(19 GAMBAR)Di Sebalik Persembahan Ceria Artis Dan Pekerja Sarkas Vietnam

Trending

(19 GAMBAR)Di Sebalik Persembahan Ceria Artis Dan Pekerja Sarkas Vietnam

Jurufoto Christian Rodriguez, kini menetap di Barcelona, Sepanyol, dengan berhati-hati mendokumenkan kisah kehidupan pekerja sarkas di Hanoi, Vietnam.

Pernahkah anda dengar mengenai kisah badut yang sedih? Lebih kurang begitulah. Artis dan pekerja sarkas tampak ceria bila membuat persembahan, bagaimana pun di sebalik senyuman, tersembunyi kisah silam zaman kanak-kanak yang miskin tegar. Mereka dikerah bekerja keras, tidak sepadan dengan bayaran yang diberikan.

Advertisement


 photo XIEC01-800x637.jpg
Lapor Royal Cheese, kebanyakan pekerja sarkas di Vietnam tidak mampu memiliki rumah sendiri, bentuk harta yang ada hanyalah iPhone dan iPad. Mereka biasanya tinggal di asrama yang disediakan majikan.

Apatah lagi dalam keadaan masa kini, di mana hiburan tidak terbatas di hujung jari, sarkas tidak lagi sepopular dulu dan pendapatan mereka semakin berkurangan. Setiap hari mereka bekerja keras serta berusaha untuk menghiburkan penonton bagi mengekalkan minat orang ramai dan mengelakkan persembahan sarkas dari berkubur.

Lagi 18 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo XIEC02.jpg
 photo XIEC03.jpg
 photo XIEC04.jpg
 photo XIEC05.jpg
 photo XIEC06.jpg
 photo XIEC07.jpg
 photo XIEC08.jpg
 photo XIEC09.jpg
 photo XIEC10.jpg
 photo XIEC11.jpg
 photo XIEC12.jpg
 photo XIEC13.jpg
 photo XIEC14.jpg
 photo XIEC15.jpg
 photo XIEC16.jpg
 photo XIEC17.jpg
 photo XIEC18.jpg
 photo XIEC19.jpg

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...