June 14th, 2013

Aiman Hakim dan Nur Fathia memang sama cantik dan sama padan. Kalau bercinta, memang couple yang sedap mata memandang. Namun sehingga ke hari ini, hubungan mereka sekadar desas-desus dan masih tiada pengakuan daripada mana-mana pihak. Sama ada bercinta atau sekadar berkawan, masih tidak dapat dipastikan.

aiman hakim

Berkata kepada MalaysianDigest, Aiman Hakim enggan mengulas perkara ini kerana banyak pihak yang perlu dijaga hatinya. Kata Aiman:-

Ia macam nilah, saya sebagai artis dan apabila timbul cerita begini, hal ni sebenarnya melibatkan orang lain juga. Melibatkan ibu bapa dia (Fathia), ibu bapa saya dan banyak pihak lain lagi. Saya tak mahu komen sebab perkara ni penting untuk saya jaga hati banyak pihak. Saya baru berusia 24 tahun, dan pihak-pihak itu pula jauh lebih dewasa daripada saya. Jadi kalau saya bagi satu kenyataan atau komen, nanti merea akan terasa dan beranggapan lain. Pandangan orang berbeza-beza. Saya tak mahu singgung mana-mana pihak.

aiman dan fathia

Bagi Abang Nara, ini satu tindakan yang bijak daripada Aiman. Hormati orang tua. Kadang-kala orang muda memang terlepas cakap sehingga boleh menimbulkan rasa kurang senang. Abang Nara respek dengan keputusan Aiman. Kalau ada jodoh suatu hari nanti, tak lari ke mana Fathia tue. Hehehe.
nara delightsP.S: Tak lama lagi nak puasa dah kan? Mesti ramai nak buat kek untuk persiapan berbuka puasa. Apa kata korang cuba PREMIX Nara Delights nie? Mudah, tahan sehingga setahun dan ada pelbagai resipi (pavlova, red velvet dan macam-macma lagi). Paling penting harga berpatutan. LIKE Facebook CantikNara atau email ke [email protected] untuk info lanjut.

Advertisement
June 14th, 2013

Fuh ~~ Tak sangka kulit putih sangat pun boleh menimbulkan kontroversi. Kesian pulak Abang Nara kat si Adira ini. Baru-baru ini apabila Adira berkongsi gambarnya dimasukkan ke hospital, terus banyak pihak menganggap kemasukannya itu adalah kerana pengambilan ubat pemutihan kulit.

adira putih hospital

Memang jika makan ubat cantikkan kulit yang tidak diluluskan KKM akan ada bahayanya. Namun Adira memberitahu yang kemasukkannya ke hospital adalah akibat demam panas. Tida ada kaitan dengan kulit putihnya itu. Kata Adira:-

Saya dimasukkan ke hospital pada Khamis minggu lalu setelah beberapa hari demam. Pada mulanya saya cuba untuk bertahan, tetapi lama kelamaan keadaan menjadi semakin teruk. Saya mula rasa hendak pitam dan badan juga semakin lemah.

Selepas empat hari demam dan masih tiada tanda-tanda panas berkurangan, barulah saya gagahkan diri ke hospital. Suhu badan saya ketika itu agak tinggi, sekitar 43 darjah Celcius. Saya dimasukkan ke hospital selama tiga hari dan dibenarkan keluar Ahad lalu.

adira putih hospital

Sebelum ini Adira telah pun menafikan dirinya mengambil sebarang ubat atau suntikah untuk memutihkan kulit. Menurut Adira, dia hanya menggunakan pelembap biasa sahaja. Tambah Adira lagi:-

Saya hanya demam panas, tiada kaitan dengan apa-apa. Semua orang boleh ditimpa demam, jadi janganlah membuat tuduhan yang tidak berasas. Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya sudah semakin baik. Malah, saya sudah kembali menyanyi seperti biasa.

Mungkin mereka yang membuat tuduhan itu cemburu melihat keputihan dan kegebuan kulit Adira. Tak perlu nak cemburu. Hitam itu kan manis? Kepada Adira, semoga lekas sembuh sepenuhnya. Jaga diri dan pentingkan kesihatan tubuh badan. Info asal Berita Harian.
ronasutraP.S: Kalau nak tampil cantik menawan tanpa pengambilan ubat, Abang Nara sarankan mencuba mineral makeup Ronasutra ini. Dutanya ialah si jelita Vanida Imran dan Linda Roslan. Abang Nara pernah tengok demonstrasi yang dilakukan. Memang jelas perbezaan wajah sebelum dan selepas. Makin berseri-seri!!!. Layari www.ronasutra.com dan LIKE Facebook Ronasutra untuk informasi lanjut.

 

Advertisement
June 14th, 2013

Carmen Soo ialah antara aktres tempatan yang berjaya mencipta nama di luar negara, atau secara spesifik, di Filipina. Sehingga kini, nama Carmen sering disebut di sana.

Carmen juga mempunyai kelab peminat Filipina yang menamakan diri mereka The Soopers. Mereka sentiasa mencari maklumat terbaru tentang Carmen, dari gambar-gambar Carmen sehingga kecil sehinggalah projek-projek terbaru yang melibatkan dirinya dan menyebarkan maklumat tersebut di pelbagai platform media sosial.

Begitulah impak Carmen di Filipina, dan gadis ini juga terus sukses dengan membintangi pelbagai filem seperti Dead Mine dan The Hunter. Kehidupan peribadi Carmen telah menjadi bualan umum. Pernah suatu masa, Carmen menjalin hubungan dengan seorang pengarah bernama Lino Cayetano di sana. Tidak lama selepas itu, mula tersebar cerita tentang hubungan mereka.

Semasa di sana, cerita saya keluar dengan pengarah itu masuk dalam berita, sedangkan dia bukan pelakon!

Dia dijemput ke rancangan bual bicara yang disiarkan di televisyen untuk membincangkan tentang percintaannya dan pihak media juga meminta pengesahan darinya, tetapi Carmen berkata dia tidak memberikan kerjasama:-

Ada tahap minat yang baik untuk industri, tetapi ia boleh buat anda jadi gila. Sesetengah orang hanya menggunakan semua itu untuk menarik perhatian kerana ada peluang untuk muncul di televisyen, kerana ia menjadi bahan berita. Saya pilih untuk tidak buat begitu.

Peminat-peminat, mereka menonton rancangan drama, sukakan drama itu, dan mereka benar-benar ingin percaya yang pelakon-pelakon utamanya memang ada hubungan istimewa dalam kehidupan sebenar. Dalam fikiran mereka, mereka suka untuk mempercayainya…dan ia menjadikan drama tersebut berjaya.

Di Filipina, industri hiburan mendapat minat dan perhatian yang tinggi dari rakyatnya, yang dilihat memuja selebriti dan pelakon pada tahap dewa-dewi.

Lima tahun lepas, Carmen telah membintangi drama Kahit Isang Saglit bersama hero pujaan di Filipina, Jericho Rosales. Sewaktu membintangi drama itu, Jericho telah putus cinta dengan kekasihnya, Heart Evangelista yang sudah bercinta dengannya selama tiga tahun.

Sudah tentu Carmen dikaitkan dengan peristiwa tersebut. Pada masa itu, tersebar di Filipina yang Carmen ialah punca kepada putusnya hubungan tersebut, dan khabarnya Heart juga mempercayai khabar angin itu.

Berkenaan hubungan dengan Jericho, baru-baru ini, Heart Evangelista telah mengakui yang Carmen sebenarnya langsung tidak kena mengena dengan keretakan hubungannya dengan Jericho.

Dia muncul dan mengakui saya tidak pernah buat apa-apa seperti itu, lima tahun kemudian. Pada masa itu pun saya sudah kata, saya tidak terlibat.

Begitulah ceritanya dari Carmen yang masih popular di Filipina dan sering dijemput ke majlis-majlis hiburan di sana. Kredit gambar dan info, Esquire Malaysia.

Advertisement
June 14th, 2013

Membaca berita sukan semalam membuatkan Abang Nara terasa sangat kecewa. Bukan apa, pemain sayap kanan Malaysia, Wan Zack Haikal dilaporkan bakal pulang ke Malaysia pada musim hadapan. Untuk makluman, Wan Zack sekarang bermain di Jepun di bawah kelab Ryukyu FC.
wan zack haikalWalaupun berita ini belum disahkan sepenuhnya lagi, dilaporkan ada kelab Liga Malaysia yang sanggup membeli Wan Zack daripada Ryukyu FC.  Malah ada pihak yang mengaitkan kepulangan ini dengan kekasih Wan Zack Haikal iaitu penyanyi Zzati. Namun Zzati segera menafikan dirinya menjadi punca.
zzatiKata Zzati kepada Mstar Online:-

Perkara ini belum sahih lagi sama ada di pulang atau tidak kerana belum ada kenyataan rasmi daripada mana-mana pihak lagi. Jika peminat kecewa dia pulang, saya sudah tentu lebih kecewa kerana saya juga ingin lihat dia bina kerjaya dan berjaya pada peringkat antarabangsa. Saya faham dengan kerjayanya sebagai pemain bola sepak malah sentiasa beri semangat untuk dia terus bertahan di negara Matahari Terbit itu

zzati wan zak
Bagus betul si Zzati ini. Kekasih macam inilah yang kita mahukan. Abang Nara makin terharu apabila mengetahui kesudian Zzati untuk terbang ke Jepun demi memberikan semangat kepada kekasihnya. Kata Zzati lagi:-

Saya rasa tidak ada sebarang masalah komunikasi antara kami sebab teknologi perhubungan sudah semakin canggih. Kalau ingin melepaskan rindu kami boleh buat panggilan video sahaja, tidak seperti zaman dahulu yang tiada kemudahan seperti sekarang ini. Sekarang dia cedera dan tidak boleh beraksi, saya harap dia bersabar dan teruskan perjuangan di sana kerana semua masyarakat dan peminat bola sepak ingin melihat dia mengharumkan nama negara. Insya-Allah, saya akan ke Jepun kalau diperlukan untuk beri semangat kepada dia

Kepada Wan Zack, tabahkan diri anda. Cekalkan hati. Kuatkan semangat. Jangan rindu budu, belacan atau nasi lemak. Banyakkan belajar dan tingkatkan mutu permainan sebelum kembali ke Malaysia. Dulu rasanya Wan Zack dah berjanji taknak pulang awal. Jadi kotakan janji tersebut. Jangan hangat-hangat tahi ayam sahaja. Come on Wan Zack!!!

Advertisement