Written by Bella | December 2nd, 2015

Baru-baru ini Awal Ashaari , isterinya Scha Al-Yahya serta anak mereka , Lara Alana telah berpeluang menjejakkan kaki ke bumi matahari terbit, Jepun bersama syarikat minuman kultur terkenal, Yakult.

Awal sempat untuk berkongsi beberapa foto percutian mereka sekeluarga di akaun Instagram miliknya dan jelas sekali mereka sangat gembira menjelajahi bumi Jepun.

Yang menarik perhatian ramai adalah Lara Alana yang tampak sangat comel  mengenakan pakaian tradisi Jepun, Kimono.  Hehe..

Jom kita layan beberapa lagi foto sekitar percutian Awal Ashaari dan keluarga di Jepun dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Foto: Instagram Awal Ashaari

114 responses to (20 FOTO) Sekitar Percutian Awal Ashaari & Keluarga Di Jepun

  1. Anonymous says:

    rambut apek tua…

    0

    0
    • Anonymous says:

      AWAL DH KENAPE RAMBUT KO..

      0

      0
      • Anonymous says:

        anak nguap tu tolong ler tutupkan mulut

        0

        0
        • Anonymous says:

          susah kalau laki terover lebih bini. bini okay…laki pulak yg mengada-ngada. pity him actually.

          1

          0
        • Joyah says:

          adoi la..nak ketawa pun ada. laki bini fefeeling model plak dah.
          lawak..lawak. padahal x ler sefemes mana pun.

          0

          0
        • abang sado sidai spender says:

          alahai, setakat pergi jepun sebab tiket flight murah, baik tak payah. musim sejuk..korang je yg sibuk buat photography segala. musim bunga x mampu, tiket mahal kan? huhuhu

          0

          0
        • Kiah says:

          setakat jepun…banyak melayu2 dah mampo. x payah la beriya-riya sangat haih. hudoh nampak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepada lelaki2 Melayu, x salah nk stylo tapi kalau iya pun nk ber “fashionista” dan gaya metrosexual segala …janganlah sampai ternampak…GELI !!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Lupakan lah Awal hoi. Ni ha, lelaki kalau nk bergaya. Tiru ni….x nampak geli.

          0

          0
      • akak jual sabun peeling papaya says:

        ketahian dan kejambanan apa kah ini? apa makna semua ni?
        akak geli tau ke…geli…geliiiiiiiiiiiii !!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      dia ni sotong sikit…geli sikit. x berkenan.

      0

      0
    • Melayu Penuh Hasad Dengki says:

      Biar la dia nak pergi mana sekalipun. Kenapa la korang yang melayu ni ada je yang tak kena. Negatif minded sgt. Tak boleh tgk org lebih. Pergi jepun, kata ala jepun je, tiket flight murah la apa la. Pergi tempat lain, kata nak menunjuk. Tangkap gambar posing cakap bajet2 model. Boleh tak korg be positive? Buang hasad dengki dalam diri tu. Kita sama2 melayu. Kita patut support antara satu sama lain. Korang yang bercakap tu, entah2 Singapore pun korang tak pernah jejak. Jom la kita be positive antara satu sama lain please.

      0

      0
      • anon says:

        Sokong ko 200%…… bangsa yg paling kuat dengki atas dunia ni,…..mmg melayu. Sb tu tak maju2. Bangsa2 lain tolong menolong sesama bangsa dia org, tapi kita usah nak tolong, asek nak hentam je bangsa sendiri. MMg sedih…. Sepatutnya org2 islam ni berhati mulia, tapi sebalik nya, wat malu kat bangsa lain je….

        0

        0
        • . says:

          sokong sngt.contoh pelawak jadi pengacara.mengamuk juga dibuatnya.bukan nak support pun.ckp potong linelah.dll.bila bangsa nak maju dlm industri.

          0

          0
      • Anonymous says:

        kesian la kat deorg ni. sebenarnys jaki sgt bila org post gmbr. yg peliknya deorg g follow all these artists mcm nk cari modal mngutuk je sepnjg hidup.
        kdg2 aku wonder cmne wajah sebenar deorg ni.

        adakah mrk:

        jantina:
        a) pompuan?
        b) lelaki?

        usia:

        a) budak skolah?
        b) org dewasa?
        e) dh monopos?

        sosio ekonomi:

        a) penerima BRIM
        b) pekerja gomen
        c) pekerja swasta
        d) eksekuti
        e) tea lady
        f) surirumah
        g) artis juga – komen ngutuk kompetitor

        0

        0
      • aku says:

        gaya penulisan sama mcm gaya awal cakap… awal kn nie?? hekhek…

        0

        0
    • apada says:

      Muka awal cam orang tua umo 60 tahun..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    yg melayu nk jadi jepun…yg jepun x teringin pun nk jadi melayu.

    kesiannn!

    0

    0
  3. Eee says:

    mamat ni nk jadi ac mizal no2……over..geli!

    0

    0
  4. CANTIK says:

    comeinya lara….suke tgk…

    0

    0
  5. prasan says:

    makin banyak artis color rambut
    macam macam color ada
    bangga pulak tu…

    dorang tak ingat mati ke?
    bukan ke ajal tu bila bila je …. #tanyaje

    0

    0
  6. anonymous says:

    agaknya dia tengok match kot ngn kulit dia..dia kn buta warna..

    0

    0
  7. melati says:

    Berani plak tunjuk Bergambo gan Anak,? dulu Marah….”.’ takut jadi senasib gan Lisa Suriani yerrrr….tahu pun kuasa peminat camner…sekali org benci tk leh cari makan lah Artis2 ni……

    0

    0
  8. Tanya je says:

    Kalau kita dye rambut sah x solat?

    0

    0
    • anonymous says:

      tak..sbelum semayang kena amik wuduk & syarat wuduk salah satunya mbasahkan sedikit rambut @ kseluruhannya..walaupn konon ada dye halal tp dye tu dh menutupi rambut so syarat wuduk dh tak sah..so semayang pn tak sah

      0

      0
      • Anonymous says:

        salah, sbenarnya sedikit rambut tu adalah satu istilah yg digunakan aja, yg sepatutnya adalh kena ubun2 kepala, kebetulan rambut dkt bhgian ubun2 tu kn mmg ada. sebab kalu org botak camne pulak xde rambut?? ak prnh tnya ustad psal ni. Dia jadi x sah solat pasal mandi wajib. Mandi wajib patut setiap tubuh kena air..tp kalau warna rambut, air x smpai kepada rambut kita sbb ad dye tu.

        0

        0
        • akuygkeliru says:

          so kalu org yg just highlight rambut tu sahla solatnya?sbb bila highlight kn dye kt hujung2 rambut je..dh korang cakap basah bahagian ubun2 je..ubun2 tu bkn ke kt kulit kepala tgh kepala tu je..

          ustaz/ustazah tlg perjelaskan

          0

          0
        • akuygkeliru says:

          so kalu org yg just highlight rambut tu sahla solatnya?sbb bila highlight kn dye kt hujung2 rambut je..dh korang cakap basah bahagian ubun2 je..ubun2 tu bkn ke kt kulit kepala tgh kepala tu je..

          cth macam budak pompuan blm [email protected] lepas mandi wajib baru dia highlightkan rambut (ni kalu aku xbg cth ada plak yg kt aku baca xfhm)..sah ke?ustaz/ustazah tlg perjelaskan

          0

          0
        • anonymous says:

          ko pun salah..ustaz aku cakap mandi wajib tu kn basahkan keseluruhan kulit di badan..rambut tu bkn kulit..so kalu yg pompuan rambut panjang tu walaupn rambut tu berikat tetap sah mandi wajib tu..so maksudnya kalu yg highlight kt hujung2 rambut pn sahla janji kena sume kulit kepala

          0

          0
        • tak sah says:

          to anon,

          mandi wajib kena basahkan keseluruhan rambut..kepada yg rambut panjang kena la makesure sume rambut kne air.. mungkin anon boleh tengok video youtube ttg cara2 mandi wajib dr Ustaz Don

          0

          0
      • Anonymous says:

        mana ko belajar amik wuduk basuh keseluruhan rambut? adalh menjadi batal kalau x ikut rukun yg betul. ni trmasuk berlebih2 an.

        0

        0
        • hmmm says:

          kalu ko pg basahkan mcm org mandi tu yela blebihan2..haishh

          0

          0
        • Anonymous says:

          mazhab maliki y menyatakn basah seluruh rmbt..mazhab syafie pulak hanya ubun2 shj…kt kan mazhab syafie so ikut laa syafie…ko tu y xtau jgn nk ikut sedap je main hembus…..lain kali p belajaq agama kasi khatam dl naa…dlm islam ada 4 mazhab….kne tau jgk mazhab2 y lain tu…

          0

          0
        • ekeleh says:

          dah kluar dah crita mazhab2, pasni minta hadis pulak, ada ustaz/ustazah masuk blog gosip ye.

          setakat jawab solat tak sah sudah yg korang bercrita pasal mazhab2 ni dah kenapa?

          0

          0
        • anonymous says:

          aik..marah nampak?nih dik..ko ngata org men sembur ko pn sama..at least org tu xde kasar bahasa mcm ko nih..pasal basuh kepala ni blh pakai mna2 mazhab ok sbb terdapat pcanggahan antara 4 nih

          0

          0
      • nak cuit sikit says:

        syarat sah wuduk basuh sebahagian kepala bukan rambut..kalau syarat sah basuh rambut..yang botak apahal pulak?

        mewarna rambut sah solat…masa nabi pun ada warna rambut waktu perang….so mewarna rambut tu still sah solatnya cuma takut bahan2 yang digunakan tak halal…Ustaz Don suggestkan guna produk Syurah….yang haramnya bila rambut dah beruban diwarnakan hitam….wallahualam

        0

        0
        • anonymous says:

          makin ramai ler org yg warnakan rambut pasni

          0

          0
        • lily says:

          salam,

          sy baru tengok youtube ustaz don.. Ustaz don cakap “pewarna rambut selain dari inai tidak boleh dipakai kerana ia akan menghalang air utk sampai ke rambut”.. dia kata lg “walaupun pewarna rambut itu ditulis Halal, namun belum tentu lg boleh dipakai”.. rasanya masa sy blajar kat skolah dulu, ustazah sy ada bgtahu perkara yg sama.. kalau wudhu’ insyAllah sah krn hanya sebahagian rambut..namun, kalau mandi wajib, TAK SAH.. krn syarat sah mandi wajib kena basahkan keseluruhan tubuh termasuklah rambut

          0

          0
  9. Jenab says:

    Persoalannya sekarang , solat ke dia ?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mak aiii…dh nape rambut si awal d kaler cam tu…dh mcm apek tua n nmpk makin tua…kan sesuai klau rambut kaler itam..ap la retis ni hek…nk nmpk ensem tpi makin ke laut jadinya..lantak ko le..

    0

    0
  11. HatiJanganHitam says:

    Semoga terus bahagia buat scha n keluarga. Yang kutuk2 tu ingatlah hidayah kalau ALLAH nak bagi, DIA tak kira pada siapa atau bila. Mungkin hari ni orang yang kau sangka paling buruk, paling jahil tapi saat kematiannya adalah paling mulia di sisi ALLAH. Ingatlah!!!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    BESTNYER DAPAT BERCUTI… I NAK PI JUSCO TAMAN SEBELAH PUN TAKDE MASA…. SEDIH

    0

    0
  13. yayayayayayaa says:

    Awal & Scha da dewasa, tau mane baik mane buruk

    korang tu mulut jage

    i love u awal, scha & lara

    0

    0
  14. Jemah says:

    Ingatkan lepas accident haritu, ada rasa nk bersyukur sebab masih hidup, ternyata tidak diambil peduli dengan peringatan yg diberi oleh Allah. Dosa diri sendiri, tanggung dosa isteri lagi. Ingat, mati tu bila2 je, muda ke tua ke. Sy doakan yg terbaik untuk your 1 Family’s.

    0

    0
  15. Nino says:

    Dalam ni yang komen beriya
    Back up habis tu aku rasa la kan macam
    Tuan badan dalam gambar tu sendiri juga
    Hekhek…

    Just nak cakap:-
    yang positif orang tegur
    Dengarlah…
    Ni tak… bila orang tegur je kau kata orang tegur tu bajet good good, perli kau bagai…
    Dulu kan tuhan pernah jentik kau
    Accident bagai… tu petanda awal..
    Tuhan sayang kau sebab tu dia bagi peringatan… ok?

    0

    0
    • Nino Ninot says:

      Nino, kau sembahyang cukup 5 waktu tak? Kalau belum, cukup kan! Jangan tunggu sampai tuhan jentik. Bukan apa, kalau jentik, dapat bangun balik cam Awal takpe.. Takut sedar2 nnti dah ditemani Munkar dan Nakir. Ni aku tegur jer. Ambik positif. Dengar ok. Jangan marah pulak. Hekhek.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    ak suka kaler rambut awal tu.mmg sesuai ngn dia. nmpk mcm mat saleh. tp dr sudut islam mmg lh hukumnya haram kecuali menginaikan utk niat yg betul. tp kalau xsilap ak. kalau prmpuan bertudung niat utk nmpk cantik dpn suami tu adlh harus.

    0

    0
  17. Melur says:

    Korang takkan takboleh baca lagi pattern Awal & Scha ni. Korang sibuk tegur rambut dia. Tegur aurat Scha. Diorang memang dua dua takmakan nasihat. Ego ke langit. Benda yang betul2 terang2 salah pun diorang seboleh-boleh nak cakap betul.

    Dua-dua artis. Cari rezeki based on peminat and populariti. Tengah popular, berlagak lah. Semua orang dah meluat nanti, jangankan nak jadi hos, pelakon, or duta, kedai korang pun orang takmau masuk.

    0

    0
  18. Astro awani segenap dimensi says:

    Alah..apa korang ni.chill ok..chill.diorg ke sana ada tugasan dgn yakult..aku yg org biasa2 ni tgk elok jer gambo diorg sefamily.xde dedah mana2 pun.isu rambut tu..kita serah jer ler kat awal.tu bini dia.dia yg nk mnjwb nti dgn malaikat.kita ni..bahasa tu jaga lah sikit..malu aku duk bace bahasa yg kotor2.nasihat ke camtu??diorg ni lebih elok dari sstgh kita yg bukan retis ni..berlagak tak tentu hala.apa gambar yg elok..yg happy..kita pun tgk rasa happy tgk kan.aku happy tgk dia 3 beranak kat jepun..dgn scenery yg cantik..semua brgantung kpd hati kita.maka..didiklah hati utk menilai sesuatu mnjadi lebih baik ye..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    awal ni x mandi junub ke kat jepun??berkaler2 rmbt..kot x mndi junub pun x solat ke bang??xkn laa setiap kali solat nk cuci rmbt pastu kaler blek….rajin pulak tu…jgn sentap yeeeee ‘ustazah mee segera kat sni” aku tnye jaa…dn aku bkn nk tunjuk baik ka apa….tp ni kannn HUKUM….keh keh keh…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    feeling james bond kerrrr? tak tahu pula!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    akak geliiiiii jah hoi.

    0

    0
  22. ILOVERARA says:

    I think they look very nice…semua cantik…dikurniakan anak pun cantik!! Have fun Rara!! #raralittleadventurecontinues

    0

    0
  23. bukan keyboard warrior says:

    entah apa apa lah MELAYU sekarang. dorang punya hal la nak pergi Jepun ke atau mana mana. murah sekali pun tiket, korang mampu ke nak pergi? alahai manusia. tak bole tengok orang lain senang langsung. tahu nak mengata je. ada pekdah nya kalau mendoakan yg baik baik. kalau 10 org berdoa, mungkin lembut sikit hati dorang nak berubah. ini tidak, mengataaaaa je serupa korang tu Tuhan nak tentukan org lain jatuh hukum itu ini. teliti dulu diri sendiri. macam lah tak pernah buat salah even sekecil hama. mengata pun dah kira berdosa. MELAYU kata kan. aku pun malu dengan bangsa sendiri macamni.

    0

    0
  24. Mat K says:

    Ok. Happy. Next.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    lawak la komen2 sini..heheheehehe

    0

    0
  26. Anonymous says:

    tiket winter sales ler tuuuh.

    0

    0
  27. ahaks says:

    “wow”- says nobody ever!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    lantak depa la..depa bahagia.

    0

    0
  29. unknown says:

    haih ustaj & ustajah pon view blog gossip ehh.. kerlasssss uolsss ustaj & ustajah

    p/s : solat org usah dipertikai.. nasihat xpa

    chill

    0

    0
  30. wtv says:

    masalah skrg. korg nak cemburukan dia kenapa ye? dia pergi jepun pn atas hasil duit dia sndr kot. murah ke mahal. aq rasa dato’ datin pn kalau blh nk naik flight tambang murah. xde life betul la korg ni nak mengata artis. at least dieorg dah sampai. korg tu? masih dkt ruangan ni kutuk mengutuk. get a life ok

    0

    0
  31. Pinky Doll says:

    Bila Aaisyah dan Lara besar Sikit…..
    Boleh Main Gambar2…
    Mesti gambar budak 2 orang nie..
    BeLamBak2……..

    0

    0
  32. LINDA says:

    banyaknya haters kat sini..elok elok seronok tengok artis kesayangan kita seronok terus spoil. korang korang yang bawa unsur negatif ni tolong lah move on..dh tahu tak suka yang sibuk tengok jugak tu dah kenapa?? suka jadi mak/pak jemah ek?? kesian sungguh lah dunia ni ada juga manusia yang macam ni..ish ish..cakap belakang boleh lah..cer berdepan conform macam tikus! anoying!! sakit pulak hati kite!!!!!

    0

    0
    • RamaiHatiBusuk says:

      Betul tu Linda. Menyampah kan?.. kalau yang komen positive, banyak unlike tapi yang kutuk2, maki hamun, banyak likes so faham2 jer la, berapa ramainya hati busuk kat cni. Opsss komen aku ni mesti ada unlike.. hekhek..

      0

      0
  33. anon says:

    Muka dia org anak beranak mmg ade iras jepun, cute sngt, esp lara…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kalau orang lain aku rasa cute, tapi bila awal ngan scha ni aku x leh berfikiran postif pun nak rasa diorang cute ke stylo ke apa ke..

    0

    0
  35. anonymous says:

    samala haters & fans pn..yg haters mengata artis yg fans mengata haters..2X5 jg..dua2 pn mengata..

    tp yg peliknya artis pn rilek je kn hentam tp fans plak skt lebih..ouchh

    0

    0
  36. suka hati engkorang lah says:

    Aku seriously suka diorang walaupun orang kata tak sefemes mana… hati aku lebih tertawan kat Lara lah terutamanya.. Aku rasa Scha dan Awal made really adorable kid. They are modern family yg best sebab bagi kemewahan kat Lara tapi at the same time, ajar Lara untuk jadi adventurous dengan tanah, rumput, pasir, lopak air.. Terbaik!

    Style Awal tu, lantakkan lah.. apa masalah engkorang dengan style dia.. Dia hidup bukan utk sedapkan mata engkorang pun..

    0

    0
  37. thuglife says:

    kalo dh haters tu buat apa pun kene hencap jgk.. dia g jepun ke..g barazil ke.. g us ker.. korng kisah apa? bkn mntk duit korng pun.. kalo tiket 20sen pun ke jepun tu kurng2 pun dia dh pegi jepun.. korng plak mampu??? kot2 dlm Malaysia pun x abis pegi lagi..

    0

    0
  38. ta ta ti ti tu tu says:

    lantak dia la nk pegi mana pon. cuma pd mata aku anak dia x comel mana pon..biasa2 je..

    0

    0
  39. Untunglah cuti gi Jepon.. bila la bole pegi ni..huhu

    0

    0
  40. kak pong says:

    tolong la, aku ada satu penyakit… nak jumpa doktor pun x de ubat, bomoh pun x sanggup… mata ni ha… kenapa la agaknya… x boleh nmpk la puak2 ni.. diaorg x ada dosa kat aku tp aku nak tgk diaorg ni pun malas.. tah kenapa, ngan laki, bini, anak pun mata x berkenan… dulu minum yakult, tetiba kuar muka diaorg ni terus tukar brand lain.. jd nyampah. sesape amik diaorg utk lakukan product mmg kasihan.. apa la nama penyakit aku ni.. nak kata jealous x langsung tp mmg x boleh tgk la… mana la nak cari ubat ni…

    0

    0
    • anonymous says:

      hahhahh..faham..mak aku pn ada penyakit ni dgn sesetengah org..kalu org tu panggil nk banje mkn ke bg hadiah pn xnak dia

      0

      0
    • xnama says:

      baca alquran dan banyak mengingati mati … itula ubat bg penyakit hati ko tu

      0

      0
  41. . says:

    pegi jauh2..tapi aku tengok macam kat Jinjang je.bukan jepun.awal nie makin lama makin terserlah kejinjangannya.Sha idung mu mengingatkan aku game angry bird.cover sikit.

    0

    0
  42. Linzy Longkang says:

    Untonglarrr jadi org kaya atau anak org kaya jjcm selalu

    0

    0
  43. Anggun says:

    Aku bukan dengki ke apa cuma nak cakaplah yang muda sibuk nak buat rambut konon beruban. Si tua pulak sibuk nk sembunyikan uban dia. hahahaha

    0

    0
  44. julie hana says:

    Ishh..dasyat ye komen2 utk Awal n Scha..knp rmai sgt haters?..sukahati dia la nk pegi mna pon..furthermore dia bkn pki duit korang..n bkn jgk frm own pocket money nk beli ticket..dh sah2 atas jemputan Yakult..dorangkn Yakult presenter..so it’s a free vacation..if u were offered..sure u nk jgkkn..come on la..get a life..

    0

    0
  45. hairan says:

    yg komen negatip dan bsuk ni semua umur brapa…? aku xminat diorg sebagai artis tapi bila tgk cerita diorg camni xda pla mncul pekara negatip dlm pikirn aku… aku xnpk diorg belagak.. biasa2 … mcm org2 biasa p bercuti… apa yg buat korg sakit hati sgt?

    yg kata .. alah jepun je.. tmbg murah… aku takjub… knapa boleh timbul pemikiran mcm tu.. sblm2 ni awal ada belagak ke dia nk p jepon? aku tgk mcm holidy + urusan keja je..
    kenapa sebegini busuk pemikiran yg timbul npk gambar2 hepi mm tu? aku npk anak diorg.. sejuk ja hati aku…

    aku lucu sebenarnya.. hal awal mandi junub pon korg nak kecoh.. korg tau ka awl kena mandi junub atau x sepnjg kat jepun.. mcm aku.. kdg ms cuti solat.. aku cat kuku.. apa mslah..? habis cuti aku cuci balik.. korg kenapa kecohhh sgt… xda benda lagi yg korg nak buat ke selain bepikir buruk kat org lain.. jgn pndg hina sgt artis.. artis tu pkerjaan diorg.. mgkin sbg org biasa.. mreka lbih baik dr yg mgutuk..

    apa slh yg awal buat smpai korg kata dah penah accdnt tapi xberubah? aku tgk awal dgn hati yg lapang.. dia bapa yg penyayang.. suami yg bertanggungjwb.. baik kat family.. maid.. dgn kwn2.. kat mn yg dia lupa Tuhan ..? hanya kerna dia warnakan rambut ke? get a life la.. korg yg kutuk ni cukup ka amalan..solat.. kalo ckup.. tentu kata2 yg kuar aik dan sopan..

    terpulg la pd scha bila dia nak pki tudung.. ingat yg pakai tudung semua baik ? yg kangkang kat semak pun sambil bertudung pun ada.. yg pakai tudung labuh.. selak tudung penuh loveite pun ada.. klau dah mmg hati busuk.. scha pakai tudung pun korg cr gak modal utk kutuk dia.. sedih btul dgn bngsa melayu kuat hasad dengki… busuk hati..

    eh kalau artis kesukaan korg yg kuat mngutuk ni p holiday… tinggi melangit korg puji pla.. selektip sgt..
    insap aku dgn cara pemikiran generasi busuk hati mcm ni..

    0

    0
    • ntah apa2 komen says:

      hairan… I AGREED WITH YOU 200%….yg mengomen ni suka sangat pertikai kan aurat orang padahal tu dosa dia dengan Allah..yang korang mengata mengutuk mengaib ni dosa korang dan Awal and Scha tau tak? and dosa korang berterusan selagi orang baca kutukan2 korang…SEDAR TAK??

      lagi satu aku nak cakap ya..tudung tu bukan segalanya la..tengok je budak sekolah yang berebut jantan semua bertudung..yang buang anak…bertudung jugak..so what?

      0

      0
  46. tore says:

    yg geli sgt kat awal tu.. cantik sgt ke.. kihkihkih…

    0

    0
  47. eh eh ko ni says:

    kemain sibuk dengan dosa si awal ni…yang korang dok mengutuk mengata menghina tu tak dosa ke??? dasar melayu! kaler rambut ko sibuk..orang tak tutup aurat ko sibuk..yang mulut korang tu mengutuk menghina dan mencaci tu …halal ke?

    0

    0
  48. kakalawor says:

    aku ngantuk ja….

    0

    0
  49. mama.clara says:

    Astagfirullahalazim kpd yg comment2 ni..
    pandanglah ia dengan pandangan yang SATU jua..
    luv u all !

    0

    0
  50. hahihu says:

    Lara tu comel.sgt ke..biasa je kot..mka ikt makcik dia marissa..xlawa..sexy je lbh..kdg2 lara bila dia buat muka ala2.syndrome down dh jdny..ak xkte dia SD..bila dia bt muka je..tp nk ckp comel dia biasa2 je..

    0

    0