June 14th, 2013

Hujung bulan lalu, kecoh sebentar dunia hiburan apabila Nelydia Senrose berkongsi sekeping gambar di Instagramnya. Gambar tersebut menunjukkan pemandangan laut tetapi ada seorang wanita yang seolah-olah hanya memakai bikini di dalamnya. Terus banyak pihak menyangka wanita itu ialah Nelydia Senrose sendiri.

nelydia senrose berbikini

Akibatnya, Nelydia dikritik dan dihentam teruk oleh peminat-peminatnya sehingga menjadi isu yang agak hangat. Ditemui oleh MalaysianDigest, Nelydia menjelaskan perkara sebenar yang terjadi. Kata Nelydia:-

Sejujurnya, lillahi ta’ala, itu bukan saya. Saya bukan macam tu Saya pun tahu had saya. Sebenarnya subjek utama gambar tu adalah pemandangan (laut) di depannya. Tapi semasa saya nak ambil gambar, kebetulan ada seorang wanita mat salih berbikini di depan saya, jadi takkan lah saya nak suruh dia berganjak ke tepi.

nelydia senrose berbikini

Menurut Nelydia, dia bukanlah orang yang gemar membuat kontroversi murahan sebegitu. Tambahnya lagi:-

Tak sangka pula orang nak jadikan isu. Masa saya ambil gambar tu, saya tak fokus langsung pun pada badan wanita tu. Saya rasa orang sekaraang ni pun dah pandai menilai. Takkan lah saya nak buat kontroversi murah macam tu. Niat saya, saya nak kongsi kecantikan pemandangan yang saya nampak masa tu, dengan peminat. Tak tahu pula ramai yang ‘terima’ lain dan anggap lain

nelydia senrose berbikini

Abang Nara check Instagram Nelydia sebentar tadi, gambar itu memang telah dibuang. Namun Nelydia memberitahu dia masih membiarkan gambar tersebut. Mungkin Nelydia terlupa kot.

Kalau difikirkan, masa tu saya pergi bercuti dengan keluarga saya. Lagipun masa saya pergi tu adalah time cuti sekolah. Tambahan ada banyak rombongan sekolah kat situ. Kalau saya pakai bikini, nampak lah yang saya tak hormat orang keliling saya. Tapi walaupun jadi isu, saya tak delete gambar tu. Gambar tu sangatlah bukan saya sebab lengan perempuan tu kecil berbanding lengan saya

Abang Nara percaya dengan penerangan Nelydia. Namun di masa hadapan, sebelum upload gambar, silalah periksa terlebih dahulu. Lebih-lebih anda banyak peminat. Pasti apa yang anda kongsikan, akan jadi bahan perbualan. Tak gitu?

P.S: Harga Mini Cooper diturunkan RM30,000

Advertisement
June 14th, 2013

Kim Jong Kook yang dikenali sebagai Sparta di dalam rancangan Running Man telah pun tiba di Malaysia semalam. Daripada email yang Abang Nara terima, memang meriah sambutan yang diberikan oleh peminat Kim Jong Kook ketika ketibaanya di KLIA semalam. Ternyata populariti lelaki gagah ini tidak dapat disanggah lagi.

kim jong kook di malaysia

Ini baru Kim Jong Kook seorang. Bayangkan apabila ahli-ahli Running Man kesemuanya turun ke Malaysia September ini. Mahu pecah KLIA dibuatnya. Kim Jong Kook juga telah ditemuramah oleh radio One FM pagi tadi.

kim jong kook di malaysia

Kim Jong Kook hadir ke Malaysia untuk mempromosikan album terbarunya menerusi sebuah konsert mini. Semoga mereka yang telah memberi tiket akan terhibur dengan persembahan Kim Jong Kook kelak. Lagi 24 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Audi S3 Sedan akan dilancarkan tidak lama lagi

kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia
kim jong kook di malaysia

Advertisement
June 14th, 2013

Memang betullah wanita kalau bertudung memang akan lebih terserlah kecantikannya. Abang Nara tengok memang Fiza Elite lebih cantik bertudung berbanding ketika zaman seksi meksinya dulu. Jutaan tahniah kepada Fiza atas perubahan ini. Alhamdulillah.

fiza elite bertudung

Manis kan? Memang sejuk hati memandang wajah Fiza Elite. Semoga Fiza akan terus kekal bertudung. Abang Nara suka style tudung Fiza yang sempoi dan tidak melampau-lampau. Diharap style sebegini pun dapat dikekalkan. Abang Nara tertarik membaca pengumuman Fiza Elite mengenai penghijrahannya di Instagram.

Memang saya terfikir untuk bertudung sejak beberapa bulan ini. Saya tak mahu terburu-buru takut nanti saya melakukannya separuh jalan sahaja. Mahu berubah ini bukan setakat bertudung sahaja, tapi memerlukan kita untuk berubah secara dalaman juga. Cukupkah amalan kita? Cukupkah sembahyang kita?… tetapi kalau suatu hari nanti, anda lihat saya bertudung… itulah dia.

fiza elite bertudung

Tahniah sekali lagi buat Fiza. Lagi 10 keping gambar Fiza Elite manis bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Proton Saga FLX+ bakal dilancarkan Sabtu ini.

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

fiza elite bertudung

Advertisement
June 13th, 2013

Apabila perasaan cemburu menyelubungi diri, manusia akan hilang pertimbangan. Kesian pada Black dan tunangnya yang telah menjadi mangsa sihir. Hampir-hampir putus tunang dibuatnya. Ini semua boleh dikatakan dugaan dalam perjalanan mendirikan sebuah masjid.

black dan tunang

Tambah menyedihkan, orang yang menyihir mereka adalah seseorang yang dikenali Black. Kata Black:-

Sebab itu saya tidak mahu menonjolkan dirinya kepada umum. Kami bergaduh sampai ke tahap masing-masing sudah tiada perasaan dan hampir saja memutuskan pertunangan. Saya tidak tahu siapa yang lakukan, tetapi saya diberi tahu, orang yang melakukannya ialah orang yang dikenali. Saya tidak pernah berdendam atau bermusuh dengan sesiapa. Namun apa yang berlaku mungkin ada hikmahnya

black dan tunang

Mungkin Black boleh mempercepatkan tarikh pernikahan untuk megelakkan perkara sebegini berulang lagi. Mungkin si penyihir itu jeles melihat bakal isteri Black yang cun melecun. Semoga Black dan tunang tabah menghadapi dugaan ini. Sama-samalah kita doakan agar perkahwinan Black akan berjalan seperti yang dirancang.

P.S: 10 model kereta telah pun diturunkan harga

Advertisement