Written by serenity | March 26th, 2012

Pada malam 23 Mac lepas, telah berlangsung konsert Twin Tower Alive 2012 kumpulan K-pop all-girls terkenal dari Korea Selatan, SNSD (Girl’s Generation) di Kuala Lumpur City Centre (KLCC). Dengar khabar sambutan terhadap konsert tersebut meriah sekali. Ini pula gambar-gambar aksi mereka semasa konsert.

Photobucket


Lagi 16 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar SoshiCafe.

Terima kasih diucapkan kepada kumpulan kesenian GEMA NUSANTARA kerana menyertai segmen pencungkilan bakat kami semalam. Bazar Seni Industri Budaya akan diadakan lagi pada pertengahan bulan April (14 – 15 April 2012), dan seterusnya setiap bulan sehingga Disember. Kami menantikan bakat-bakat hebat untuk menyertai segmen pencungkilan bakat kami. Pastikan anda like fanpage Bazar Seni untuk keterangan lanjut kerana kami ada pelbagai aktiviti kebudayaan dan kesenian untuk anda! “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”! Like Fanpage kami untuk keterangan lanjut.

/



Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

190 responses to (17 GAMBAR)Konsert SNSD Di KLCC 23 Mac 2012

  1. PASAR SENDUK says:

    1st

    0

    0
    • FAP FAP FAP!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      Lompat si katak lompat…

      0

      0
    • Maya Kering says:

      Macam ni mantap? Apa kelas harap mekap je baru cantik. Cuba x mekap, mata sepet mcm kene penyek jugak. Tgk gambar close up pun hancus je muka sekor2. Fake!! Sume ni fake!!!

      0

      0
      • sowhat says:

        sooyoung, you’re so gorgeous.

        0

        0
      • Maya Kering, cube bogel depan ko? oh lupa, ko pempuan yg jeles yang hanya jadi pemuas abang aaron ajis, jika lisa tiada,

        0

        0
      • Bebe says:

        was wondering… why are these singers allowed to wear shorty short …. when singers like Katy Perry, Gwen Stefani, Mariah Carey and alike r asked to be cover up from top to the bottom… sgt double standard…. adakah sbb bebudak korea ni kurus bgai tiang & x ckp sexy ….. ekekeke…. !! Shud impose the same regulations of dress code…. hmmm…….

        0

        0
      • exactly what i was thinking, bebe, but then takleh wei, ini gomen approved wei

        0

        0
      • kekasihbotak says:

        mayakering,kau knp nak kondem2 org mate sepet?kau mate bulat sgt ke cam burung hantu?hahahaha..org mate sepet la byk org suke sbb chinese look @ japan look.bkn cam kau arap mate je bulat tp kulit itam legam ! cam african kot.hahaha..teanjat boboi,i like !

        0

        0
      • Kau Bangga Jadi Sepet ? says:

        Orang cari yg sepet2 ? mcm apam penyet tuh ? hak hak hak , kelaka doe , kalaw ko nk aku bangga jd itam , sekurang2 nya aku tak YELLOW , hak3 , mcm latin muka aku , bersyukur ^_^

        0

        0
      • aku damba kebebasan biar manis biar pedih biar mitu mata hitamku

        0

        0
      • Maya Kering says:

        aku komen pasal minah korea miskin tak cukup duit nak beli kain ni. yg si sepet malaysia plak terase ape hal? mata aku bulat mcm burung hantu ke mcm donut ke janji tak sepet penyek mcm ko kekasihbotak!

        0

        0
      • carol says:

        LOL. Another jealous troll. Kalau xtahu apa2 jgn banyak ckp boleh tak? Sekurang2ny muka diorang semua tu lebih lawa dari muke kau yg kot2 macam kuda.

        0

        0
    • leefeiyong says:

      korang ada kaaa kt sana?
      aku ada kot nk amik fiancee aku kt kLCC malam jumaat tuu..
      mcam aram kot budak2 muda skang ni..
      dh laa park tepi jalan..
      berdiri atas kreta siap joget2 lagi..
      smo petronas nk melingkup kan orang malaysia..
      wpun aku cina, tpi aku cina kmpung dri perlis pnya..
      kt sana xdak pon racist..
      huuuu..

      0

      0
    • ninonino says:

      stim kerrrr?

      0

      0
  2. Miss_hujaN says:

    hot mantap sheolss..

    0

    0
    • Nyah Cantek says:

      best nye show Ratu2 plastic surgery ittew ..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Amboii..kan main si nyah cantek komen.seronok le tu dah tgk keajaiban bedah plastik nie.nak join ke?

        0

        0
      • xixi lian says:

        amboi ckp.. that’s true diorang ni suka buat plastic surgery.. and no wonder la korea negara kedua terbanyak buat plastic sugery after US and london.. but looks yuna.. she’s original face! x de plstic surgry.. sOo..jgn tgkp muat jer ckp..!! snsd.. ! snsd..!!

        0

        0
  3. suam suam kuku says:

    aku pergi konsert ni..best ^__^

    0

    0
  4. Bro 10 Inci says:

    SNSD ni nmpk je cantik tp ada yg dh plastic surgery…

    0

    0
  5. Budu says:

    Comel2….

    0

    0
  6. erin says:

    aQ kenal depa ni pn sebab aq tengok running man…. kalu aq xtgok running man meme aq xkenai lgsg sapa depa2 ni…. :p

    0

    0
    • running guy says:

      sedih r running man x jadi dtg malaysia ==

      0

      0
      • aku laa says:

        bukan tk jadiii, tpi memg tk dtg pon klu ikut perncngn tu. tk tau lah klau lain kli.

        ade org lain yg memandai2 ckp diorang nk dtg. pastu semua duk share. rajin sgt nk mengeshare hal tk pasti. lain kli konfem kn dulu.

        0

        0
    • zack says:

      same la

      0

      0
    • me says:

      kau ingt dorg kenal ke kau?? haha. kau jea yg buta xknl dorg. dengki!

      0

      0
    • xsemua snsd buat plstic surgery la,bape org je tu pun bkn kat seluruh muka.kat satu2 area je,contoh cm mata ke says:

      cube gi tengok snsd and the dangerous boys show plak..best

      0

      0
  7. akulerr says:

    dalam ramai2 nie aku pling cam muke rambut pendek 2 je..die smart r..pe name die eh??

    0

    0
  8. Gg3CNblue says:

    pergi gk!! punye hot, SNSD dh hot tambah dgn hot cuaca malaysia….pehhh mcm sardin..rmi gila org!!! tul2 bring boy out….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    owhhh konsert mcm ni xpe, konsert erykah badu xbleh..ehh sory depa xde tattoo menghina islam, so halal la pakai nak terkeluar jubor pun ye.. isk isk iskk..

    0

    0
    • debab says:

      sbb retis msia semua pkai jubah :O

      0

      0
    • nas says:

      kalau nak diikutkan apa2 konsert pun tak boleh sebenarnya. dorang non muslim, so tak payah nak panjang2kan cite kenapa dorang seksi bagai. fokus sikit kat artis melayu malaysia yang tak sedar diri mengaku islam tapi pakaian sama macam non muslim. patutnya kena ban dorang dulu baru boleh nak bising ban artis luar. bila artis malaysia muslim pakai seksi takde pulak orang bising2 nak kondem

      0

      0
    • Nas says:

      Seksi = apa2 yg mendedahkan aurat. Artis malaysia maybe tak pakai hot pants masa buat show. Tapi baju sendat? Nampak lurah dendam? Nampak bonggol yang dua ketul kat belakang dengan jelas? Lapisan lemak2 degil di badan? Tu semua termasuk dlm kategori seksi. Kebanyakan artis melayu muslim malaysia kalau buat persembahan mesti pakai sendat2. Seksi oiii. Tak payah nak tunggu mereka pakai hot pants baru nak dipanggil seksi. Adoi

      0

      0
      • Anonymous says:

        ape ko ckp niiiii… so skang artis luar pakai seksi xpe? sbb org islam tgk pompuan bkn islam seksi x berdosa? dakyah ape ko bwk ni?? skarang ni its not the matter of bkn islam ke islam, skarang ni ape garis panduan yg sebenar utk artis2 x kira local ke international utk buat konsert kat negara islam???

        0

        0
      • Anonymous says:

        setuju ! hot pants je ke sexy ? kepala lutut kau ! cuba kau bukak balik buku AURAT WANITA . tak pun search je kat google . pakai internet je . alahhh bukak beautiful nara boleh , takkan google tak boleh kannnn ?

        0

        0
      • Anonymous says:

        so sekarang korg semua ni kata klu artis luar seksi2 xpe la, x dosa la mata korg tgk?? betul la?? sah ajaran ayah pin! aku rs pengomen bn ni bnyk bdk2, sbb tu komen mcm ustats x abis belajo!

        0

        0
      • Madam says:

        Saudari kena paham. Kite negara Islam tp masih
        Ada agama/bangsa lain yg tggal d cni. Kita diberi pilihan, guna la akal. Xda sesapa dipaksa menonton konsert tu.

        0

        0
  10. panasss says:

    canteknya seohyunnnnnnnnnn <3

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Hyoyeon!!! ^_^

    0

    0
  12. Taksukalah says:

    Apasal boleh pulak… amoi2 ni perform kat Malaysia dgn berpakaian gitu? Macam amoi keje kedai karaoke pun ada. Pilih bulu ke apa ni? A disgrace!!! No proper guideline ke for foreign artists to perform in Malaysia? Kalau Pussycat Dolls, Mariah Carey, Celine Dion bukan main lagi strictnya….. Thumbs down!

    0

    0
    • Anonymous says:

      semua artis ko ckp tu dh tua, pakai seksi pun dh xlawa, mana nak approve, lain la bdk2 kpop ni..hahahah

      0

      0
      • dah tu? says:

        Yang aku nampak huduh pakaiannya.. kurus keremping…. flatlett…. benci lah… cuba cover sikit… ni perut nampak….peha nampak… tut pun nampak…fesyen amoi bukit…..

        0

        0
      • debab says:

        kepada dah tu?

        aku debab tak jeles pom dgn dowg hikhik

        0

        0
  13. cik tie says:

    alahai..kurus2nya diorg ni..n seksi!

    0

    0
  14. junie says:

    pakai shorts pendek tak pulak kena ban

    0

    0
  15. ShadowofDeth says:

    What a bore…

    0

    0
  16. lola says:

    ak rase sebab ni la SNSD xpenah dtg malaysia..
    tengok baru dtg sekali.. perfomance sekejap je..
    da kene ban cmni skang..
    adoyaiiii!! brace yourself, sones are coming!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • tepon telekom says:

      tak payah datang laaaaagiiiiii bagusssss!!!!

      0

      0
      • sone says:

        klu mcm tue, artis dari negara luar mcm indonesia, amerika dan lain2 x pyh dtg malaysia k… dan tuk lebih adil, artis sndiri pun x pyh buat konsert sekali k.. yelah, t klu buat, silap sikit dah dikutuk kutuk nya… x gitu?

        1

        0
  17. style says:

    kulit cantikkk….

    0

    0
  18. lolok says:

    plastic surgery yang mantap.

    0

    0
  19. keropok losong says:

    cantik la video GEMA NUSANTARA tu… beshhhh

    0

    0
  20. Triple_j says:

    i suka lagu SNSD yg “Gee” tu, lepas tengok cerita the perfect match :)

    0

    0
  21. aku suke GEE says:

    bila tengok gambar2 kat atas ni, nampak sangat pembedahan plastiknya.. tak macam gambar diorg dalam magazine.. takut aku tengok. muka bersegi2 dan tegang semacam.. o_O

    0

    0
  22. Asiah Abdullah says:

    Salam. Saya Asiah, guru muzik SMK Pandan Jaya. boleh tahu siapa ketua pasukan Gema Nusantara tu? saya berminat untuk jemput buat persembahan Hari Guru Kebangsaan di sekolah kami nanti. sila emel ke [email protected]. terima kasih.

    btw, saya pergi juga ke KLCC dan SNSD sangat awesome! go Sunny!

    0

    0
  23. saya punya sukalah says:

    saya rasa la,diorg xbuat plastic surgery.sbb saya slalu follow up diorg punya performance @ apa2 MV.muka diorg still lg sama.cuma btambah matang je.klau kte bandingkn muka kita time umur 17 tahun dgn 22 tahun,cfirm bbeza.hihi…sori ye.juz pndangan sy.

    0

    0
    • en says:

      Boooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

      0

      0
    • me2 says:

      sila google

      0

      0
    • sjj says:

      errr..sooyoung tu obvious sgt kot wat plastic surgery..

      0

      0
    • aku suke GEE says:

      sila google..
      dan satu lagi, cuba korang tgk kat drama dia.. yg makcik2 dan pelakon2 tambahan tu.. mata cepet giler, pastu pipi gemuk.. memang tak cantik langsung.. berbeza ngan pelakon utama.. aku tk nafikan ada jugak yang memang tk wat plastic surgery, tp majoritinya buat..
      pape pun, aku tetap suke kump. ni..cumas seriau je tgk muka depa yang tegang semacam..senyum pun fake..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bukan senyum fake.. cuma tak tahan panas cuaca kita.. tue pasal nak senyum tapi tak boleh senyum.. cuba kalau kita ke tempat dorang.. pergi tempat yang sejuk… mesti nak senyum tak boleh senyum sangat kan… sebab mengigil sejuk nok…. senyum pung boleh jadi isu ke?… psl muka tegang dorang pki timun cmpr telur putih buat mask.. tue pasal muka depa tegang.. cubalah think positif skit.. doyai…

        0

        0
    • dah suka , habis bongok2 dia bekap. takde pekdahnya minat camni. baik minat la sera. kaw2 video klip bahan geng plastic surgeon

      0

      0
    • dodol hitam says:

      sorry der. dorang buat surgery ok. aku ni kenal dorang sejak dorang mula2 debut lg. mmg dorang buat pun. jgn cuba nak autakan fakta.

      0

      0
  24. slimworld says:

    diaorang nie semua selim seliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmm belaka!

    0

    0
  25. Asiah Abdullah says:

    Salam.

    Saya Pn. Asiah Abdullah, guru Muzik SMK Pandan Jaya. Saya minat tengok video kumpulan Gema Nusantara tu sambil browse SNSD ni. Harap wakil group tu kalau dapat baca komen ni atau abang nara sendiri tolong beri contact pada [email protected] sebab saya nak ambil grup tu untuk persembahan jemputan Hari Guru Kebangsaan yang sekolah kami jadi tuan rumah.

    t. kasih.

    anyway, SNSD best! saya pergi tengok di KLCC haritu.. Sunny awesome!!

    0

    0
  26. huhuhu says:

    tak ke mane laa orang korea ni nak di bangga2 kan ..

    0

    0
  27. Apek says:

    selim??? papan board cekeding straight nak mampus…. … macam budak kecik ajer!!

    0

    0
    • jejari slim says:

      mcm tu straight nak mampus?biar betul mata kau..kau ni mesti gemuk nie..kurus diaorg tu pun ade cutting la.SLIM je.takdenye papan2 board.
      kau sakit hati kau bukan kategori yg dipuji2 dr segi bentuk badan,so badan yg dipuji cantik tu la yg buat kau nyampah dan beria nak down kn..supaya jenis badan mcm kau tu boleh di up2 kan..betul tak?
      betul la dorng kurus tapi takde la sampai seteruk mana pun.
      gemuk ke kurus ke masing2 ada bahagian yg terbaik pada diri.takyah nak dengki,msng2 ada kelebihan

      0

      0
  28. soshifan says:

    soshi jjang!! Soshi jjang!!! Terbaek!!

    0

    0
  29. nora says:

    sirius….aku bkn nk mengata ke pe…masa aku gi korea thn 2010…aku xpenah nmpak org korea mata besar2 mcm diorg ni. aku ngan kawan aku ni sampai fikir mereka bleh tgk ke x…sbb kecik sgt mata……..pahtu kawan aku yg blajar kat korea ckp,kbnyakkan parents org korea ni…first besday gift umu 18 thn anak diorg…mereka akan hadiahkn besday plastic surgery utk besarkn mata, naikkn hidung…..mantap la….

    0

    0
    • nescafe tarik says:

      orang Korea tak sama mcm artis Korea. dorang tu smua sepet2 je. cikgu Korea aku sendiri yg cakap. kalo nak ikutkan, orang melayu lg cantik n manis. artis Korea terpaksa buat surgery utk marketing. kalo tak cantik, ada ke yg nak sign contract.

      0

      0
      • ellie says:

        hurmmm…ye begitulah tahap hinanya industri hiburan..walhal sepatutnya industri hiburan ni kan lebih kepada seni..jadi napelah orang tak market bakat seni yg lebih, napelah nak market rupa?? Orang skarang pun dah kurang memandang bakat, lebih memandang benda2 yg fake..semakin lama semakin “sakit” masyarakat kita ni.. Fakta yg menyedihkan..

        0

        0
  30. magicpearl says:

    takde lagi pendek ke seluar tu? beyonce dulu dilarang datang sebab she’s too sexy ke apa, if im not mistaken. now, what happened? =.=

    0

    0
  31. sabrina says:

    yoonaaaaaaaaaaa!!!!!<3

    0

    0
  32. ada aku kesah says:

    waaaaaaaaa snsd unnies n chinggu ! aigoooooo mesti best kan ! heeeee.
    ahh aq xpeduli le depa plastic surgery ke hapa.
    kat malaysia ni pon bersepah artis MUSLIM yg wat plastic surgery n pakai lg seksi.
    standard le klu org non-muslim selamba wat camtuh.
    aq tau lagu n steps depa mmg best. heheheh. SNSD daebakkkkk !
    ^_^

    0

    0
    • xoxo says:

      kan xpayh nk kutok2 diorg diri sendiri pon x betui lagi. perfectkan diri jauhi larangan. kutok2 kat sini dapat dosa bertimba2 jugak. kat mesia lagi berlmbk artis muslim bajet Hollywood lg seksi dari diorg yg non muslim nie . bkn nk sokong ke ape tp korg mcm bagus je mcm dah perfect je care korg jage aurat.

      0

      0
  33. zack says:

    yg kutuk2 2..bagus sgt ke??ntah2 kt rmh pn lyn porn

    0

    0
  34. christinaSONE says:

    SOSHI DAEBAKKKKKK , JJANG . . PROUD TO B SONE FOREVER N EVER . . ONCE KPOP , ALWAYS KPOP . . ! ! Hahaha , haters , go to hell ! ! Stupid haters with stupid comment . . Dweji , pabo ! Micheo saram !

    0

    0
  35. stella jezzebelle says:

    jeles kah ? Hahaha ! ! Rmai ma yg pkai shorts mcm tu . . Muslim jga ada pkai . . My frens yg malay n i bila kmi mau jln pg town , slalu pkai shorts pants . . Btw , love SO NYU SHI DAE SO MUCH MORE . . KPOP ALWIZ B NUMBER 1 IN MY HEART . . KPOP IS MY LIFE FOREVER N ALWAYS . . PROUD TO BE SONE

    0

    0
  36. YOONASNSD says:

    stakat haters yg komen kt cnie , kami KPOP LOVERS 1 dunia ibaratkan komen anda spt SAMPAH BUSUK sja . . Hahaha ! ! Prnah bca ttg bdk yg hina kpop d blog nya ? ? Tau apa jd kt blog bdk tu ? ? Skali dya hina kpop , berjuta kali kami kpop lovers hina dya ! !

    0

    0
    • Anonymous says:

      so??? apa ko dpt jadi die hard fan kpop ni? nnt nak masuk uni, requirement kene jadi die hard fan kpop? nak kerja kat mana2 MNCs, korg diuji dgn menyanyikan lagu kpop?? what a loser.

      0

      0
      • Anonymous says:

        FYI mr/mrs anonymous or whoever you are, all k-pop fans that i knew they are very smart persons.. get a most straight ‘A’ in their big exam.. and they’re not losers as you said.. please respect other people before judging…

        0

        0
    • gile ke ape.................. says:

      ak hina kpop ni………………….kpop hinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      0

      0
      • KPOK hinaaaaa says:

        aku pun nak hina kpop. kpop hhhhiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
        muahahahahahahaaha. makan kpok lg sedap!

        0

        0
  37. YOONASNSD says:

    stakat haters yg komen kt cnie , kami KPOP LOVERS 1 dunia ibaratkan komen anda spt SAMPAH BUSUK sja . . Hahaha ! ! Prnah bca ttg bdk yg hina kpop d blog nya ? ? Stupid people ! ! Just like u , losers !

    0

    0
    • dodol hitam says:

      aku pun kpop fan gak tp takde la mcm ko ni nak kuarkan ayat2 yg tak manis. jgn la butthurt sgt. btw, ko ni mesti baru kenal kpop kn? please behave yourself. ni la 1 benda yg aku tak suka bila kpop masuk market Msia. kalo dlu, aman je takde org nak butthurt mcm ko.

      0

      0
    • fantastic babies says:

      orang macam kau ni la yang buat aku malu nak ngaku aku pun layan kpop, kau tau tak? nak bangga kononnya hebat la kpop fan ni serang blog budak tu. kau tau tak lepas pakcik dia buat laporan polis semua orang pakat delete komen diri sendiri nak cover line. aku ingat hebat sangat nak pertahankan kpop korang tu? pui sape loser sekarang?

      0

      0
  38. aku punya suka lah!! says:

    alah yang mengutuk snsd ni dengki..hak pi dia lah nk plastic surgery ke,,sluar terlondeh ke..yg ko asyik mengutuk tu ntah macam mana lagi teruk perangai and fizikil kau,,buat dosa kau je,,dah la kita suma ni dosa menggunung..lgpn snsd ni dah popular satu dunia,,,plg kurg bila dtg klcc, naik jgk nama kita bila video diorg kluar youtube,,,begok hampa ni..kita kena ikut peredaran zaman seiring dengan agama x lupa..

    0

    0
    • kuchiki makimura says:

      normally.. yg ckp mcm rubbish ni org x de sivik..!! x de education..!! bercakap guna lutut..! bukan guna akal..! hello..! if u want to give some advice.. ckp lemah lmbut koot.. we all kpop fan.. but.. for me.. i love korea because their language.. it’s not about their songs or wht.~
      btw.. who cares u x suka kpop..?? ada aku kisah… huh! snsd..! snsd..!

      0

      0
  39. AAA says:

    Kat sini banyak sangat komen sampah sarap ( mentaliti pemikiran kotor), korang yg kutuk, hina diorang ni takde kerja lain ke?? Kalau tak suka tu, tak payahlah kutuk mcm orang takde otak……buat sakit hati org lain yg minat. Sengaja cari pasal nak gaduh…..

    0

    0
  40. KPOP FOREVER!!!! says:

    Kepada Abang Nara……lain kali tak payah post gambar- gambar kpop idol ni……takut jadi perkara cacian, hinaan org yg mentaliti kelas rendah……..buat rosak nama baik diorang……

    0

    0
    • Kumpulan Gula Gula,Jajan,Twisties,Rota & Cikedis Lazat says:

      sukati abg nara la nk post ape pon,ni blog dia…boooooooooo !!! ko dok agung kan SNSD tu ape ko dapat,ker mmg ko dok makan taik dia??takut jd perkara cacian,mulia sgt ke SNSD tu smpai ko takut dia dihina dicaci???booooooooo !!!!! wakakakakaka !! HIDUP GULA-GULA !!!

      0

      0
      • Aku gila KPOP!!!! says:

        Kau ni mmg otak anjing ke pe? mencaci tu mmg dah jadi budaya kau ke? komen mmg mcm org kurang ajar……at least, aku minat dia, aku respect diorang….daripada org mcm kau yg tak minat, tapi biadap nak maki org lain yg minat mereka…..mungkin mak bapa kau tak bagi cukup nafkah kat kau? sebab tu ko rendah moral…….komen mcm sial!!!

        0

        0
  41. tina turner says:

    best2 snsd dtg kl. Tp aku x g tgk pon. Tp kalau t-ara yg dtg perrggh mmg confirm aku g show diorg tuh..

    0

    0
  42. […] Pada malam 23 Mac lepas, telah berlangsung konsert Twin Tower Alive 2012 kumpulan K-pop all-girls terkenal dari Korea Selatan, SNSD (Girl’s Generation) di Kuala Lumpur City Centre (KLCC). Dengar khabar sambutan terhadap konsert tersebut meriah sekali. Ini pula gambar-gambar aksi … Continue reading → […]

    0

    0
  43. hanya beri pendapat says:

    diorang pakai terdedah pun diorang tu bukan orang islam .. bukan aku nak sokong diorang sebab aku tak minat diorang pun

    korang asyik kutok artis luar pakai tak sopan lah terdedah lah .. abeh yang artis malaysia yang islam kebanyakan pakai sopan sangat ke? pakai baju bareback abeh yang pakai dress sampai atas lutut .. ade yang da mcm berkemban yang lebih teruk pun ade

    suruh artis malaysia berubah dulu pakai yang sopan2 .. artis malaysia je pakaian tak senonoh .. kalau artis luar tengok mesti diorang heran kenapa diorang tak boleh pakai baju yang terdedah sedangkan artis malaysia je pakaian terdedah sane terdedah sini .. buat malu je

    macam mane artis luar nak jadikan artis malaysia ni artis contoh yang berpakaian sopan? sedangkan artis malaysia je pakaian terdedah2.

    korang fikir sendiri la malu kalau artis luar tau yang artis malaysia sendiri pakaian sama je dengan diorang .. tapi bila diorang datang sini nak kene pakai sopan2 .. jadi suruh lah artis kite pakai yang sopan dulu

    artis malaysia pakaian pun menjadi2 sekarang .. jangan kite nak kata “oh pakai tededah ikot orang barat” ini semua pucok pangkal diri sendiri .. dah tau dalam islam tak boleh berpakaian tededah kenapa pakai? memang diri sendiri yang nak macam tu .. harap artis malaysia ubah cara pakaian jadi artis luar pun boleh hormat dengan artis kite.

    0

    0
  44. snsd jjang! says:

    kesian snsd kene hina macam-macam .. artis malaysia pn byk yg plastic surgery dan yg pakai sexy .. rasanya lebih worst dari snsd pn ade .. knape eh kalau banggakn artis america boleh .. tpi kalau banggakan artis korea tak boleh? .. rasanya baik banggakan artis korea sebab sama-sama org asia

    0

    0
  45. Lovelydovey says:

    kalau tk suka diaorng kenapa masuk sini dan baca pasal diaorng,niat nak mgutuk sja lah tu..bagus sgtkah niat mgutuk mhetam org tu??diaorng tu bukan muslim suka hati diaorng nak pakai seksi stakat seluar pendek n baju cm tu berlambak je kat msia ni,org muslim kita berlambak pakai baju cm tu,budak2 U bertaburan clubbing,dh tu ambik gambar n tunjuk kat fb dgn bangga nya kehidupan malam diaorng tu,belum lagi yg bersekddukan gan bf cm dh laki bini,tipu mak bapa kat kampung,lepas tu buang anak,yalah kalu dh membuncit tkda bapa,membuncit belum ada laki apalgi dibuang lah bayi tk berdosa tu,bgsa lain kalau termengandung boleh bersanding dalam memboyot,tkda istilah anak luar nikah,diaorng belum kwin bila2 masa,kalau dipandang rendah pun kejap jer,tkda tercop luar nikah pun kat sijil lahir budak tu,tk nampak pun budak tu lahir b4 makbapak dia kwin so diaorang pun tk perlu cekak anak o buang dalam jamban.keja mgutuk org jer,mgtk bangsa lain yg seksi,tu belum lagi kes merogol anak tiri,merogol anak sendiri,mak membenarkan anak dirogol siap tolong ambikkan video lagi tu,tkda mata ka tgok masyarakat sendri hampir hancur lebur!!?,artis kita sendiri berbogel depan mata,ingat lagi dulu time pussy cat doll datang msia,pakaian diaorng punya lah bercover selruh badan masa kat red carpet,sekali artis kita muncul gan berkemban segala,c ella siap bersinglet warna putih…so dari korang terpekik terlolong kat sini marah non muslim yg berseluar pendek,marah kerajaan yg membenarkan diarong masuk lebih baik korang pergi tengok2kan anak2 korang,saudara mara korang,kot2 ada yg tersimpang dari ajaran agama.sebagai org muslim sendiri aku malu btl bila korang asyik menegur artis luar n mengutuk pakaian org non muslim,diaorang tk haram berpakaian macam tu,memalukan sendiri kitai menegur mcm tu,kita ni hidup bermasyarakat,banyak bangsa dan agama kat msia ni,tkleh lah kita suruh diaorng ikut cara kita,tkkan kita nak suruh diaorng tgok ksert berkaitan agama kita jer o kerajaan halang artis luar ni datang sebab nak jaga akidah kita,mcmana dengan org non muslim.beautifulnara ni bukan dibaca oleh muslim saja,non muslim pun ada yg baca so apa perasaan diaorng bila terbaca komen2 kauorg tu???fikirlah…..

    0

    0
  46. SNSD daebak~ says:

    Whatever it is… SNSD dapat duit atas performance mereka and already well known as korean stars…. SNSD best… gee gee gee gee baby baby baby… muahahahha…..

    0

    0
  47. ehem says:

    ala tk de yuri…sygnyeeeeeee

    0

    0
  48. YEEAHHH..ADA KONSERT PULAK…:D

    0

    0
  49. tipany boncit teyon tua kerepot says:

    sone = meroyan.
    perasan duh snsd popular 1 dunia. puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    klu dok tayang2 1 badan memang la cepat femes dowh.

    0

    0
    • Gg3CNblue says:

      kami yg girl nie x dpt apa pun klu diaorg tyg bdn, so xde isu kat situ.. lagu diaorg yg kami minat n kesungguhan diaorg kejar cita2.. “x kenal maka x cinta”

      0

      0
      • xoxo says:

        tah xkenal maka x cinta dulu aku xminat depa niyh tp bila aku tgk bnyk variety show diorg nie aku ade rase sumting yg best ngan diorg nie. so sapa x minat sudah x pakse pon minat diorg. hak memasing kan :)

        0

        0
    • sone says:

      sama gak ngn artis malaysia… tyng badan dan penuh ngn gossip yg ntah pape, dah femes…. tak gitu?

      0

      0
  50. lia says:

    gurl yg no.3 cm muke lee da hae sket la :)

    0

    0
  51. red roses says:

    a talentless bunch of shits…suara pun nan hado je….nak muntah aku dengar….ini yg dibanggakan sgt?

    0

    0
    • whatsoever says:

      sgt setuju……nyanyi pon cam mumbling je lebih…blah la woi….

      0

      0
    • SNSD LOVER says:

      aku fikir korang ni masih jahil pasal diorang, berapa banyak show nyanyian diorang yg kau dah tengok……komen mcm rubbish…..mmg tugas korang cuma mengutuk org yg kau sendiri tak kenal…….

      0

      0
      • ek eleh....... says:

        biar jahil psal minah2 korea ni,jgn jahil psal agama sndri…………………….agagagagaga

        0

        0
  52. ada aku kesah says:

    sudah2 le nak mendengki tuh. korang kalau da xminat, xyah le sengal2 pi baca.
    biar je la k-pop fans nak suke ke apa. kitorang minat je dgn diorg.
    bkn nye nak tiru2 pon plastic surgery le bagai. akai ada x.
    yg nak tiru tu sukati ah. abeh yg xtiru pon nk hentam gak pehal. mengong.
    DAH2 ! XNAK BACA & TGK, PI BLAH CARI POST LAEN OR WAT POST SENDIRI. XYAH NAK MENYEMAK KAT SINI ! ! !

    0

    0
  53. YOONASNSD says:

    HELLO LOSERS . . SPA CKP AQ BRU MNT KPOP ? ? STUPID ! ! AQ KNL KPOP SINCE WONDER GIRLS 1ST DEBUT . . SBLM TU , AQ JUST MNT K-DRAMA SJAK TV3 TAYANG WINTER SONATA . . KPOP IS MUCH BETTER THAN MALAY SONG N INDON SONG . . ARTIS KPOP LEBIH BERMARUAH DR YG ADOO KT SINI . . DRG LEBIH SOPAN , BILA DUDUK TUTUP PEHA YG TERDEDAH DGN KAIN . . ARTIS ADOO KT SNI ? ADA KOE TGK DRG TTUP PEHA BILA DUDUK ? LG TAYANG ADA LAA SMPAI NMPAK SPENDER ( NELOPAK , RZITA CEK WAN TU TRI ) . . X PYH LA NK KOMPLEN ARTIS LUAR KLAU ARTIS ADOO SNDRI PUN CM PABO !

    0

    0
    • ....... says:

      totally true… klu korg semua tgk dorg punyer rancangan bile dorang duduk mmang diwajibkan tutup peha dengan kain.. nak kata tipu ke apa ke that true.. dan dan dorang punyer law lg strict dari Malaysia punyer industri. ak baca dorang punyer perkembangan termasuk artis kpop yang lain, dorang buat slh sikit dah kena banned dgn stesen penyiaran. So, janganlah marahkan kami klu sesetengah lebih minat kepada kpop. So, bile dorang pakai hot pants nak dijadikan isu, kat MAlaysia ni pun berlambak pakai hot pants sampai aku nampk mata sendiri g pasar pun pakai hotpants.. x pulak korang semua melenting?

      0

      0
      • nora says:

        sebernarnya..masa saya lawat korea kn…..sy nmpk diorg selalu tutup peha…saya tanya ajjuma tu la kenap…..ajumma tu ckp kat kawan sy yg blajar kt situ la..sbb aku pun xfaham…” diorg kn pakai skirt pendek n seluar pendek….so kalau xtutup nnti nmpak la benda yg sepatutnya xleh nmpak..”lebih kurang cmni la jawapnya….patut la aku perhati yg pakai seluar panjang xde plak tutup ngan kain…

        0

        0
      • HELO. AQ MINAT KPOP SINCE LINKIN PORK SEBAB DIORANG PERANAKAN KOREA. AQ TULIS AQ AQ NI SEBAB DULU AKU MINAT NAQIU BOBOY TAPI TAPI BERPALING ARAH SEJAK MENDAPAT DAULAH DEWA PAGAN YANG MENGHANTAR ANAKNYA KE BUMI LALU MENJADI SUPERHERO MARVEL DENGAN TUKUL SAKTI CIKTA SATE NYA

        0

        0
    • Anonymous says:

      aq tu ape??? aq aq aq!!

      0

      0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      hahahahaha…. pasal k-pop pun nak gaduh ke? Tapi aku nak bagi cadangan kat korang la kan… kalau korang tension2 ke, sedih2 sebab gaduh dgn awek ke, cuba korang gi baca entry THE 1ST EVER K-POP GROUP IN MALAYSIA, SEDIH ABANG NARA MELIHAT.. Mana tau buleh hilang sedih.. kelakar dowh komen-komen dalam tu… aku gelak sampai guling2, terbit air mata baca komen2 dlm tu… Serius, bagi aku tu la entry paling lawak sejak penubuhan blog Nara ni..

      0

      0
  54. 9gag says:

    plastik je sume..fake fake fake..

    0

    0
  55. hatesone says:

    buat2 lap peluh la org lain lah plak kn..saje je nk suruh org ckp ‘awww..mereka sgt rapat with each other..sisterly love..that’s why i love snsd.soshi jjang!’ uweekk….fake belaka!

    0

    0
    • antiloveGG says:

      itu mmg perangai diorg caring each other bkn kat konsert nie je mmg slalu diorg mcm nie kat memana pon.diorg bukan fake mcm kau. asal jelez ar tu sblom nie x de kwn lap peluh kat muka kau kan. live ur life la.. kalau x suka x payah bce entry nie. stakat nk komen buruk2 buat ape.

      0

      0
    • ada aku kesah says:

      kau dah kenapa la gile ??? jeles ke adek-bradek ko xwat camtu kat ko ??
      ish ish ish. kesian kesian kesian. jeles xtentu arah. gile. hahaha
      XD XD XD

      0

      0
  56. MACAM MENARIK JER KONSERT NIH…

    TAK BERPELUANG PERGI KALAU ADA PUN..SIBUKKK

    0

    0
  57. muazfaris says:

    penantian malaysia pop pulak..hehe

    0

    0
  58. kami menjalankan tinjauan pantas untuk membantu kami memahami dengan lebih baik mengenai apa yang pelawat tapak kami sukakan dan mengetahui serba sedikit mengenai anda. says:

    .
    .
    .

    peh ramai nye giler kpop sehhhh. eyuhhh. wadefakkkk man.

    tapi aku layan cite korea, awek cun woo.

    0

    0
  59. shamsinaran ungu says:

    whoa! mesti tak ada yang perasan video tarian melayu lepas video SNSD tu kan? nama grup pun menarik Gema Nusantara. abang nara skaraang dh pandai pilih featured item..selit adat melayu tengah-tengah orang view gamba SNSD.. sapa suka sila thumbs up!
    btw, SNSD daebak!

    0

    0
  60. Yelettew says:

    Saya suka SNSD.
    Tapi, saya tak setuju mengenai pemakaian mereka. Hot pants is a No-No. Jika lihat vid klip mereka utk pasaran Jepun, mereka shoot semula menggunakan jeans. Jadi, pada saya, SNSD tak mempunyai masalah utk mematuhi peraturan. Tetapi, apakah Malaysia telah menerangkan garis panduan kpd mereka?
    Malaysia harus punyai integriti dalam soal ini.
    Dato’ Rais Yatim, pls explain?

    0

    0
  61. Taengoo says:

    SNSD DAEBAK!!!!

    0

    0
  62. Chem5007 says:

    X sempat dey all nk soping2 kat Petaling Street, malam terus balik…ader schedule lain keesokan..katernyer. Well! walaupun satu malam saja…agak puas hati dan cukup berbesar hati sebab 1st time datang Malaysia. Walaupun make-up almost melting..haha (sebab cuaca panas)…tapi performance tidak menghampakan peminat. We wait for your coming soon in Malaysia. Love SNSD a lot.

    0

    0
  63. aku peminat SNSD-- so what? yang penting aku tetap pegang dengan agama ISLAM dan tatasusila sebagai Orang MELAYU. says:

    Aku heranlah kenapa orang nak pertikaikan pakaian mereka ketika datang sini.. dah tue budaya depa, kalau depa pakai jeans sekali pun, cuba korang tengok orang sekeliling korang ada jugak yang pakai hot pants.. lebih-lebih lagi anak melayu.. skang artis melayu pun ada yang pakai skirt atas peha yang tue korang tak nak malu pulak… tak nak cakap dress code plak…dan yang pasti itu bukan budaya kita, orang MELAYU…. heran-heran..orang yg komen-komen negatif pasal isu nie… korang sebenarnya jeles kan .. sbb xder kaki yang cantik mcm depa kan.. cakap jelah… toksah nak kutuk2… aku pun sama jeles tp dlm positif way…and thanks to SNSD, finally you’re here after a years waiting for you, hope can see your first tour concert in Malaysia and we welcoming you with heart warming and full of love and love.. SNSD Daebakk..MySONE Jjang….

    0

    0
  64. Carol says:

    SNSD mmg best. Tbaik. Eish2, org2 kat sini ni smua tak beradat. Asyik nak mengutuk je tapi diri sendiri tak sedar. Biarla diorang nak pakai apa sekali pun, tak haram bagi diorang. Artis Malaysia ni pakai baju sendat2 tak kutuk pula? Plastic surgery? Haha. Kalau cemburu mmg mcm tu. Ade je yg nak dkutuk dfitnah. Tak tahu erti “maturing and growing up” kot. haha. Kpop lg popular d Malaysia berbanding artis sendiri, nak tahu knpa? Sbb diorang ni berbakat. Bukan sekadar muka cantik tp pakej lengkap. Dari menari, menyanyi, berlakon, mengacara and etc. Artis Malaysia ni harap publisiti murahan, gosip, muka lawa je tp bakat tak kemana. Buat maluuu.

    0

    0
  65. grr says:

    kalau rasa dosa/haram blabla tak payah tgk. isu hot pants biarlah dia nak pakai apa pun dia bukan muslim pun. plastic surgery? hello every woman wants to be beautiful, jadi konlusinya, kalau itu yang buat dia cantik boleh buat ramai lagi orang suka dekat dia biarla, dia tak kacau hidup kau pun.

    0

    0
  66. phantom says:

    testing ! testing !

    0

    0
  67. phantom says:

    hello ! aku bukan minat k-pop nie tpi aq nk tgur skit org kt dlm blog nie,first skali npe korang anti sngt ngn artis luar negara?skurang kurang nye dpe pkai juga yg ttup tempat sensitive.korang target artis luar je ,tpi artis kita korang terlepas pandang mcm baru2 nie sorang artis lg skit nk nmpk puting buah dada.korang buat ape?download gmbr 2 tngok kt jmban berjam2 ke?.skurang2 nye dpe ade jgak hormat org mlaysia .dripada org amerika.x tau adap.n korg nie bgos sngt ke smbhyg ckup ke?klu korg bgos x pek jgak.n last ,dpe buat pembedahan pelastik pon dpe punya muka n money jgak.korg yg lebih2.klau korang yg byar yela korang bleh bising ,nie duit titik peluh dorng sendiri jgak biar jela.k salam.

    0

    0
  68. phantom says:

    hello ! aku bukan minat k-pop tpi aku nk tgor skit org dlm blog nie.nmpk nye rmai yg x suka kt mreka.first skali aq nk tgor org yg kelam kbot psal pkaian mreka 2 .ape yg x okey psal pkaian mereka ?sekurang -kurangnye .mreka ttop tempat yg sensitive.korang smua nk terget artis k-pop je.sebeb cemburu dpe lawa n hnsem kot.artis kita korang lepas pandang..baru2 nie sorang artis kita nyaris2 nk nmpk puting buah dada.korang buat ape?x de bsing pon?owh.korang download n tngok kat jamban kot?lg satu ape slh dpe buat pbedahan plastik .bkn korang punya duit tpi duit titik peluh mreka jgak.korang yg lbih.sorry klu terkasar bhasa. n last akhlak yg baik datang dari diri kita.

    0

    0
  69. Scooby doremi says:

    Snsd terbek ! Lantak pe owg nk ckp.. Snsd,espcially jessica ! :D

    0

    0
  70. Scooby doremi says:

    Snsd terbek ! Lantak pe owg nk ckp.. Snsd,espcially jessica ! :D

    0

    0
  71. Scooby doremi says:

    Snsd terbek ! Lantak pe owg nk ckp.. Snsd,espcially jessica ! :D

    0

    0
  72. tayeon snsd with leeteuk suju says:

    taeyeon ! suka dia :3 ketua dia cantik . teruskan usaha taeyeon , go !
    go snsd ! go ! caiyokk !
    *korang tak suka ada dorang kesah ? dorang tutup telinga je beb !
    tae , sica , fany , sunny , soo , yuri , yoona , hye , seoh . 9 gadis yang cantik walaupun sekadar menjalankan pembedahan plastik .
    korang , sokong dorang walaupun dari belakang . setiap sokongan korang membuatkan mereka bertambah semangat . ? snsd ? suju ?

    0

    0