2 Juta Pengikut Media Sosial Terbukti Tak Jamin Kutipan Tinggi: Rewan Ishak Komen ‘Badang’

2 Juta Pengikut Media Sosial Terbukti Tak Jamin Kutipan Tinggi: Rewan Ishak Komen ‘Badang’

Sejak kebelakangan ini sering juga kita dengar keluhan para pelakon yang mendakwa antara kriteria pemilihan pelakon dalam sesebuah filem ialah pelakon itu perlu mempunyai pengikut yang ramai di media sosial. Antara yang pernah menyuarakan ketidakpuasan hati mereka tentang perkara ini ialah Izara Aishah yang mengatakan, jumlah pengikut media sosial yang ramai menjadi kriteria penerbit untuk memilih pelakon membintangg filem/telefilem sehinggakan bakat pelakon tidak dipandang lagi.

Bagaimanapun, seorang pengarah filem, Rewan Ishak berkata, kutipan filem Badang yang hanya mengaut lebih RM 74,000 membuktikan tanggapan bahawa jumlah pengikut media sosial pelakon akan mempengaruhi kutipan filem yang dibintangi adalah salah.

Advertisement



Filem Badang arahan Datuk Prof. Dr. A Razak Mohaideen diterbitkan oleh FITA Studios. Kisah kegagalan filem itu di pawagam menjadi viral kerana dikatakan menelan belanja RM 2.2 juta, dan menampilkan seorang personaliti media sosial yang didakwa Netizen tidak berbakat dalam lakonan iaitu usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

14 Comments

  1. Anonymous

    March 6, 2018 at 1:09 pm

    Neelofa ada 4.8 juta followers (tahun 2017)…tapi kalah Pelakon Drama Popular dan langsung tiada filem box office dan hanya menang sekali ABP ( tu pun sblum method baru undian yg diperkenalkan pada tahun 2017).

    Filem SHMP popular, x rasa sbb dia popular tapi sbb Fattah Amin sbb FA menang pelakon Drama Lelaki Popular dan ABP 2017 walau hanya ketika itu Insta beliau hanya 1 juta lebih.

    Terbukti, x bermakna yg ramai followers akan menjanjikan sesuatu samada duta produk etc.

    • Anonymous

      March 6, 2018 at 2:00 pm

      ini win!!!!

    • aa

      March 6, 2018 at 3:44 pm

      kita tengok sapa femes tahun ni adakah patah kayu lagi

    • Little Miss Cuntnigham

      March 6, 2018 at 6:55 pm

      Down with

      Lopak
      Alif
      Sajat
      Dive
      Che Ta ….semua mereka ni riak …beyond words kerana kekayaan yg Allah bagi .

    • Diditera

      March 7, 2018 at 8:03 am

      Sape Dive?

  2. Anonymous

    March 6, 2018 at 12:31 pm

    aku ni tak la minat sangat dia as businessman poyo dan riak
    tapi bila tengok antara drama2 lakonan dia aku akui jugak la dia ada bakat berlakon cuma kena polish lagi la bakat tu
    silapnya dia bawa watak badang, terima offer filem badang yg soheh2 tak inn langsung!!! so kena terima hakikat la orang komen gasak kiri kanan

    • Anonymous

      March 6, 2018 at 12:45 pm

      Pada aku, lebih baik beri peluang pada org yg berbakat dalam industri ni cari makan. Aliff boleh try buy cameo atau watak kecik jika ingin juga berlakon. Contohnya macam chef wan pernah juga berlakon filem tapi bukanlah watak utama,watak sampingan saja

    • Anonymous

      March 6, 2018 at 1:33 pm

      setuju
      jangan la terus2 nak hentam maki dia..
      hanya kerana fizikal perwatakan dia camtu

  3. Mat K

    March 6, 2018 at 12:05 pm

    Bakat apa yang Alep ni ade?

    • anon

      March 6, 2018 at 12:15 pm

      bakat mengeplotasi diri sendiri !
      syok sendiri !

  4. Merapiks

    March 6, 2018 at 11:47 am

    Exactly..his the one wat sy lgsung x mnat nk pgi tgk.dgn tjuk dia lg.anywy tkziah dpt kutipn sbyk tu.

  5. Mat Ronggeng

    March 6, 2018 at 11:43 am

    Being famous on social media (Instagram, tweeter, Facebook) is like being rich in Monopoly. It doesn’t really mean anything…

Loading...