Written by AbangNara | March 4th, 2014

Cantik, kacak dan berseri-serinya bakal pengantin Aidil Zafuan dan Zarema Zainal ini. Memang bak pinang dibelah dua. Abang Nara suka sangat-sangat melihat gambar pra perkahwinan mereka yang diambil oleh WunderClique ini. Memang awesome sangat-sangat. Nampak so sweet!!!

gambar pra perkahwinan aidil dan zarema

Kekacakan Aidil Zafuan memang jelas terserlah di dalam setiap gambar. Sementara kemanisan wajah Zarema Zainal juga berjaya diabadikan di dalam gambar-gambar pra perkahwinan. Renungan mata mereka jelas membayangkan kebahagiaan yang sedang dikecapi menjelang hari perkahwinan.

gambar pra perkahwinan aidil dan zarema

Tak sabar Abang Nara mahu melihat mereka berdua di atas pelamin kelak. Semoga segala perancangan berjalan dengan lancarnya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook WunderClique dan Instagram WunderClique.
ctmP.S: CTM, baju couple t eksklusif yang didatangkan dengan 17 pilihan warna dan semua saiz kini muncul lagi dengan koleksi terbaru Cosmopolitan http://goo.gl/PDZGGD. Untuk tempahan SMS/Whatsapp 01124049323, wechat coupletshirtmalaysia, website www.ilanicious-tshirt.com atau like facebook page Couple T-shirt Malaysia https://www.facebook.com/CoupleTShirtMalaysia


gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema
gambar pra perkahwinan aidil dan zarema

213 responses to (15 GAMBAR)Pra Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal Daripada WunderClique

  1. Nureza Aida says:

    Ayooooo dorang bukan artis lerrr… yg sibok nak lamerkan apesal? Remove ler pasal dorang ni.

    0

    0
    • Jamilah Jemali says:

      sakan ko aidil. maklum la.. dulu kawen free.. skrg kawen berbayar.. zareema look tua benorrr..

      0

      0
      • az says:

        Anak buah mona fendi ke si zarema ni?? Muka sama.

        0

        0
      • Lembu Gemok says:

        ermm..sblm nak cerai rita, bukan main nafi takder apa2…sekarang?ermm…semoga bahagia laa zarema woiii…aidil…harap jodoh kali ni berpanjangan..jangan lupa nafkah teeewwww~

        0

        0
        • lily says:

          tahun 2000 : merisik –> tunang –> khatam quran –> nikah –> resepsi –> doa selamat (bila dpt baby)

          tahun 2014 : bridal shower –> pre wed –> nikah –> mlm berinai –> resepsi –> baby shower

          buat zareema n aidil semoga berbahagia… nasihat aku cukup2 lah buat event yg x perlu..buat biasa2 sudah..yg penting nikah..bukan majlis pelik2 ni..

          0

          0
      • Neelofa says:

        better aku la dari pompuan ni..
        huhu

        0

        0
      • mutiara says:

        nara stop la buat entry pasal dorang..dorang bukan artis..lagipon hanya aisil je celebrity sukan yg suam2 kuku..kalau kawen dengan artis takpe gak..
        zarema neh biase je..sape die????

        berape umor zarema neh..tua je..lawa lagi che ta tanpa mekap..nape tak buat entry che ta tanpa mekap..lambat lah nara neh..update tah pape

        0

        0
      • jemah says:

        zarema ni ….tua nyer …aidil tu dah kenapa seluar pelik sangat ….dulu masa ngn Rita lagi kacak kot

        0

        0
      • lana lang says:

        bapak ah..suar aidil so outdated. please la.bad taste la ko, same mcm taste ko kat zarema. sorry to say la ye aidil.ko tgk balik nnti msti ko rasa nak bakar pic ko.bhahaha+

        0

        0
      • Anonymous says:

        t

        0

        0
      • Anonymous says:

        Dulu dengan Rita, si Aidil ni kempunan tak dapat ambik gambar pre-wedding pre tu pre ini. So this time dia pun nak merasa ambik gambar cam pengantin lain. Takut kempunan. Dulu kawin free sekarang kawin kena keluar duit ribu-ribu. Dulu dapat janda skarang dapat anak dara, mestilah dia excited nak buat majlis besar-besaran. Dulu kawin lari pat Siam tak dapat restu mak bapak. Skarang dapat restu mak bapak buat majlis pat hotel. Dulu tak ada anak skarang ada 2 anak jadi jangan lupa yer duit nafkah anak tiap2 bulan. Betul orang cakap kalau kawin lari tak dapat restu orang tua punah ranah kacau bilau jadinya. Yang rugi selalunya orang pompan. Jantan tak der hal tak der eddah period pun. Ni ari cerai besok boleh nikah lagi. Insha’allah this time kekal hingga ke Jannah ya Aidil & Zarema.

        0

        0
    • Nureza Aida says:

      Sorrylah tertinggal ‘g’ pula. Should be “yang sibok nak glamerkan apesal?”

      0

      0
    • Anonymous says:

      dyeorg ni artis ke?? x pyh bg publisiti sgt lah! main bola makin kelaut!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku rasa diorang nampak sweet dan sama padan je.
      Tak puas tengok gambar2 kat atas.
      Yang sudah tu sudahlah kawan2 ye. Diorang nak bina hidup baru je.
      Semua pernah buat silap at some point of their life.

      0

      0
    • Anonymous says:

      baru berbaloi kawin, malaysian footballer katakan..x kan nak kawin dgn janda..dah la janda, tua pulak, kahwin pun kat siam mana ada kelas kan…lps kawin ni susah sikit nak bercerai berai sebab dah banyak keluar modal..tu la lain kali perempuan2, x kesah la janda ker anak dara ker jaga maruah jgn murah2 bagi free2..kalau nak kahwin buat elok2 jgn nak sorok2 ..peace

      0

      0
      • mutiara says:

        kawen kat mane2 pon same je asalkan sah..janda pon makhluk allah
        ko sape nak hina orang? ape yg berbaloinye..membazir dan langsung tak ikut syariat islam.

        ingat elok sangat eh kalau caras laki orang then pretend tak de ape2 hubungan, dah diceraikan rita baru nak ngaku..allah maha adil..doa orang2 yang teraniya neh makbul..

        0

        0
        • akukuku says:

          BETULLL~!! aku stuju ngn kau. yg mngutuk ni smua aku baca terasa berdosa pulak. biarlah.. siapa kite nk MELAWAN TAKDIR DAN KETENTUAN ALLAH. lg2 nk mgutuk ciptaan ALLAH. ish2~

          0

          0
    • alisa says:

      Aku cukup menyampahhhh tengok lelaki pakai seluar senteng camtu. Fashion ni dah lapuk laaa.. Dah tinggal kat 2013 dahhh! Aduih tolong la.. Tak macho langsung. Dah la bantut.. Pakai camtu lagi la nampak bantut.. 20-30 tahun lagi bila tengok gambar ni balik gerenti kau menyesal hahah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukan je bantut dah le gemuk pendek,egt habis hnsem la 2..bukan die je menyesal,bini die yg muka tua 2 pn pasti menyesal..hahahahaha…..

        0

        0
    • kakak neelofa says:

      Aidil, susu ngan pampers dah beli lum?

      0

      0
    • zed says:

      ak dulu minat jgk la dia ni masuk si kembar dia tu sbb dia asal senegeri dan sebaya dgn aku.aku rasa bangga masa tu sbb ada pemain bola yg bagus utk negeri aku tp bila diorg masuk ATM aku dah start menyampah dan lagi menyampah + benci = meluat semuluatnya bila masuk team johor.memang mata duitan, takde semangat nak back up negeri sendiri.yelah duit siapa tanak kan?. Bila masuk part hal kawin mawin yg terbaru ni aku tgk dia ni mcm dah boroi semacam je dah.aku setuju bila semua kata nampak buruk dia pakai seluar kontot tu sampai nak nampak “kontol” kat depan. part fesyen rambut pun semua nak tiru J.T, takde imei sendiri ko wok?. zarema tu takde hal kat aku,apa dia nak bt sebelum kawin tu ko punya pasal sbb tu duit ko,halal haram yg ko bt tuhan yg tahu utk pahala vs dosa.

      0

      0
    • lana lang says:

      seriously Aidil??? bhahahaa..gelak besar aku tgk seluar kau..sekarang maybe trendy, ko tgk lagi 5 tahun, msti ko rasa nak crop part kaki seluar kau tu. kemon la..pk advance sikit boleh?anak ko tgk nanti gelak besar kau tau.pakai buat jln ok lg, kalau photo shoot, selamanya ada pic ko tu. such a bad taste,sama mcm ko pilih zarema. LOL.. sorry to say la ye.

      0

      0
    • Olga says:

      MUKA ZAREEMA MCM BAPOK SIAM KEREPOT,SAPE SETUJU LIKE OK BYE!

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      biar laaaaaaaaaa si aidil ni tekenal pasal dia bekas laki ritaaaaaaa….rita tu artis jadi pasal rita la orang kenal ngan si aidillllllll lagi pon dia pemain bola paham ! kalau aidil tk kawin ngan si rita belom tentu lagi peminat akan kenal dia !!

      0

      0
  2. akak jebat says:

    haii aidil nak ke sawah ke…kikiki

    0

    0
  3. Dyana says:

    apo la pkai sluar senteng si aidil ni…mcm sluar ppuan…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tu la asek asek dudok kt kampongggggg aje sampai tk tau pesen seluar sekarang huh ! sekarang punye pesen seluar kn pesen sengkat ! benot betol la kau ni huh !! minah jambu kadang2 pon pakai seluar macm aidil pakai hepeningggg aje….minah tudong pon ada pakai seluar sengkat ! jangan nk benot sangat lah !!

      0

      0
      • konon konon says:

        hahahha..minah merah jambu oiiii…. tak kesah lah duduk kampung ke duduk bandar ke.. tapi agak2 lah seluar macam tu woii… pmpuan moden sangat ke lu ni ??.. teruk betul taste..orang buta pun tau pilih seluar yang elok utk dipakai… bajet cam korean tapi kaki besar,pendek pulak tu si aidil ni

        0

        0
  4. hahaha says:

    tuanya muka si zareema… tahniah la aidil… moga berlaku adil dlm memberi nafkah.. next!!!!

    0

    0
  5. Hans Isaac says:

    Ok la tu…
    Sekurang2nya….
    1-Aidil memang sah bukan laki orang
    2- Zarema mmg anak org kaya yg bukan kahwin Aidil kerana harta
    3- Baju Zarema dalam photoshot ni takde la sakitkan mata..
    4- Takde aksi peluk berlebih2an…
    Kesimpulannya….. mmg 50 kali ganda lebih bagus dari si Hanez Haturaya.

    0

    0
    • Chronicz says:

      Ni pd aku la kan
      1. Mmg aidil bkn laki org TAPI diaorg dh start couple tme aidil suami sah rita lagi… X kn dh lupa kot
      2. Mgkin bkn kwn kerana harta tapi kerana “nama”.. Aloo bdk bola mmg glamour okay wlupon men x bpe nk bes
      3. Yg ni aku setuju.. Baju zarema mmg “sopan”
      4. Wlupon x da aksi pelok berlebihan, tapi ada pgg2 tgn jgk.. Kaaaann.. Hehe

      Aku cuma x blh lupa mcm ne zarema ngan aidil tme aidil blom bercerai dgn rita.. Sama je cm kes hanez!

      0

      0
      • Anonymous says:

        yg nie aku setuju…..rampas ttp rampas…agknye yg melahar hanez skrg nie satu hari nty hanez kawen dgn suami liyana 2 msti org akn ulang ayat mcm nie laa ”biarkan la dorang kn bru nk mula hidup baru,yg lepas lepas la…”uhh busannnn…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ak setuju sebb belum pe2 ag da pegang tangan..belum sah muhrim ag kn…
        sopan ke tanpa bertudung?????

        0

        0
    • Anonymous says:

      perampas ..konon zarema hormat org tua aidil …..pastu org lain xhormat ke ..mcm dia sorang ada msk bapak …setuju sgt dgn loofa dan wawa…betul2 muka mcm mona fendi …7jelmaan kot …hahas

      0

      0
  6. minahgigil says:

    kaki betis paha aidil besaq bapak pkai seluar ketat..

    0

    0
  7. datin hangit says:

    Tak mcm pre wedding pun..biase je photoshoot cmni

    0

    0
  8. sayang salmah says:

    nampak tuaaaaaa zarema….. rita gak nmpak lagi muda…..

    0

    0
    • Hans Isaac says:

      Kalau aku, lebih rela kahwin ngan pmpn yg nampak tua dari pmpn yg cantik tapi mulut macam puaka (Rita)

      0

      0
      • ubi says:

        ko mesti zareema kan? hahaha…muka xde seri dah…ni mesti penah main

        0

        0
      • Pee dah kontol says:

        Mulut ko mungkin tak puaka tapi pemikiran dan akhlak ko mcam TAIK aje seperti lain2 mamat dayus perasan lebeh kaki tikam belakang. Kesian siapa terperangkap dgn ko.

        0

        0
      • Anonymous says:

        mulut puaka pun die bercakap hak die…dr muka tua perangai pn setan wt majlis pn majlis setan nk kawen buat ape kn???adakah ni calon terbaek utk jd isteri??sndiri fkir sndiri jwp…hehehee

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko xde tempt rita blhla… cube ko jd dy mcmner….
        dr zarema semua nk ikot yahudi punye style…
        2 xpuaka ke nm nyer

        0

        0
  9. yanz says:

    erm..umo brape ye zarema nih? mcm dah tua nampaknya. tpi asalkan depa bahagia, sudahhhh…. teringat kisah aidil & rita dlu. beria2 lari kawin sampai siam. sanggup engkar mak bapak. last2 ke laut jugak. bak kata laki aku, aidil nih takde telor. kalau dah sanggup kawin di siam, pertahankan lah sampai akhir hayat. ntah lahhh…..tak berkat kot. ni pun sama ngan zarema. belum kawin dah buat benda yg Allah larang. mana nak dpt berkatnya ??

    0

    0
    • DHIANA says:

      AAH BETUL TU!… SEPATUT NYER JAGA RITA PERTAHAN KAN RITA..
      ISK HAPE LAH KAU NI AIDIL…..

      0

      0
  10. Enter Your Name says:

    ?-1=5

    Berapa umur bakal bini dia?
    Nampak matang!

    0

    0
  11. Dania says:

    Gambar cantik.
    Zarema cantik. Baju semua cantik.
    Spoil dekat Aidil seluar camtuh… Nih ajaran wak doyok ker aper… Tapi both of them sweer together.

    0

    0
  12. KAK NGAH says:

    ZAREMA NI SAPE ?

    0

    0
  13. aku yang hebat says:

    poyo! pondan! poooodaaaahhhh!

    0

    0
  14. oggi says:

    zarema ni kawin dengan aidil sebab nak kejar glamor je. padahal pemain bola sepak ni x fames mana pun kalau x ada kontroversi

    0

    0
  15. Sukati aku nk komen apa says:

    bkn artis pon xpyh le nk menyemak…rimas aku tgk

    0

    0
  16. Alah… bukan nya cantik pn p0mpuan ni

    0

    0
  17. sue says:

    kesian pak duda sorang ni..
    teringin kot nak buat semua2 ni..tapi tak dapat sebelum ni..
    mase ni la pulun semua ea dok aidil???

    seluaq tu.. ko ingat senteng gtu ko boleh d gelar fashionista???? puffff

    3+5=8

    0

    0
  18. toingtoing says:

    selamat berbahagia…
    nafkah anak jangan pura-pura lupa…

    0

    0
  19. kak ton says:

    Burok bebenor nengok si aidil ni pakai seluar ketat senteng! Trend ke skrg? Serius burok!! Zarema ni ada rupa bapok plak aku tgk.soryyyy.

    0

    0
  20. azzzzzzzz says:

    Sorry to say..knp plak aku nmpak muka tino ni mirip muka mona fandey..opssssss

    0

    0
    • gigi besi says:

      oii Mona fendy jgn sebut2 seram den , kang mahu si Aidil ni kena kerat 48 gara2 tak kasi nafkah kt si Klon Mona fendy ni !!! baru padan muka keluarga si Aidil !! kehkehkeh !!!

      0

      0
  21. cik cintan says:

    Aidil nmpk gemuk..

    0

    0
  22. menyampah says:

    Tu la.. dulu x nak ngaku ader org ke-3… patut la si rita yg cantik jelita tu berang… Ni tup..tup.. makcik (zarema muka tua) n pakcik (perasan bekham) ni nak kawin dah… ayooo laaa… uweekkss!!

    0

    0
    • Cik Pah says:

      Memang la dia x nak mengaku ada orang ke-3. Undang-undang malaysia kata kalau rumah tangga runtuh akibat orang ke-3 nanti orang tu kena dakwaaaaa. Harus la si mamat ni bekap zarema. Tu yang beriya menafikan hubungan diorang.

      0

      0
  23. dee says:

    Cari yg sedang2 je, tak lama, jemu aa,,jgn lupa nafkah anak

    0

    0
  24. Saggi76 says:

    Tumpang lalu…… Sebenarnya siapa nie dorang 2!?????? Are thy an artist???? Tak pernah dngr pun????? Are thy popular??? Dlm bidang Lakonan ke nyanyian???? Isn’t this website for artiste je???? Mungkin reporter da takde crite kot????

    0

    0
  25. Isma says:

    Kecoh ckp duit xckup nak tanggung sume..aidil igt org caya gaji dia 10k…xyah nak kelentong beb….cuma ko jgn lupa duit nafkah ngan duit p’belanjaan anak2 ko..dorg tue yg akan doakan ko bila ko xda nnt…sian kt dorg masih kecil lg…

    0

    0
  26. toingtoing says:

    1x? = 8

    zarematokria and aidilvid bekham.. haha… jangan marah ye…(kita propa2 je..)

    0

    0
  27. biarlah rahsia says:

    tua nyer muka si zarema ni..nafkah anak ko berkira kalau benda2 mengarot macam ni x pe pulak…puiihhh la ko aidil…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Why are they even in the gossip blog? Zzz. Bosan.

    P/S : dulu bukan main nafi zarema bukan gf. Skg nak nikah da pun. Puihh

    0

    0
  29. Anti jalang says:

    Benci betul la dua ekor ni..well mmg semua artis mesia lahanat pn.xyah nk agung2kan depa…hanez suraya tu lg plg menggelikan.sume sama je garik nye

    0

    0
  30. kuikui says:

    Rita lg cantik..

    0

    0
  31. nny says:

    mcm watie elit, cuma nmpak tua la dari rita. n rita 100& lagi cntik dri c zareema ni. dah jodoh~~

    0

    0
  32. Jiran sebelah rumah says:

    zarema ni tua dari usia sebenar …. maybe taste aidil muka orang tua tua kot …. zarema anak orang kaya … haruslah aidil kahwin ma …. lepas ni leh bayar nafkah … kat anak anak ye ……. syabassss …… apa pun … i pun tak minat …. gak .. bo bo bo bo bosannnnnn aku bosan

    0

    0
  33. tasha manshahar says:

    Kawin hanya bertuhankan nafsu…memang x lama..hahaha…aidil taste org tuaaa…

    7-6 = 1

    0

    0
  34. haha says:

    x lawa mane pon die nih..tapi fans2 die kt ig seme dok ckp die cntik..x paham aku..

    0

    0
    • gigi besi says:

      Dah sah2 yg dok puji2 bute si zareema kt ig tu puak2 aidil Family adek beradek , anak sedara anak buah , sepupu , 2 pupu , org kampung aidil , yg sekutu dgn nye .. yg mane anti RR !! org waras tak de nye nak sokong si aidil hanye puak2 negori jer !!!

      0

      0
  35. ana says:

    Zerema ni bukankah kecoh dgn adi outra.. sehingga diceraikan suami…

    0

    0
  36. Mat K says:

    korang maki dia ke, apa ke, dia dapat sedap korang dpt dosa. nak buat perkara halal pun tak boleh. mende lu?

    0

    0
  37. karut says:

    Rita lagi better kot..

    0

    0
  38. SQ says:

    Klu dah anak emak payah…

    0

    0
  39. rya says:

    eleh,dulu ko non family tentang habis habis an kahwin dengan Janda, mulut laser… habis??? yang ni walaupun anak gadis…gadis lagi ke dah lanjut jgk???kekeke??? restu pulak??? kadang tak faham mak bapak sekarang? baget anak bujang baik yg amat…. terima dgn hati berbuka bila anak bujang kahwin dgn anak gadis.. biarlah perangai anak gadis hazab dan sosial melampau. daripada Janda. bg aku Janda confirm la Janda…yg si Dara ni sosial bukan main..lg teruk aku rasa drp Janda. sama mcm hanez suraya. mak bapa dia mana? takkan biar je anak gadis Mu yg sosial dgn laki org mcm tu je. sebab harta, tutup mata. tu lah mak ayah sekarang jugak. bela anak pun agak2lah, biar tau adat dan batas.

    0

    0
  40. wahab says:

    ramainye keyboard warrior. sudah2 la ckp yg bukan2. buat dosa jer. keburukan org tu korang aibkan. ckp la bende baik2 dh tentu2 dpt pahala :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      lau bek jgn bace blog gosip ni g baca al-quran law de masa terlpng buat kt blog ni..

      0

      0
  41. hhDD says:

    Tak suka jgn smpai menghina…nak kate muke zarema tua ke…mcm menafikan dan mengutuk ciptaan Tuhan..abis tu kalo da muka mcm tu, xkan nak wat bedah plastik kot bg nmpk muda..itu lg mengubah ciptaan Tuhan..korang ni kalau cakap, mcm dri tu 100 % perfect…doakan je Rita, Aidil n Zarema hidup bahagia dgn pilihan masing2..nak bertekak pun tak gune, bnda da jadi…doakan supaya masing2 dapat berubah ke arah yg lebih baik n istiqomah dalam melakukannya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      da taw muka xbpe cantik perangai kasik cantikla baru org xkata..
      dy yg bg dri dy dikutuk….

      0

      0
  42. say hei says:

    Kesian anak aidil yg 2 org tu kan..ape2 pn moga bahagia hingga ke jannah to aidil n zareema

    0

    0
  43. Shhh says:

    SATU JER AKU NK CKP: MELUAT..

    0

    0
  44. nini says:

    Ok la muka tua ke janji tuan badan suka, dari istri nusyuz yg x denga cakap suami n demanding mcm suami awak tu jutawan, bru nak hdup kot laki awak tu..ukur baju di badan sndirila.

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Menyampah dgn pasangan ni..yg silaki nak Bini muda tapi sekali pandang bakal Bini ni nampak lagi tua dr Rita.

    0

    0
  46. nyampah.. says:

    Nyampahnye tgk kapel 2 ekor ni…baru bercerai, dah sibuk nak menggatal dgn pompuan lain. Yang si pompuan plak, nampak sgt dah cucuk jarum sebelum dorg bercerai lagi. Sebab lepas cerai, terus canang nak kawen. Nasib la rita… takyah la kau simpan laki yg tak guna ni. Tak pernah mempertahankan rumah tangga. Seriously, aku nyampah dgn mamat ni! Remember zarema… what goes around comes around…

    0

    0
  47. lulu says:

    Alahaii… Nk ber ‘pre2’ la plkkk……. Ini semua gune duit jantan ke or p0mpuan 2 ni??

    0

    0
  48. phoebe says:

    alaaa Nara…takde cerita lain ke????? Bosan laaaa….Rita laaaagi cantik….

    0

    0
  49. Kak Mala says:

    Muka Zarema ni muka ‘kasar’… harapkan mekap buat nampak cantik…Rita lagi cantik au natural..

    0

    0
  50. never learn says:

    haha… puki baru semua indah. Biar lah si ppuan perasan habis2.Given the fact si polan dah ada track record. What makes her think he will be different with her? Bodoh sangat ke atau memang suka merana?

    0

    0
  51. fishinthesea says:

    komen dari atas ke bawah. nak disukai tu kena jadi lawa ke? apa guna compare isteri lama dan org baru? kita pun tak tahu ape sebenarnya yg jadi d kehidupan diorg. doakanlah kebahagiaan org yg nak berumahtangga. at least dpt juga pahala.

    0

    0
  52. akulah aku says:

    Apa-apalah labu.. Semoga berbahagia. Cuma, nafkah anak-anak jangan buat-buat lupa pulak. Tanggungjawab terhadap anak-anak bukan sekadar upload gambar dalam instagram dengan caption yang ala-ala sweet ok. Lebih dari tu.

    0

    0
  53. AZFOREVERKE? says:

    LOL funniest story in 2014!

    0

    0
  54. noni says:

    Kakak zarema, Zarina yg kahwin dgn bekas pemain bola negara – Khalid Jamlus lbh cantik dari dia. Masa arwah DZ ada dulu tiap tahun ada majlis perkahwinan anak2 nya yg di buat di dewan kg ni. Walau pun saya mmg tak berkenan sgt2 dgn sikap hipo mrk ni tapi takdir jodoh mreka telah di tetapkan oleh Allah SWT. Tahniah

    0

    0
  55. Anonymous says:

    nmpak tua la ppuan ni….rita lg nmpak muda n cantik…em…kawin tu kawin jg….nafkah anak2 jgn lupa bagi…kawin blh pla…nk bg belanja nafkah anak sampai nk p mahkamah..nk bg org mkn kt majlis kawin blh pula…huhuhuhu

    0

    0
  56. hantu kak mah jual kangkung says:

    seluar mcm pondan lorong haji taib

    0

    0
  57. semak says:

    Alalala….sweet la konon nye …menyampah tgk 2 eko ni…rasa2nya xpayah la kot nak buat2 cerite sal dorg ni…bukan glamer mane pon…langsung xterkenal lg ada… tah lps kawen nti ad x duit nk bg nafkah ank..xkan nk guna duit bini baru kot

    0

    0
  58. lyssa says:

    Its ok… zarema may the best for him.. btudung x smestinya bgus.. x btudung bdosakah .? Lau bdosa x btudung…korg yg mhina maki2 durang btudung x…soo 2×5… even suami istri korg pun x perfct apa lg org len.. mgkin bkn jdoh rita ngn aidil.. rita akn dpt laki yg jauh lbih baik…so…no need talking bad for them..they have they own way for their life..btw congrte zae n aidil..

    0

    0
    • Apakah? says:

      Motif ko tanya “x bertudung BERDOSAKAH?”

      Hukum-hakam agama belajar dulu kan? -___-

      0

      0
  59. zorro says:

    nape aku rase mase aidil dgn rita dulu, aidil sangat kemas n ensem tp kali ni bila aidil dgn zarema, dia nampak selekeh dan serabai?? zarema, ko xyah senyum cover2..ko nampak lagi tua dari rita. okeh sekian. kehkehkeh.

    0

    0
    • Anak Dara Tua says:

      hhhmmm MUNGKIN sebab zarema not as controlling as rita kot..so aidil ada lebih kebebasan berpakaian.

      0

      0
  60. gurlz klang says:

    Lol.. patut ler mcm kenal jer… rupe2nyer anak arwah DZ rupenyer… nak kata kaya, xlah kaya mana pun… hmm.. nak kata lawa or cantek, lg cantek rita rudaini.. dulu hevoc psl citer family, nie havoc plak pasal dia wif aidil… huhuhu.. dah jodoh kan.. tp kalau xpandai jage, habis lah ko zarema.. Sedangkan rita rudaini pun yg cantek leh diceraikan.. nie kan pula ko.. klau xpandai jge

    0

    0
  61. berahim says:

    lobang pompuan ni luas, tak rasa apa. boleh sumbat bola. tetek pon dah bengkak. pungkok pon leset. haiyaaaaa tadak kualiti pompuan dah ni. kategori betino nih.

    0

    0
  62. ladyzviva says:

    Iyssa, sy bkn ustazh tp tpnggil n knytaan lyssa “x btudung bdosakah?”. Dik, mmg dlm al-quran ada dnyatakn semua wanita islam WAJIB btudung.klu mreka mdedahkn aurat mmg sah2 le bdosa dik… soal smua wnita btudung [email protected] btudung x baik tu soal lain.sy bkn nk btelagah jauh skli nk tnjk baik tp rsanya prlu pbtulkn apa y salah.

    0

    0
  63. mrs A says:

    Bkn dah kawen ke bln 1 haritu .. sbb dapat jemputan ..tp x pegi .. dah nikah baru tunjuk pic pra kawen.. zarema ni anak arwah dato zainal klang..

    0

    0
  64. kukulolo says:

    Seri apa bendanya nara oi. Dari jd laki orang udah betina ni nempek. Udah tawar.

    0

    0
  65. NOR says:

    Semuanya ketentuan ALLAH swt. Perkara yang lepas usah diungkit, semoga mendapat rahmat darNYA.

    0

    0
  66. gigi besi says:

    Maseh aku ingat Dlm ceramah ustaz kt TV dulu ( ustat bad ) ckp – ade 3 jenis jodoh .. 1 jodoh dari Allah ( suci ) yakni tak de dating2 tak de maksiat2 sebelum nikah !! 2 – jodoh dari jin – yakni kawen pasal dah terkena mandrem !! 3 – jodoh dari setan yakni dah puas main pastu last2 baru nak nikah !! dah tentu jodoh yg dari Allah lebih berkat kn ? ce tenggok org dulu2 kawen kekal lebih 50 tahun steady , dulu2 mane ade dating2 maksiat2 .. kalau ade yg berani pun dah tentu kena buang keluarga !! yg si Aidil ni kategory jodoh yg mane erk ?? kehkehkeh

    0

    0
  67. Haij says:

    Excuse me pompuan yang Aidil kawin ni Janda juga ker? anak berapa?
    Nampak cam 40an, Rita lagi cantik …tapi mungkin dia yang boleh membahagiakan Aidil why not..

    0

    0
  68. saya says:

    org zaman skrg.. bergambar sakan…pre wedding n etc.. bkn penting dan wajib.. mmg lah mampu tp sbb dh jd trend mmbuatkan org yg xbrape mampu pun teringin..dan nk buat jugak…tp pnh x org2 skrg terpikir nk pg klas feqah, tajwid dll sebelum kahwin…hire photographer beribu pun xpe.. tp pg klas utk ilmu pra perkahwinan x pulak sggup berhabis duit…ap masa depan keluarga nnt?ckup ke ilmu jd suami jd isteri. jd ayah, jd mak… sbb x cukup ilmu la dtg ny kecurangan, ketidakadilan, tak bg nafkah, lafaz cerai ssuka hati.. kahwin lain ssuka hati.. tiada hormat pd keluarga mertua dll… gambar yg cantik.. majlis yg mewah tetamu yg ramai belum tentu membuahkan alam perkahwinan yg bahagia :)

    0

    0
  69. sara says:

    terus terang katakan RITA lagi lawa!

    0

    0
  70. Deedaneasue says:

    Zarema tu anak arwah Dato Zainal Klang..yg meninggal dunia masa pilihan raya dulu tu…mmg la tak cantek maner..muka ala mona fendy alaf baru

    0

    0
  71. akoo says:

    Atleast zarema ni lbh pndai mhormati org tua dan bkl mertua bbanding rita yg ego tinggi ke langit,,,

    0

    0
    • akooslow says:

      Macam mana nak hormat kalau keluarga mertua xbagi suami jalankan tanggungjawab sebagai suami. Kalau kena kat tempat kau or family kau ape kau rasa? Diam? Mulia sungguh hati kau.

      0

      0
  72. anje says:

    MACAM MERIAH JEK MAJLIS NNTI.. ALA TAKAN NAFKAH ANAK PON NK MINTAK DISKAUN TAK MANIS LA..

    0

    0
  73. migrain says:

    Zarema muke tua ni anak DZ kg. idaman klang tu kn? dulu kecoh glr psl fmly die ni.

    0

    0
  74. natural says:

    senteng macam seluar

    0

    0
  75. Anonymous says:

    mak dgn pak & kakak2 aidil mesti bangga giler!!

    0

    0
  76. mona fendii says:

    Shamsul xde kecoh pun nak pre wedding bagai…

    0

    0
  77. Melati says:

    Nara silap lah bukan macam pinang dibelah dua ,tapi macam Putera Raja gan Katak.

    0

    0
  78. suka says:

    hahahahaha….semua komen2 mmng best…hahahahaha….

    0

    0
  79. Melati says:

    Nara silap lah bukan macam pinang dibelah dua , tapi macam putera Raja gan Katak lah..

    0

    0
  80. noraaa says:

    sebenarnya aku masih lagi berharap aidil berbaik ngan rita. aku suka je dorang bedua bersama. tapi sebab mentua-menantu punya masalah, hancus. harap bahagialah pasni dengan new life.

    0

    0
  81. anon says:

    AKOO….mana kau tau dia pandai menghormati org tua??? Kau ni mesti kerabat aidil kan. Bakal mertua mestilah suka dpt anak org kaya and bukan janda walaupun rupa dia nampak jauh lbh tua. Kenapa pandang rendah sngt pd janda, dia nak ke jadi mcm tu. Tuhan yg tentukan jodoh kita panjang or pendek.

    0

    0
  82. bile tgk pic pra wedding nih,tetibe teringat rita ngan aidil masa sama2 tgh bahagia,bawu lepas kawin 2..cume bezanya die xde pre wedding,bridal shower bagai..cume “pre wedding” kat mahkamah je,time nk sahkn perkahwinan 2,tgn aidil gengam erat tgn rita..masa 2 semenye tampak manis dan bahagia..untung zarema..tahniah n selamat pengantin bawu..moga mahligai kali ini adalah terakhir buat kalian berdua dan diberkati yg Maha Esa..amin..:)

    0

    0
  83. AbangNAZAK says:

    kesian aku tgk depa dua orang ni… publisiti berbayar akhirnya dapat… Si Rita lagi elok aku tgk dari yang tu…

    0

    0
  84. Aidil gemuk says:

    jaga la perasaan bekas isteri dan anak2 ko tu… wpun dah berceria aku tahu hati prmpuan masih sygkan bekas laki dia, walau teruk mna dia da buat… xpela rita u boleh cari org lain yg lagi mnghargai

    0

    0
  85. fiza says:

    Subahanallah sedar tak korg tngah mngutuk ciptaan allah..smua yg trjadi sudah trtulis dan kita cuma melaksanakan nya..semua org nk trbaik dlm hdup tp tkde spe mampu lwn tkdir Allah..tiap ssuatu yg Allah khndaki psti ada hkmah d sbliknya..maaf krn mngur.

    0

    0
  86. ko dah kenapa says:

    harap ko xlupe la nafkah anak2 ko aidil .. kata xmampu tp tgk gaya dr pre wed ni je dah grand blm majlis lagi … harap lew ko xtgglkan zarema mcm ko bt kat rita ..

    0

    0
  87. nana says:

    dah terbukti aidil sanggup pisah dgn rita sbb ada pompuan lain.if dia syg kan rita dan anak2 walaupun ada dugaan dari tentangan keluarga etc,pasti rumahtangga kekal.

    0

    0
  88. ina says:

    zarema.. muka cam pondan.. muka x manis.. ni kalu make up dh nmpk mcm ni.. klu x make up??

    0

    0
  89. mira mariah says:

    muke zarema ni macam muka bapok la pulok aku tengok,…sejuta kali cantik lagi rita rudaini tu,…

    0

    0
  90. Nurul says:

    Cantik je aku tengok Zarema ni. Aku tak sakit hati sangat dengan dia ni compare dengan si Hanez tu sebab si Rita tu aku meluat lantang sangat cerita hal rumah tangga sendiri.

    0

    0
  91. zed says:

    ak dulu minat jgk la dia ni masuk si kembar dia tu sbb dia asal senegeri dan sebaya dgn aku.aku rasa bangga masa tu sbb ada pemain bola yg bagus utk negeri aku tp bila diorg masuk ATM aku dah start menyampah dan lagi menyampah + benci = meluat semuluatnya bila masuk team johor.memang mata duitan, takde semangat nak back up negeri sendiri.yelah duit siapa tanak kan?. Bila masuk part hal kawin mawin yg terbaru ni aku tgk dia ni mcm dah boroi semacam je dah.aku setuju bila semua kata nampak buruk dia pakai seluar kontot tu sampai nak nampak “kontol” kat depan. part fesyen rambut pun semua nak tiru J.T, takde imei sendiri ko wok?. zarema tu takde hal kat aku,apa dia nak bt sebelum kawin tu ko punya pasal sbb tu duit ko,halal haram yg ko bt tuhan yg tahu utk pahala vs dosa.

    0

    0
  92. rainbow says:

    nafkah anak tu wajib, pre wedding ni sunat pun bukan..tapi nafkah anak tak mampu bagi, pre wedding photoshoot mampu pulak??

    0

    0
  93. O_o says:

    pada mata aku nmpk zarema ni sikit cam rossa versi biasa2 aje.. masih tak nmpk kepancaran cinta aidil kat zarema ni la.. macam zarema je yg beriyaa.. aku rase aidil masih sygkan rita cuma mendapat tentangan dr keluarga.. tak ada sokongan dari sahabat atau rakan terdekat.. sbb tu menyerah aje kat zarema si kaya ni.. semoga berbahagia laa kan…

    0

    0
  94. claudia says:

    teringin plk ak tgk si aidil ni.. auumm

    0

    0
  95. buntat says:

    herm..tapi bagi aku kan..sebab Rita taknak cerai dulu sbb masih sayangkan suami..Si Aidil ni dah sisihkan perasaan sayang tu disebabkan ada org ketiga iaitu Zarema..kalau Zarema tak muncul,aku rasa mmg dorang rujuk…kpd Aidil,kalau boleh jgn lah warwarkan pernikahan awak tu..dalam diam awak menyakiti hati bekas isteri..mmg betul awak dah jumpa pengganti lebih baik..takkan lah awak dah lupa love strong awak masa awak akad nikah d Thailand..dah lupe pahit getir bersama? jgn lah sakitkan lagi hati dia walaupun dia dah redha dgh perceraian…Jika awak belum jumpa ZArema..tapi Rita jumpa jodoh dia dulu..awak sakit hati tak jika dia abis idah je terus kawin..apa perasaan awal pulak?? Abang Aidill…tolonglahhh..saya ni perempuan..saya faham perasaan perempuan jika dlm situasi mcm tu…kesian kat Rita..awak semoga berbahagia dgn Zarema tapi tak yah lah nak tunjuk2 dgn public..tak permu shower2 bagai..low profile pls…Tuhan itu maha adil abang..igtlah..sampai masa nanti..abg akan flashback balik..bukti cinta abang dekat kakak Rita iaitu Aryan and Arjuna..;)

    0

    0
    • versi 99 says:

      aidil hilang perasaan sayang pada rita akibat mulut dan tindakan rita yg umpama longkang dan tidak tahu menjaga aib suami..kalau kamu dah berkahwin, sepatutnya kamu faham dimana letaknya kedudukan suami..hatta suami mcm setan sekalipun, aibnya jgn dijaja..kalau tak suka, Islam itu mudah, Islam itu indah..minta fasakh, minta cerai..mcm2 boleh buat..kenapa mesti dijaja aib suami? mana2 suami pun akan hilang rasa kasih sayang apabila mendapat isteri seperti rita rudaini..tak percaya, tanyalah mana2 lelaki pun..takde lelaki mahukan isteri yg berperangai seperti rita rudaini..tapi sekadar buat teman tido seminggu dua / sampai bosan mmg lelaki nak..tapi species jantan la..bukan lelaki..

      0

      0
      • O_o says:

        amboii.. hebatnye ko menaip yee.. kalo laa rr tu spesies yg ko cakap tak kan laa smpi aidil bg rr dua anak?? stk seminggu dua ye.. sudah2 laa.. kdg ko bercakap ape yg ko nampak aje.. tp ape yang ko tak nmpk, ape yg rr rase ade ko tau?? mulut longkang ke mulut puaka ke dia daa lahirkn darah daging aidil jugak! skrg pon rr daa senyap kan.. ko aje tak sudah2 nk ungkit kisah lame.. aku rase rr pun taknak jd macam tu kalo xde org kacau kebahagiaan dia dulu.. apepun mende nak jd kan.. ambil laa iktibar.. tak pyh nak btekak sape salah sape btol..

        0

        0
      • Anonymous says:

        not agree with u versi99

        0

        0
  96. lalala says:

    nilah dia nak sbnrnyer…pre wedding…bridal shower…majlis yg teratur…ngan cik kak tu xder memory bnda jadah habis duit ni…bole saing ngan kembar…sapa lagi gah…poyo lah wei…dah lah buruk..seyes pic pun xcantik

    0

    0
  97. Natasha says:

    Cantik nyer dress Zarema.. Both couple lawa.. Semoga berbahagia ke anak cucu!

    Oh ye, salah ke dia kawen pompuan tak pakai tudung? jahat sgt ke pompuan tak pakai tudong ni?? Mmg tipikal Melayu bodoh tu la tak maju2, mundur asyik kutuk je. Tak yah nak kutuk sgt la. Knp nak mempersoalkan takdir yg dah tertulis oleh Allah? Nanti dilaknat Allah baru tauuu. Doakan yg baik2 je utk org and move on ok? Tambah pahala, kurangkan dosa yerr adik2 akak2 makcik2, pakcik2, abg2 semua.

    0

    0
    • kay99 says:

      sorry, saya tak tahu anda reply komen yg mana, tapi saya tertarik nak mengatakan bahawa saya bersetuju dengan 3/4 comment anda..namun saya tak setuju dengan komen yg ini…”jahat sgt ke pompuan tak pakai tudong ni??”

      pada saya, wanita Islam yang tidak menutup rambut dan tidak menjaga batasan auratnya mmg wanita/manusia yg degil & jahat (dalaman) sebab kita sebagai hamba Allah sepatutnya menurut perintah Allah..menutup rambut, menjaga aurat adalah suruhan Allah, bukan suruhan kak gayah, cek jah, etc..so, sendiri mau ingat..sendiri mau fikir..jgn disebabkan kedangkalan kita berfikir kita hanya melihat diri kita sendiri saja betul..mmg ramai yg free hair dan baik, tapi baik dgn manusia..suruhan Allah yg mencipta dia pun dia tak mau ikut, dimana baiknya dia? sila fikir dengan hati yg lapang, hati yg terbuka..

      0

      0
  98. bluberry says:

    zarema kn kwn dgn retissss 2 yg nk over cm retis2 jgk….kwn betty rahmad & nora danish la kate kn….GILA GLAMER….!!! pompuan kaki sosial cm 2 ke yg mak aidil banggkan??? TO AIDIL – gaji berpuluh ribu tapi nak bg nafkah anak 1000 sorng pun berkira ke???

    0

    0
  99. Waklu says:

    Pencacai-pencacai semua. Kalau gua panggil bini2,adik lu semua muke kedut n tua..ape rase? Jangan suke2 nak hina rupe org. Die ade buat bende tak betul. So korang rase dgn care hine die,korang dpt betulkan keadaan?
    Bongok la lu orang!

    0

    0
  100. danisha says:

    hellooooo.. rita nk hormat mcm mne kt mntua dy.. kalo mntua pon smpai ke sudah tak terima..duk mghina.. zarema ni mmg la hormat sgt ngn bakal mentua.. sb hbngan dorg direstui..(plus anak org kaya) cuba zarema ni kena kt tempat rita.. ap dia rasa?? bila family mertua sndri tak terima.. ak rasa dia pun akn bertindak sama mcm rita..

    0

    0
    • danishoooo says:

      kau ni pun bengap boleh tahan..kalau kau jadi mak bapak si aidil tu, anak baru nak hidup umur awal 20an..si perempuan dah jadi janda sebelumnya dan dah berumur, patutnya si perempuan menasihatkan si lelaki..bukan ikut lelaki atau pujuk lelaki kawin kat siam!! memalukan nama mak bapak si aidil! mak bapak rita species muka tebal, tak kesah anak dia kahwin mcm mana sekalipun asalkan kahwen..rita tu pun bukan anak dara nak dirisau sgt..tapi mak bapak aidil?? ada kau fikir apa mereka rasa anak dan bakal menantu tak hormatkan pandangan mereka? anak yg dikandung dibesarkan, dijaga, ditatang tiba2 membelakngkan mak/bapak semata2 utk sorang janda tua?? fikir la elok2 sikitt..

      dah tu lepas kahwin rita bukan saja tak reti hormat suami, tak reti jaga aib suami malah tak reti nak hormat mak bapak mertua!..apa sekalipun, mak bapak mertua dengan menantu, menantu la kena beralah..sebab namapun menantu..mertua tu org tua..lama2 kalau dijaga elok, lembut hati org tua tu..tapi apa rita buat??? degil kepala batu rita tu..sikit2 kecoh kat paper..bertelagah dgn adik ipar, keluarga belah aidil..kalau kau di tempat aidil, aku fikir lagi cepat kau ceraikan rita laa..aidil tu budak lagi..rita kontrol dia terlampau2..dan kau kena ingat, bila niat berkahwin tu tak betul, mcm2 benda buruk timbul..nah, tgk aje la perkahwinan rita-aidil..contoh terbaik utk kita tgk betapa chaos nya rumah tangga bila isteri tak tahu jaga aib, isteri suka mengadu domba, etc..dan suami muda yg bangang asyik sebok nak berparty sedangkan anak dah masuk 2..apa sekalipun, rita ternampak jelas sebagai BIG LOSER dalam rumahtangga mereka akibat mulut dan hatinya yg busuk.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Helloo , cuba siasat2 ckt kluarga zarema ni kaya tu punca dr mn ..dulu kecoh 1 Malaya…tak berkat..

      0

      0
      • Sri Pingiran... says:

        Bukan bapa dia yg meninggal mengejut bila Selangor jatuh ke tangan PR selepas PRU yg ke 11 @ 12..kalau x silap…

        0

        0
  101. qisy_adel says:

    ape la yg di pandang Aidil nie pd Zarema…
    x lawa langsung Zarema nie muka nmpk tua..
    cantik lg si Rita tu walaupun dh berusia…

    0

    0
    • vowel K says:

      aidil dah tentu tgk budi bahasa zarema tu..muka dan kecantikan tak bawak ke mana..akan tua akan berkedut juga..yg penting hati bahagia..kalau dapat wife cantik tapi hati busuk, mulut longkang, mengaibkan suami, tak tahu agama, etc, ceraikan saja, kahwin lain..kecantikan tak menjanjikan kebahagian ok!

      0

      0
  102. MAXMORA says:

    kawen kali kedua biar sampai ke syurga..apa yg terjadi semua ada hikmah dan rahmat tersembunyi dari ALLAH.cuma janganlah terlalu membazir dan menunjuk 2

    0

    0
  103. Anonymous says:

    aku tgk yg sesuai pakai seluar senteng cuma awal ashaari jek…yg lelain kelaut…hehehe jgn mareeee

    0

    0
    • lapanbelaskuasaduatengkorakhang says:

      awal ashaari pun dah macam jantan gay aje aku tgk pakai seluar senteng..mana2 jantan yg pakai seluar senteng suka sgt menyerupai STOCK2 GAY!! geli aku pandang..mcm jantan takde telor aje pakai seluar dah mcm perempuan..dah mcm satu geng dgn chef adu..ewwwwww!!

      0

      0
  104. lantak ko la says:

    gambar xda color 2… mcm nepal plak aku tgk…

    0

    0
  105. anti stupid artist & celeb says:

    artist dan celebrities di Msia ni mmg species bodoh, ego, tak beragama, serta tak mendengar komen oleh masyarakat..kalau masyarakat komen perkara tak masuk akal, takpe lah korang nak ignore..ni komen2 berkait hukum hakam agama mengenai gambar2 pre-wed yg jelas menunjukkan perilaku bebas tanpa sempadan antara lelaki perempuan yang belum ada ikatan perkahwinan..gambar berpegang2 sana sini, berpeluk2an, ada yg mcm nak bercium dah, etc ditayangkan pada umum seolah2 mereka ni takde maruah, tak tahu agama..jurugambar dan crew juga takde agama kerana berseokongkol untuk perkara yang menyalahai agama..TAK ADA KE ARTIST YG BOLEH BERFIKIR DENGAN BAIK? BERAPA KERAT JE MENJAGA ADAB DAN BATASAN SEBELUM BERKAHWIN..BERKAHWIN PUN SEPERTI DISARAN ISLAM, BERSEDERHANA SAJA..saya amat berharap artist2 Msia ni buka mata, buka minda, buka hati tu apabila baca komen masyarakat..saya tahu mereka baca..kalau perkara yg dibuat tu jelas2 melanggar hukum, fikirkan lah dosa pahala dan pengaruh buruk yg anda semua bawa..Artist Msia kebanyakkannya berjaya mengibliskan anak2 muda sepertimana mereka..celebrities pun terikut2 sama..perangai iblis kena dirawat, bukan disebar..

    0

    0
  106. Saloon Rambut says:

    Set rambut tak cantik…

    0

    0
  107. ida says:

    tak tau lah kenapa org ske sgt bukak citer lama…for me, what past is past…life must go on..maybe ini yang terbaik untuk mereka bertiga…

    0

    0
  108. Anonymous says:

    pic zarema yg kt daun tu dh mcm muke memey lak..

    0

    0
  109. jejah sendat says:

    brp umur c zerema nih??? mcm muka aku yg 45 thun nie je…..

    0

    0
  110. mami penang says:

    Nnt bila hari kawin harap zarema buat fesyen rambut biar kemas sikit yer…. aidil.. mami nak tergelak tengok pesyen seluaq hang….

    0

    0
  111. sue says:

    doakan saja kebahgian mereka… sesiapa pun layak utk hidup bahgia
    buat abag nara.. tlong lah jgn lagi kluarkan ceta mgenai aidil dan zarema ni…

    0

    0
  112. Anonymous says:

    peha berisi ko aidil tebuAn ni..nmpk no gemuk kau tu tebuan

    0

    0
  113. kecik says:

    tak kesah la dia pakai seluar macam tu..
    yang penting.. posing tak de la over macam sesetengah artis tu.. posing macam laki bini..
    padahal, akad belum lagi..

    0

    0
  114. zarema kedut says:

    seramnyerrrr tgk muka zarema ni sbb tringat kt mona fendi..
    siyes rita lg cantik n bgaya..
    xpelah twin mona fendi ni jgk la yg mak aidil bkenan..semoga bahagia la yer..
    jgn lpas bape thn nasib cm rita..suami x bg nafkah..

    0

    0
  115. miss a says:

    miss a suka la aidil dengan zarema… better la dari rita tue.. drama jer lebih.. takpe.. miss a doakan aidil dengan zarema bahagia hingga ke jannah.. in shaa Allah..

    0

    0
  116. Burung says:

    Okeh… firstly… Congrate la kat pasangan ni.. Niat nk dirikan rumah tangga tu, dah baguih.. xdak la buat maksiat berkepit sana sini..
    Cerita dia dgn Rita pon dah lepas.. Just think positive. ada hikmah semua ni berlaku.. Percaya pada Qada & Qadar.. Ujian utk Rita utk lebih kuat at the sametime bolh jadi pengajran n tauladan pada fans or haters depa….

    But… am seyesly nampak sgt2 OBVIOUS yg NARA ni saje bikin panas jer.. Macam saja nk bakar RITA jer bila dia buat entry pasai AIDIL ZAFUAN & ZAREMA.. Title konon2 cantik la, sweet la and etc.. Nampak x permainan kat sini.. depa nk buat ape pon buat la.. tp caption & title tue beragak2 la.. mcm la sebelum ni AIDIL & RITA tu x pernah bahagia…

    What eva is, “Apabila seorang anak teruna selamat diijabkabulkan dengan seorang dara, maka menangislah syaitan-syaitan. Mereka (syaitan-syaitan) tidak lagi berjaya memainkan hati pasangan (suami isteri) itu untuk menuju jalan ke neraka.

    0

    0
  117. BUNKFACE NO.2 says:

    alaaa.. slua aidil spoilkan gmbr la..

    0

    0
  118. Anonymous says:

    Meluatla tgk seluaq hg..Kelapaq hg pakai no..Hg tibai seluaq adik hg had mngaji tingkat 1 tu ka? malu kat org tu..

    0

    0
  119. tobatla abg nara says:

    meluatla tgk seluaq hg..dapat mana?tibai seluaq adik hg had darjah 5 tu ka?kelapaq hg pakai seluaq tu..ishhla..malu kat org tu..

    0

    0
  120. Wan Z says:

    Saya rasa Nara tidak sensitif lansong pada perasaan Rita. Siapa zarema ni yg anda bagi cover sebegitu? atau tujuan nara nak melukakan hati Rita. So dont call yourself a muslim if you are doing this.You are one’s heart just to make another heart proud and happy. None of them is artist that you gave so much publicity.

    0

    0
  121. YUSMALIANI MOHAMAD YUSOF says:

    mungkin bagi kau aidil, kebahagiaan dlm perpisahan kau dgn rita.tapi kau kena ingt dulu sebelum dpt rita pun kau pernah menyayangi rita,,,dah dia beranakkan ank kat you sonang2 you lupa pengorbanan rita,rita sabra you ada rupa …..jgn hairan bagi I you lagi cantik dan menawan

    0

    0
  122. o,O says:

    to O_o aku rase pun muke dy mcm rossa la…but a bit tua..

    0

    0
  123. secret says:

    alahaii.. dok mengutuk orangg je keje nyaa… pegi lahh sembahyang.. berzikir ke… semuanya kan dah tertulis di tangan-Nya. yangg korang dok kritik kenapa? saked bontot sungguh.. nehh lahh typical malayy. sebok jaga kain org. kain sendiri yang dah nakk rabak tuhh, taknak jaga.. huh~ -..-

    0

    0
  124. budak kelas C says:

    bising sane bising sini, yang banyak di hentam is Emma. sedangkan emma kenal n rapat dgn si Aidil ni slps rumahtangga Aidil n Rita ibaratnya dah d hujung tanduk. lau aku jadi Aidil pun konpius kot, Rita dok heboh sana sini mintak cerai, pastu bila nk cerai, kate kejam pulak. tp xde la pulak gua kate Aidil ni 100% x bsalah, adatla, rumahtangga mana yg xde selisih faham. cuma agak2 la..& cuba korang letakkan diri korang kat tempat Emma, rase2, adilkah bagi Emma di persalahkan, d cemuh, d hina hanya kerana memilih Aidil? Gua kenal Emma. lau dia nk pilih orang lain, dia boleh. kalau korang nk kate dia nk kawen dgn Aidil sbb nk kejar glamer, xpyh, dia da ade social life dia d kelas yg tersendiri. nak kate kawen sbb harta Aidil, pun xpyh, sbb dia sndiri da cukup kaya, bithday mak dia pun dia mampu bg LV. ko mampu? harta dia, lau deorang adik bradik x kje 7 kturunan pun blum tntu habis..korang dok hina dia, sentuh peribadi dia, sifat fizikal dia, konon nmpak tua la, ape la, adil ke tu bg dia? bia la dia nmpak mcmana pun, 1 sen pun dia x mintak duit korang. gua aci potong jari lah, lau kate ni 1st wedding Aidil, korang xkan hina Emma mcm tu skali kan? for Emma, lau u pcaya ini pilihan terbaik untuk ms depan u, teruskan. ini hidup u, xde siapa boleh tentukan hidup u kecuali diri u sndiri. apa pun org kata, biarakn mereka. yg penting, lps ni jaga rumahtangga, jaga aib suami, jaga rahsia rumahtangga, jgn smpai org luar tahu. n anak2 Aidil is also ank2 u..biar apa mak dia nk hasut anak dia psl u yg pnting u jlnkan tanggungjwb u sbg step mom yg baik, nt budak2 tu dah besar, deorang sndiri akan faham n akan hargai pengorbanan u. ;)
    _gua lbh dulu jd mak tiri. u tau sape i. haha!

    0

    0
    • lemon says:

      tapi nape dia xrti hormat perasaan bekas isteri aidl atau anak2 aidil dengan upload bekemain2 baby lah, will stay by yourside lah, pre-wed lah, shower bagai2 lah…kalau dia nk expose pada public pun expose lepas dia dah SAH kawin dengan aidil lah..ni belum apa2 gedik je aku tgk

      0

      0
    • emma watson lah! says:

      itu yg masalahnya tu..kenal masa hujung tnduk..nape x dinasihatkan je..tpi lgi nk cucuk jarum kt aidil pehal?

      0

      0
  125. jandaSebelomNikah says:

    pliss laa..dorang ni retis ker..top5 malaysia ker…aidil main bola pon ntah pape…zarema ni..sape weyy…setakat berkwn ngn Nora Danish …pon nk tumpang glamer gk…aidil lak..beriye..pre wedding bagai..malu je kat anak…dulu kawin ngn janda ..skg nk kawin ngn anak Dara…eh ..eh..eh..Dara lg ke zarema ni..kompem ke Dara..sblm kawin ni..hahah..rupe dh lanjut lobos bagai..bikin malu jer..ngalahkan retis..amik ler contoh anak dato Yusuf haslam tu..Irma hasmie..sejuk jer..mata nengoknye…seronok je baca cerita..

    0

    0
  126. Anonymous says:

    bodoh la aidil klo rita yg ajak dia kawin lari di siam. maknanya dia tu pak turut la. patut la famli suruh tinggalkan bini pun dia ikut jg.

    0

    0
  127. Airina says:

    Erk ..hr tu punya nafikan..xpa Allah maha adil..what goes around always come around ye cik zareema….

    0

    0
  128. ditto says:

    budak kelas c.. tak payah lah nak kata pasal harta 7 keturunan lah, apa lah..
    ko tau ke kes mcm mana BAPAK dia dpt harta 7 keturunan + 1 keturunan KO tu!
    please lah..
    kami pun tahu mcm mana pompuan ni boleh kenal AIDIL ni..
    no wonder menyokong sgt.. i knew who u are..
    u are d step mom yg amik hak org jugak! nanti kena STEP down bru tau!
    oiiii.. belah la oiiii!!!!

    0

    0
  129. yan says:

    setakat khwin ngan aidil ni tak heran la…hrp duit byk tp dayus pstu ckp putar alam…baik pikir balik la nk buat laki ke tidak.

    0

    0
  130. heru says:

    Memang pada awalnya selalu saja mengelak dengan segala alsana tidak ada hubungan apa.Sudah hal yang lumrah dan biasa.

    0

    0
  131. syed says:

    Nama Penuh : Zarema Zainal
    Nama Panggilan : Emma Zainal
    Umur : 21 Tahun
    Status Ibubapa : Anak seorang datuk (Bekas ahli politik Klang)
    Asal : Pandamaran Klang, Selangor
    Bekas kekasih : Noh Hujan
    Pekerjaan : Menganggur
    Keperibadian : Seorang yang agak nakal dan sosial
    Abang Ipar : Khalid Jamlus (Bekas pemain bola sepak)

    0

    0
  132. Rita Punya Abang says:

    Ini Semua PoyOOOOOO….
    Haram Jaddaahhhhhhhhhhhhh……

    0

    0
    • Anonymous says:

      aidil poyooo……… nk mapos kahwin dgn owg mlut bsr mcm apee.. aidil2 rita lgi lwa mm…. jntan dayus

      0

      0
  133. […] (15 GAMBAR)Pra Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal Daripada WunderClique (210) […]

    0

    0
  134. […] (15 GAMBAR)Pra Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal Daripada WunderClique (211) […]

    0

    0
  135. […] (15 GAMBAR)Pra Perkahwinan Aidil Zafuan & Zarema Zainal Daripada WunderClique (212) […]

    0

    0