Written by AbangNara | December 30th, 2013

***(sila baca artikel ini sambil mendengar lagu Amoi Cantik atau Gadis Ayu)

Kawan-kawan Abang Nara ramai yang menyatakan kecairan hati mereka apabila melihat Felixia Yeap bertudung dan memakai baju kurung. Untuk anda yang tidak mengetahui, Felixia adalah seorang model yang hasil kerjanya sering terpampang di FHM, Playboy dan banyak lagi. Memang seksi gila posing yang pernah dibuatnya satu ketika dahulu. Namun kini, cun melecun, ayu, menawan dan manis sangat apabila Felixia bertudung.
felixia yeap bertudungNamun menerusi tulisannya di felixiayeap.blogspot.com, Felixia melahirkan kekecewaannya apabila ada sesetengah pihak mempertikaikan tindakannya bertudung dan memakai baju kurung/jubah seperti gadis Muslimah yang lain. Ini kerana Felixia masih lagi melakukan tugasannya selaku model majalah-majalah yang Abang Nara nyatakan di atas. Ada pihak yang menuduh Felixia sengaja mengambil kesempatan, “poser“, dan tidak ikhlas berubah.
felixia yeap bertudungBaru-baru ini Felixia telah tampil di sebuah rancangan di TV Al-Hijrah. Menarik sungguh temubual yang diadakan olehnya. Abang Nara tertarik dengan kata-katanya “Felixia rasa selamat bila pakai baju muslimah, rasa terlindung dan rasa lebih dihormati“. Walaupun masih belum memeluk Islam, nampaknya Felixia lebih memahami sebab Islam menyuruh penganutnya menutup aurat.

Sama-samalah kita doakan agar Felixia Yeap terbuka hati dan diberikan hidayah untuk memeluk agama Islam suatu hari nanti. Doakanlah juga agar wujudnya seorang lelaki Islam yang benar-benar ikhlas mendampingi dan membimbingnya ke jalan yang benar. Pada pendapat Abang Nara, janganlah kondem, jatuhkan, kutuk atau hina Felixia. Berilah peluang kepadanya untuk berubah. Sekurang-kurangnya Felixia mencuba. Tak gitu?
felixia yeap bertudung

Lagi beberapa gambar comel Felixia Yeap bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Felixia Yeap.

felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung
felixia yeap bertudung

110 responses to (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung

  1. kayusugi says:

    yg islam blom tentukan islam nk eksen pada si kapir yg nk belajar pasal islam ?!?

    tgk gambar zaman sekolah – bertudung litup sampai lutut..
    tgk gambar skarang – kain sengkat atas lutut..

    klo dh nk dibagi-Nya hidayah..pelacur pon leh jadi ustazah!

  2. shar says:

    alhamdulillah.. harap2 jadi kenyataan dan berpanjangan… sejuk hati mak die..

  3. boooooooooooooo...... says:

    muka mcm bini apek goal keeper, muka species cina kebun..

  4. sapa2 je says:

    peliknya tgk komen… dia kn bukan Islam, lantak dia lah apa niat dia pkai tdung pon. mmg bukn Islam pon. support lah ckit supaya dia nmpk Islam tu indah, mulia. biar lah kita dpt saudra baru. truknya lah otak2 org Melayu ni. org2 cmni lah kita kena dkwah, trik msuk Islam. dia dh dpt rasa kemuliaan agama kita. sedgkn org Islam sndri msih rmai yg bruk pkaian mhupon akhlak. ptot kena malu, sbb tutp aurt tu wajib. xpyh nk ckp org pkai tdung tu buruk perngai sbb rmai jugk yg xbertdung lbih hina yg kita xnk pertikai sbb xkish sgt, dorg kn mmg freehair. pndek kta, tdung tu wajib, akhlak perlakuan tu dosa lain pulak. jgn nk kait2.

    • kayusugi says:

      klo sesape rasa nak bimbing die ni msuk islam , try konsep downline MLM…
      klo ko bjaya jadikan felixia ni islam ko dh de 1 downline..
      ganjarannya dh tentu pahala besar…
      pastu atas keislaman si felixia ni nnt terbuka plak hati model² playboy lain nak masuk islam..kan berganda² pahala dpt…
      punye senang nk kaya pahala…
      tp rmai lupe nk bankrap ngan dosa pon senang juga

  5. tashashilamzah says:

    perempuan islam yg tak nak menutup aurat patut malu dgn dia..

  6. Roses says:

    Baguslah kalau dia betul2 ikhlas nak pakai tudung..cuma takut sj nak publisiti murahan sj. Apatah lg kita tahu yg org2 kafir ni mmg mencari jalan utk mempersendakan agama Islam. Saya doakan dia diberi hidayh kalau niatnya betul2 ikhlas. Aamiin..

  7. Habibity says:

    Masalah dia bertudung tapi gambar FB buah dada tersembul . KALAU nak bertudung jangan letak gambar yang tak sepatutnya. She seeking the attention from malay peoples . Janet Khoo drama pakai tudung tak ada pula gambar dia di FB bertudung dengan tersembul sana sini. ORG Melayu ni cepat cair terpedaya . She not pretty as YOU seen in pictures got a lot of pimples covered with heavy make UP. Honestly Yuna much better less make up nature beauty . YOU will see either she pretty or not judge by YR self
    http://www.kennysia.com/archives/2008/04/mdg-the-journey.php

    • Betty says:

      Napa gambo Hanis zalikha pakai cam tu … Masya allah ..
      HARAM JADAHNYA pompuan skrg ni .

      Baik la org jantan jadi BLOGGER .
      Busuk mana pun, takde la ada gambR ABG NARA tunjuk aurat betis berBULU.
      By the way HABIBITY aku sokong komen kau..

  8. anon says:

    Kenapa perlu puji dia melambung2??? Dia dah masuk islam ke?? Belum kan. Dia cume menjadi model tudung je. Tu pun agaknya tudung yg di hasilkan oleh kaum dia.Banyak pakaian2 org melayu muslimah mcm tudung and jubah2, dihasilkan/dibuat oleh org2 cina. So drp amik org melayu dia amik bangsa dia gayakan tudung2 tu. And for those yg kata melayu suka kondem tu, aku tak berapa setuju. Sekadar mengeluarkan pendapat yg ikhlas tak semestinya kita kondem. Kalau cina ni tak buat mcm ni tak dpt publisiti. Kalau dia betul2 ikhlas masuk je islam, tak yah nak canang seluruh malaysia. Well…everyone is entitled to their own opinion…..tak de masa nak dengki2…..

    • Peah says:

      Setuju !!!!!
      Hanya utk publisiti stunt aje.

    • !*(@#$^% says:

      dah la gamba kat fb banyak tetek tersembul keluar…klau ye pon x masuk islam lagi apa salahnye ko delete gamba2 tak snonoh ko tu..jgan nak publisiti murahan sgt la

  9. didigaga says:

    reading some comments here really leaves a bad taste in the mouth.
    as if those comments came out fresh….
    FROM THE TOILET.
    please get your facts right la before typing anything.
    to the least theres this thing called google if u dun no.
    letih letih.

  10. aiyaa says:

    Pki tudung , amik gmbr comel mintak puji , cover photo tayang tetek xpe sbb die tgh mendalami agama bak kate jantan2 malay yg fetish dgn hijabistas cun , siap bg gelaran muslimah trpuji lg . Palotak korg , sjak bile muslimah yg trpuji pndai amik selfie pastu harapkn puji pujian ? Tp sbb die lawa so ape die buat smue tak slah . Cube klu die huduh ltak plak gmb brtudung skali ngn gmba separuh bogel , kompem kene kutuk x igt dunia .

    Ps: punyela byk jantan gatal dkat fb page die .. kate klu tertutup xde lalat kacau kn . Hehehe

    • AnehManusia2NiYe says:

      Hm. Kesimpulan dari komen2 yang dibaca atas ni adalah kebanyakan Melayu lebih cepat dan kuat melatah,punya pandangan yang lebih bersifat negatif dan destruktif,dan tentunya membuta tuli dalam menghakimi yang berlainan bangsa/agama. Mereka ni bukan aset yang baik kepada negara mahupun agama dan bangsa. Lulz

      • fed up says:

        ni la y dikatakan MELAYU…bukan sbb agama Islam..tp sikap MELAYU y suka bersikap negatif utk semua perkara y dipikirkan buruk bagi mereka..wlupun perkara itu baik, tp dipikirkan buruk bgi org MELAYU, ada je alasan utk memburukkan perkara tu…aku org MELAYU jugak..tp apa y aku tgok sikap teruk MELAYU ni la y jatuhkan kejayaan org melayu…SEDAR la wahai MELAYU…

    • felixia yeap gedik says:

      saya setuju sangat……nak like beribu kali bole tak hehe

  11. […] kenal siapa itu Felixia Yeap? Mungkin anda harus membaca artikel mengenai model berbangsa Cina tampil manis bertudung ini yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu.  Ada pihak yang menyokong tindakan […]

  12. Pilot Melayu says:

    Salam Bro Nara, merujuk kepada ayat “i model berbangsa Cina tampil manis bertudung”, ‘bangsa merujuk kepada kewarganegaraan, kalau Bangsa Cina, bermaksud Warganegara China. Eloklah kalau betulkan sikit ayat tu, kepada Gadis keturunan/kaum Tionghua.

    Bangsa kita ialah bangsa Malaysia.

  13. Pencinta Ilmu says:

    Don’t think yang give bad comments to her is muslim.. tak mungkin ada yang tak suka… may be cuma imfoster yang rasa tergugat.. sekarang ramai yang menipu..

    • Melayu jugak says:

      dia amik gambar bukan nak di puji… kita yang saja puji…
      dia nak selfie ker.. aper ker…. hak dia…. kita pun ada hak untuk selfie jugak….buat la …. naper nak marahkan dia yang selfie….. sepatutnya kita sokong yang baik… dia peragakan tudung yang bangsa dia wat ker… aper ker.. hak dia dan hak diorang yang pilih dia… yang penting dia brhijab dan jaga aurat…. dia menjadi model untuk pakaian muslimah.. kan itu yang penting…. main point. dia ke arah itu….

  14. Adi SandiwaraCinta says:

    Sedangkan aku yg bkn muslim ini menitis air mata melihat Felixia Yeap pakai tudung sbb ia sgt cantik…
    Biarla blajar skit2 asal kita memahami…
    Ku juga mau hidayah…
    Aku juga mau memahami islam…

  15. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (99) […]

  16. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (100) […]

  17. zizan razak says:

    lawa lagi emma maembongku..

  18. […] kenal siapa itu Felixia Yeap? Mungkin anda harus membaca artikel mengenai model berbangsa Cina tampil manis bertudung ini yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu.  Ada pihak yang menyokong tindakan […]

  19. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (105) […]

  20. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    LOLSSSS

    Islam di mata Felixia = serkup kepale, hijab, buh celak melentik cm pompuan hindu, buat mulut itik pehtu SELFIEEEEEE!!! Bwahaahahaha…

    Pehtu silently dia kata,”Hey, it works! I made it! Akhirnya aku berjaya menipu semua Melayu bodoh ni. Diorg akhirnya sukakan aku dan PERCAYAKAN aku.”

    Tak sabar nk tgk awak rampas suami org just like all those muslimah cap ayam. Tak sabar nk tgk awak belajar bhs Arab kt baitulmaqdis (barulah leh digeruni skitt.. ni takat serup kepale, buat mulut itik ngn celak hindu… alahai…. pathetic la awak ni, Felixia…

    Stay cooool…. hahahaha…

  21. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (107) […]

  22. Adam says:

    aku pun peliklah.yg ada sesetengah pihak nak kecoh2 ni dah kenapa korang ni meroyan ke?Felixia nak pakai tudung nak berhijab alhamdulillah lah.yg korang nak bising ni kenapa yang nak busuk sangat hati dah kenapa?korang tak tahu malu ke?pastu sibuk nak aumm aumm bagai eh kalau rasa dah menggatal sangat pergilah kat lorong haji taib pergi buat apa yg patut seriously jijik doh macam xde agama plak.tolonglah.aku merayu lah.hentikan.korang ni tak malu ke?buat jatuh martabat islam je dan MELAYU.esok bila kene tindas sebok bising.

    Alhamdulillah saya hormat semua komenters yang sopan dan memberi semangat untuk Felixia.

  23. […] (15 GAMBAR)Felixia Yeap Yang Cantik Menawan Bertudung (109) […]