Written by serenity | March 6th, 2018

Sejak kebelakangan ini sering juga kita dengar keluhan para pelakon yang mendakwa antara kriteria pemilihan pelakon dalam sesebuah filem ialah pelakon itu perlu mempunyai pengikut yang ramai di media sosial. Antara yang pernah menyuarakan ketidakpuasan hati mereka tentang perkara ini ialah Izara Aishah yang mengatakan, jumlah pengikut media sosial yang ramai menjadi kriteria penerbit untuk memilih pelakon membintangg filem/telefilem sehinggakan bakat pelakon tidak dipandang lagi.

Bagaimanapun, seorang pengarah filem, Rewan Ishak berkata, kutipan filem Badang yang hanya mengaut lebih RM 74,000 membuktikan tanggapan bahawa jumlah pengikut media sosial pelakon akan mempengaruhi kutipan filem yang dibintangi adalah salah.



Filem Badang arahan Datuk Prof. Dr. A Razak Mohaideen diterbitkan oleh FITA Studios. Kisah kegagalan filem itu di pawagam menjadi viral kerana dikatakan menelan belanja RM 2.2 juta, dan menampilkan seorang personaliti media sosial yang didakwa Netizen tidak berbakat dalam lakonan iaitu usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri. – beautifulnara.com

14 responses to 2 Juta Pengikut Media Sosial Terbukti Tak Jamin Kutipan Tinggi: Rewan Ishak Komen ‘Badang’

  1. Mat Ronggeng says:

    Being famous on social media (Instagram, tweeter, Facebook) is like being rich in Monopoly. It doesn’t really mean anything…

    29

    0
  2. Merapiks says:

    Exactly..his the one wat sy lgsung x mnat nk pgi tgk.dgn tjuk dia lg.anywy tkziah dpt kutipn sbyk tu.

    4

    0
  3. Mat K says:

    Bakat apa yang Alep ni ade?

    2

    0
  4. Anonymous says:

    aku ni tak la minat sangat dia as businessman poyo dan riak
    tapi bila tengok antara drama2 lakonan dia aku akui jugak la dia ada bakat berlakon cuma kena polish lagi la bakat tu
    silapnya dia bawa watak badang, terima offer filem badang yg soheh2 tak inn langsung!!! so kena terima hakikat la orang komen gasak kiri kanan

    4

    0
    • Anonymous says:

      Pada aku, lebih baik beri peluang pada org yg berbakat dalam industri ni cari makan. Aliff boleh try buy cameo atau watak kecik jika ingin juga berlakon. Contohnya macam chef wan pernah juga berlakon filem tapi bukanlah watak utama,watak sampingan saja

      10

      0
  5. Anonymous says:

    Neelofa ada 4.8 juta followers (tahun 2017)…tapi kalah Pelakon Drama Popular dan langsung tiada filem box office dan hanya menang sekali ABP ( tu pun sblum method baru undian yg diperkenalkan pada tahun 2017).

    Filem SHMP popular, x rasa sbb dia popular tapi sbb Fattah Amin sbb FA menang pelakon Drama Lelaki Popular dan ABP 2017 walau hanya ketika itu Insta beliau hanya 1 juta lebih.

    Terbukti, x bermakna yg ramai followers akan menjanjikan sesuatu samada duta produk etc.

    15

    0
  6. harun says:

    La……………………..rewan ishak baru sedar ke…hahahaha.
    followers bnyk dr fake account …kedai2 online.. stalker je pun..

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Hahahaha….ketawa senang hati…hahahaha…

    1

    0

Leave a Comment

Optional