Written by serenity | November 18th, 2017

Pelakon Izara Aizhah,25, telah selamat melangsungkan pernikahan dengan Muhammad Adib Khalid, 27, dengan sekali lafaz pada jam 9.00 malam tadi.

Izara menerima mas kahwin RM700 berserta lima dulang hantaran daripada pihak lelaki. Jumlah wang hantaran bagaimana pun dirahsiakan. Sementara itu, Izara membalas dengan tujuh dulang.

Majlis itu yang diadakan di Damansara itu dihadiri lebih 500 tetamu terdiri daripada keluarga kedua belah pihak, rakan artis dan sahabat handai. Pasangan itu dinikahkan oleh Ustaz Mohd Jazlan Ali. Busana Izara dan Adib ialah hasil sentuhan Datuk Rizalman.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Tahniah dicapkan buat Izara dan Adib semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu. – beautifulnara.com

Kredit: manggis.tv, rizalman71

 

62 responses to (15 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Izara Aishah Dan Adib Khalid

  1. Bubble Pop says:

    Veil tu x sempat rendam softlan ke?

    17

    13
    • Anonymous says:

      ok je kot… unik!

      27

      1
      • Miss Unibes says:

        So AK & IA…

        Macamana dengan malam pertama kalian? Dap tak? Lol. AK sedap. IA tak sebab ‘first time’. Tak kisahlah dara ke tak. Yg penting kalau lama tak ‘servicing’ pun sakit jugak kalau romen setelah sekian lama tak ‘servicing’. Lol.

        0

        11
      • Miss Unibes says:

        Mana anak DK yg sulung? Si Anas. Dia ni selalu takde bila beramai. Dia masih tak dapat terima DSN ke sebagai isteri baru pak dia? Dah lama aku perati. Tapi bila belah mak ngan suami baru mak dia tu, ada je dia bergambar sekali. Takpe. Positif je. Mungkin dia yg tgh ambik gambar ni.

        14

        1
    • m says:

      aku tengok cantik je veil dia lain dari yg lain. asyik veil lace tipikal flowy mowy je kan…lagipun rekaan Rizalman kotttt…mmg penuh glamour!

      24

      3
      • Anonymous says:

        Mmg cantik tp kelakar sbb keras ketung. Indian Wedding pakai veil mcm tu tp fabric dia soft sikit dan tak kembang.

        14

        0
        • Anonymous says:

          Material kain semua dah okay, mungkin lg okay kalau nampak lembut dan tak keras kerudung tu. Apapun nasib baik izara yg pakai, kalau org lain tak tau la rupa jadi apa. Mungkin sebab tu la rizalman tak takut nak buat style mcm ni dekat izara. Rupa dah wowwww

          8

          0
    • beautiful norra says:

      jujur sis ckp baju nikah org KAMPUNG lagi lawa dari nie…’future classic’ konon…puihhh…
      Sorry, Rizalman, u dah tak relevant lg dlm industri (tangan di bahu, mata ke atas)

      4

      6
    • minah jambu say NO to drugs says:

      hahahaha…tapi ok la ada nampak unik dari yg lain nyeee…so sweet izara n datuk siti…semoga bahgia..

      2

      0
  2. Maggi Mamee says:

    So happy for these 2!
    Like seriously izara slh sorg artis yg sexy tpi sgt baik hati.. hati x busuk n x dengki.
    Tu sbb bila artis2 sexy, xyah kutuk over2 sgt, tgk la betapa untungnya izara ni..
    Congrats you 2! Wlaupun rizalman punya ‘sopan couture’ mcm meghapu, luckily izara mmg da cntik!

    15

    0
  3. Rania says:

    Seri biasa2 je. Baju semua cantik kecuali viel kejung Tu menyorokkan kecantikan pengantin

    11

    0
  4. Reunion says:

    Wedding izara tpi nape gmbo farah ape tu tah yg over2 ditayangnya. Tokti tu phm la gak sbb da kwin dgn dato k..

    9

    0
  5. el says:

    baju cantek, sopan, longgar, tapi rimas dengan kerudung atas kepala tu, kalau nak pakai tudung, pakailah yang betol

    5

    0
  6. rahsia says:

    farah kan pengapit izara

    3

    0
  7. Alice Mcgiver says:

    Penat i cari lace table cloth i..rupa2nya Izara pinjam…
    Baju dan kerawang keras hodoh tidak menjejaskan seri Izara…Pengantin sangat cantik..
    Pengapit terlebih gambar muka biasa2 tu sama sekali tidak overshadow pengantin perempuan..
    Love Izara..semoga bahagia hingga ke Jannah..

    4

    3
  8. Haihhh.. says:

    bertuahnya petpet diaorg ni…kawen ngn org kayo…best2..semoga kekal..

    0

    0
  9. Mee Hoonnn says:

    bumbong ke apa tu

    4

    0
  10. rizalman fail says:

    the detailing kt both veil n baju tu cantik, tapiiii fabrik apa dia pakai keras kejung. both veil n baju the flow of the fabric sangat failll. hilang keayuan. bila duduk baju tu menampakkan gemok even kt lengan

    4

    0
    • DKNY says:

      Setuju.. menampakkn lg Izara lebih gemuk & rendah. Well, bnyk duit pun X semestinya cantik bila berfesyenkn..ooppss.. anyway, it’s ur wedding, suka2 uollss lah…peace..

      1

      0
  11. Anonymous says:

    I guess they spent a fortune for the dress and veil. But uniqueness is not captured in photos cos veil and baju tak flowy. Tak elegan. Yes fashion veil and baju failed. Big time!! Mak Andam gi mana. Pengapit pulak too busy posing. Patut deme betulkan Veil senget tu!! I thought this is wedding of the year 2017. But i am dissapointed. Very dissapointed.

    4

    15
  12. nok gebuzzz says:

    abaikan pasal veil tu…yg penting izara npk sopan dan cantik…
    baju mmg tip top..npk classy.tahniah izaraadib.

    3

    1
  13. lea weiss says:

    Tahniah!!! Selamat pengantin baru moga kekal rukun damai selamanya..
    Cantik jelita baju dan perhiasan nmpk class..veil mmg nmpk Italian style..syabas rizalman lain dari yg selalu..

    6

    1
  14. luar biasa says:

    adoi tak tahu ke izara ni berdarah kacukan stan stan kat blakang tu… kan itu mcm veil org hindustan tu (peminat cite hndustan tawulah veil ni pakai masa diorg kahwin), harga dia gaji kerani setahun weyh katanya.. korang kecam2 padahal cantik je izara dgn gaya tersendiri, dah namanya majlis nikah so dia pakai something yg menutupi kepalanya lah, jgn sebok kata bertudung lebih helok la , apa dia buat is kesenangan bg dia dan seluruhnya , aq rasa mmg da boom la penggayaan kali ni , sangat nice, simple, but elegan gila.. mmg layak lah wedding of the year izara ni , lain dr yg lain.. tp fawaa sebelum ni dia dah gayakan baju yg serupa mcm tu (ASK – Gaun Hitam), so tak ada nampak kelainan pun , cantik kalau dia berbaju kurung putih yg elegan , mesti cantikk.. hmmm sayangg

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Baru perasan…alas meja kat umah hilang…

    4

    0
  16. gigi says:

    kerudong really fail ….

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Couture or fesyen kacau?

    2

    0
  18. Anonymous says:

    Duit banyak. Klu ada tiara kan sweet!

    1

    0
  19. anonymous says:

    pelakun baru tu sgt cantik ada kelas vvip

    2

    3
  20. Aku says:

    Takpe izara.. At least adib ambil u cara sah.. Halal.. Itu lebih penting. Pedulikan cakap2 org.. Ur wed ur taste kan..

    3

    0
  21. Anonymous says:

    Bile tgk izara berbaju putih itu tak tau kenapa terbayang “the woman in white ” dLm movie insidious tu..huhu

    2

    0
  22. Gna la top says:

    Izara pn ikut keras mcm kerudung klu psing kpla sgt tkut jtuh kn.snyum pn keras

    5

    0
  23. Anonymous says:

    Patutnya baju anak menantu yang lain tu ikutlah warna baju mak kandung. Ni ikut warna mak tiri macam Adib ni anak dia pulak. Nampak macam mak kandung tu tetamu je pulak. Kadang Siti ni nampak macam nak overshadow mak kandung anak-anak Datuk K ni. Annoying pulak tengok. Jagalah jugak hati mak kandung diorang tu toksah nak kedepan sangatlah diorang ada lagi mak kandung.

    15

    0
    • CvB says:

      Ko tau real story atau tak? Kalau tak tau baik duk diam.

      0

      8
      • Anonymous says:

        Dr awal aku tau story depa..dr zaman ct blm kawen dgn tokkay lagi..tz sgt baik..very humble..ct yg mengada2..dah titik..takmau teruskan..

        10

        1
        • cik kepoh says:

          Kau ada bukti ke boleh ckp camtu..jgn cuma dengar2 je..masalah rumahtangga org x leh dengar 1 pihak..meh lh citer kat sini ..sembang2

          0

          6
      • Anonymous says:

        Aterrnya yeop dah memang lain kan warna baju mak kandung dengan anak menantu tu. Udoh terang lagi bersuluh orang Bote Kiri kabor. Kalau yeop tau cerita ape ke he jadi gitu ha moh le cerita sini.

        3

        0
    • Aku says:

      Aku ingat aku je yg perasan gitu.

      3

      0
    • Aku says:

      Aku ingat aku sorang je perasan gitu.

      2

      0
    • lil says:

      Dah mak tiri tu yg menjana pendapatan dlm umah tu , bread winner kate omputih ko ,jadi kena ikot kaler taste mak tiri kn ..

      1

      0
    • Rania says:

      Ye btl warna baju tokti yg control kot. . Si bff Nurul Zahid pun pakai Sama dia. Bff dua2 rampas laki org .Dah la X hbs2 bergambar pegang perut.sakai mcm dia sorang je mengandung dlm dunia .bahagia benor la nak dpt anak Tu . .CT lubuk duit department kot Tu yg lebih ke dia

      2

      1
  24. olie says:

    Keras nya tdung die.ke memang fasyen gitu

    1

    0
  25. lia says:

    tahniah Izara Aishah & suami :-)

    0

    0
  26. Lovi says:

    Siti tetap perampas!!

    7

    1
  27. Cassandra Eve says:

    Wow ! What a stunning beauty ! Congratulations to stunning beautiful bride & good looking bridegroom ! Your wedding outfit is so unique , elegant, exclusive , glamour fit de ‘ uniquely you ! A new look , new touch of modern era … Bravo Dato Rizalman for the beautiful design … Clap clap ! May Allah blessed you both love & happiness till jannah ! Inshaallah

    1

    0
  28. Anonymous says:

    KAHKAKAKAKAKAKA

    0

    0
  29. Anonymous says:

    supposedly to be “Wedding of the Year 2018.” But what a letdown!!!

    1

    0
  30. Anonymous says:

    Baju marsha lg nice

    1

    0
  31. Noris says:

    Kesian izara….. Jadi sasaran pereka fesyen…

    0

    0
  32. Rania says:

    Ye btl warna baju tokti yg control kot. . Si bff Nurul Zahid pun pakai Sama dia. Bff dua2 rampas laki org .Dah la X hbs2 bergambar pegang perut.sakai mcm dia sorang je mengandung dlm dunia .bahagia benor la nak dpt anak Tu . .CT lubuk duit department kot Tu yg lebih ke dia

    0

    1

Leave a Comment

Optional