Written by AbangNara | December 11th, 2013

Sama cantik sama padan. Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri memang nampak berseri-seri dan menawan di hari pernikahan mereka. Semoga perkahwinan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat dan diserikan dengan kehadiran cahaya mata yang ramai. Tahniah!!!

gambar pernikahan jovian nina

Lagi 14 keping gambar sekitar majlis pernikahan Jovian dan Nina dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Jovian, Instagram Nina dan PrettyPeektures.

gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina
gambar pernikahan jovian nina

95 responses to (15 GAMBAR)Majlis Pernikahan Jovian Mandagie & Nina Ismail Sabri

  1. you suck says:

    ni je la keje ko nara ! copy dr instagramm ! xde bnde lain!

    0

    0
    • Aaron Aziz says:

      peluk sana, peluk sini.. cam sial!
      klik me pliss..

      0

      0
    • il says:

      komen benda lain boleh tak ? boring la komen macam you suck ni. blog lain pun sama je copy dr ig artis.

      0

      0
      • Che Ta Sayang Zain says:

        Biase je.. Macam Majlis kampung-kampung..

        My weeding still menang title weeding of the year ukey!!
        Dato2, datin2, tan sri2 & yang terhormat je boleh dtg..

        sampah2 dlm beautiful nara ni hanya mampu tengok je lah..
        hahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

        0

        0
      • narareader says:

        Sempoi la pengapit pengantin pempuan..kuss semangat.

        0

        0
        • Anonymous says:

          What the fish kind of comment was that? Kuss semangat x blh jadi pengapit ke? Everyone is beautiful in their own way

          0

          0
        • Anonymous says:

          salah ke kalau badan dia kuss semangat pon..ayat mc tu slalunya ayat jeles..kuss semangat dia pon biar la dia,mak ayah dia kaya kot..bagi anak dia cukup makan,takyah peleceh org sangat la weh..stupid..

          0

          0
        • Rooooney says:

          Dah tu takkan nak ambil Emma Embong kut uals……………..

          Bodoh kau ni!

          0

          0
    • Nadia says:

      kok udah ngak pakai baju jawa sich ?????
      baju yg kelmarin cantik bangat…baju yg hari kayak Malayshit….jelik amat, tukar dong

      0

      0
      • Anonymous says:

        typical mentality of indonesian…. the marriage is between malaysian and indonesian..of course they will be mix culture…if don’t like to see any of malaysian traditional clothes or etc, better watch the marriage between INDONESIAN ONLY..not a mix marriage……get your brain right then only start to comment….

        0

        0
      • malay is great says:

        Bodohhh betul ko NADIA !!!!!, kalau nak jual isu perkauman kat sini…GO TO HELLL, sesiapa saja boleh komen tapi bukan isu perkauman yang lapuk ni…

        0

        0
        • miss anon says:

          then kenapa kau nak baca yg website malaysian punya ..pergi lah bangunkan kau punya indon tu…kau guna nama majikan kau je bibik??

          0

          0
      • erica says:

        better learn la dulu tulis bahasa indon yang betul macam mana. #IndonesianWannaBE la ni#

        0

        0
    • sentap habis says:

      nampak macam dah hilang seri sebab sebelum kawen pon dah lebih pada ni.

      0

      0
    • ebi ebi dabi says:

      habistu kau assume si nara ni nak pegi ambik gambar sendiri ke? cubalah fikir sikit..sempitttt..!!!

      0

      0
    • chantique says:

      soooo sweeeeeettt
      fall in love w thiz wedding. congratz jovianina!!!!!

      0

      0
  2. abang yang tak banganga says:

    bagus. kaler2 lembut. nampak bandar. xsabar nak tengok che ta ngan zain punyer plak. kaler mesti terang. ngan ayu raudhah lan pet pet nye hah. desa sangat family che ta. low class.

    0

    0
    • minah karan says:

      tak perlu kot nak cakap family org lain low class..
      tak baek ok!

      0

      0
    • aptb says:

      Ape mslh nye klu fmly desa…ang 2 bndr sgt ke..lg bgus jd owg desa…ak bgga ak ni dr desa atw bhsa lain nye dr KAMPUNG…bangga sgt2..xda kg xda la bndar tw..be4 jd bndr bermula dr kg..di naik trf kn so jd la bndarrr sgt…jgn poyo sgt

      0

      0
  3. hani says:

    ntah-niah

    0

    0
  4. sarahlee says:

    derang ni belum kawen pun dh mcm suami isteri dah…peluk sana, peluk sini. Pas kawen aku x tau ape jadi….

    0

    0
    • wai says:

      Lol.lepas kawen pon ko nk ckp jd ape??x payah menyebok hal org boleh x.dengki x pasal2,mesti x da harta ni sbb tu denki dgn org,lantak pi dia la nk jd ape,dah kawen pon!

      0

      0
    • Olga says:

      KO TANYE APE JADI LEPAS KAWIN????? DIORANG BOGEL DEPAN ORG RAMAI!

      0

      0
  5. Shhh says:

    Mmg kalo tgk perkahwinan CHE TA lbh grand tpi pada aku JOVIANINA ni lebih simple and nice…dn tentunya ramai tetamu VIP, VVIP akan datang.. tgklah sapa bapa nina..CHE TA mgkin ada beberapa rakan artis yang suam2 kuku jelah yg datang..confirm Aidil Zafuan dgn Zarema tu ada…aku rasa rakan artis yang akan datang kat majlis kahwin JOVIANINA ni confirm artis kelas A..sbb artis2 mcm tu jer tempah baju kat JOVIAN n..aku rasa antaranya…Liyana Jasmay, Ning Baizura, Lisa Surihani,Dato Ct..

    0

    0
  6. ain says:

    tahniah :)
    gambar ke 3 sebelum akhir tu kelakar..

    0

    0
  7. Nok-Nok-Nok says:

    Alahmdulillah selesai dan terbina satu Masjid..

    Yang nok nak ckp ni, buat pengomen2 ,TAK perlu lah nak di bandingkan majlis Che Ta and Nina.. Dua2 mereka Tuhan bagi rezeki yang melimpah ruah tapi dengan cara yang berlainan. Nina selaku anak menter dan Che ta, Tuhan bagi dia paras rupa dan populariti. Kahwin pun banyak piahk nak taja.

    Dah memang rezeki diaorang kita senyum kan je la. Tak perlu nak di banding baik buruk. Apa pun alasan kita, yang nyata mereka tetap Mendirikan masjid. Itu tujuan yang utama.

    Ada yang compare Low Class and High Class. Nok rasa tak perlu nak buat perbandingan macam tu. Tak baik kita menjarak kan hubungan hanya kerana CLASS/darjat yang berlainan. Kenapa yang komen tu tak compare diri dia sendiri dengan orang yang dia komen.???
    Dari kita ada sifat2 negatif tu, baik kita tumpang gembira di hari bahagia diaorang..

    Semoga Pengantin bergembira dan berbahagia..

    Daaaaaaaaaaaaaaaa..

    0

    0
    • melati says:

      NOK NOK NOK ,che Ta kawin dgn tokey biskut Raya tapi punya bangga macam kawin gan tokey emas ,,,so Che Ta nak tunjuk High Class.. tapi haprak kan malu diri sendiri bukan kita nak banding high class gan low class tapi awak tgk sendiri kan, yg low class war2 kan kawin juta2 tapi ditaja dan yg kaya tak pernah pun kenyataan kawin juta2 walaupun duit sendiri…Nok itulah perbezaan low and high class..kalau che ta kawin simple tak pernah kuar kenyataan ,kalau nak tgk wedding dia kena beli biskut raya ,aku pun suka…tapi berlagak macam kaya tapi haprak org pun benci.

      0

      0
      • Nok-Nok-Nok says:

        Buat Cik Melati..,

        Nok harap pemikiran awak seindah nama bunga itu.

        Biar Nok jelas kan secara Berilmiah disini-.
        Perkara Pertama yang awak kena tahu adalah KONSEP PENAJAAN… kan dari awal dah dibagitau perkahwinan tu DITAJA. Awak kena la faham bahawa kenapa Penaja tu nak Taja… Ianya konsep pengiklanan dan matlamat Penaja adalah untuk orang ramai kenal jenama diaorang dan produk diaorang..!!

        Kita sebenarnye yang KELIRU. Yang meng-war2 kan nilai juta2 tu adalah pihak Penaja dan juga Media.. Dalam konsep Kahwin Taja ni, Ianya ibarat Che’ Ta jadi DUTA jenama diaorang untuk jangka masa pendek.. Kalau nak kata Riak tu, itu sangat subjektif sebab Nok pernah diberitahu oleh seorang cikgu, Orang perempuan kalau memakai barang kemas, tak banyak mesti ada sedikit rasa riak dalam hati.
        So, Nok hanya aggap Che Ta Tak riak, mungkin sekadar bangga dalam hati..

        Kita Mengomen dan memandang negatif tapi dalam masa yang sama kita MENAFIKAN kita dengki atau iri hati.. Itu terpulang pada pengomen sendiri. Nok rasa lebih baik kita doa benda baik2 jer kat pengantin ni..

        Next time., cuba fikir dulu sebelum bercakap atau mengomen. Penulisan kita adalah cerminan peribadi kita..

        Daaaaaaaaaaaaa….

        0

        0
  8. mmm says:

    lawa betul tmpat makan dorang wehhh.! rasa mcm kt jepun jeee.penuh dgn bunga :)

    0

    0
  9. Anonymous says:

    baju biru ramai2 tu mcm baju kelawar je

    0

    0
  10. kak jan says:

    comelnya nina..gambar third last tu sampai penyek hidung si jovian..nampak nau dah tak sabau..

    0

    0
  11. mrs.styles says:

    nina look so sweet…adore her smile

    0

    0
  12. sayasuka says:

    nampak pengantin sangat humble n classy.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Aku x kesah abg nara copy paste
    Aku suka blog abg nara ni lebih kemas dan menarik
    I love you abe nara..

    0

    0
  14. hunny says:

    Dafiiii!

    0

    0
  15. 6×9=54….huh…terluper jap sifir ..memula ingtkn 12×9=54…hahaha…….cantiknyer ‘dayang2’ berbaju biru muda…kazen2 Nina kot ye….

    0

    0
  16. akuNyoh says:

    comeynye pmpuan ni,berkenan giler tgok senyuman die
    wedding ni 100times more beautiful than che ta,che ta tu sumepn org sponsor mcm xda makna dah
    tu hsband ning kn?wah kalu ada gmbar anak dieorg bes jugk

    congrats u both !!!

    0

    0
  17. silent reader says:

    congrats jovian & nina…semoga bahagia hingga akhir hayat…in sha allah, amin…cantek kaler persalinan akad nikah diorg…nina pon xde nak berinai penoh tgn…lebih molek klu nina bertudung…kita jgn mgutuk, takot nnt tkena kat batang idong sendiri…berdoalah utk mereka ke arah kebaikan…

    0

    0
  18. simple but nice says:

    subhanallah…nice wedding…
    simple je xde yg over…

    0

    0
  19. nonamanes says:

    Simple je nina pakai. Series lawa. Opss taknak buat perbandingan dgn Cik Ta hihihi

    0

    0
  20. lagi cantik bju nikah nina dari RCW…. over….hahahahhahaahhah
    simple lg cantik….

    0

    0
  21. waklu says:

    Aku suka tengok wedding jovian-nina ni, simple n nice, nikah pun dok bersila… camtu la kalu nk kekalkan tradisi .. tp nk compare cik ta, sarat sket la.. kalu dia less kan bagus..

    0

    0
  22. comel jer says:

    so sweet….simple but nice….taste org tua berbeza dari taste org muda

    0

    0
  23. zyta zaraa says:

    simple but nice..nmpak seri dr muka nina n jovian…inilah wedding of the year yg aku rase bole lwn wedding che ta yg xbrape nak WOW! kannn…wedding dgn tajaan je…dah mcm festival wedding aku nengok…serabut…For Jovian & Nina, Selamat Pengantin Baru..Semoga Kekal hingga ke Jannah…Amin…

    0

    0
  24. mims says:

    bukan nak cakap apa,

    tapi boleh beza wedding orang yang betul kaya dengan orang buat buat kaya.

    jovianina wedding nampak ada classnya and elegance.

    simple tapi nampak mewah.

    ni baru orang kaya betul.

    baju dia lawa gila okay

    0

    0
  25. noraz12 says:

    tok k tak dijemput hadir kahwin che ta kee…hihih

    0

    0
  26. melati says:

    Berbanding dgn Che Ta punya tetamu macam langit gan bumi….muka2 tetamu cek ta muka kasta rendah jer aku tgk….Tapi Tetamu Nina ni semua VIP …tapi mereka ni tak pernah cita pasal wang aper2 pun walaupun kaya….so nampak lah betapa haprak nya che ta yg nak bagi tau dia punya wedding juta2 tapi di taja.

    0

    0
    • Bedah Bisu says:

      Amboi……….

      Ko ingat perbezaan tetamu cik ta dan wedding si jovian ni penting ke sampai nak bezakan tengok muka muka or kasta ni?

      Nok ni mak nak cakap yang penting ZAIN SAIDIN tu lelaki straight. Jantan straight. Yang penting Cik Ta kahwin dengan lelaki straight. Kau faham tak?

      JOVIAN tu PATAH RIUK DIK, patah meriuk. Dah dasar fashion designer, kau faham faham sendiri lah. Nak jadi bini chef wan nombor ke dik?

      So what ever it is, kau la paling bodoh sebab nak bezakan pasal tetamu. SO STUPID. Ha ha ha ha.

      Kau tu kahwin, MAMPU ke dapat sponsor macam tu? Siapa kau? Tauke emas celup pun belum tentu nak sponsor kau dik. Ape tah lagi butik jakel tu. Hahahha.

      So sebelum kau keluarkan statement, hati hati dik takut calar muka kau.

      Bodoh.

      0

      0
      • meati says:

        Bedah…saya ni Pengarah Com yg punya 130 pekerja, keja2 saya semua staff yg bbuat so aper yg saya nak buat lagi,, komen bukan2 lah…Company saya tak nak mahu masuk share market sebab saya ader Cash…| saya komen ni pun sebab saya salah sorang jutawan yg sedang ketawa kan artis2 yg ckp pasal juta2 ni…pekerja Indonesia saya sebanyak 200 org…..kalau pekerja indon kurang dari 90 org kita mesti bagi CLAP yg uruskan…so tanya lah tokey2 com beso aper itu CLAP…ok cik Bedah jgn pandang org sebelah mata.

        0

        0
  27. sayang says:

    cantiknya nina…majlis dia org simple tpi memg meriah…x le serabai n serabut serta bling2 d baju…ap pn moga pasangan ni bahagia….aku tengok tok ti pn cantik…..

    0

    0
  28. melati says:

    Che Ta punya kawin tetamu semua kasta rendah jer yg dtg….NIna punya wedding semua VIP ,,tapi mereka tak pernah pun kecoh Juta2 heran aku.

    0

    0
  29. maria says:

    the bride look sweet..the whole recep look simple yet elegant..and i like the pelamin..suka!

    0

    0
  30. Baby says:

    nina ismail sudah.. x payah nak nina ismail sabri.. sabri tuu atuk dia… saje jee nak poyo nk gtau die anak datuk ismail sabri laa tuu!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ismail sabri tu mmg nama ayah dia la…nama atuk dia yaakob…get yr facts right first before u want to bash ppl la dol!

      0

      0
    • Anonymous says:

      kebodohan melanda.

      0

      0
    • jovianinafans says:

      Bodoh sungguh hang ni. Dah dasar baby, gigi tumbuh tak habih lagi nak nak sibuk hal keturunan org. Nama dia Nina Sabrina Ismail Sabri. Tokwan dia nama Yaakob. Semak gila tgk benda bodoh mcm ni pun hang nak complain. Whatthaa?

      0

      0
  31. maria says:

    alamakkkk…jovian cium dahi nina sampai kemek hidung, nina pose dah sweet dah tu..cameraman should have told jovian to hold/tilt nina’s face a bit so that his lips press the forehead not the nose..but takpe la..anggap saja ini fun side of their wedding ceremony..takde fun or funny scenes tak best la kan..hehe

    0

    0
  32. meero says:

    i tabik uollls mak andam pakai sarung tangan… kalau x xde seri la mjlis batal air sembhyg tu kn… class sgt mjlis diorang..

    p/s: jgn marah k..cuma.. kesian pk imam, kadi etc kalau perlu tngok pengantin pompn n lain2 x cover rambut tu.. tmbah2 di majlis yg menuntut keredhaan Allah ni…

    0

    0
  33. O_o says:

    kelihatan cantik… simple…. nampak mewah yg ada class tersendiri..

    0

    0
  34. cantik dan simple tak berserabut mcm che ta. suka sangat tema Jovian & Nina tahniah semoga kekal ke janah

    0

    0
  35. Dafi bila nak khawin?

    0

    0
  36. miss wanny says:

    aku rasa cute jerr weeding nihh sbb ada sis chubby kt nina! hihihihi.. cute¬ cute¬ cute sgt!!! nice illustration¬ .. hikhik

    0

    0
  37. Anonymous says:

    simple lg menarik…nmpk kemas je nina ni…dr pakaian n mekap…smua nmpk simple…x pyh pkai sarat2 pun nmpk cntik

    0

    0
  38. cik kelam kelibut says:

    kalo nak cite psl retis sblm kawen, pegang2, peluk2..hang tak tgk ke masyarakat kita yg bkn retis pon, sebelum kawen pon ade je yg pegang2 peluk2 sane cnie..cik kelam kelibut bkn nak kritik tapi bila tgk antara 2 perkahwinan yg berbeza (che ta n Nina)..aku lebih prefer nina la kot..even dia tu anak dato’, xde la nak buat heavy decoration, heavy make up..nampak nice n simple sudaaaa..nampak seri pade wajah dia..Maybe cik kelam kelibut dah selalu nampak che ta ni asyik pakai heavy make up je kan, so bila dia kahwin, nmpak biasa je..huhu..

    0

    0
  39. Dobi mcmeggi says:

    Abg nara nape x msukkn gmbr tmpt jamuan mkn nina n jovian? Gile meletop kau.. Cantek habisss… Mcm alam kayangan.. Copy la dr ig tok ti.. Bley tgk kat ctu.. Mmg kalah dewan mjls rozita tua itu… Wedding of the year milik pasangan ini.. Bkn zsrcw..

    0

    0
  40. Ms NA says:

    saya ada satu soalan….
    ermmm..baik wedding J&N or CT&ZS….lepas nikah memang kena pegang kepala pengantin perempuan utk doa..or buat janji ke?…1st time tgk…dah macam majlis baptiste dlm church…musykil jer…can anyone explain…is it a new trend or dlm islam memang ada cara mcm ni….n dlm wedding CT&ZS…masa si Zain pegang kepala dia tu..ada ustaz bc doa..but si pengatin perempuan baju agak tak tertib…ermmm

    0

    0
    • cik kelam kelibut says:

      Kalo nak ikutkan dalam Islam, sebaiknya pegang kepala isteri dan dibacakan doa (bak katenya kita dah ada tanggungjawab kepada isteri tu)..cium dahi tu just adat kita je nak batalkan air sembahyang..nak ikutkan memang xde pon..mase sarung cincin tu kira dah batal la air sembahyang kan..ni just opinion dr cik kelam kelibut..

      “Apabila salah seorang dari kamu bernikah dengan seorang wanita, hendaklah dia memegang bahagian depan kepalanya (isteri) sambil menyebut nama Allah dan mendoakan keberkatan baginya dan hendaklah mengucapkan: ‘Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dari kebaikannya dan kebaikan apa yang Engkau tetapkan kepadanya, dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatannya dan kejahatan yang Engkau tetapkan padanya. Ya Allah berkatilah isteriku ini atasku dan lindungi dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang yang dengki dan perbuatan tukang sihir apabila dia telah melakukan sihir dan perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu daya.’ “ (Riwayat Abu Daud).

      0

      0
      • Ms NA says:

        terima kasih. cuma mengharap lain kali bila si suami membaca doa ni…biarlah si isteri dalam keadaan berpakaian yg lebih tertib…just my 2 cent :) apa2pun i wish both of the couple jodohnya sehingga ke jannah dan sentiasa bertolak ansur dlm menjalani hidup berumahtangga dengan penuh tolenrasi dan sentiasa berpaksikan AlQuran…In shaa Allah…Amin…

        0

        0
  41. Amy Amylia says:

    yang dorang2 ni buat ialah amalan sunnah Rasulullah s.a.w lepas akad nikah. si suami letak tangan di ubun-ubun isteri smbil berdoa. doa boleh cari kat gugel ye. :D

    0

    0
  42. muja says:

    perghhh,, sweet giler jovian dengan nina ni. aku tak tahu pun dorang ni,, i mean tak kenal but,, i like la,, sweet,, simple,, most of the time, less is more. congratulations to both of them! :D

    0

    0
  43. Wuhuuu says:

    Tahniah. Tak perlu pun pengapit yang hot hokeyyyyy….

    0

    0
  44. lalat meroyan says:

    nina super duperrr comel !

    0

    0
  45. rozita che wan jeles dengan nina says:

    jeles tau i tgk nina punye wedding..cantik n sweet sgt..abang zain…jom la buat cm ni lak…..mlm ni nak tau!hahahaha

    0

    0
  46. FITRY says:

    mahligai perkawinan yg indah…..’kedua pasangan serasi dan sama padan….’
    smoga berkekalan sampai akhir hayat amieeeenn.’

    0

    0