Written by serenity | September 3rd, 2015

Ashraf Muslim, pendakwah dan penerbit drama telah berkahwin dengan Noor Dayana Lokman, seorang doktor dan Wan Sakinah Ahmad Saburi, bekas wartawan televisyen. Anak pertama keluarga ini ialah Sarah Ashraf dari perkahwinan Ashraf bersama Wan Sakinah. Kini, keluarga ini sedang menanti kelahiran anak kedua dan ketiga iaitu anak kedua dengan Wan Sakinah, dan anak pertama dengan Noor Dayana.


 photo 10384837_10153629998877650_1361539393704381149_n.jpg

Melalui gambar kehamilan hasil bidikan The Photolicious ini, kebahagiaan ahli-ahli keluarganya jelas terserlah. Mungkin pelbagai persiapan telah dibuat untuk menyambut kelahiran dua orang anak ini nanti. Tak sabar-sabar nak tengok wajah ahli-ahli baru yang bakal menganggotai keluarga Ashraf Muslim.

Kehamilan Wan Sakinah telah mencecah lapan bulan manakala Dayana sedang hamil empat bulan.

Lagi 19 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Nikmati keindahan alunan petikan Sape dan pelbagai aktiviti lain yang menarik melalui Baram Sape Master di Jabatan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 1 September 2015


 photo 11889968_10153629999392650_4226959553337312364_o.jpg
 photo 11960224_10153629999257650_9199940493722904838_n.jpg
 photo 11988383_10153629999077650_4398050920625927436_n.jpg
 photo 11954605_10153629999177650_7442953686613300003_n.jpg
 photo 11951507_10153629999592650_2003500598657514104_o.jpg
 photo 11953005_10153629998712650_7739209653020003990_n.jpg
 photo 11951842_10153629998707650_5159223389327653844_n.jpg
 photo 11947650_10153629999042650_7287470406440807169_n.jpg
 photo 11219227_10153629999422650_6818798234746571142_n.jpg
 photo 11750611_10153629998942650_6276363586746616622_n.jpg
 photo 11150974_10153629999662650_6505564915150430452_n.jpg
 photo 11667495_10153629998717650_5741436941773555983_n.jpg
 photo 11219011_10153629999552650_8760464229476042942_n.jpg
 photo 11150923_10153629999067650_5128147983793670999_n.jpg
 photo 10847928_10153629999572650_2359924447603549699_n.jpg
 photo 10378060_10153629999427650_1666483796045922631_n.jpg
 photo 10151216_10153629998842650_6476730091160830213_n.jpg
 photo 10997810_10153629999232650_4930203186771513154_n.jpg
 photo 10458013_10153629998867650_8686735959478231713_n.jpg

125 responses to (20 GAMBAR) Keluarga Bahagia Ashraf Muslim Oleh The Photolicious

  1. tava says:

    Happy sgt tgk family nie.. Bahagia yg bukan dibuat2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      cantik dayana..berseri sgt..mungkin baby boy?

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau tahu ke dorang tak buat2? Org gila je suka bernadu tanpa sebarang perasaan cemburu..si jantan apa kisah kannn..dia suka je..dapat many flavour..sorry just being honest

      0

      0
      • kakmona says:

        i kind of agree with u sis! no one really knows if dia xbuat2… apapon doakan yg terbaik je la kan sis. tp to say dia sgt bahagia terpancar dr hati or whatsoever, mcm xtau lah jugak kan. Allah je yg tau

        0

        0
    • lolol says:

      deme ni asyik bergambor je..xde keje ek..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Tahniah

    0

    0
  3. lisya says:

    Bagus nya dayana :’)

    0

    0
  4. ichma says:

    awat berseri2 lain mcm dayana..sejukkk sgt hati bila tgk muka dia..cantikkknyaaaaa

    0

    0
  5. Anonymous says:

    baby dust

    0

    0
  6. Anonymous says:

    berseri-seri betul muka dayana sejak pregnant. Tahniah :)

    0

    0
  7. me says:

    Dayana berseri sangat bla pregnant..cantik

    0

    0
  8. kecipang kecipung says:

    aku memang salute dengan dayana ni.. payah nk jumpe perempuan mcmni zaman skrg..bf kene kacau dh meroyan mcm tasha shila.. tp dayana ni rilex n cool je..tgk muke pn tawu hati die penuh dgn keredhaan qada’ dan qadar.. walaupun muke biase2 aje tp penuh dgn cahaya nur.. time mngandung ni muke die sgt berseri2..aku doakan supaya kinah dpt anak perempuan lg n semoga dayana dapat anak lelaki..happy sgt dgn dayana..contoh wanita terbaik walau diuji sehebat mane pn..bagus didikan org tuanye..ashraf muslim sayangilah dayana smpai syurga k.

    0

    0
  9. bonda says:

    dulu klu tgk dayana senyum, still blh nmpak kesedihan yg dia pendam… tapi bila tgk gambar ni.. nampak sgt dia sedang bahagia.. berseri sgt muka dayana… semoga semuanya di permudahkan..begitu jgk utk sakinah

    0

    0
  10. hihihihihiii says:

    opsss…kinah dh nampak older than dayana…
    i love u dayana…
    smoga selamat dunia akhirat

    0

    0
  11. kingstons says:

    semoga berbahagia till jannah.sejuk mata memandang. btw bang nara, delete lah pic y nampak kaki depa dua tue.moga aib kita dipelihara..

    0

    0
  12. deena says:

    Masha Allah.. berseri2 si dayana nie.. Alhamdulillah..Tahniah

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Plslah nara aku bukan tak suka tgk…terus terang tak sebulu part jantan kawin 2 3 ni..hipokritlah semua..depan ketwa belakang nagis..bini2 jadi mangsa hawa nafsu si dia ni..eeee stop it lah nara..org gila je yg happy laki tido dgn pompan lain..yuks..

    0

    0
    • kak long habibi says:

      kimaks btoi hang ni. hang tak suka tengok tak yah tengok. dok kalot betoi. dok buat fefeling drama apa tak tau

      0

      0
      • Anonymous says:

        Puki mak kau dah kena main dgn berapa jantan? sokong nampk poligami..atau kau dah pasrah hidup bermadu..melayu tolol…at least aku tak hipokrit.macm kau nonok busuk..anjing pun tak nak jilat..yuks

        0

        0
        • kak long habibi says:

          sokong jadah pa wei.just nyampah dengan orang cam hang orang tu bahagia, hang dok kalot pa. tak payah dok buat dramatik sangat la.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kak long habibi..mulut kau jahat eh..sebenarnya kau yg kimaks bukan aku..mulut kau sebijik jubur ayam baru berak..panas je..mengkritik org mcm takde tuhan..nama je habibi tapi perangai mcm babi..

        0

        0
  14. sayang says:

    Alhamdulillah.. suka tgk kedua2 ni.. Dayana cekal n begitu juga Sakinah, pandai bawak diri.

    0

    0
  15. amor says:

    Entah kenapa nampak berseri-seri sgt wajah Dr.Dayana. Nampak secocok sgt dgn ashraf dan lebih bagus kalau yg lagi 1 tu takde. Nampak macam menyibuk je..Hmmmm.. sabor jelaaaaa

    0

    0
    • kak long habibi says:

      kurang ajar ko yek. bengong betoi. jenis tak puas hati apa tak tau. depa bagagia hidop macam tu, hang dok kalot apa tak tau. pompuan macam hang ni memang layak ditendang bahagian perot sampai gugur ovari demi kedamaian umat sejagat

      0

      0
    • kakmona says:

      kaklong habibi ni SAKINAH keee???? hahahahah

      0

      0
  16. Jenab says:

    Dayana beseri lain macam , cantik !

    0

    0
  17. iena says:

    sakinah pun berseri gak wajahnyer..tlg la guys, jgn nk wat spekulasi sgt la yg kononnya dayana tak bahagia…kalo tak bahgia, camne dia leh mengandung tuh??? anyway, sy doakan sakinah n dayana berbahagia hingga ke akhir hayat mereka..semoga dipermudahkan segalanyer utk mereka sekeluarga…

    0

    0
    • Anonymous says:

      kroni sakinah kah semua orang memuji dayana sakit hati pula dia. tak ada pun komen pasal dayana tak bahagia, semua memuji dayana.

      0

      0
      • kak long habibi says:

        kroni jadah pa wei. cakap pun tunggang langgang. bukan sakit hati, tapi meluat tahap nak bagi punggung kat pompuan dramatik macam hang .sure hang ni jenis dok tengok sinetron perompuan teraniya , sedih derita.pastu dok meraung bila ngok dayana kena madu. padahal dia ok ja . hang yang lebih-lebih

        0

        0
  18. Anonymous says:

    Cantiknya Dayana. semoga Allah melindungi Dayana dan anaknya. selamat bersalin. semoga anaknya setabah Dayana. Untuk Dayana didiklah anaknya seperti mana ibubapa mu mendidik mu. menjadi penyelamat maruah orang sekeliningnya. Amin

    0

    0
  19. Orbit says:

    Subhanallah .. berserinya muka Dayana … Sakinah juga ..

    0

    0
  20. redmerah says:

    ini bukan tipu tapi betulla…cantiknya kulit muka dayana..halus cerah n berseri. semga segalanya dipermudahkan buat dayana..semoga anak yg bakal lahir sihat sempurna mengikut kehendakNya. all the best for u dayana..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    sakinah kalau bergambar mesti kaki nya melentik.

    0

    0
  22. CANTIK says:

    Berseri muka dayana….

    0

    0
  23. Sweet happy family.
    Semoga bahagia kekal hingga ke syurga dan tabah menghadapi cabaran hidup.

    0

    0
  24. nana says:

    Tahniah utk ashraf, dayana & sakinah. Aku yakin yg suami mereka sedaya upaya berlaku adil. Jd makin lama kedua isteri semakin redha dgn qada qadar allah. Yg isteri2 pn tak berperang & masam muka sesama mereka. Blh duduk bersama xde adegan tarik tudung tarik rambut.

    Jd satu2nya isteri pn blm tentu bahagia. Ada laki pemalas keje mcm biawak hdp gayanya, ada pns baran, ada kaki pukul, ada yg berduit tp kedekut sgt smpi nafkah wajib pn tak tunai, ada mulut lazer, ada yg miskin. Nasib kita la diuji dgn yg mana satu. Bahagian masing2. Laki jatuh sakit, meninggal pn ujian juga.

    Walau aku pn xde la suka poligami, tak berani nk ckp hal org. Kita tak kawen laki org, tp mungkin org akan kawen laki kita. Dugaan & ujian utk naikkan darjat kita di sisi allah. Hope for the best, prepare for the worst.

    **ada jiran kt kg aku beria kutuk perempuan kawen laki org. Mcm2 tuduhan & hinaan dilemparkan. Rupa2nya laki dia pn dh lama ada bini lain siap ada anak lain lg. Org kg ramai dh tau dia sorang je xtau. Suka sgt bawak mulut, selak kain org, kain sendiri koyak smpi nk terburai x sedar.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak payah lah cerita pasal adil. tak yakin ashraf berlaku adil. dia tu selalu membohong dan menipu. Sakinah yang di cintainya seorang, dayana selalu menyelamatkan maruah dia dan sakinah, dengan tidak mengeluar kan kata2 seperti dalam instagram mereka. selalu membela sakinah, dayana terpaksa bela diri sendiri. banyak isteri pun belum tentu bahagia nasib baik dia dapat dayana kalau sakinah yang pertama habis maruah ashraf. tak perlu bela ashraf bukan lelaki contoh berpoligami.

      0

      0
      • kak long habibi says:

        butuh betoi hang ni . dari tadi dok condemn. kalot sungguh. mai jilat punggung aku sat. aku fetish nak torture pompuan dramatik cam hang

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau alien ke manusia? Baik betul bahasa kau eh.ala ala pompan sun tak laku…setiap org ckp kau reply..
          Pompan gila..

          0

          0
        • kak long habibi says:

          dengan pompuan cam hang aku geram. rasa nak torture. dok buat sedih tlebih.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bodoh kau ingat semua anonymous tu aku eh..lahabau..

          0

          0
        • Anonymous says:

          A’a la kaklong habibi ni mmg jenis lahabau piauwww punya.
          Dy igt anonymous ni org yg sama kot.
          Br first time komen sini kot si lanjio habibi ni kot??

          0

          0
    • nak cuit sikit says:

      setuju sangat dengan you nana…pompuan yang suka korek hal orang ni sebenarnya hal dalam kain dia lagi busuk…lagi skodeng dalam pejabat berskandal sampai buang keje…dia tutup citer rapat rapat tapi dengan muka tak malu boleh kata laki orang lain gila betina….tanpa bukti sedangkan laki sendiri usung betina ke hulu ke hilir…dsar muka tak malu pompuan camni..

      0

      0
  25. mak jemah says:

    mereka ini orang2 yang hebat. Alhamdulillah. Semoga semua dipermudahkan

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hebat di ranjang..tunjuk hebat dapat ngandungkan 2 bini..pas tu tunjuk2 ambik gambar pakai proffesional cameraman..takyah nak hipokritlah..i am not jealous..im just being honest..

      0

      0
    • maze says:

      hebat??? kalau cakap pasal hebat, dayana je yg hebat. serap & perasmas kinah tu tak hebat mana pun. hebat menipu adalah.

      0

      0
  26. yaya kemon says:

    Keluarga bahagia. Untung isteri dpt payung emas di akhirat kelak. Tahniah ashraf muslim… =)

    0

    0
  27. huhuhuhu says:

    nak nangis tengok pic dorg.. rasa hepi sgt for Dr Dayana

    0

    0
  28. Anonymous says:

    hidung dayana dan sakinah sama giler

    0

    0
    • Anonymous says:

      lawak la ko… tapi betuii tu

      0

      0
      • kak long habibi says:

        hang dok buat sronok pa . reply meseg sdiri. orang macam hang ni memang kena bagi punggung utk dijilat demi kedamaian umat sejagat

        0

        0
        • Anonymous says:

          Pompan gila stop reply orglah guna bahasa kasar plak tu..kau bekas pesakit mental eh? Bodoh..

          0

          0
        • kak long habibi says:

          baik dari hang dok reply meseg sdiri. antar meseg puji , then reply meseg kutuk. awat dok buat kelaku bangang macam tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mana aku ada puji bodoh..bahlol..aku hentakkan kepala kau kat tembok jamban rmh aku baru padan muka kau..biar muka kau bau taik

          0

          0
        • Anonymous says:

          gila apo ni.. saya yang tulis mesej ni.. apo ko bendo reply org sama.. jangan jadi bodo bin tolol… kalau reply tak isi apa apa kan keluar nama anonymous.. ya allah bodonya engkau.. yang atas anon ni pun bukan saya… tolonglah jangan jadi bodo sangat

          0

          0
  29. KakLeena says:

    Alhamdulillah…suka akak nengok keluarga bahagia ni. Semoga dua2 selamat bersalin n dipermudahkan. Apasal akak tgk muka asyraf mcm captain america pulak ye..:P

    0

    0
  30. MANJEW says:

    tengok pada raut wajah..dayana mcm ngandung ank lelaki sbb muka brseri2 n tk berubah sgt.. sakinah mcm ank perempuan sbb muka nmpak kembang..apepon semoga kedua mrk sihat n bahagia..n selamat melahirkan ank yg comel2

    0

    0
  31. Anonymous says:

    dh mcm sakinah plk bini pertama sb nmpk tua…idung dua2 sama kembang..tpi dayana ttp cantik..

    0

    0
  32. cintra says:

    masyaallah…bahagia melihat kedua duanya..semoga ashraff lebih bahagia. kelihatan sama adil dan benar benar bahagia.. tahniah buat keduanya dan ashraff …

    0

    0
  33. baiduri says:

    Alhamdulillah, doa peminat peminat yg menyokong dayana dimakbulkan Allah SWT…akhirnya Dayana preggy. syukur. Semoga dipermudahkan kdgnnya dan selamat semuanya utk Dayana dan juga Sakinah.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Barakallaahu feekum …

    0

    0
  35. madu says:

    bahagianya npk keluarga ni.segala yg terjadi adalah ketentuan Allah..mmg dah ditakdirkan hidup bermadu..smoga dayana dan sakinah menjadi madu2 yg baik serta isteri2 yg solehah.

    0

    0
  36. saya juga wanita says:

    Lainnya muka dayana…sgt bercahaya.
    Tahniah dayana kerana berada di tahap ini.anda sgt3 hebat!

    Semoga dipermudahkan segalanya.

    0

    0
  37. saya juga wanita says:

    Cantiknya dayana..nampak lain sgt.nmpk sgt berseri2 & bercahaya.

    tahniah anda sgt3 hebat berada di tahap ini!!

    Semoga dipermudahkan segalanya.

    0

    0
  38. tepuktepuk says:

    cantik dayana.sakinah ade iras2 khatijah tan ckit.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Banyk komen yg memberi semangat dan mendoakan..aku tak..aku jahat sikit..aku tak suka tgk mereka pasal aku tak nampak keiklasan pun pada wajah semua org2 ni..ini semua berlakon..bersembunyi di sebalik senyuman…bayangkan kau di tempat wanita2 ini.berkongsi suami yg sekatil dgn pompan lain..ohh peeelease….apa yg akan kau rasakan..let be honest jgn hipokrit..tanya diri sendiri..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Xde wanita yg sanggup berkongsi laki.tp dr biarkn suami tu buat dosa baik bg je kawin.InsyaAllah ada ganjaran nya di sana.tp kdg2 terpikir jgk apa kurangnya dayana ni kt mata asraf tu.muka lembut,putih cantik,keturunan baik2, kerja dr plk tu.ape lg yg laki dia cr xtaula..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ashraf tu lelaki tak ada perasaan redha, nampak orang slim walaupun tunang orang pun dirembat sampai putus. lepas tu bawa lari ke siam di sokong pula oleh keluarganya. Masa sanding di Ipoh di cakap suka sakinah sebab perangai nya macam gengstar tapi penyabar…. nafsu berahinya tak dapat dielak, tapi berlakon alim.

      0

      0
  41. Pemerhati says:

    Hahaha.. Lawak komen2. Semuanya dr perempuan2 yg anti poligami ni. Yea la sape suke somi dia celup sana celop sini kan. Tp terror korang ramal anak diyana boy anak kinah girl eh? Dayana baru 4 bulan, mmg la tak kembang. Si kinah tu dah anytime, tak kan makin mengecil pulak. Kire perut kinah masa empat bulan dulu lg kecik berbanding diyana ni. Kalau ikut kiraan masa birthday sarah, kinah preggy empat bulan. Lg tak nmpk perut dia. Boy ke girl kalau macam tu? ??

    0

    0
  42. Selera lelaki says:

    Muka lembut, putih cantik, pekerjaan baik, keturunan baik blm menjamin suami anda tidak akn berkahwin lain. Mungkin si serap nk yg hot. Bdn cantik. Kinah tinggi kaki panjang main sedap. Cantik gemok buat ape. Itu hakikat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      itu maknanya lelaki yang tidak redha atas pemberian Allah. lebih mementingkan nafsu berahi dari bersyukur atas nikmat pemberian Allah. sampai sanggup merebut tunang orang lelaki baik kah macam ini? Kau pernah main dengan sakinah kah cakap dia main sedap.

      0

      0
  43. Anonymous says:

    Mmg naluri laki mcm tu kn.suke yg seksi,hot,pandai layan..sbr jela dayana..x hot pun mengandung la jgk..

    0

    0
    • kak long habibi says:

      hang gemok ,hitam, ketiak berdaki, kaki kurap, ada jerawat butu, perot membusuk, mulut sumbing ka? yang dok condemn laki suka pompuan cantik

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bila aku baca komen2 di bwh baru aku perasan yg kau gila..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Pehal lak pompuan ni?

        0

        0
        • kak long habibi says:

          ko ni bodoh ah. tak payah nak berlakon jadi orang len sangat la. nama tak tukaq, email pakai yang sama. dok coment kekonon orang len. haiiii. budak-budak lagi ni. dah dok mengedik pasai hal rumah tangga orang len. patot pun drmatik sangt. jenis dok berangan jadi prompuan teraniaya ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Si kak long habibi pompan gila kalau kau nk tahu
          Cuba chek dua punya komen..suka maki hamun org bagai..selisih malaikat 44.

          0

          0
  44. Nii says:

    Cantiknya dayana, cantik sangat :)

    0

    0
  45. Anonymous says:

    No more sakina makinah dayana asyraf..aku nk muntah tgk..tak jealous langsung cuma meluat dan tak sanggup tgk sandiwara org2 ni..ambik gambar lagi panggil cmeraman professional..nak tunjuklah tu..oh peeeeeelease…nak tunjuk akulah jantan yg boleh ngandungkan dua pompan
    .aku hebat..puiiiih..kau lupa dulu kawin lari kat thailand..tanpa izin diana puiiihhh..

    0

    0
    • kak long habibi says:

      hang dok prejudice pa wei. dok meroyan sensorang. hang tau mana depa bayaq duit cameraman. ntah , depa di sponser ka. haizzz. memang betoi la. kalau jumpa hang memang aku dok atas muka hang sampai hang insaf dan x mau buat lagi benda terkutuk ni

      0

      0
  46. anon says:

    Asraf ni tinggi & hensem, tapi dua2 bini tak lawa. Anak dia masa kecik cute, bila besar dah nak ikut muka mak dia, tak lawa….
    OO baru tau yg si sakinah ni bekas wartawan. So skrg dia kerja ape? Dayana ke yg menanggung mereka semua tu…

    0

    0
  47. kak esah says:

    Korang ni pun xpayahla nk sakit hati sgt ngan dorang ni.aku tgk hepi je dorang..muka korg tu pun mcm lawa sgtla..jaga jela laki masing2.jgn sibuk mengata org last2 sendiri yg bermadu nanti.

    0

    0
  48. zaza says:

    ya.mmg wujud wanita2 yg tabah seperti dayana ni. dn wanita2 hati mulia seperti ini sgt mudah diperalatkan oleh org yg suka mengambil kesempatan atas kebaikan org lain. bagi org2 spt dayana…Allah itu ada.

    0

    0
  49. sang perindu says:

    Aku pernah jumpa gak wife pertama yg begitu tabah walaupun susah hidup…yg no.2 senang, kete hebat, umah cantek…sekurangnye ashraf nih berlaku adil ok la…tgk la baju pun sepasang…heee (kelakar ada gak)

    0

    0
  50. Rakyat malaysia katenye says:

    Cantik dayana pun still kena madu. Buruk sakinah pun Ashraf pilih dia utk jdkan isteri. Demi cinta sanggup amek risiko kawen kat siam walaupun tau pastu mesti dia kena kutuk kaw kawnye dgn RAKYAT MALAYSIA nih. Hahaha. Rileks la Ashraf, rakyat malaysia mmg begitu. Gambar pemimpin pun blh dipijak2, inikan setakat artis suam2 kuku mcm ko. Jg la ank bini ko baik2. Syurga neraka korg bkn rakyat malaysia yg tentukan. Kipidap!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    ATTENTION PLS..KALAU NMPK FRODILE WARNA MERAH..NAMA KAK LONG HABIBI..TOLONG JAGN DILAYAN..DIA SELALU REPLY ORG DGN MENGGUNAKAN BAHASA KESAT..JGN AMBIL PEDULI…AKU BARU DIMAKLUMKAN YG DIA NI SEORANG PESAKIT MENTAL.INI KISAH BENAR YA…

    0

    0
    • kak long habibi says:

      hang bohong pa wei. aku reply meseg hang ja. mana aku reply meseg orang lain. yang mentalnya hang. meseg puji keluarga asyraf, then tetiba kutuk, meroyan sensorang. awat jadi macam tu . kurang kasih sayang ka

      0

      0
      • sian dia says:

        Kak long ni sbnrnya ppuan jadian … bukan stakat serigala jadi2an ada … ppuan jadi2an pesakit mental pun ramai mcm kak long habibi cayang ni …

        0

        0
        • kak long habibi says:

          aduii, hang ni memang betoi ah kurang kasih sayang. tadi reply meseg sdiri. sekarang tukaq nama plak.tak payah dok berlakon la jadah oi.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Mana aku ada puji bodoh..bahlol..aku hentakkan kepala kau kat tembok jamban rmh aku baru padan muka kau..biar muka kau bau taik

        0

        0
        • kak long habibi says:

          ok. please hentakkan aku kat jamban rumah hang cepat. mana alamat rumah hang. cepat bagi tau cepat. aku nak pi ni. nak bagi hang hentak muka aku kat jamban hang.

          0

          0
  52. Anonymous says:

    Kak.long pompan gila..takut aku..bye..

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Aku rasa dia ni keliru dgn anonymous tu.tu la xblaja english.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Best

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Kak long ni memang otak tak betul la, lucu gak baca komen dia, dah yang hantar mesej tak bagi email memang keluar lambang warna biru macam tu la cik kak, tak da sesiapa yg balas mesej sendiri, alahai..

    0

    0
    • kak long habibi says:

      alahai, maafkan kak long yek. kak long tak tau pasal benda ni. haizzz. sesungguhnya manusia itu tak sempurna. huhu.

      0

      0
  56. Anonymous says:

    hahaha, ntah la.

    0

    0
  57. kak long habibi says:

    alamak ye ker. sorry la. kak long tak tau. maafkan kekhilafan kak long yek. huhu

    0

    0
  58. Anonymous says:

    dayana cantik sangat2. berseri2 btl. terserlah. terkaku jap tgk dayana.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Suka tengok dyana… cer tengok gaya dia pegang perut.. nampak tidak menunjuk hanya letak tangan dia ja…. pandai dia menjaga maruah dia

    0

    0
  60. Anonymous says:

    serius Dayana look so beutiful.. Wanita yang bijak dan penyabar . wish u all the best ever..

    0

    0
  61. Kak ton cuns says:

    Dayana 4 bln? Sakinah 8 bln? Tp nmpk mcm dah same je perut tu. dayana lg besar pun ade. Kena keje keras dayana pasni nak kena diet. Klu tak serap byk blk umah kinah la. Dia tu nmpk mcm cpt slim. Masa kinah 4 bln perut pun tak nmpk. Cer tgk balik gmbr2 masa besday sarah. Tp klu dua2 susah nk turun pasni serap kawen lain la. Kak ton standby je utk abg serap. ??

    0

    0
  62. ima says:

    kalau hati kite baik kat muka pun dah terpancar..

    0

    0
  63. Makcik leha kaki gossip kampung says:

    Adoilah makcik2.bangkitlah!biaq pi depa lah..depa dah hidup leklok dah tu..jgn jd perangai makcik2 kat kg boleh tak?brgossip,mngumpat..tak elok utk lidah..tak takut ka camana allah buat kat lidah kita nti?jgn ingat lambat lg mati.ntah2 petang krg.so..sempat ke nk mintak maap dgn depa.tak suka pun..simpan dlm hati ja..jgn diluahkan..budak sakinah tu mengandung..berat dosa duk kutuk org tgh mengandung tau..dr.dayana pun dah redha..takkan makcik2 plak yg over..ye tak?kang laki makcik2 plk yg poligami pasni.udah2..g jaga laki msg2 ye makcik2…

    0

    0
  64. huhu says:

    apelah korang semua ni..muslim ke tak eh? cuba la bayangkan kalau isteri2 atau ahli keluarga dorg ni baca komen2 nista dan besangka buruk semua ni..ape perasaan dorg.. sape la kite nk judge org tu muka simpan duka ke tak..besangka baik..Allah redha dgn mereka..mereka redha antara satu sama lain..dan suami mereka redha akn mereka.. ini tidak nk jd org yg melagakan2 ikatan org lain..haih..please..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    ashraf tu tak berdosa pun. korang yang tak terima poligami ni islam ke tak? hukum Allah buat main main

    0

    0
    • Anonymous says:

      Memang dia tak berdosa. mudah2ah dia kawin lagi 2. tapi tak berdosakah kalau merebut tunang orang? tak berdosakah kalau mengaibkan isteri pertama? bulan mei 2013 dia cakap dengan wartawan dia dan dayana telah mencuba cara tradisional dan moden untuk dapat anak tapi tak dapat. kesian isteri pertama orang cakap dia mandul. lepas tu belum sampai 2 bulan, bulan July 2013, tup-tup menipu bini pertama ada urusan perniagaan di siam. rupa2nya kawin dengan kekasih. mempunyai kekasih bukan dosa zina kah yang dia buat? awak membela sangat ashraf kenapa? lepas tu macam artis sekarang buat, tunjuk alim. tapi bini tidak terdidik, sehari pulang mekah sudah bawa orang bergaduh,hukum2 berkenaan diatas boleh main2 ya, yang penting nafsu berahi tercapai.

      0

      0