Written by serenity | July 25th, 2013

Selasa lepas, pasangan Duke and Duchess of Cambridge iaitu Prince William dan Kate Middleton telah mengumumkan kelahiran anak lelaki sulung mereka yang belum dinamakan. Pasangan diraja ini tidak seperti Kanye West dan Kim Kardashian yang menunggu tawaran wang tertinggi untuk menunjukkan bayi mereka, sebaliknya mempamerkan anak mereka kepada rakyat jelata hanya dalam perjalanan keluar dari hospital.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh istana hari ini, William dan Kate dikatakan telah menamakan anak mereka George Alexander Louis, atau nama gelarannya Prince George of Cambridge. Bagi mereka yang ingin melihat lebih gambar, terdapat 16 gambar lagi dengan membaca entri ini sepenuhnya.

88 responses to (17 GAMBAR)William Dan Kate Namakan Anak Lelaki George Alexander Louis

  1. Nureza Aida says:

    Cute

    0

    0
  2. Anonymous says:

    congrats..

    nasib baik org putih, klu melayu ramai makcik2 dh kutuk masuk angin meroyan bagai klu nampak pakai mcm tu. ahaha

    0

    0
    • mama jelia says:

      haha…tak tau lah..kot queen elizabeth nanti tak bagi kate mandi satu bulan. ngeee..

      0

      0
    • kakak sri says:

      btol!!! kalau artis malaysia gini confirm ckp langgar pantang la, xpakai stokin la, dahi xtepek pilis la, nnt ngilu la pakai wedges, kenapa anak letak dlm car seat la, padahal tukang ngomennya budak2 je ponn..

      sbnrnya pantang ikot cara masing2, asalkan ibu dan anak sihat..

      0

      0
      • Blue says:

        Kakak Sri, kalau kat barat sana tak boleh dukung baby dlm keta. Mesti diletakkan dlm car seat. Undang2 jalan raya agak strict

        0

        0
    • anita says:

      btol2…

      lg satu,kaum kerabat diraja x mcm artis kita..ank lahir trus upload,sorokkn anak then wat pc,ngandung pn siap ckap dlm rancangan tv…hello…retis msia berangan je lbih..hampeh

      0

      0
  3. Suri says:

    Name just fit for a king! Muka kate manis oiiiiiiiiii senyum. Memang terserlah sifat keibuan. Nasib baik dapat zuriat. Kalo jadi macam dayana? Hurmmmm

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      apeeee nk takot kn jadi macm dayanaaaaa Thailand kn ada ta tau nk pandai pandai ke !

      0

      0
  4. Biskut Meri says:

    cantek nyer kate!

    0

    0
  5. bella says:

    comel nye alahai

    0

    0
  6. saya ok jer!! says:

    TAHNIAH… HELLO welcome #RoyalBaby hehe.. yang pepondan ni mesti kecoh komen nanti cakap kenapa perut kate tu besar lagi kan.. ada baby lagi ke… please la soalan tak berasas tau.. SEDEEEEHHHH!!! hahaha..

    0

    0
    • yong says:

      mesti org tu tak pernah melawat org yg baru bersalin. tak pun mmg taknak & tak pernah nak amik tau pasal ibu2 bersalin.

      0

      0
  7. she says:

    suka tengok kate nie.. nampak sopan, lembut je..

    0

    0
  8. h2o says:

    Itulah beza org educated yg dilahirkan dlm famili kaya dan bimbo yg menjadi kaya setelah buat v.seks.

    0

    0
  9. alonso says:

    Kate ni nampak iras-iras sgt dengan mendiang Lady Diana, ibu Prince William yg tersangat cantik tu.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    kate ni tk mcm org bru bsalin pun….ceria n manis je muke dia…siap pakai heels lagi….nmpak sihat mummy n baby!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    muke kate ni lawa la wpun [email protected] nipis..seyum manis je tgk..willian n kate ni santai je..ptot rmai syg..drp pic ni tgk xde la bdygrd duk melekat je…lg 1 die xperap bby die..trus je tayang dkt rakyat yg setia mnggu..sstgah org berbulan mkn taun br tunjuk.. tgk santai xsantai kate klua tnpa wheelchair…suke ngn psgan ni..^__^

    0

    0
  12. nonoi says:

    hrp2 rupa anak ikut muka mak yer… hehehehe… mesti hensem..

    0

    0
  13. barley oat says:

    love watching u guys, so sweet..and am sure the whole of england are happy with the new born..new king :)

    0

    0
  14. strawberi pahit says:

    sempoiii…understanding laaa diorg…mcm x nmpk sakit pas beranak..apapun selamat maintannce cun kate

    0

    0
  15. De'la Rosse says:

    love kate’s hair..mcm br kuar dr saloon jer..:)

    0

    0
  16. tumpang lalu says:

    sweet…xpi perot kate cm muncit…myb pkai bengkong kot…heheheh…wut eve very sweet..

    0

    0
  17. Alisa says:

    Ehm, sorry ye aku memang tak pernah tengok orang lepas bersalin, so aku nak tanya kenapa perut dia still besar?

    Kate & Will ni memang sangat down to earth kan. Berjiwa rakyat. Respect sangat kat dorang.

    Will ni kaya, kenapa tak buat rawatan rambut je.. Kalau tak mesti lagi hensem. Tengok gambar dia dulu masa mak dia meninggal, hensem giler.

    Sesiapa yang cakap Will botak sebab nafsu kuat tu memang bodoh la. Ingat jadi Putera senang ke? Stress kot, ramai orang expect macam2 dari dia. Lebih2 lagi dia yang sulung, lelaki lak tu. Harap boleh simpan komen bodoh korang tu untuk diri sendiri je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu kepala ko kene hempuk pastu benjol, kenapa benjol eh? ada apa dalam tu??? soalan kau nii mcm bdk x sekolah. darjah berapa ko ni??

      0

      0
    • Bintang Di Langit says:

      Dik..

      Biasa perempuan lepas bersalin kan rahim die still kembang lg walaupun anak dah kluar.. kan anak duk 9 bulan dalam tu.. thats why perut masih buncit atau mngelebeh lpas baru bsalin.. Sebab tula orang tua2 suruh bertungku, untuk mengecutkan balik rahim tu..

      Kalau orang atau laki ke kutuk sebab perut buncit nanti, die x sedar kite jadi camtu sebab mngandungkan anak die la kn.. Besar pengorbanan orang pompuan ni.. =)

      0

      0
    • bojacun says:

      aku pon x sure… tp pd pengamatan aku tgk childbirth kat tv… perut yg mengandung mmg tetap kembung walu setelah melahirkan, dia x kan kempis mcm tu je (logik ar), n x de kembung mcm spt ada baby… itu je… cume org melayu x nmpk sgt sbb pakai tshirt n ikat plak dgn kain batik… tp kalu non-malays yg x pakai kain batik, kembung je perut nye mcm perut Kate tuu…

      0

      0
  18. mak tie says:

    bagus lar diorang nie.. willian buat keje sendiri.. bawa baby seater, bawa kereta..
    tak der pun harap bodyguard.. anyway congrate to ouls..

    0

    0
  19. Pemerhati says:

    Kalu xsalah perut besar sebab peranakan dia masih lagi kembang yang disebabkan oleh proses bersalin..lama2 peranakan dia akan kecut dan secara automatiknya perut tidak akan lagi nampak buncit…

    0

    0
  20. shasha says:

    knpe kate x peggang je baby tu. hmm sian baby tu kecik2 da letak dlm bakul hmm =(

    0

    0
    • Anonymous says:

      cik adik…kat sane (dan negara lain pun) mmg wajib ltk baby dlm carrier tu kalo nk bwk masuk kenderaan..for their safety jgk..kat malaysia je undang2 x ketat..bahaya ok kalau tetiba kereta tu emergency break and anak dlm pangkuan..tak ke melayang nanti…so even ank tu meraung camna pun safety tu ttp plg penting..bdk2 pun camtu jgk..sng cerita belt tu penting lah..

      0

      0
  21. lyn says:

    They are just too classy utk jual gambar kat press. Kim Kardashian? Orang tak nak pun tgok baby dia, demand duit je lebih. Seri ibu baru dpt anak kat muka Kate, priceless!

    0

    0
  22. SH says:

    Mommy tummy Kate tak sorokkan…

    0

    0
  23. Mak jemah pemalu says:

    Geramnyer tgk tgn bby pic no 4 tu….Comel giler..

    0

    0
  24. mak itik says:

    very humble

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Tabik la dgn Kate ni …sederhana sungguh ….u olls tgk baju dia even anak dia pun just balut mcm tu ja…topi pun tak letak…….tu bakal raja tu

    0

    0
  26. kak li says:

    memang selut dengan keluarga raja ini. humble. tak pelu berkarpet merah, berpayung payung dengan dayang inangnya, putera william sendiri angkat anaknya ke kereta, macam angkat bakul sayur aje. raja berjiwa rakyat

    0

    0
  27. trojan says:

    respect..

    0

    0
  28. fan Duke n Duchess of Cambridge says:

    kate cntik walaupun bru bbrpe jam brsalin..natural beauty..will n kate sgt brjiwa rkyat mcm mendiang Diana..walaupun bru brsalin tp kate sanggup berdiri agk lama kt situ utk ditemubual oleh wartawan..congrate both of u..luv u Kate Middleton

    0

    0
  29. Allah's servant says:

    ya Allah she’s such a beautiful woman. adore her very much. very down to earth and pretty inside and out. dapat baby boy lagi. mudah mudahan bila prince of cambridge ni besor nanti boleh islamkan negara mereka. Islam itu kan indah dan moga the duke and duchess ini diberi petunjuk & hidayah Allah untuk peluk agama Islam yang suci :) mudah mudahan insyaAllah.

    0

    0
  30. Hello to every body, it’s my first visit of this blog; this web site carries remarkable and genuinely excellent information in favor of visitors.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    no comment

    0

    0
  32. Eddy says:

    Mesti RosmaH mansur terkilan dgn keputusan yg dibuat oleh prince william..kerana rosman pernah berharap agar dinamakan dgn “Prince Najib” kerana hari lahir najib razak dan anak putera william adalah pada tarikh yg sama.

    0

    0
  33. schollastella says:

    baby princess kate n prince william sme date of birth my niece heheee… baby boy plak tu.. wahhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  34. aniani says:

    Cantiknya Kate…:)

    0

    0
  35. Ida says:

    respek. title raja cambridge tpi xletak harga pon nk tjuk anak. xmcm artis2 tu. kuar hospital sempoi jer amek gambar :D

    0

    0
  36. katty says:

    prince WILLIAM kata anak dia memiliki lebih rambut,,n dia mirip ibu dia.
    CNN live….tengok. thanks 2my reciever boleh tengok cenel percuma di layar kaca tv meliputi stesen tv seluruh dunia, CNN BLOOMERG,ALJAZIRA,CCTV,NHK,KBS,FRANCE24, mcm2lagi.

    0

    0