Written by AbangNara | December 12th, 2013

“Wedding of the year” gelaran diberi, Rozita dan Zain tampak berseri, semoga perkahwinan kekal abadi, hingga ke syurga bersama nanti. Amboi, hebat juga Abang Nara berpantun kan? Hehehe. Ada sesiapa yang berani nak jawab? Secara ikhlas, memang nampak gah, meriah dan cantik sangat majlis pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin yang telah berlangsung semalam. Perhiasan yang digunakan memang first class sangat!!!

gambar perkahwinan rozita che wan

Apa pun yang penting kedua-duanya telah sah menjadi suami isteri. Semoga selepas ini, Zain dan Che Ta hidup bahagia sebagai pasangan pengantin tanpa diselubungi sebarang gosip lagi. Zain pasti teruja dapat bergelar suami kepada Che Ta. Semoga kehidupan pasangan ini dirahmati olehNya.

gambar perkahwinan rozita che wan

Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis pernikahan Rozita Che Wan dan Zain Saidin dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram AnnasEaskey, AyuRaudhah dan dunia Internet.

gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan

gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan

gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan
gambar perkahwinan rozita che wan

201 responses to (17 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Rozita Che Wan & Zain Saidin

  1. lala says:

    pening kepala tgok bunga bnyak sgt.. lbih prefer jovian n nina pny weeding.. simple tp meriah.. hmmm

    0

    0
    • miss mong says:

      baju cik ta dh lawo..tiara ngn rmbut je mmg out

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        sorry..takder seri muka ko aku tgk..tak tau kenapa..ke aku dah kena pakai spek?ermmmm….ermmm..

        0

        0
        • Jaja says:

          Bunga serabut serabai tu abang Nara kata FIRST CLASS???? Abang Nara ni kuat mengampu la..

          0

          0
        • ada aku kisah says:

          aku pun rasa yg sama knpe mcm tak de seri ye~ ker kerana terlampau sering mlihat muka che ta make up tebal2 smpai masa nikah pun muka dia tetap sama jer.. plus tiara dia tinggi sangat tak cantek lah nina lagi lawa simple takde kai tiara pun

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          membazir je semua ni..
          tetamu macam tak ramai je..hihi
          klik me pliss..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          Seorang pemuda yang akan berkahwin telah berjumpa seorang bomoh yang juga seorang pakar dalam masalah tenaga batin untuk mendapatkan sedikit petua.
          Pemuda : “Tok, saya akan berkahwin tidak lama lagi tetapi saya masih belum bersedia.Bagilah petua untuk saya menghadapi malam pertama nanti.”
          Bomoh : “Malam pertama merupakan malam yang sangat penting bagi lelaki.Kamu seharusnya dapat memberi kepuasan yang tidak dapat dilupakan oleh isteri kamu nanti.”
          Pemuda : “Bagaimanakah caranya tok bomoh.”
          Bomoh : “Begini,kamu seharusnya membesarkan alat kelaminmu dan ini akan membuatkan isterimu menjerit pada malam pertamanya.”
          Pemuda : “Bagaimana caranya tok ?”
          Bomoh : “Kamu mesti merendam alat kelaminmu setiap malam dalam air teh setiap malam sehinggalah malam pertamamu.”
          Pemuda tersebut balik ke rumah dan melakukan apa yang dikata oleh tok bomoh pada setiap malam.
          Pada malam pertamanya,tok bomoh juga berada dirumahnya.Tiba-tiba kedengaran isteri pemuda itu menjerit kuat.Tok bomoh mula terfikir akan kehebatan petua yang diberikannya kepada pemuda tersebut.Tiba-tiba pemuda tersebut keluar dari biliknya dengan wajah yang sedih.Tok bomoh hairan lalu bertanya kepada pemuda tersebut.
          Bomoh : “Kenapa cepat sangat..?”
          Pemuda : “Saya punya memang panjang tok tapi kenapa hanya sebesar pensil saja…?”
          Bomoh : “Adakah kamu ikut petua yang tok ajarkan…?”
          Pemuda : “Sudah tok.Tiap-tiap malam saya merendam saya punya dalam segelas air teh.”
          Bomoh : “Teh apa yang kamu gunakan ?”
          Pemuda : “Mustika Ratu – Slimming Tea tok…”

          0

          0
        • atap zink says:

          Apesal aku tgk che Ta dh mcm mak tiri SNOW WHITE plak nie..
          mcm tema mak tiri snow white tgh puja cermin ajaib dlm istana gelap jer..
          scary…
          sape la sabotaj che ta ni.. dr lawa terus jahanam.

          0

          0
        • dena says:

          setuju ngan semua… mungkin HIGH CLASS kt diorang(nara)..tapi bagi aku majlis nina lagi nampak classy.. hiasan berlebihan..serabut… mungkin cikta terbawak style2 zaman dia kot..sbb zaman skang org lebih suka yg simple n eksklusif… akad nikah duk sebelah2 agak tak manis bagi aku la..sebab sebelum ‘sah’ tu diorang patutnya xmanisla duk dekat2.. nak cakap salah ke x tu x tahu lah sbb mungkin dah selalu nampak gambar duk dekat2 kot.. jadi dah biasa..bila duk jauh2 sket nampak ‘mahalnya’ macam awek2 kg kawen.. :)

          btw baju die mmg meletopss!!! tapi hanya baju…keseluruhan wedding, aku tak berapa berkenan..

          0

          0
        • Bedah Bisu says:

          Yang pentingggggggggggggggggggggggggggggggggg, zain saidin ni lelaki straight nak bandingkan dengan JOVIAN ittewwwwww.

          OKByeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

          0

          0
        • Didi says:

          Bunga gantung gantung tu tak salah. Cuma terlalu banyak. Nampak sarat sangat. Kalau kurangkan mesti lawo. N nina punya sangat elegant. No doubt. Che ta? Entahlah. Tkpelah janji mereka bahagia dgn apa yg dirancang :)

          0

          0
        • Baby AA says:

          sarat…semua sarat….membazir je.

          0

          0
        • Badak Miang says:

          sampai bila lah wedding ni nak habis ha?….lepas ni gambar2 honeymoon pulak. macam pesta menuai…30 hari..30 malam.

          seriously bosan.

          0

          0
        • ween says:

          Laa….I ingatkan pondan siam manalah kahwin dengan mat saleh. Rupanya che ta ngan zain saidin. Sorry ye. selamat pengantin baru :)

          0

          0
        • Bedah Bisu says:

          Ala korang semua jealous dengan Che Ta n Zain Saidin tu.

          Sama hensem sama cantik.

          Korang ADO dapat sponsor juta juta gitu? Memang haram lah kan orang nak sponsor kau? Last last dok bising kat sini. Hahahaha..

          Ko nak banding kan dengan wedding si Jovian tu. Like i care both of their wedding, aku pun tak dapat apo apo langsung. Tak koser aku nak memuja muja wedding depa tu.

          Aku tengok wedding si Che Ta tu, OK je. Takde apa yang semak pun. Ada duit semua boleh jalan.

          Korang yang kutuk Che Ta tu, kalau tak ada RM50k dalam bank (macam aku ada more than that excuse me) boleh shadapppp youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

          kbye

          0

          0
        • tuu laa nak grand2 sgt….siap kuar astro bgai last2 hampeh…kelam2…
          mcm bt mjlis dalam gua je…
          cun lagi jovian n nina….simple n sweet….

          0

          0
      • Neelofa says:

        Baju hodoh giler…
        harap je perkahwinan juta-juta…
        klik me..

        0

        0
      • Fahrin Ahmad says:

        euwww… janda kahwin pun meletop camni…
        bercerai pon meletop gak..haha

        0

        0
        • Tok Kadi says:

          lepas 5 tahun, cerai la ni. tak nampak serasi pun. entah la…

          0

          0
        • Kak Semah Tonggek says:

          gambar no 9..alamak, leher kedut la……!!!!!!!

          0

          0
        • Dr Asraf Moslem says:

          muka pipi boleh gi inject n cocok. leher mana boleh cocok.

          0

          0
        • ninaa says:

          Dah dia dpt bujang.ok la tu.
          Tahniah che tah.biasala manusia ni tak bole la nak tgk org lain terlebih ckit.semua pun tau che ta bukannya anak dara.syukur masih ada jodoh untuk dia.semuga berkekalan ke hujung nyawa.

          0

          0
      • MissB says:

        siyes bg aku nmpak grand laa..
        tp bile byk bunga n brg kemas,nampak sgt serabut..
        tp ikut umur che ta jgk lah kan
        umur 40+ mmg mcm ni la taste yg sptutnye..mak aku pon klu dpt pkai suka ni..
        klau umur 20+ suka yg simple n xkan kot pakai brg kemas mcm tu time kwen
        mnangis klau org suh pkai..huhu

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        perkahwinan juta-juta, gambar cam hampeh…
        klik me pliss..

        0

        0
      • Mak Jemah says:

        rantai dia tu besar gedabak sebab nak tutup leher dia yg berkedut-kedut tu.. hahahaha.. nampak tak permainan dia kat situ.. tak kose mak jemah tauu..

        0

        0
      • bbb says:

        yg ataih kapla cheta tuu apa dia…mcm songkok penari kuda kepang pun ada…tapiii sat sat…tetiba aku teringat kat headgear firaun…ouch

        0

        0
      • Abby adabi says:

        Orang yang selalu mengutuk dan menghina orang adalah orang yang mengikut perangai Syaitan. Mengutuk dan mengkeji orang itu adalah perbuatan sangat terkutuk. Jadilah manusia yang mendoakan kebaikkan dan kesejahteraan untuk orang bukan bercakap buruk pasal orang. Manusia yang suka mengutuk dan mengkeji orang adalah manusia yang tidak beriman dan busuk hatinya. Orang yang benar-benar beriman dan baik hatinya tidak akan mengutuk, tidak akan mengkeji dan tidak akan menghina orang. Sebaik-baik manusia adalah orang yang beiman dengan lidah dan hatinya mendoakan yang baik-baik untuk orang dan bercakap yang baik di hari majlis perkahwinan orang. Perkahwinan itu adalah perkara yang suci maka mereka yang mendirikan rumahtangga akan mendapat banyak pahala dan diampunkan segala dosa dan paling mudah masuk Syurga.

        0

        0
    • Busuk ati ko ni says:

      Bior dia lah majlis dia..dia pun tak jemput ko…kenal pun idak…ko nak pening2 apahal?…jgn tgk..
      Pelamin ko tu camna plak…takat rm2k nyer pakej..diam lah…

      Sesama manusia pun nak dengki… Org kawin tu doakan yg baik2 bukan mengutuk..- sahabat syaitan kalau busuk ati tak bertempat nih.

      0

      0
      • Aiman says:

        bunga bunga tu gerenti byk makcik2 yg culik bw blik rumah.kira ok lah tu, simbolik ngan hati che ta yang berbunga2 skrang ni..tahniah che ta..semoga kekal bahagia..

        0

        0
    • Pelik says:

      Oooo mase akad nikah mmg kena duduk bersebelahan ehh? HMMM

      0

      0
      • musykil says:

        dok sebelah2 dah macam org bukan islam gi register kawin lak.. entah la, mcm tak kena je :(

        0

        0
      • musykil says:

        dok sebelah2 tu dah mcm org bukan islam nak register kawin lak.. ishh entah la, kompius

        0

        0
      • Dena says:

        Tak perlu duk sebelah menyebelah kot..lgi 1 biasa tgk orang nikah bertudung, mmg la che ta tak bertudung, tpi hormat la ckit mjlis nikah sendiri, pkai la tudung, lgi 1 kan pak2 ustaz depan tu, hormatilah mereka.klu tau tak pkai tudung, jgn la duk berdepan kt sana.

        0

        0
        • 987654321 says:

          silap juga pendapat kamu..hormati ustaz? bertudung tu kan wajib ke atas Rozita dan wanita Islam lain yg sudah baligh..itu perintah Allah, bukan perintah ustaz..jgn jadikan kebiasaan buat umat Islam untuk lebih hormat pada manusia berbanding Allah pencipta semua yg dilangit dan dibumi..ayat2 seperti ini akan dijadikan alasan mempermainkan hukum Allah..bila ditanya mengenai bila nak bertudung dijawab “tunggulah sampai seru”..bila nak nikah “mesti pakai tudung utk hormati ustaz/juru nikah”..jgn jadikan ini satu kelaziman sedangkan kita tahu apa perintah Allah, sementara iblis mentertawakan kita kerana kita kekal sebahagian darinya..

          0

          0
        • dena says:

          Maaf..pndapat anda tepat sekali. Memang wajib bertudung, sya pun tidak menyatakan di atas “bertudung hanya utk hormati ustaz”…cuma sekurang2 sebagai sesama insan hormatilah golongan Ustaz ini.sya tidak menyatakn bertudung adalah perintah ustaz, bertudung perintah Allah s.w.t…if che ta dah tau hari nikah dia xpkai tudung, jgn duk depan tu, blh duk tmpat lain, hal dia nk brtudung tu adalah dia dgn Allah, yg sya utarakan adalah menghormati sesama manusia (Che Ta harus lebih mghormati golongan Ustaz).

          0

          0
      • mizzsyawal says:

        die ikut style indonesia la tu~~~

        0

        0
      • anti org bebal says:

        bebal la kau ni..duduk sebelah or duduk dalam bilik, atau duduk kat mana pun, yg penting ikut Islam adalah bakal isteri hendaklah mendengar apa yg akan dilafazkan oleh bakal suami..yg penting adalah DENGAR (lain la kalau pekak ada cara lain)..adat kau besar2kan..hukum Islam tak nak pulak kau ambik tahu! itu bukan pelik, tapi kau tu mmg bebal!

        0

        0
    • aina says:

      whatever it is.. i’m happy to both of them… hopefully bahagia till jannah.. n zain harap dpt bimbing che ta pkai tudung mcm adik2 die yg lain… lg suwiiit…

      0

      0
    • macamsethan says:

      camera ap yg cek ta ni gune ekk..
      pning kapale wok..
      tajaan baerjuta2.. tapi cmera dr mlm berinai.. ala tak meriah, cer tgk jovian n nina uh !! simple saje laa.. tp meriah dan teratur.. ko cek taa bunga jee melambak2
      APTB (apa pon tak boleh)

      0

      0
    • Olga says:

      BANYAKNYA BUNGA TERGANTUNG KAT MEJA MAKAN TU,KANG ROBOH SEMUA BUNGA KAT ATAS TU HAHAHA

      0

      0
    • Zufar says:

      btol la tu…

      0

      0
    • jemahlaser says:

      setuju sangat, cik lala.

      anak menteri kot nina tu. wedding dia lagi simple. vvip, tapi humble.

      yg si tua kutuk tak sedar diri ni lagi over. sarat marat.

      0

      0
    • Lalola says:

      Besar nye crown che ta.. Sekali imbas macam tengkolok pulak.. Moga bahagia sampai ke syurga..

      0

      0
    • cik ti says:

      macam dalam hutan je…semak sangat

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah mcm kat dalam hutan hujan tropika..
      tp serius dlm gambar ni nmpak cik ta mmg nampak tua sesuai ngan umor dia..

      0

      0
    • Mak Jemah Suka Baling Senduk says:

      eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee……serrrrrabuttttttttt…
      (Sila baca dengan menggunakan nada Datuk Alif Syukri Terlajak Laris,ye uollss, haha..)

      0

      0
    • Anonymous says:

      majlis batal air semayang tu x perlu kot aku rasa..
      sbb mmg dah lama kan batal nyer cik ta degn zain ni..
      hahaa

      0

      0
    • wawa says:

      sapa edit gambo jadi hodoh ni? LOL

      0

      0
    • another says:

      to sape ckp okey, u komen mcm ikut hati jer, mcm baik jer, mcm korang pnye life ok jer, mcm korang perfect jer, mcm korang jealous jer.

      0

      0
    • Godek says:

      kawen mmg elok kalo meriah..tp x plu m’bazir kot..even ni smua sponsor,blh je mtk ala kadar kn…??style dh mcm zaman dia nikah dulu lh pulak…ngan rmbut bunga bagai..alahai…lebih elok kalo simple jer..ni dgn bju dh meleret-leret,jewel pulak beso2 smua,tmbah lg ngan bunga juntai yg dh mcm gua tu..mmg skt mata tgk..btw,tahniah dh nikah,smoga kekal smpai akhr hayat :)

      0

      0
    • alia says:

      Cantik sungguh gambar majlis perkahwinan mereka.harap hingga ke anak cucu.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    semoga ikatan perkahwinan yg baru di bina akn berkekalan utk selama2nya.aminnnn..cantik kedua2 pasangan pegantin ni.. :)

    0

    0
  3. hola says:

    quality gmbr mcm tak berapa cantik la.. lorrr..

    0

    0
  4. kokak says:

    lawa aku first

    0

    0
  5. zara says:

    Alhamdulillah. semoga bahagia hingga ke hujung nyawa.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Annas nie reti amek gambar ke idok? Huh kamera ipung aku lagi cantik aku rase.

    Btw, congrats RCWZS

    0

    0
  7. Anonymous says:

    serabut jerrr….

    0

    0
  8. cik temah says:

    tahniah. tp sapalah yg decorate dewan nikah ni? dah mcm area blkg villa nabila. berjurai2 merata tempat. hadoii

    0

    0
  9. adila says:

    hat ni gambor cantik sikit…..alhamdulillah moga kekal hingga ke akhir hayat

    0

    0
  10. zzzzz.... says:

    lepas majlis, bunga2 yg berjujuran tu akn jd apa? hahahaha membazir… n lps nie bridal yg sponsor tu akan buat promo…baju ini telah dipakai oleh che ta…mst ramai org berminatkan..huhuuhu

    0

    0
  11. Crown tu tak cantik

    0

    0
  12. brbrbrrb says:

    nape cik ta macam x bermaya je??? prewedding kumain gahhh lagi muka semangat tu . . kualiti gambar terok benau banyak kabur . . . arap guna annas je . . pape pon congrates cik ta dan zain moga kekall smpai jannah :)

    0

    0
  13. tikzz says:

    Wah!! Tahniah.. semoga berkekalan.. Adakah itu tema hutan bunga ??

    0

    0
  14. zzzzz.... says:

    apa kata abg nara g carik gambo majlis wan maimunah pulak….

    0

    0
    • kak pipah says:

      aah kan? X lama lg turn wan maimunah plak kawen..brapa hb ek? Seronok betul muka wan maimunah aku tgk bila ckp psl kawen die nnti…alhamdulillah

      0

      0
  15. cik kak! says:

    macam org indonesia punya majlis nikah, duk atas kerusi, pengantin laki pempuan duk sebelah2..

    0

    0
  16. melati says:

    Kawin gan Toke biskut Raya ,Wedding of the Year? bukan nak kutuk tapi agak2 lah abg Nara….cuba banding kan Cte Ta gan Nina punya wedding? tetamu Nina semua High Class tapi tetamu che Ta semua cam kasta rendah jer saya tgk.

    0

    0
    • paku says:

      uishh sedap nyer dok komen camtu..majlis dia suka dia lar nak ajak sapa pon..kita nih sume sama jer..takde beza-beza kasta ker ape..apepon doakan yang terbaik utk mereka..

      0

      0
      • melati says:

        Paku , ni saya nak bagi tau pasal kasta…Kasta bermaksud nya org yg miskin tapi berlagak kaya….bukan saja Tuhan yg benci binatang pun tak suka dgn org miskin berlagak kaya

        0

        0
    • Anonymous says:

      amboi, kasta kau.. semua orang sama je kot.

      0

      0
  17. saya ialah saya says:

    Decoration dewan ni macam pesta flora da..

    Ape2 pun tahniah che ta & zain…

    0

    0
  18. Kalsum says:

    Semoga berbahgia hendak nya hingga ka syurga.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bersedialah untuk menatap gbr2 seterusnya.dari 1 acara ke 1 acara…berinai,bernikah,bersanding,bertandang,berhanimung, and etc…

    p/s: yg pastinya dah xdak beza @ seri pengantin dah aku tgk dari sblm n slps kawin sbb dah biasa dah bergambar berkepit cam somi isteri…

    p/s lagi: apapun didoakan mg kalian kekal hingga ke syurga..who knows kan one day diorg akn jadi pasangan muslim sejati..Amin.

    0

    0
  20. helo helo says:

    serabut kpale tgk perhiasan. crown kat kepala che ta tu rasa nya tak payah kot.. pakai plain selendang je kan cantik… pakai tudung lagi elok…

    apa2 pun semoga berbahagia hingga ke akhir hayat RCW and ZS.

    0

    0
  21. dah kawen dahh says:

    Ok cantik baju Che Ta. Crown besar gedabak out. Barang kemas pom out. Berat no aku tngk Che Ta pakai, almaklum juta2 woii.. Zain pom kemas. Samping cantikk tp aku suka samping suaminya Diana Amir lg. Haha. Deko bolela ( serabot) wpom mak aihhh bnyk gila bunga cam si tukang deko nak wat nampak gah ha letakla bunga bnyk2.. Bunga2 berjuntai2 mmg aku suka feeling dalam garden gitu.

    p/s: sajo ler nak menyemak kat komen nara ni.

    0

    0
  22. faaaaaaaaaaaa says:

    okla…tu….

    0

    0
  23. ntahapapantah says:

    adoyai..semak..berserabai…bkn mcm tema dlm taman, tp da lebey kpd tema dlm belukar..semak samun…nasib bdn la..da sponsor..nk suara x puas ati pun x boley..huhu ..aptb

    0

    0
  24. acer says:

    fuhh besar giler crown. mane de zaman skrg org pakai mcm nie. sume bercampur aduk, nmpk serabut. elok pakai tudung masa nikah, itu yg sebaik2 nya. Nama pun bina MASJID. Tp adab nk masuk Masjid xde.

    0

    0
  25. melati says:

    pening kepala tgk bunga berjuntai2 berbanding perkahwinan Nina….nampak sgt perkahwinan che Ta outdated.

    0

    0
  26. lona says:

    apa la gmbar xde quality. mcm amik dlm henfon je. tu la pasal, nak terlalu perfect smpi gmbar pun huru-hara jdnya. sia2 bayar kat annas. gmbar dlm surat kabar yg wartawan amik lg cantik dr gmbr bayar yg mahal2 mcm nie. poyo sgt smpi x nak jemput wartawan. langsung x berbaloi. membazir!

    0

    0
  27. LEBAH MADU says:

    Tak pasal kan ko ni nara.. Main amik je gambar kat instragram ikut suka ko…betul la ko ni raja stalk instagram org. Amik gamba tak letak credit pun.. bukak hash-tag, print skrin pastu letak kat blog picisan ko ni.. Pfftt!! Biadap!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    barang kemas yg cik ta pakai tu sarat sgt. buat hilang seri, serabut

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul, tak nampak exclusive langsung barang kemas tu, tak nampak macam berjuta rm pon….baju dan brg kemas tak gu….

      0

      0
    • Gayah Tempang says:

      Orang nak sponsor dik, siapa tak nak?

      Kau nanti kahwin, kalau kosong je harus orang mengata TAK MAMPU KE, TAKDE DUIT KE?

      Kau kena ingat kita ni duduk di Malaysia bukan di Africa. Orang kat Malaysia ni kan kuat mengata. Kau bukan orang Malaysia ke?

      OPSssssssss….

      Kau pergi la kahwin dekat hutan dik, tu pun kalau ada orang nak kahwin ngan kau.

      OK byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      0

      0
  29. che entah says:

    Abg zain sedia btg je biar che entah sediakan duit nak kawen…

    0

    0
  30. AIn says:

    che ta tu memang la cantik tapi bila semuanya nak class+rak bagai = serabut+hodoh+old stlye…..kesian

    0

    0
  31. norapidah says:

    doakanlah kebahagiaan dan kebaikan buat mereka berdua…aamiin..

    0

    0
    • samdol says:

      good komen …… sepatutnya doakan lah yg elok2 ……. semuga perkahwinan ini kekal bahagia hingga ke janah ….. aminn ……

      0

      0
  32. Mat K says:

    apa function mahkota kat kepala tu? ingat ni main masak masak ke?

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      Kau mampu nak bagi bini kau crown?

      Tudung Fareeda pun belum tentu kau mampu bang. HAHAHAHHHAHAHAHAAHHAHAHAHA

      0

      0
  33. kak bedah says:

    ni bkn wedding of the year, ni kemaruk of the year namanya.
    xde seri.bkn sbb janda, tp ini mekap biasa nenek ni mekap bila ade event ape2.
    klau xde event sekadar ke USS pn bulu mata tetap pelesu.bukak korset abes sume londeh.
    zain cm kawin dgn arbok.

    0

    0
  34. min ah kay po says:

    uishh…inai penuh kt tgn smpai ke jari…nk tutup kulit kedut laa tuu…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Tahniah kerana telah selamat bernikah. Semoga berkekalan hendaknya. Tentang majlis kawin ni, jangan kita nak samakan Che Ta dengan Nina. Nina dan Jovian sama2 muda dan bujang. Jadi taste dia orang taste orang muda . Simple and praktical. Che Ta dah berumur. Taste orang berumur ni lain. Biar serabut asal orang tau mahal. Selalu che Ta bila makeup tebal2 nampak lawa tapi masa kawin ni nampak tak berseri la. Cengkung dan nampak berumur. Kalau pakai tudung masa nikah dan tutup leher tu, mungkin boleh cover kedut2 kat leher tu sikit. Makeup dan fesyen rambut pun tak sesuai dengan che Ta , apa lagi pakai tiara dan barang kemas yang besar gedabak. . Tapi Zain nampak berseri. Senyum macho je. Orang bujang pertama kali akad nikah la kan. Tapi apa nak buat kan dah tajaan….ikut je la…Rasanya sebab tu la ada kalangan artis tak nak terima banyak tajaan. Macam kes memey dengan Norman pun gitu juga kan….terpaksa ikut kehendak penaja.

    0

    0
  36. w says:

    Selamat Pengatin Baru kepad Rozita Che Wan dan Zain Saidin semoga kekal bahagia hingga ke Syurga. Amin.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    tak nampak seri pengantin mungkin sebab dah terbiasa tengok cheta mekap.
    Tahniah RCWZS

    0

    0
  38. azwin says:

    nape gambar tak cantik yer???

    0

    0
    • ashahidash says:

      rasanya ni bkn gambo dari profesional jurukamera ni..cam nara amik dari instagram sapa2 ni..tu sbb kualiti agak mendukacitakan..

      0

      0
  39. rozita chef wan says:

    ni majlis akad nikah ke pertandingan miss world.. siap crown bagai.. xsesuai la.. kalau bersanding sesuai la kot.. erm..

    0

    0
  40. saya says:

    Pe nak serabut nk pikir2 nk pening2 dia tk menyusah kan org lain pe…
    N lagy nikah kat kursi pun bole jady satu isu… tu smua tk penti g ke nikat tergolek ke atas meja ke atas kursi ke janji nikah tu sah…. ugama tk ckp nikah kena duduk di lantai ajer… ramai skrg nikah duduk atas kursi if nikah kat makamah pun duduk atas kursi jugak…org kalau mata sakit ke dengki ke cam tu lah ade jer nk ckp salah org… lagy2 org yg tk suka kesenangan org lain lagy byk mulut… so kita sebagai umat islam or bukan islam lah doa kan yg terbaik sudah lah nie tidak ade ckp cerai lah ape lah perkataan tidak baik…. kan tak baik…. pe kalau terjady kat nenekdatuk, makbapak, anak2 n adikberadik kita org ckp cam tu kita terima tk… tk kan… so jady manusia jady hapi for them sudah lah n doa yg baik2…aniway che ta n zain semoga berbahagia disamping org yg tersyg dan kekal hingga ke jannah….

    0

    0
  41. chetot says:

    only one word for ur wedding che ta..

    SERABUTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kesian ko gambar sarung cincin tu nampak muka2 kat blakang….kan better kalu buat pelamin nikah…xdelah gambar tu nmpk org bakang..apedaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  42. ct juga nama nyer says:

    Hi cik Ta..Tok Ti ni..nak bunge sikit, bole? lama dah i x dpt bunge..
    tp rugi erk, barang kemas u juta2, tapi sponsor jer, pakai sekejap jer..
    i punya lg kelasss, teus i dpt dpt Dato K..x mcm u. ahak!
    anyway, congratulation..pasni kite tolong mangsa banjir, erk

    0

    0
  43. hani says:

    khwin or tak cm npk same je..borink laa

    0

    0
  44. Jemah Jematon Jr says:

    Gambar2 yang di publish ni kebyakkan bukan official lagi..tunggu la..Annas..edit dulu..ni abg nara ceduk dari instagram org ramai…
    Pasal baju che Ta – Berat sgt n..so kekampungan la..nama pon,,Man Kajang…so paham2 la..Kalo Rizalman tu..lain sikit la..jadi bajunya..
    Crown = X perlu setinggi langit mcm miss world..sbb Che ta dah lawa
    Make Up = Amy Janz make up..so mcm bapok sikit la muka che ta..
    Bersanding = Baju dari Qudin…serius makin mencanak dada che ta…n. sure.maha bling2 n berlapis lapis baju che ta…

    0

    0
  45. Aleeya Nabila says:

    Kot ye pn excited nk nikah, pakai la tudung
    dah la duduk menghadap tok kadi…hurmmm….
    tu la nk grand sgt kn….

    0

    0
  46. mak itik says:

    tahniah zain dan che ta. mmg kelas & cantik aku tengok. org yg kutuk2 n mulut puaka tu jealouss sebab xde sape nak sponsor majlis mereka. tak payah mulut bising ckp ‘bersederhanalah’ dah mereka mampu dan ditaja, diulang lg, MAMPU dan DITAJA okeyy..siapa tak nak??? kalau aku nak ajer buat wedding of the century! takpayah cakap orang metarialistik! tak pyh nak judge2 mereka laa, korang tak tahu pon hidup mereka sebenar macamna, dapat cerita pasal artis pun kutip dr blog, newspapers, tv. so tak payah over macam korang yang beranakan n tanggung makan minum che ta & zain tu. sekian.

    0

    0
    • ddd says:

      laaa….sentap lagi…dah kenapa? diorang komen apa yang diorang nampak.. ye, kalau kita mampu kita pun nak grand2.. (well,majlis kau pun grand jugak walaupun tak 13juta).. yg org comparekan majlis cikta ngan majlis nina ismail sabri sbb pada hari yg sama..walaupun tak dapat sponsor berjuta2…tapi tetap grand..n yg penting eksklusif.. kalau diorang dengki pasal tak mampu kenapa time gambar kahwen nina semua duk puji melangit..sbb kalau mmg patut dipuji org puji la..dan camtu la sebaliknya.. chill2 sudah kot ye pun penjilat tegar..

      0

      0
    • sape ckp okey says:

      Sape cakap cantik?kalau eya pun ditaja,tapi berpada2 la.Kalau dh tiara tinggi mcm pokok krismas tu,okay ke?Masa nikah,bertiara tinggi.Aku tak pernah tgk pun org buat gitu.Even mak bp dia dato ke tan sri ke.Selalunya semua buat simple je masa nikah.apa motif,bergmbr angkat2 tangan nak tunjuk gelang.Ni majlis kawen bukan majlis pertunjukan barangan kemas.Klu tengok dia salam zain pun,dia tak cium pun,dia just tunjuk dia salam,tapi tak cecah hidung.Dia takut make up dia nnti rosak ke.Even org nak sponsor brg kemas,takkan takde brg kemas yang simple tapi menarik.Tangan pulak berinai mcm pe tah.tak cntik langsung.Tolongla dia tu dh janda,dh pernah kawen,bkn first time kawen.Dah ada exeperience tp perangai mcm budak2 ok..Lg st,belum kawen,dh buat pre wedding banyak kali.Tak malu ke dkt anak dia.Tak malu dkt bekas suami dia.Entah2 bekas suami dia dok gelak je ttg che ta.Dh tua tp perangai mcm budak2.Nampak zain ok lagi berseri drp che ta.Mmg serius tak lawa langsung.

      0

      0
  47. dino mania says:

    pergi penamaan calon ke gi menikah ni..

    0

    0
  48. Mattopilala says:

    Pengantin tua..
    tua tetap tua…
    Glemor sementara je.
    Tahniah Zain dapat dapat isteri tua….

    0

    0
  49. okey jer says:

    tahniah zain dan che ta. mmg kelas & cantik aku tengok. org yg kutuk2 n mulut puaka tu jealouss sebab xde sape nak sponsor majlis mereka. tak payah mulut bising ckp ‘bersederhanalah’ dah mereka mampu dan ditaja, diulang lg, MAMPU dan DITAJA okeyy..siapa tak nak??? kalau aku nak ajer buat wedding of the century! takpayah cakap orang metarialistik! tak pyh nak judge2 mereka laa, korang tak tahu pon hidup mereka sebenar macamna, dapat cerita pasal artis pun kutip dr blog, newspapers, tv. so tak payah over macam korang yang beranakan n tanggung makan minum che ta & zain tu. sekian. *abg nara pls cari gmbar yg clear skit, nak tengo buat sumber inspirasi

    0

    0
  50. Biskut says:

    sori la ZSRCW..wlaupun wedding korg paling mahal tp tetap tak dpt kalahkan Jovianina…..

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      Motif tak dapat kalah kan Jovian?

      Like i said, yang penting CIK TA DAPAT JANTAN STRAIGHT NOK !

      Siapa makan hati skang?

      0

      0
  51. boooooo..... says:

    lebih suka tgk foto wedding jovian & nina, simple but nice, tak mcm yg ini, berserabut, berselerak, kata wedding of the year.. nek ta pulak masa akad nikah blh duduk sekali dgn zain, dah lah tak cover rambut, buah pula nampak mencanak, tak malu ker kat tok kadi d dpn tu???

    0

    0
  52. Anonymous says:

    che ta baju x meriah bulu mata x bertingkat memang x sah….

    0

    0
  53. Anonymous says:

    che ta baju x meriah bulu mata x bertingkat memang bkn che ta…

    0

    0
  54. bedah says:

    kalau tiara dia tak tinggi dan veil letak serta cekak tiara mesti cantik….tiara overrr sangat

    0

    0
  55. shida says:

    cantik :D.
    tahniah.. semoga bahagia hingga ke syurga ^_^

    0

    0
  56. TEGUR says:

    hebat dan cantik ..tapi che ta tak jelita seperti sebelum..pakai mahkota macam dolu2..

    0

    0
  57. Anonymous says:

    semua sponsor..kena ikotlah koottt..
    sekian…

    0

    0
  58. abg kuat says:

    habis la Zain, lemas la ko Che Ta kerjakan malam nanti…hehe

    0

    0
  59. noni says:

    owhhh… i love purple….. mmg different la…. nikah pakai kerusi….suasana ala-ala kat avatar… i likeeee…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Alhamdullilah…moga kekal hingga ke jannah…kita doakan yg baik2 buat che ta n zain insyaalah yg baik2 juga dpt pd kita…insyaalah aminnn…

    0

    0
  61. Anonymous says:

    cantik but pelamin nk serabut la……….

    0

    0
  62. lazer says:

    mahkota atas kepala tuuu..

    fefeeling ala2 ratu universe pencen ker che ta ooiiii!

    0

    0
  63. nonamanes says:

    Emm che ta, kedut boleh sorok tapi muka tetap nampak tua hehe

    0

    0
  64. chicken says:

    MACAM WAX FIGURE JER!!

    0

    0
  65. Anonymous says:

    leher berkedut..kenapa cik ta berkedut walaupun umur baru 40thn..si erra fazira tu x pulak berkedut

    0

    0
  66. chinta chanduri says:

    gambor first tu mcm nikah dlm gua je. ad stalagtit dan stalagmit . ngehngeh

    0

    0
  67. mizz says:

    tgh bayangkan klu bunga2 kat ats tu takda…just nice
    crown tu…crown tu nak kembali zaman dia jd ratu cantik ey…
    sbb byk sgt tajaan jadi serabut kot…

    ok bdw semoga berkekalan hendaknya dan selamat melayari alam baru to both of you…

    0

    0
  68. Anonymous says:

    cantik sgt majlis ni cuma sarat dgn barang kemas segala.. apa2 pon tahniah che ta cantik

    0

    0
  69. mew says:

    Abang Nara, saya bagi title wedding of the year kepada Jovianina. Sorry Che Ta!!

    0

    0
  70. cucu rozitachewan says:

    alhamdulillah . terlepas jugak niat nenek aku nak kahwin dgn atuk zain . memang meriah sangat majlis diorang malam tadi . tapi aku sebagai cucu kepada nekta lagi suka tngk majlis jovian n nina tu drpd nenek aku sendiri . semoga bahagia ikhlas dri cucumu . muaaaaaahhhhhhhh setepek .

    0

    0
  71. linda says:

    tak baik mengata che ta ni dah tua. kita yg muda pun belum tentu dapat lawan kulit dia yang cantik tu. tak kisahlah cucuk ke collagen ke tp tetap cantik. kita kalau dh umur 40thn pun belum tentu dapat pikat orang muda. (silap ari bulan nk ngorat atok umur 60 pun tk dpt). doakan je yang baik2 sudahlah. che ta sendiri ckp dia tak nak pun gelaran wedding of the year tu. kita je yg kecoh2 n lebih2. tak baik compare2 ngan wedding org lain. masing2 ada kelebihan dan kekurangannya.

    0

    0
  72. abby says:

    klau ya pn, ttp la skit aurat tu. erm…pembaziran,anak raja pn xmcm ni kot….aduhaii

    0

    0
  73. masminah says:

    pembaziran yg nyata

    0

    0
  74. adek kurang manis says:

    Tahniah che ta…Tahniah che zain..

    0

    0
  75. Pavlova says:

    seramnya tgk crown Che Ta.

    0

    0
  76. che wok says:

    ni konsep dalam taman ke dalam hutan????

    0

    0
  77. cik teratai says:

    sape la photographer rasmi tu ye.. gambar mcm j*h**am..
    kbai

    0

    0
  78. nono says:

    rasanya muka zain lagi berseri dari muka cik ta.

    0

    0
  79. Mangkok Hayun Kawin Dah Tua says:

    Muka fake………pipi cucuk dagu cucuk. Memang betul setuju dengan pengomen awal tadi. TAKDE SERI. Taktahu kenapa. lagi satu motiffff nak duduk sebelah sebelah?

    Buat ala kadar lebih bagus. Nina dgn Jovie lagi nampak CLASSY wedding diorang. Yang ini nampak so-so sahaja. Boringgggggggggggggggg!! Che Ta nampak macam pokok krismas dengan Tiara tu…tinggi melampai ni nak masuk Miss World ke apa…

    0

    0
  80. Will not be published? says:

    kenapa la takde sapa2 yg bgtahu pada Rozita Che Wan that LESS IS MORE..serabut mata tgk majlis mcm ni..the deco is seriously too much..i wonder what concept the wedding planner or who ever responsible for the wedding deco is trying to show us..bunga jurai2 sgt lah over (macam masuk gua)..barang kemas yg terlalu sarat (look very kampung)..dengan inai yg terlalu banyak sampai menghilangkan seri gelang dipakai di tgn (dalam Islam inai tak boleh dipakai lebih paras pergelangan tangan, kenapa melarat2 sampai ke lengan tu?)..tiara juga tak menarik (i agree with most of the commentators, its too big!)..make up rozita takde nampak beza dgn muka dia setiap kali masuk tv/majalah/paper (dlm erti kata lain, bosan tgk)..ada pose2 and expression muka rozita yg sekali pandang mcm bapok..baju pengantin pun takde beza dgn yg selalu dipakai..SERIOUSLY BOSAN DAN SERABUT TGK GAMBAR KAHWIN ROZITA & ZAIN NI..berbeza sgt dgn jovian & anak menteri tu (sapa tah namanya, lupa)..majlis mereka simple saja yet nice & elegant..dan tak pun sebut berapa hantaran, cincin harga berapa, mas kahwin berapa..itu sepatutnya dirahsiakan atau hanya keluarga saja yg tahu..apa perlunya nak tayang pada org kerana terdapat org lain yg berbelanja lebih besar untuk majlis kahwin mereka tapi senyap2 aje tak beritahu org..

    0

    0
  81. bizz bollin says:

    aiyoo..gambar berdiri sorang (no. 9 rasanya) sebijik mcm pondan siyot..seram aku tgk..hahaha

    0

    0
  82. yeye says:

    umo pung da lanjut camno nak berseri…sonok che ta dpt laki mudo bergetah aww aww..kihkih

    0

    0
  83. Berat Pitt says:

    Itu muncung kasi kureng lah sikit bila posing, Cik Ta ya..? Feel sorry for this boy…baru akhir baligh dah kena kawen ngan Mak Janda ni…nak maintain bini ni tu satu hal nanti…adussh..! He! He!

    0

    0
  84. muja says:

    apa-apa jela yang orang lain nak kata,, yang penting korang bahagia.. moga fasa baru kehidupan korang berdua adalah fasa yang lebih baik daripada yang sebelumnya :D

    0

    0
  85. Akoo says:

    Kesian aku tgk pengantin pompuan mcm nyah… I takut zain akan kecewa lps ni. Zain muda belako, mesti energetic. Rojita tenaga tinggal separuh jer. Masuk umur 50 sume sendi, tulang dah rapuh x dpt menahan penangan laki muda. I takut zain main pompuan lain nnt. Ramai2 doakan rojita kekal abadi kuat luar & dlm, sesuai dgn umur somi dia.

    0

    0
  86. Anonymous says:

    kesian tgk zain bli bju secondhand jerk..da la secondhand mahal plak tu..x mcm jovian dgn fizo simple jekk….hehe

    0

    0
  87. hmmmm says:

    Kesian che ta…sabar jelah ngan prangai org kita nie….bnyk sngt komen…itu la tak kena ini la tak kena. Suka sgt mengata org. Yg penting kita buat apa yg kita suka, jgn pedulikan org lain…wedding kita. Kita punya suka… Kadang2 rasa benci pun ada jg, dgn org melayu kita nie…kbye

    0

    0
  88. shema ismail says:

    macam berat…sarat…serabut jer nengoknye….

    0

    0
  89. IZAN MAIL says:

    t
    Che ta & zain . Tahniah semoga kekal hingga ke akhir hayat

    0

    0
  90. mulut itik says:

    org biasa2 makeup tebal mcm ni time wedding jer, makeup che ta ni makeup harian dia hahaha

    0

    0
  91. Nok-Nok-Nok says:

    hellooooooooooooooo..

    Biar Nok jelas kan secara Berilmiah disini-.
    Perkara Pertama yang pengomen kena tahu adalah KONSEP PENAJAAN… kan dari awal dah dibagitau perkahwinan tu DITAJA. Kita kena la faham bahawa kenapa Penaja tu nak Taja… Ianya konsep pengiklanan dan matlamat Penaja adalah untuk orang ramai kenal jenama diaorang dan produk diaorang..!!

    Kita sebenarnye yang KELIRU. Yang meng-war2 kan nilai juta2 tu adalah pihak Penaja dan juga Media.. Dalam konsep Kahwin Taja ni, Ianya ibarat Che’ Ta jadi DUTA jenama diaorang untuk jangka masa pendek.. Kalau nak kata Riak tu, itu sangat subjektif sebab Nok pernah diberitahu oleh seorang cikgu, Orang perempuan kalau memakai barang kemas, tak banyak mesti ada sedikit rasa riak dalam hati.
    So, Nok hanya aggap Che Ta Tak riak, mungkin sekadar bangga dalam hati..

    Kita Mengomen dan memandang negatif tapi dalam masa yang sama kita MENAFIKAN kita dengki atau iri hati.. Itu terpulang pada pengomen sendiri. Nok rasa lebih baik kita doa benda baik2 jer kat pengantin ni..

    Next time., cuba fikir dulu sebelum bercakap atau mengomen. Penulisan kita adalah cerminan peribadi kita..

    Daaaaaaaaaaaaa….

    0

    0
  92. vanilla ice says:

    rambut & tiara che Tah sgt failed bila dalam gambar. Siapa lah yg pilih tu. ke LAUT……

    0

    0
  93. Tshirt Pagoda>Tshirt Nadeem says:

    Sorry lah aku nak cakap ni…tapi aku terfikir benda klaka ni… Punyalah sarat si Rozita punya perhiasan ni, by the time dia nak cabut tiara,earring,rantai,cincin,remove mekap,bulu mata bertingkat2,buka baju n corset berlapis2 tu untuk malam pertama, si Zain dah collapsed tertido sbb lama sgt tunggu si Rozita ni nk clean up herself sbb bersarat nak mampos.

    0

    0
  94. semut api says:

    ******** AKU TENGOK RAJA AZMI LEBIH CANTIK DAN ELEGENT MASA MAJLIS PERNIKAHAN HARI TU *************

    0

    0
  95. Terlebih ikhlas si sponser bunga bungaan tu… Nasib baik tak dtambah hias rama2 atau lebah kat bunga2 tu,tebuan atau monyet tengah bergayut ke…..hihihihi….

    0

    0
  96. Rita says:

    membazir…
    menunjuk-nunjuk…

    kita takut majlis ini jadi tak berkat… RCW, pakailah tudung… kasihan kat suami tu, kena tanggung dosa2 dedahkan aurat isteri.. tak payah tunggu sampai pintu hati terbuka, kita tak tau bila maut menjemput.. tutup aurat bukan sebab fesyen, atau terikut2 dgn org, tapi WAJIB.

    0

    0
  97. Anonymous says:

    Christmas Deco Of The Year! Congrats

    0

    0
  98. pcb says:

    mery Xmas everyone!!!!! haha

    0

    0
  99. Anonymous says:

    xmalu ke depan tok kadi xpakai tudung

    0

    0
  100. zzz says:

    nara delete komen aku.. terbaik… well.. lantak p laa..next story pls!

    0

    0
  101. The key word here is OVER!!! If u over doing it, it becomes nothing more than just sheer circus and clown acts.

    0

    0
  102. mak jemah says:

    geli mak jemah tengok…iiii…yeeeeeee….mcm mak kawen dgn anak…

    0

    0
  103. mulut celupar says:

    Biorlah..yang penting che ta x ambik hak orang.

    0

    0
  104. rombongan cik kiah says:

    besor crown dari kepala cik ta,pe2 pon tahniah lah.moral of the story molek and comey klu cik ta pakai tudung.aurat terpelihara.

    0

    0
  105. Anonymous says:

    korang semua yang kat sini muda2 lagi kah? cantik sgt kah? cukup sifat sgt kah? yg kutuk2 kat sini semua budak hingusan..spender pon mak bapak yang belikan..podahhh..puihhhhh kat muka korang…!

    0

    0
  106. SGM says:

    Lagi suka nina punya wedding. Simple n nampak sempoi. Cik ta-zain nampak hambar n serabut.

    0

    0
  107. Mak Ita says:

    semak je aku tgk hiasan dia…. cam taste org tua….. eh lupe plak. mmg org tua yg pilih kan….

    0

    0
  108. didi says:

    Aku ingat Didie Alias tadi… Cik Ta upanya eh???? AHHAHAHAHAHA

    0

    0
  109. minami says:

    majlis che ta bunga bnyak sgt..baju cik ta dh segak dh..tiara dgn aksesori che ta nmpak over xpdan dgn bju or style wambot che ta , , ,
    bia sederhana but nmpak sweet , , ,
    bak kta org LESS IS MORE . . .

    0

    0
  110. farr says:

    korang ni,dia punya bunga bunga mcm tu saratnya bukan dia yg nak,orang taja kan,dia tadah badan aje la

    0

    0
  111. Akoo says:

    It’s very true, in the end man will chase for younger women. Look at Demi Moore – Ashton, dato k -dato ct, to name a few. Wanita sampai masanya Akan hilang tenaga nya Dan kejelitaannya. Akhirnya lelaki Akan tetap cari yg lebih muda utk capai “matlamat” nya. We cannot deny that!

    0

    0
  112. x4u2c says:

    cukup lah buat show walimatul urus korang menimbulkan banyak fitnah je.Lebih baik buat simple kalau grand nanti ada orang buat lagi grand. TV memang suka buat perkara sebegini pluang cari duit.Yang penting bukan majlis yg grand tapi yg dicari keberkatan dan keredaan dari yg maha Esa. Hentikan lah program seumpama ini dimasa akan datang banyak yg tak elok untuk dicontohi.

    0

    0
  113. Ustaz says:

    Marilah kita sama-sama mendoakan pasangan penganting dibuka hijab, dikurnia hidayah dan petunjuk.
    Zain “Semoga diberi kekuatan memimpin keluarga ke jalan yang diredai Allah”.
    Che Rozita”Semoga dikurnia kesedaran menjadi ibu mithali dan isteri solehah, menutup aurat”.

    Zain dan Rozita (Gunalah wang ke jalan Allah, cepat-cepatlah menunaikan umrah dan haji untuk bertaubat kerana Allah sudah kurnia segala keindahan dalam perkahwinan anda”.

    Yang dengki dan suka mengutuk “Hentikanlah perbuatan berdengki dan menghina pasangan ini kerana mereka tidak pinjam duit anda satu sen pun”.
    Bersihkanlah hati kita supaya kita tidak terjebak ke lembah dosa akibat mencaci sesama Islam.
    Amin…………..

    0

    0
  114. yukie says:

    che ta x mintak pun duit korg semua,, so x payah nak komen dengki. die dah bekedut,baju x lawa,banyak bunga lah, nikah dok sebelah2 lah.. tu sume impian che ta sendiri. jaga sendiri kain korg yg dah nak koyak rabak yer,drpd kan jaga kaain org dan buat menambah dosa dok mengumpat hal org

    0

    0
  115. Rubby says:

    rumusan dari apa yg. saya baca komen diatas ialah mereka ini sebenarnya bukannya dengki tp. dalam erti kata lain, ambil berat terhadap artis kesayangan mereka supaya tidak terjadi sama seperti artis barat kawin berjuta2 dan bilion tp cerai jugak,kena tau matlamat perkahwinan dari segi islam itu apa sebenarnya……… apa-apa pun bersederhana itu dituntut dalam islam, supaya tidak timbul yg negetif di kemudian hari (apabila sudah bercerai)

    0

    0
  116. Nas says:

    semoga panjang umur perkahwinannya… Amin……. dan jadilah artis yang beriman, bertawakal..

    0

    0
  117. kak ton says:

    huhu.. senduu.. :)

    0

    0
  118. ne says:

    curlasssss kau nek ta! dapat batang mat salleh ala2. ahaks!

    0

    0
  119. naatina says:

    Tahniah

    0

    0
  120. lala says:

    rozita klau senyum nmpk gigi lawak lh

    0

    0
  121. shida says:

    udah2 ler tuh..tu kan wedding die…lg pun tu org yg sponsor…nk wt mcm mne…terima je la dekorasi yang sedia ade…kalo guna duit sndri..confirm che ta pun xnk dekorasi mcm tu.. serabut je…sabar la ye che ta…org cuba sabotaj anda.

    0

    0