(17 GAMBAR)Makanan Yang Dihidangkan Di Wad Hospital Seluruh Dunia

Trending

(17 GAMBAR)Makanan Yang Dihidangkan Di Wad Hospital Seluruh Dunia

Ramai yang tidak mahu masuk wad di hospital kerana tidak gemarkan makanan yang dihidangkan. Tetapi di kebanyakan tempat di dunia, makanan yang dihidangkan kepada pesakit di hospital boleh tahan sedapnya. Ini ialah koleksi gambar makanan yanng dihidangkan oleh hospital mengikut tempat di seluruh dunia.

Jerman: Schnitzel, mi dumpling yang dipanggil spätzle, salad dan kek

Lagi 16 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Advertisement

Tokyo, Japan: jeruk, sup miso, nasi dan ayam

Estonia: kentang lecek, dan dan sup kobis, sayur, susu dan pastri

Malvern, Australia: Tagine biri dengan sandwic, brokoli, jagung, buah dan roti

Britain: sup minestrone, pai daging dan bawang, sayur kukus dan pisang.

Jakarta, Indonesia: Mi, ayam, telur, serta bubur nasi dan stok yang dicampur menjadi sup

Dubai, UAE:  Spageti, salad, roti, sayur dan kek

Poland: Roti, mentega, jeruk dan sosej

Norway: Roti, sayur dan patti burger.

Japan:  Kotak bento yang mengandungi sayur segar, daging, ikan, mi dan tempura

Richmond, Kanada: Babi masam manis, bok choy, nasi putih dan potongan tembikai susu

New York: Patti Salmon dengan sos krim zafaran, nasi, labu, asparagus dan kek pisang

China: Nasi dengan beberapa jenis kari

Malaysia: Ayam goreng dan bihun goreng serta teh tarik

Sydney, Australia: sup labu, ayam aprikot, kentang lecek dan kacang pis.

Massachusetts, USA: Salad, sup ayam dan biskut masin

Paris, Perancis: Salad salmon salai, ayam dan courgette, roti baguette dam sepotong pai

Sumber: Imgur

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

19 Comments

  1. Anonymous

    September 3, 2014 at 9:26 pm

    Mkanan kat hospital kerajaan sedap la…nak2 bg ibu2 yg baru bersalin.dot ayam bakor..walaupn tawar,tp sedap..hihi

  2. koko

    September 2, 2014 at 11:34 pm

    penah masuk wad hospital lundu 2minggu. hospital kecil tp mknn sedap. sntiasa tggu makanan. hee

  3. lola

    September 2, 2014 at 8:45 pm

    heee…ade sebenarnya hospital yang hidang mknan mcm ni…sy pernah dpt mkn nasi beriyani lagi…sedap plak tu.. kena plak pas sy baru bersalin…jdi mknan tu dapat kat suami sy la…yg saya kne pantang…

  4. ikan

    September 2, 2014 at 4:26 pm

    cnfirm ke semua hospital kerajaan? nak compare pun biarla betul. hospital gov lawan private pastu mula la orang malaysia yang lupa diri ni semua start nak maki kerajaan itu ini.

  5. nana

    September 2, 2014 at 12:52 pm

    dekat hospital islam specialist kampung baru pun dia bagi menu utk kita pilih nak mkn apa for breakfast,lunch and dinner but ofcourse the taste is not that umppphhh haha mkn spital katakan.

Loading...