Written by Bella | April 8th, 2019

Pelakon Nelydia Senrose, sah bergelar isteri kepada Mohd Hafez Halimi Abdul Hamidd hanya dengan sekali lafaz dalam sebuah majlis akad nikah yang diadakan pada Sabtu lalu.

Pasangan ini turut diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang cukup eksklusif di Hotel JW Marriot, Kuala Lumpur.

Sedondon dalam busana pengantin berwarna putih hasil rekaan, Ezuwan Ismail, Nelydia dan Hafez kelihatan kacak dan anggun bagai pinang dibelah dua.

Beberapa lagi foto sekitar majlis pernikahan dan resepsi Nelydia dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : Shafiq Shahar, CST Production , Project Two-Pi & Aqo Imran

34 responses to (17 FOTO) Sekitar Majlis Pernikahan Dan Resepsi Nelydia Senrose

  1. nina says:

    untuk pengetahuan semua, neng yatimah dan s.jibeng adalah antara artis pertama yg menepung tawar pengantin ni..

    • Anonymous says:

      mas kawen kelantan berapa sebnarnya yg betoi2 harga…jika nk tmbah itu lain cerita..

      • nona says:

        20 sen aje…mahal giler kan

      • Mat Ronggeng says:

        Classy wedding.
        Make up looks light & natural.
        Wedding dress perfect.

        Yang penting takde maknyah terkinja kinja.pakai baju menjolok mata.

        May Allah blessed this wedding.

    • Anonymous says:

      nina nana nona nonok fucking retarded bitch. tak der lain quote nama arwah2 filem legenda melayu. pls grow up moron!!!!!!!!

    • menyampah says:

      kenapalah ko ni suka sangat mainkan nama org yang dah meninggal? Ko suke ke bila ko dah meninggal orang lak main2 kan nama ko?

    • Anonymous says:

      Lagi melopong lah Lopa….sah2 kna serang dgn lofafan selepas ni hehehe

  2. faraj says:

    semuga bertahan lebih setahun…

    • yu says:

      hang ni terukk betoi mulut…doa tu pi balik kat hang baru tau langit tinggi rendah

      • Anonymous says:

        faraj a.k.a melati pondan. pondan jeles lah artis cantik nikah duduk atas pelamin bab dier hanya mampu berangan & gentel nonok plastik jer iyer kan faraj kering melati pondan

  3. Anonymous says:

    mas kahwin kelantan = hantaran

    • Anonymous says:

      mas kawen dia rm1000.00 ada je di sebutkn pada kisah yg lepas..maka hantaran mkgn 1 juta..
      itulah sebenarnya yg dicari..kakak tgh mencari juga..

  4. Anonymous says:

    Muka suami dia ada iras iras Shuib Sepathtu tapi laki dia ni hensem lagi

  5. blackie says:

    baju sanding tu buat nelly nampak gemok, pinggang xde cutting…sape yg reke ni.

    • Anonymous says:

      ingat aku je porasan. bj rizman rasanya . baju tu cantik..tp x sesuai utk nelydia. dia gemok.

  6. minah kepochi says:

    macam shuib sepahtu hohoho

  7. Fatin nadiyah mohd zuhudi says:

    mcm shuib sepahtu ke…mcm wak doyok? kekeke

  8. ezze says:

    comel je nelly..semua baju dia pakai comel…semoga berkekalan sampai syurga kalian

  9. Anonymous says:

    muke cam shuib sepahtu tp versi putih+tembam skit….rupe x kisah laa nely y pntg poket tebal kan nely…tp aku nk nasihat skit laaa lps ni klu laki buat perangai hrp bersabar dan berthn yeee….y pntg dia bg ape ko nk…bahagia ke x tu blkg cite y pntg dia bagi ko kete audi seketul, duit kepok2 dlm bank, bw g holiday kat obersea tu pn dh cukup kannn..rata2 kawan aku y kawen laki kaya ni hdp mmg x bahagia langsung tp rmai bertahan sbb laki kaya…ko nk ape sume dpt…so dok je laa diam2 pendam perasaan…hahahhha…

    • Anonymous says:

      Pahit..tp realitinya mcm tu. Laki kawn aku ..juga kaya (tp x lah kaya mana…Manager je..dah ada pompuan simpanan)..tp sbb takut status janda…pendam ajelah.

  10. Rin says:

    Napelah baju pengantin nelydia tak ade yang lawa,kurang menyerah, amat sangat di sayangkan, padahal nelydia dah cukup cantek, rekaman ezuawan ismail kali ini failed

  11. Anonymous says:

    silap lah laki dia tak cukur jambang…. buruk jer alih2 mcm shuid sepah tu

  12. esah jendul says:

    pengapit pun x nk kalah baju cm berkemban…bju nikah elok sopan…tp sib xda buat tarian lucah…cm ada sekor tu lapar perhatian….nak kata artis sendu sesgt pun…

  13. Gaban Meraban says:

    Kenapa wedding dia ni takde satu pun yang wow.
    Dull n biasa je pada pandangan aku.. baju rizman tu cantik. tapi utk nelly buat lengan dia nampak besar. make up n rambut pun mcm outdated.
    nelly cantik tapi ntah, rasa mcm x berseri je. mayb sebab dh biasa sgt tengok rupa dia mcm tu kot..
    apapun, selamat pengantin baru.. semoga jodoh panjang sampai akhirat. amin~!

    • Anonymous says:

      mekap dia si alhaalfa buat… look dull takde seri….
      yg buat rambut tu ckayliow… tah lah dia nk fesyen rambut gitu ker camne… sbb ck tu teror mcm2 stail2 rambut..

    • ina says:

      kannnnnnnnnnnn….
      nelly ni cantik…natural beauty dlm drama2 atau mana2 gbr dia sebelum ni…
      tapi utk wedding dia ni npk sgt biasa…x menyerlah….mekap kot tu warna lipstik x sesuai….
      kecantikan dia yg sbnar x terserlah…

  14. Gaban Meraban says:

    Kenapa wedding dia ni takde satu pun yang wow.
    Dull n biasa je pada pandangan aku.. baju rizman tu cantik. tapi utk nelly buat lengan dia nampak besar. make up n rambut pun mcm outdated.
    nelly cantik tapi ntah, rasa mcm x berseri je. mayb sebab dh biasa sgt tengok rupa dia mcm tu kot..
    apapun, selamat pengantin baru.. semoga jodoh panjang sampai akhirat. amin

  15. Alia says:

    Baju satu pun tak cantik tak sesuai dgn dia ….rekaan ezuan ismail memang dr dulu tak lawa….fesyen nk fit2 kat body tapi hancussss…kalau rekaan radzuan radzwill atau rizman ruzaimi lagi kelassss

  16. eton says:

    dia ni nak kawen tak diet ke?

  17. sempoi says:

    aku pasan org pompuan je ske mengata dia ni berisi la tak diet la…laki lebih suka badan mcm dia ni dr badan mcm sotong kering. ni la baru mantooop. only dogs like bones. auntie bawang hangit kat luar sana…nak bagi laki ko x lari, jaga badan solid mantop mcm ni.

  18. Oaina says:

    Macam lengan bucky barnes

  19. Anonymous says:

    makeup light jer semua .. muka nelydia ni slalu sgt makeup light sbbtu xnmpak seri ..nmpak mcm daily look jer .. bersanding lipstik kasi merah sikit baru berseri2

  20. nampak biasa saja,,, baju simple tp x wow.. nelly nampak gemuk sb kt lengan tu ada batu2,,, ,,, baju nikah dgn baju sanding baju potong kek sama je warna putih xperasan de beza yg cantik baju nikah je rasaya ,,,, make up tak meyerlah,, mgkin dlm gambar cantik,,,