Written by Bella | February 12th, 2015

Beberapa hari lepas, kami mendapat berita bahawa isteri Aidil Zafuan iaitu Zarema Zainal sudah selamat bersalin bayi pertama mereka pada tanggal 5 Februari di Hospital Colombia Klang.

Ramai tertanya-tanya apakah berita tersebut benar kerana tiada pengumuman yang dibuat baik daripada pihak Zarema ataupun Aidil. Walaubagaimanapun, sebentar tadi foto anak lelaki mereka telah dimuatnaik di laman Instagram juga mendapat perkongsian daripada jurugambar rasmi Camora Arts.
Camora Arts telah diberi tanggujawab untuk merakam detik indah pemain bola sepak  JDT tersebut bersama isteri serta anak lelaki mereka Ayden Zeeyad.

Sesi fotografi dijalankan di kediaman keluarga Zarema di Klang sewaktu Ayden Zeeyad baru sahaja berusia 5 hari.

Dengan tema Baby Dreamy Photography ia merupakan konsep ala cerita dongeng atau “fairy tales” untuk bayi ataupun kanak-kanak yang sedang tidur.

Kredit gambar Camora Arts. Lagi 14 gambar eksklusif buat anda dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

71 responses to (15 GAMBAR) Aydeen Zeeyad Anak Aidil Zafuan & Zarema Zainal

  1. Anonymous says:

    rimas aku tgk gmbr ni…

  2. Shhh says:

    Ualls tau tak aku g lah ig rita..selama ni aku tak komen apa2 pun…aku suka tgk dia layan anak2 dia…baru kejap tadi aku tegur je..adakah dia akan kasi anak2 rapat dgn anak aidil…sbb dorg kan adik beradik…aku rasa ayat2 aku tak lah kejam mana..bila bc ok je..sbb seblum tu aku dh mintak maaf dh pun kat dia sblm nak berckp tadi..tak sangka plak sentap jugak si minah tu…pastu blh plak blok aku…tak heranlah kenapa si aidil tinggalkan dia..

    mula2 tu aku benci sgt ngan aidil sbb tak bijak dalam menghadapi masalah dan tak bg nafkah kat anak2..tu adalah salah..

    rasanya barulah aku paham kenapa aidil tak jawab balas apa sahaja kenyataan rita..kalo da pun tak byk seperti rita buat kenyataan..yelah aku tahu rita nak tuntut hak anak2 dia..tu bagus..mgkin kalo bercakap ngan rita aku rasa dia jenis tak blh kna tegur dan ego lagi tinggi dari aidil…tpi tak bermakna aku sokong aidil…aku ttp rasa tindakan meninggalkan anak2 adalah satu tindakan kurang matang..sekurang2nya aidil dah move on..si rita tak habis2 mengukit certa lama…pasal gambar diatas lantak dialah tu duit dia..Cuma nak harap aidil byk2 luangkan masa dgn anak2 yg lain juga…aku dah mula suka suami isteri ni…semoga bahagia buat aidil dan zarema…harap aidil berubahlah..Kalo nak benci biar rita sorg je benci bukan kau aidil…anak2 ttp keutamaan..Kita semua doakan semoga aidil lebih bertanggungjawab…

    • periperi says:

      ko dah kena block ngan rita pastu nak pukul canang kat sini. End up LIFE kau yg paling sedih sekali dekat sini.

      hahahahahhahaa

    • Kejora says:

      baru sekali rita blok, dah berpaling pada AIDIL, KELING betul kau nie. Agak-agaklah nak komen time time macam nie. prinsip Rita kau boleh cakap apa sahaja tapi jangan sentuh bab anak dia OK. Dia nak ego ke itu hak dia sebab dia yang merasa penderitaan nya OK. Janganlah bengap sangat

    • leinatakhangat says:

      komen kau mengundang lah. tak salah pon rita nak block. orang takde pape kau nak jadi batu api. suka hati dia lah apa dia nak buat, kau tak perlu tahu pon takpe.

    • KO INGAT ZAREMA TU BOOLEH TERIMA KALAU KENA TEGUR???? PN KAKI BLOK… HAHAHAHA

    • bengon shhhh says:

      aq pun sangup buat ape je utk p’tahan kan anak2 aq..susah2 senang mengandung dr awal smpai melahirkan aq sorg je rase..utk shhh kalu ko lelaki ko xkan phm..tp kalu ko pmpn 1 ari nti aq hrp ko phm..

    • hormat mertua says:

      Aku sokong kau..lagipun mmg Aidil bg nafkah rm2000..takpalah lepas ni biar mahkamah tentukan..aku rasa aidil nk berbaik tp…ntahlah..mulut lidah perlu dijaga benci mcm mana pun jgn meroyan terlebih..biar ko diblok rita..asalkan ALLAH swt tak blok ko..so dont worry..aku kesian pd ibu bapa aidil yg difitnah cetek agama..sabarlah pakcik makcik

  3. Anonymous says:

    Kesian akak tengok kat baby tu. Baru berapa hari dah kena bengkok badan sana sini. Agak2 kembong tak perut baby tu sbb tak berbaju? Ini semua gara2 nak bergambar punya pasal.

  4. Anonymous says:

    gara2 makbapak nak glamer… jgn esok2 tak kenal anak2..anak bini aku yang mana satu nie?? hahah… hobi susun bini n anak2 si AZ..

    • mini says:

      pelik tul la korng2 ni semua dengki x habis2 mcam RR gak, suka hati dia la nk bergambar ke apa duit dia bkn duit korang pon… lagi satu dh mmg trend artis2 skg buat photoshoot fasha sanda, lisdawati, che tah, didi alis pon buat jgk xde pon korang kecoh… bila tang AZ plk yg korng kesah kan… busuk hati btul…

  5. aku poyo says:

    kalau ye pn nk bergambar, pakaikan jela baby tu baju. ni tidak.kebanyakkan artis ke org biasa ke suka ambil newborn shoot baby bogel mcm tu..kesian laaa….tolong laa..

  6. IMAH says:

    Nama sebenar dia ZARIMAH sebenarnya. Adik beradik panggil dia IMAH kalau nak tau. Emma kononnnnnn

  7. IMAH says:

    Nama sebenar dia ZARIMAH sebenarnya. Adik beradik panggil dia IMAH kalau nak tau. Emma kononnnnnn hahahahahaha

  8. Jamali says:

    Jantan dayus. Nak tunjuk dia bapa bertanggungjawab dengan anak yang baru. Anak yang lama biarkan menganga. Bini pulak tukang tempel. Dari masih laki orang dok menggesel.

  9. bobo says:

    kalau anak cheta semua puji comel,kalau anak diorg ni korg kutuk bagai. ohhh dunia!

  10. az says:

    aku tmpang kesian dkt rita dn anak2. rita dulu dh lah x de masjlis kahwin. dpt anak pn x de pn ambik2 gmbar mcm ni

  11. Anonymous says:

    deng punya komen was the best! Elok deng terjemah juga dlm bahasa Malaysia kot lah peminat mautnya Rita tak paham. Rasanya diorg kurang educated tu sbb komen2 diorg tak berapa cerdik. Mengutuk, memfitnah, sampai memperkecilkan anugerah Allah (baby ayden) tu je yg diorg pandai..

    They are so LOW!!

  12. lalalala says:

    Sian kat anak2 rita…takpelah rita..Allah Maha Adil…Insya Allah anak2 rita akan jadi anak2 yang soleh dan bjaya…be strong rita..

  13. tukak says:

    puas hati famili aidil zafuan ….

  14. scarlet. says:

    Ko rasa kan rita tu bg x aidil tu bwak anak2 dia kluar ….semesti Aidil mesti bwak wife dia skali…x kan nk bwak rita + rayyan + arjuna…dia kan dah kuar statement x nk anak dia dkat ngan ppuan yg konon mruntuhkan rmah tgga dia…smua pun dia yg betulkan….
    Bgi aku Aidil dah byk blembut ngan rita…klaw lelaki lain sori arrrggg…..blas blk ape yg dia dah bt….dah lna kna cerai

  15. euja says:

    plesss la beautifulnara ni..boring beb….dia orang ni bkn artis…hayoooooo…..berkembang skit bole x…..cuba tgk mcm yg lain elekss je…artis…artis kami nak tau psl artis

  16. green says:

    Karat ni smua jnis xskola ke… mgutuk.. mengeji..menghina.. mencerca… x abis2…

    apa yg korg nak sbnarnya?

    Nak edel zarema berantakan bcerai dan kembali pd idola korg balik?
    atau nak lihat edel bengkrap..papa kedana … jatuH terduduk sengsara .. dah x bleh main bola?

    Agak2 la mencerca…muka baby pun dicerca.. imah dgn emma pun bleh jadi isu… low classss sgtttt cr pikir tu… pprt pun xmcm ni kot

    • baby cute says:

      Setuju..alhamdulillah baby boy muka mcm Zarema..in sha ALLAH semoga jodoh Aidil Zarema kekal bahagia hingga ke syurga dan mendapat zuriat keturunan yang soleh dan solehah amin

  17. zihke says:

    semoga dalam hati aidil terselit jugak rasa rindu pada anak yang dua tu..Duit je tak cukup aidil nak beli kasih sayang..Semoga arjuan dan rayyan jugak rasa dihargai dan disayangi…Kita ibu bapa ni dah tak lama pun perjalanan kita…

  18. ika says:

    kenapa muka baby tu macam di-edit je????!!!