak semuanya sesuai dengan anak kita. Ada yang pakai timbul ruam, ada yang saiz tak kena, ada yang pakai sejam dah basah sampai terkena seluar dan macam-macam lagi masalah.

drypers

lampin pakai buang yang bagus memberikan anak kita tidur yang lena

Masa Aariz dulu ada dekat 5,6 jenama jugak yang Abang Nara dan wife try. Semuanya berakhir dengan kekecewaan sehinggalah kami bertemu dengan Drypers. Kitaorang guna Drypers Drypers Wee Wee Dry. Aariz pakai size XXL manakala Arissa pulak saiz M. Jujur cakap Drypers Wee Wee Dry ini memang bagus. Tidak terlalu tebal, tahan lama walaupun anak kencing banyak dan paling penting, harga lebih murah berbanding lampin pakai buang lain.

drypers

Arissa dan Drypersnya

Jadi bila Drypers bagi kitoarang Drypers Drynights kat Abang Nara untuk dicuba, memang teruja juga diri ini dibuatnya. Drypers Drynights ini paling bagus dipakai pada waktu malam. Iyerlah, budak-budak masa malam kencingnya lebih sikit sampai kita kena bangun tukar lampin. Drypers Drynights ini ada fungsi Longest Absorbing Care yang memastikan lampin kekal kering selama 12 jam sekaligus anak-anak boleh tidur dengan selesa.

drypers

budak 2 orang yang excited nak try Drypers Drynights

Cantik kan packaging Drypers Drynights nie? Korang akan lagi kagum apabila mengetahui ia diperbuat daripada 100% Breathable Cloth-Like Cover dan bahagian dalamnya mengandungi 4 Natural Plant Extracts from Aloe Vera, Chamomile, Olive Extracts dan Vitamin E. Kesemua ini akan memastikan kesegaran kulit bayi kita dan memberikan keselesaan ketika diorang tidur. Power kan?

drypers

Abang Nara dah try dah pakaikan Drypers Drynights ini kat Aariz dan Arissa sejak seminggu yang lalu. Fuh!!! Memang best. Kalau sebelum ini ada juga sekali dua kena bangun tukarkan lampin pakai buang, kali ini memang tak ada langsung. Dua-dua tidur nyenyak sampai keesokan paginya. Fungsi Leak Guard dalam Drypers Drynights memang berjaya menghalang air kencing diorang daripada bocor sekaligus memastikan keselesaan sepanjang malam. Abang Nara pun sedap la tidur berdengkur sampai Subuh. Hehehe.

drypers

Aariz dan Arissa dengan Drypers Drynights

Abang Nara cakap lebih-lebih pun bukannya korang nak percaya selagi tak try sendiri kan? Jangan risau korang tak payah pergi kedai beli sebab boleh dapat FREE. Syaratnya hanya perlu daftar Drypers Baby Club. Bukan sahaja akan pek percubaan Drypers Drynights, tapi kalau korang bertuah, boleh dapat beg yang teramat comel macam kat bawah nie.
drypers

Selalulah juga jenguk-jenguk Facebook Drypers Malaysia dan laman web www.drypers.com.my sebab selalu ada promosi yang best-best daripada mereka. Di kala harga barangan semua tengah naik untuk GST, inilah masanya untuk berjimat lebih-lebih lagi bab keperluan anak-anak. Selamat mencuba dan selamat tidur malam dengan lebih denan dengan Drypers Drynights.

April 6th, 2015

Shaheizy Sam sekali lagi telah dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular bagi Anugerah Bintang Popular Berita Harian. Mungkin tidak kerap muncul di layar perak mahupun didalam drama bersiri, beberapa pihak mula mempertikaikan kemenangan Sam dan wujudnya spekulasi beliau mengundi diri sendiri untuk menang.

Walaubagaimanapun, Sam sudah biasa dengan perkara seperti itu dan menganggap ia lumrah apabila seseorang itu menang.  Aktor tersebut menyifatkan anugerah yang diterimanya itu adalah rezeki hasil daripada sokongan pelbagai pihak sepanjang kariernya.

Saya percaya undian yang saya terima ini adalah daripada semua pihak bukan sahaja daripada peminat saya sahaja, ia benar-benar membuatkan saya terharu.

Tiada benda yang dapat saya lakukan untuk membalas jasa mereka selain doa dan ucapan terima kasih.

Sam turut membawa pulang trofi menerusi Pelakon Filem Lelaki Popular dan hadiah utama sebuah kereta Toyoto Camry Hybrid sumbangan UMW Toyota Motors.

Ini bukanlah kali pertama Sam berjaya mengungguli gelaran Bintang Paling Popular dan pernah merangkul gelaran yang sama pada tahun 2010 dan 2012.

Shaheizy Sam antara pelakon yang mempunyai gaya lakonan mantap dan berjaya menghidupkan pelbagai jenis watak dengan natural. Walaupun kerjayanya sedikit perlahan tahun ini, pada kami beliau memang layang untuk gelaran tersebut.

Sumber Berita: mStar Online

April 6th, 2015

Semalam telah berlangsungnya Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH 2014) yang menyaksikan ramai selebriti berjaya merangkul anugerah berprestij itu dalam kategori masing-masing. Namun, disebalik kemeriah majlis tersebut timbul pula cerita tidak enak apabila Johan Raja Lawak dan isterinya Ozlyn bercium di khalayak ramai apabila beliau diumumkan sebagai Penyampai Radio Paling Popular.

Perbuatan mereka itu nyata mendapat tumpuan ramai kerana ia disaksikan oleh berjuta rakyat Malaysia di kaca televisyen juga mereka yang berada di Arena Of Stars, Genting Highlands.

Penonton dan peminat mula mengecam tindakan Johan dan berpendapat perkara tersebut tidak sepatunya berlaku meskipun mereka sudah sah sebagai suami dan isteri. Walaubagaimanapun, Johan dalam satu kenyataan berkata, beliau tidak ingin ambil pusing dengan  kritikan atau anggapan orang ramai terhadap dirinya serta menyatakan ianya tidak salah jika beliau berbuat demikian.

Apa pun yang jadi, isteri saya ada di sisi saya selama 24 jam. Isteri saya orang pertama yang tahu segala apa yang saya capai.

Saya berkongsi semua dengan isteri saya, susah senang dan dia sentiasa ada di sisi.

Saya tidak kisah dengan tanggapan orang dan apa yang orang mahu kata sebab dia isteri saya, Jadi, tiada masalah melainkan jika kami belum berkahwin atau dia bukan isteri saya.

Bercium dikhalayak ramai  sememangnya agak tidak manis dipandang apatah lagi kita penuh dengan adat ketimuran. Mungkin Johan tidak sedar sebenarnya kerana sudah teruja diumumkan sebagai pemenang. Apa-apa pun lain kali hati-hati ya, nanti tak pasal-pasal jadi perhatian lagi.

Sumber Berita: Malaysian Digest

April 6th, 2015

Nombor rasmi masih belum dikeluarkan namun Abang Nara menjangkakan jumlah mereka yang menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH2014) semalam mampu memecahkan rekod yang sedia ada. Secara jujur, gandingan 3 pengacara iaitu Amy Mastura, Sherry Al Hadad dan AG agak hambar. Tak ada chemistry dan kurang menghiburkan. Nasib baiklah ada persembahan seperti Faizal Tahir, Siti Nurhaliza & Dayang serta 4 jejaka iaitu Black, Akim, Hazama dan Lan untuk menyelamatkan keadaan.

dayang siti nurhaliza Detik yang paling diingati ramai sudah tentu ketika Abam Bocey menjerit ‘Gemuk Is Awesome’ ketika memberi ucapan kemenangannya buat kategori Artis Komedi Lelaki Popular. Apa pun, ABPBH2014 telah berjalan dengan lancar dan walaupun ada pihak yang mempertikaikan sesetengah kemenangan, itu adalah lumrah. Mana ada yang akan puas hati bila pelakon/penyanyi kegemaran mereka kalah kan?

dayang siti nurhaliza

Tahniah diucapkan kepada penganjur dan juga semua pemenang. Semoga ABPBH2015 akan dianjurkan dengan lebih baik tahun hadapan. Lagi beberapa gamabr dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook ABPBH.

dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza
dayang siti nurhaliza