Written by Bella | January 2nd, 2019

Semalam, pelakon Elfira Loy sah menjadi isteri kepada Faris Khairol Anuar hanya dengan sekali lafaz. Pasangan itu dinikahkan oleh bapa Elfira sendiri dalam acara yang berlangsung secara tertutup di Cyberjaya.

Ramai yang memuji Elfira cantik dan anggun mengenakan busana pengantin serba putih hasil rekaan Rizman Ruzaini manakala Faris pula mengenakan baju melayu lengkap dalam rona yang sama.

Pasangan ini juga bakal melangsungkan lima resepsi sepanjang bulan Januari bagi meraikan hari bahagia mereka.

Tentunya ia permulaan yang cukup indah buat mereka berdua bersempena tahun baru ini. Hanya beberapa bulan berkenalan, bibit cinta mula timbul dan akhirnya kini sudah bergelar suami isteri.

Beberapa lagi foto sekitar majlis pernikahan Elfira dan Faris dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit Foto : Project Two-Pi , Sweet Pictures & #elfaris

120 responses to (15 FOTO) Sekitar Majlis Pernikahan Elfira Loy & Faris

  1. Sederhana itu menawan says:

    Tak nmpk wow lah..foto gaya mcm hang kebun jer, tak ada class..kata org kaya tapi tak ada aura….sorry tu pandangan peribadi…syg fesyen gaun lwn ngan laki baju melayu mcm ada janggal sikit

  2. penulis says:

    1. gaun & veil too heavy – x sesuai utk org katik/pendek
    2. bunga tangan terlalu besar dan meleret2 daun2 – block view gaun dan dh nampak mcm daun menjalar kat pagar tu…
    3. backdrop too crowded – wedding planner tak reti ke titik fokus kat mana ?
    4. both pengantin patut kelihatan lebih smart, glamour and decent – groom patut cukur bauk/misai bagai bagi kemas and bride patut nipiskan sikit kening agar tak spoil the gaun..

    tujer..

  3. Anonymous says:

    knp aku nmpk resepsi ni semak semacam…
    baju, deco.. tak nmpk sweet and classy?

  4. Anonymous says:

    menyampah dgn pakaian kahwen mcm ini. Baju melayu ok. Tpi kalau wanita lagi cantik jika pakai baju ala zmn 80an tu..mmg cantik.

  5. sendu kauuu says:

    mai aiii baju!!! kalo ye pun nak bergaya biar la kena dgn katik awk tu pira oiiii… drpd nk jadi lawa terus nmpk mcm hantu bungkus

    tu kening ke ke ape tu????