Written by AbangNara | June 12th, 2014

Fuh~~ Mati-mati Abang Nara ingatkan Elsa dalam cerita Frozen tue wujud dalam kehidupan nyata. Sebijik kot Sasha Saidin macam Elsa apabila mewarnakan rambutnya kepada warna perang. Memang sesuai sangat dengan wajah Sasha yang 100% macam omputih. Kalau ada casting filem Frozen versi manusia betul, confirm Sasha Saidin akan terpilih membawakan watak Elsa.

sasha saidin

Cantik tak? Apa pendapat korang? Jangan fikir yang Sasha sengaja mahu warnakan rambutnya kepada warna perang tanpa sebab kukuh. Ini semua adalah tuntutan watak. Kata Sasha:-

Sebenarnya, saya memutuskan untuk mewarnakan rambut kepada perang kerana ingin memenuhi tuntutan watak dalam drama sebelum ini. Saya ditawarkan watak wanita ‘mat salleh’ dan watak itu memerlukan saya berambut perang.

Namun selepas mewarnakan rambut kepada perang, saya tidak jadi berlakon dalam drama itu kerana ada perkara yang tidak dapat dielakkan

sasha saidin

Rugi la pulak apabila watak Sasha itu dibatalkan. Teringin juga nak tengok Sasha bawak watak “mat salleh”. Mesti real punya. Hmmmm. Tak apalah. Nanti ada la tue rezeki lain. Lagi beberapa gambar Sasha Saidin berambut perang dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin
sasha saidin

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to (20 GAMBAR)Sasha Saidin Berambut Perang Kerana Tuntutan Watak

  1. puja says:

    shasha klo dok oversea mesti dpt belakon jd heroin punye..expecially indonesia sume muka nk mcm matsalleh.

    0

    0
    • bosan says:

      dah expired masih tak reti2 duduk rumah…cari citer lain la bang nara.

      0

      0
    • Dido says:

      Ha haa haa cerita baru zaquan punya wechat tu taknak hapdate ke bang nara?

      0

      0
      • Anonymous says:

        emm, tak boleh tinggalkan dunia glamer jadi camni lah..
        ingatkan dah mendalami ilmu agama dan bertudung

        0

        0
        • Sangkak Your Ass says:

          perempuan2 melayu bertudung belum tentu warak….

          0

          0
        • aku la.. says:

          sangkak… ni gambar bebudak sekolah..ape nk herannye n budak sekolah yg pmpn kan mmg wajib pkai tudung… apesal nk kait kan dgn warak ke tidak? budak sekolah cmni mmg pkai tudung hanya dlm sekolah..tp bile kt luar sekolah? berlambak yg free hair…pkai tudung hanya buat syarat utk ke sekolah…

          0

          0
      • Olga says:

        what a waste of a gossip. next?

        0

        0
    • Gossip Sendu Pun Ko Nak Post ke? says:

      abang nara nak suruh kami kutuk dia sebab x berhijab kan?
      macam kami tak tahu bermainan BN ni…
      sudahlah. kami xnak tambah dosa.

      0

      0
    • Anon says:

      same je adik-beradik..

      0

      0
    • crite ape? says:

      Konon-konon kaler rambut sebab nak berlakon. pastu tak jadi. sebabnye mmg takde pun offer tu. takkan la ko kaler rambut sblm sign kontrak. paling2 pun ko kene lah minta gantirugi dan kos kaler rambut tu kat pihak penerbit yg offer ko pastu tak jadi tu kan? so kesimpulannya ko ni mmg kaler suka2 pastu bila ade issue panic terus reka cerita…

      0

      0
      • Aku says:

        Rambut kuning+kening hitam=huduh
        Kalau nak mat salleh betul, warnakan kening sekali, baru ngam..ini nampak pelik, ganjil, janggal…haish…

        0

        0
  2. Olga says:

    Neraka…!!!

    0

    0
    • SF says:

      dah tau drama dibatalkan tak reti2 nak hitam kan balik ke rambut nye?

      0

      0
      • kakek says:

        Bongok jgk ko ni yek.. Dr kaler itam bek gunting or biarkn je.. Itam ke perang ke kalo dh kaler tu mmg xsah r smbhygnye..

        0

        0
  3. mrs.sorry says:

    Nampak sgt tipunyerrr..gebang jerr tuuu

    0

    0
  4. Gambar second last tu betul la macam Elsa.

    0

    0
  5. SAJI says:

    NARA..please la….ayat pembukaan tu..aku mya mpah la..takde pun nmpk mcm elsa..mcm pondan adalah..

    sudahlah nara…sudahla…kan bagus ko kata ko lagi nmpk elsa kalu kau perangkan rambut..

    nara..nara..ko dgn sasha ni samala je.

    0

    0
  6. senah glemer says:

    anak2 pakcik saidin ni mmg suka bertuhankan producer gamaknyer,,hewhewhew

    0

    0
  7. anti heliza says:

    ikut tuntutan watak,,,tuntutan Allah x de plak kamu ngikut…adik dgn kakak 2×5….cmna la agaknya korang solat ye??

    0

    0
  8. nara mata juling says:

    hahahahahaa..lawak lah…perangkan rambut kerana tuntutan watak…lepas tu x jadi jadi kekalkan aje kaler tu..

    tak pernah lagi dengar artis malaysia bertudung tuntutan watak..lepas tu kekalkan berudung..setakat ni tak dengar lagi…

    lawak..lawak…dia ni dah tak hangat..ko je nara nak buh dlm blog ko ni..

    0

    0
  9. anti heliza says:

    ikut tuntutan watak,,,tuntutan Allah x de plak kamu ngikut…adik dgn kakak 2×5….cmna la agaknya korang solat ye??

    p/s:nara x abis2 dengan ayat mengampu…menyampah

    0

    0
  10. diandra says:

    ehh shasha ni bukan pakai tudung ke dulu..? ke aku slh pndg…
    Tula skg ni semua org guna alasan tuntutan watak memerlukan sy kaler rambut mcm air karat..tp tuntutan Allah ada ko pikir?? Kalau yg kaler rambut ni stacy ke marsha ke aku xde la heran sgt…………………………………. Tapi bole jgk nk kata x heran sgt pd shasha or zain saidin sbb dorg kan Mix Blooooooooodddddd… Yg piooorrrrrr melayu pn ramai x sedar diri buat hidung, buat tettttt, setakat kaler rambut apela sgt kannnnnn… Dorg x mandi wajib agaknye…huhu.. Sekian….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Agak sepadan warna rmbut dia dgn muka dia sbb muka dia mmg muka omputeh…

    0

    0
  12. weng weng says:

    rambut kuning ke..rambut biru ke..kita kan orang malaysia.. orang malaysia kan suka tiru barat!! weng..weng

    0

    0
  13. lola says:

    Alahaii confident je si nara ni kate confirm pompuan ni akan terpilih kalau ade casting frozen untuk versi manusia. Bersepah lagi org yg lawar mude n authentic hokey. .

    0

    0
  14. Anonymous says:

    tk lawa, ko kaler mcm mane pun…………….biarlah asli
    muka dia ni biasa jer bagi aku, walaupun mix

    0

    0
  15. nicky comel says:

    MEMANG SEMUA AHLI GROUP ELITE NI MEMANG SUKA CARI PUBLISITI MURAHAN EK???
    MCM SAMA JE SEJARAH HIDUP MEREKA SMUA.. SEMUA PERNAH KAHWIN 2 KALI.. KALU X SALAH LA.. LEPAS TU KES2 MEMANG GEMPAR!! HAHAHA.. APE2 LAH ARTIS SENJA

    0

    0
  16. nicky comel says:

    MEMANG SEMUA AHLI GROUP ELITE NI MEMANG SUKA CARI PUBLISITI MURAHAN EK???
    MCM SAMA JE SEJARAH HIDUP MEREKA SMUA.. SEMUA PERNAH KAHWIN 2 KALI.. KALU X SALAH LA.. LEPAS TU KES2 MEMANG GEMPAR!! HAHAHA.. APE2 LAH ARTIS SENJA…………

    0

    0
  17. Anonymous says:

    kalau sahsha rambut perang aku leh terima lagi…TPIIIII bila aku tengok bini que haidar tu wat rambut perang dh mcm nenek kebayan aku tengok…d tambah lagi ngan badan dia y mcm makin d pam2..

    0

    0
  18. choooyyyy says:

    Blond suits her well. Bab watak mat salleh tu, rupa mungkin macam minah salleh, bab slang melayu juga. Maybe, Sasha dah ubah taste, dari mee jawa ke meatball.

    0

    0
  19. kucing terbang says:

    dont make me puke on your face

    0

    0
  20. menoname says:

    can’t deny that she’s looks pretty in blonde, suits her well but…aik selfie nampak! heee…

    0

    0
    • Anonymous says:

      btol..she look great in blonde…sgt cantik
      tp hukum allah sape mampu menafikan kan….
      diorg ni (artis) biasanya blm bersedia nak berhijrah…sbb hati diorg x sepenuhnya. sbb tu dia tak nampak kecantikan dalam berhijab.
      bertauhnya aku kalau dikurnia kecantikan sebegini..selim melim , melepak..tp aku bertudung. pasti si suami akan jd lelaki yg sangat bertuah …

      0

      0
  21. aku says:

    Pastu ? dah tak jadi berlakon pehal tak hitamkan balik rambut tu ? Satu je aku nak ckp .. takya propa sgt lah !

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Nara ni mmg suke topup dosa. HAHA

    Dlm Ohbulan ada tulis, batal tapi ada project lain yg dia kena blonde. So dia kekalkan the blonde. Dan dia pun ada explain, Ohbulan ada tulis, pewarna halal. Solat dia sah tak sah, Allah terima ke tak, tu antara dia dgn Allah. Tapi si Nara ni kalau nak tulis, tulis la penuh2. Ini tak. Sekerat2 pastu ramai2 kutuk dia pasal batal tapi tak hitam balik rambut. Lepas tu suruh gosip secara berhemah. LOOOOOOOOOOOOOOOL Ade baiknye Nara dulu gi cari sikap berhemah tu. :D

    0

    0
    • walaweh says:

      dik nun oi pewarna dri bhn halal memang halal, ko nak mkn pun boleh jah sb halal xde unsur cadbury, tpi persoalnnya air meresap masuk x nak mandi wajib or berwuduk, so xsure kan air serap ke x serap, kalo x sure better tinggalkan jah… kalo serap alhamdulilah… tu je yg bleh ckp jah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sekelumit pun aku tak cakap dia buat tu betul kak nun oi. Aku cakap, tu antara dia ngan Allah. Aku takde hak nak amik tahu ape jadi antara dia, Allah, dan solat (or mandi hadas) dia. Aku cuma cakap disini, Nara suka tulis sekerat-sekerat. Dari orang nak kutuk dia pasal B + C, jadi orang kutuk dia sebab A + B + C + D etc etc.

        Harap kak nun faham yer jah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          fyi, color yang cop halal, even yg x cop halal pun mmg serap air… yg salah x tutup aurat, bukan color rambut.. jadi if isteri2 nak color rambut sbb nak tunjuk kat suami, dibolehkan sgt2…

          0

          0
  23. haha says:

    haha abang nara ni memang saje je tau nak kasi naik gossip budak2 elite dlu niiii. kan bang kan? saje nak sok sek casting frozen la ape heheheh pandaiiiii.

    tatau pulak sasha elite pernah pakai tudung hmmm

    0

    0
  24. canon says:

    How about tuntutan Allah?

    0

    0
  25. lagu mana pon untuk hangpa says:

    elok adik ngan kakak. dua2 colour rambut sbb watak.so sawittttt

    0

    0
  26. Melati says:

    Cantik aperbenda nya macam Tikus jer aku tgk…

    0

    0
  27. nnn says:

    alah saje lah tu,tengok abby punya cerita panas,dia pun nak market jugak.

    0

    0
  28. aku says:

    dr segi arts- dia mmg cantik!
    dr segi agama- ko menghina agama ko perempuan. aurat jap tutup jap buka.
    cantik…sangat cantik..tp sayang….

    0

    0
  29. Bobo says:

    Watak apa? watak Miss Henriah Dalam Oh My English ke?

    Anyway, disebabkan muka Shasha dah macam mat saleh, rasanya kalau rambut hitam pon boleh je bawak watak tu dengan berkesan..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Tuntutan watak?
    Mcm mana dgn tuntuhan ALLAH?

    0

    0
  31. komplen aurat je...tak produktif says:

    apa kata wajibkan semua cite melayu yg klr tv smua tutup aurat n cite berkonsepkan islamik. kita tgk ada market ke tak. takut2 klo kat msia pun tak laku ni kan plk nak p lg jauh. klo dah takut dosa sgt, jgn tgk tv la. save energy save earth. dosa pun kurang

    0

    0
  32. Kesian tgk org jeles says:

    Cantik mcm doll.. Yg mgate tu pn xpikir dosa sendiri
    Puihhhh

    0

    0
  33. Raebah mansur says:

    Mlm2 jumaat ni laki plak belayar g london..
    Bila baca abg nara kata mcm FROZEN .. Nk ketawa pulak!!!!!!
    Mcm cibai pulak statement memBODEK tu ..
    Kalau iya pun blondie so WHAT!!!!

    0

    0
  34. Umm,, says:

    Apa-apa lah…
    better dari rambut karat eyna penyet tu

    0

    0
  35. Linzy Longkang says:

    pesal muka minah nih mcm anak makcik russia tuh svetlana? ker dia nih OLGA yg sebenarnnyerrr?

    0

    0
  36. miss oppssss says:

    Muka kalau omputih pun tapi dalam IC tuh da tertulis ISLAM, xperlulah kot kaler2 bangga muka cm elsa frozen ke apa… takut lama2 hati tuh yg jadi frozen… malu skit kat felixia yapp… felixia bangga dgn tudungnya dan pakaian muslimahnya.. tapi artis kita yg sedia Islam ni, mcm bangga plak nak tunjukkan segala keindahan yg dorg ada… PTUIIII

    0

    0
  37. Biarlah Rahsia says:

    Macam Princess Elsa gambar yg bawah tu. Let it go… Let it go…

    0

    0
  38. bangang abadi says:

    cer korang ushar insta sorang minah ni alicia amin, dia org melayu tp mcm dah murtad. pakai cross bagai. mohon pantau.

    0

    0
  39. anon says:

    Kenapa duk sebok nak ngutuk dia, ikut pandai dia lah….nak masuk syurga ke neraka ke. Kamu semua yg mengutuk ni dah confirm ke masuk syurga. Sekurang2nya muka dia mmg sebijik mek salleh and mmg mix pun, sesuai dgn dia. Yg aku heran tu perempuan melayu yg kulit gelap gih celop rambut……yg ni mmg takleh nak terima.
    Anyway anak dia tersngt cute…

    0

    0
  40. artist kelaut says:

    berita lepas ni : Sasha bogel atas tuntutan watak

    sekian.

    0

    0