Written by Bella | April 8th, 2019

Baru-baru ini telah berlangsungnya majlis bertandang pasangan Fasha Sandha dan Aidil Aziz yang diadakan di kampung halaman pengantin lelaki di Rembau, Negeri Sembilan.

Menariknya, majlis tersebut bertemakan tradisional Melayu klasik dan pasangan pengantin turut diarak menaiki tandu.

Kemeriahan memang dirasai, ibarat pesta keramaian apabila seluruh penduduk di kampung turut hadir meraikan Fasha dan Aidil.

Malah, pasangan pengantin mengikut adat terdahulu dimana mereka turut bergotong-royong mencuci periuk dan kuali selepas majlis kenduri berakhir.

Jom kita layan beberapa lagi foto sekitar kemeriahan majlis bertandang Fasha dan Aidil mengikut adat melayu lama dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Project Two-Pi, CST Production & Black Pepper Production

26 responses to (20 FOTO) Sekitar Kemeriahan Majlis Bertandang Fasha Sandha, Penuh Dengan Adat Tradisional Melayu

  1. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    x berpeluh ke tgh panas tu, make up x cair ke

    • Sajat says:

      Make up mahal okay…
      xde cair cairnye..bukan China mari…bukan timbang kati ye …
      Klu nak DM abg Jat ye…

      • amoi says:

        aku bknnya fans si FS ni..tp aku suke tgk wedding dia skrg ni..mmg nampak dia happy…kita doakan yg baik2 je..sapa yg nak bila kawin, lps tu jd janda..semua org xnak..so kita doa yg baik2 supaya doa yg positif akan dpt dkt kita jgk..ustaz ckp, bila kita doa yg buruk2, seolah2 doa tu akan jd dkt kita balik nnt…apa pon utk fasha n aidil..tahniah..semoga kekal ke jannah ya :)

        • Si Selebet says:

          kan…lepas tu kenduri camni nampak meriah..
          ibarat kluarga aidil seronok sangat sambut menantu si Fasha…
          and nmpk gak si aidil proud to be hubby bawak fasha balik umah parents dier…

          Nice!

    • T says:

      Cair gak tengok pic last tu

    • Anonymous says:

      pengantin kat kg biasa la berpeluh..tp hepi!

  2. Ros says:

    Sorry tapi x de seri. Next.

    • nana says:

      eh iya ke tak ada seri? kenapa pada mata saya elok je berseri-seri dan cantik raja sehari.. semoga kekal bahagia dirahmati Allah till alam sana.

    • Anonymous says:

      berseri2 mcm anak dara si fasha ni

    • WickEd says:

      Nak seri camna kak Ros??? Ok la cantik je manis…dahla dia dah bahagia kawin, mungkin dia akan jadi isteri yg baik dah bukak buku baru pun…seri…Seri Mersing? Kuih Serimuka?…ni dah tentu pernah kawin ada yg 1st naik pelamin nama Seri lagi pun tak berseri mana…apa dah?

  3. apo nk dikato says:

    mcm aku dlu. lpas sume dah kmas2 tibe giliran pengantin basuh periok2 besaq gedabak. da kate pilih org kpg.. merase la. hahaha

  4. Tanpa nama says:

    Cantik baju fasha

  5. ezze says:

    suka tengok baju dia time ni.simple (kat artis laaa) pastu nampak sweet je.semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke syurga fasha

  6. ii says:

    walopun krg minat tp nak puji…perkahwinan penuh adat & berkat…bkn yg acah2 muka jawa tp bajet cm omputih bwk pondan menari lucah…tetek sndr pun kendur ada hati nak ajar org mkn produk sampah dia…cehhhhhhh…..

  7. biarbetik says:

    Aku pun suka jenis pengantin cuci periuk…nostalgic…i like

  8. Anonymous says:

    fasha sandha raut wajahnye mirip luna maya..

  9. sandro says:

    semoga kekal ke akhir hayat…aamiin

  10. Anonymous says:

    cantiknya baju fasha.
    gambar kat gobok tu is so much loveee. macam tak percaya fasha sanggup
    anyways seikhlasnya i hope you both berbahagia

  11. anonymous says:

    baju gila tak boleh angkat tgn design failed so stupid

    • Gem says:

      Yg stupid nya ko la bangang..kenapa plak xleh angkat tangan, benda tu longgarkan. Xpun selak la. Ngok sungguh

  12. Anonymous says:

    pengantin baru..diarak naik tandu..baru rasai perkahwenan..masih di alam fantasi..tak lama lagi akan berarak ke alam realiti..semuga kekal ke akhir hayat…

  13. Anonymous says:

    Mesti mahal baju Aidil kan? memang kene dgn badan dia yang sasa..