October 29th, 2012

Demam BigBang, kumpulan K-pop dari Korea Selatan bukan saja merebak pada skala tempatan, malah kumpulan ini digilai di seluruh dunia. Kemunculan single ‘Monster’ baru-baru ini menyemarakkan lagi populariti kumpulan ini yang sememangnya tidak pernah padam sejak kemunculan mereka di persada muzik antarabangsa sejak enam tahun lalu.

Kumpulan yang dianggotai lima jejaka bernama G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung dan Seungri ini  telah mengadakan konsert pertama mereka di negara ini pada malam 27 Oktober lepas di Stadium Merdeka. Dikatakan 15,000 peminat telah membanjiri stadium dan tiket-tiket pula khabarnya sudah habis dijual awal-awal lagi.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Apa yang menarik, ahli kumpulan itu, G-Dragon telah memberitahu yang peminat-peminat di Malaysia adalah yang terbaik.

Kami sungguh terharu kerana akhirnya kami dapat sampai ke sini dan begitu gembira melihat sokongan yang sebegini hebat. Banyak-banyak tempat kami singgah setakat ini, peminat di Malaysia yang terbaik sekali.

Anggota BigBang juga dikatakan cuba untuk berbahasa Malaysia dengan menyebut: “Apa khabar?” dan “Aku Cinta Padamu” dalam persembahan mereka yang ditonton oleh para peminat yang setia memberikan sambutan dan sokongan sehingga ke akhir konsert walaupun dalam keadaan cuaca hujan yang tidak menentu.

Kami amat sukakan Malaysia. Kamu semua menakjubkan! Terima kasih tidak terhingga di atas sokongan anda seikhlasnya dari hati kami.

Saya berjanji, kami pasti akan datang semula ke sini untuk anda.

Selepas konsert di Malaysia yang menelan kos perbelanjaan RM 4 juta, BigBang akan terbang ke Amerika Syarikat (AS) dan kembali semula ke Asia untuk menyudahkan siri jelajah BigBang Alive Galaxy 2012.

BigBang Alive Galaxy Tour 2012 In Malaysia dibawakan YG Entertainment dan Live Entertainment, anjuran Running Into The Sun dengan PMP serta ditaja Samsung Galaxy. Kredit info Harian Metro dan kredit gambar pada BigBang Worldwide. Lagi 141 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***

Pertandingan Akhir Lagu Melayu Antarabangsa 2012 akan berlangsung di Auditorium P. Ramlee, Angkasapuri pada 3 November 2012 (Sabtu), jam 8.00 malam. Seramai 10 orang peserta dari 10 buah negara iaitu Botswana, United Kingdom, Iraq, Korea, Nigeria, China, Nepal, Sudan, Mauritius dan  Cambodia akan bertanding bagi merebut gelaran juara dan hadiah utama iaitu wang bernilai RM 10,000.

Anda juga boleh saksikan siaran pertandingan ini secara langsung di TV2 pada tarikh dan waktu yang sama. Jangan lupa saksikannya! Maklumat lanjut, layari Facebook Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara .


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


93 responses to “(145 GAMBAR)BigBang – Peminat Malaysia Terbaik!”

  1. honeym says:

    teguran itu bagus tp berhemahlah..nih main caci maki mengumpat hina….teguran yg berhemah ke tuh? macamlah kitaorg (read: BigBang fans) jahil sgt..tak ingat agama semua…pleaselah…pastu some said better saving money for pergi haji. hello..takkan mende tuh pun nak buat riak jugak. ok fine…fyi..saya ada buat potongan gaji every month utk tabung haji..so what? we were there for having fun..just enjoy the music..salah? macamlah korang yg bashing nih tak pernah pegi konsert rock/pop/ siti norhaliza whatsoever…apa bezanya dgn tgk bola kat stadium malam2 tuh? tak sama ? oh ya..sbb nih group k-pop..so ada bezanya…ok…i rest my case….susah nak bagi faham pihak yg anggap diri tuh baik/suci murni/betul sgt..fyi saya bukan budak2..saya seorg dewasa dan tahu beza baik dan buruk..saya tak alim but saya tahu batas2 sbg seorg muslim..ok nak bashing aku silakan..no hard feeling..i’m cool

  2. gagababe says:

    masalahnya ‘sekadar memberitahu’ xde pon myvips cakap ‘membeli tiket bigbang lagi bagus dari menabung di tabung haji’..go through their comments plz..

    “berbaloi lg kalau ko simpan duit tu kat tabung haji.. :) ”

    how can u say that? for some people..they already have their own savings to do ibadah haji in the future. do we really need to brag about our savings my dear??

    one more thing, nak bagi teguran biar bertempat, jgn guna bahasa yg sarcastic sebab ada orang akan offended. mcm la orang yg suka bigbang ni bodoh pasal agama, or maybe u people can say we’re jahil..up to you coz i believe dosa pahala syurga neraka bukan manusia yg tentukan..

    Setiap orang yg menegur pasti sedia juga ditegur. Ramai yg tidak mampu lakukan ini. Hanya suka menegur tetapi tidak pula suka ditegur. Sebab itu penting apabila menegur isyaratkan terlebih dahulu, teguran itu adalah terlebih dahulu untuk diri sendiri.

  3. honeym says:

    ramai sungguh pepeeling suci dlm nih…bukan guna duit korang pun..apapun bigbang is the best..tak puas sbb 2 jam setengah je konsert..we want more!

    • Sekadar memberitahu says:

      ramai betul yg back up big bang kat sini.. yg mengutarakan pendapat x patut pihak penganjur berbuat demikian di hari raya haji kedua pun ditindas.. iyaaa.. betul bcoz of penganjur adalah singaporean tp kena la juga menjaga sensitiviti agama yg merupakan islam sebagai agama rasmi negara ini.. utk pengetahuan, x salah kalau korg nak join concert artis mana2 yg korg suka tp jgn la menghina pendapat yg korg sangka alim ke apa.. mereka punya pendapat.. jgn la kerana mereka berlagak alim mereka yg anda cerca hanya kerana big bang yg anda suka.. melalaikan? iyaaaa.. dlm al-quran ada ckp yg sesuatu hiburan yg melalaikan adalah haram.. its true.. adakah big bang concert aritu tidak melalaikan anda semuaaaa? bukti sudah ada kat sini.. bila dibangkang kpop ni akan ditindas brg kali.. adakah lalai yg anda cipta atau kpop yg anda nk salahkan? muzik yg membuat anda terkinja2 sampai ada yg berkata berbaloi nya membeli tiket concert walaupun ditimpa hujan ataupun pelbagai pancaroba? bkn ke ia taksub nama nya? perlu ke di war2 kepada umum taksub anda itu semua? maybe dr segi kata2 blh mengambarkan iman anda kalau ia dikeluarkan secara terbuka.. salah ke mereka berkata yg menyimpan di tabung haji itu lebih baik drpd anda membeli tiket big bang ni? salahnya di mana? itu bkn ke kebenaran ke arah kebaikan? kenapa perlu ditindas komen sedemikian??? di mana iman sampai kan menabung di tabung haji diperlekehkan berbanding tiket konsert yg melalaikan? moral of the story.. kalau suka.. suka sahaja tp x perlu menindas komen yg ke arah mengejar kebaikan.. bkn suci yg diminta tp ia kebenaran.. kebenaran di mana kpop anda mengatasi segala.. nauzubillah min zalik :)

    • suzieuda says:

      Betul tak salah mereka mengutarakan pendapat mereka. Yang salah adalah tone mereka yang menuduh tanpa soal periksa. Kalau mereka boleh mengutarakan pendapat yang berbunyi sinis, saya rasa tak salah peminat Big Bang membalas dan backing kumpulan kegemaran mereka

      Persoalannya, siapa yang mula dulu? Bak kata orang, jangan jolok sarang tebuan kalau tak nak kena sengat. You get as good as you give.

      Saudara/ri kata: “maybe dr segi kata2 blh mengambarkan iman anda kalau ia dikeluarkan secara terbuka..”

      Saya rasa tak perlulah kita membuat statement atau andaian tentang iman seseorang itu hanya kerana minat mereka.

      Orang yang cuba memberi dakwah tu tak semestinya beriman, dan yang terkinja-kinja di konsert itu tak semestinya jahil.

      Kalau saudara/ri ikhlas, berdoalah supaya peminat Big Bang yang mengikut amatan anda “lalai” supaya mereka dapat nur dan hidayah.

    • Anonymous says:

      jgn jolok sarang tebuan? siapa yg mula dulu? org ckp kebaikan pun kpop juga yg dimenangnya.. yea la suzieuda.. aku doakan ko sebagai peminat Big Bang yang “lalai” supaya mereka dapat nur dan hidayah.

    • Suzieuda says:

      Terima kasih. alhamdulillah. Pagi-pagi lagi ada orang dah berdoa supaya saya dapat hidayah dari allah. :)

      Selepas zohor nanti saya akan doakan supaya Allah mengampunkan dosa saudara/saudari, menerima amalan2 anda dan juga memberi anda petunjuk supaya dapat memperbaiki dan memperhalusi cara anda berdakwah supaya lebih ramai lagi akan tersedar dari kelalaian mereka.

      Insya-Allah, anda akan pendakwah yang baik. Hwaiting!

    • Bapak kepada "sekadar memberitahu" says:

      ooo, kat sini rupanya, patut la tak nampak kat umah, kan abah dah kata mengaji pas zohor .meh sini meh sini” tarik telinga sekadar memberitahu” pegi mengaji cepat~!!

  4. Rin says:

    X puas .. x puas … x puass!!! 2 jam stgh jek konsert rsa kjap jek hbs.. :(
    tolonglah dtg Msia lg BIGBANG !!! <3

    *sgguh terkaku tgk GD*

    • TOPint says:

      Saya peminat T.O.P tapi ternyata GD yang memukau pandangan pada konsert haritu. Dia punya aura~~~ memang One Of A Kind. Hehe~

    • suzieuda says:

      Saya pun mula-mulanya minat T.O.P, tapi akhir-akhir ni GD lebih memukau saya sebab bakat menulis lagu dia yang memang tak dapat dinafikan.

      Apa yang saya dapat dari konsert Sabtu lepas ialah pandangan peminat kepada ahli Big bang secara individu akan berubah selepas menonton mereka secara live.

      Mula2 saya tak suka Seungri sebab saya rasa dia “over” dan “gedik” (maaf ya peminat Seungri!). Tapi di concert tu saya sedar yang dialah antara “penghidup” konsert BB. Dia yang saya nampak banyak bagi semangat kepada peminat untuk bersorak dan memeriahkan suasana.

      Dulu saya tak impressed sgt dgn Taeyang. Saya akui suara dia sedap dan tarian dia bagus tapi personaliti dia tak memikat hati saya. Tapi di concert, dia yang paling energetic walaupun dua tiga kali hampir terjatuh di atas pentas. Saya kagum betul dgn stamina dia. Tanpa dia, mungkin TOP tak akan menari tarian bingu hari jadinya di hujung concert tu :P

      Daesung pulak penyeri “majlis” dgn senyuman manis dia yg tak putus-putus. Ramai yg beralih minat kpd Daesung sejak malam tu hanya kerana dia yg nampak paling excited berjumpa dgn peminat.

      TOP yg ramai sangkakan sombong dan control macho rupa-rupanya ada sifat gila2 yg jarang2 dia tunjuk depan peminat. Ramai peminat negara lain cemburu dgn VIPs di Malaysia kerana TOP nampak sungguh enjoy dan selesa di pentas Stadium Merdeka. Susah nak tgk TOP menari tarian “bingu” dia tu!

      Begitu jugak dgn GD yg khabarnya agak diam dan kurang bertenaga di Manila. Di laman YT dan twitter, ada peminat Filipina menyuarakan rasa cemburu kerana GD nampak selasa dan selalu tersenyum di Kuala Lumpur.

      Saya paling terpegun dgn suara GD yang… alahai… sangat sopan dan lembut semasa bercakap dgn peminat dia antara persembahan. Cair pulak dengar suara dia. Bestnya kalau dapat bercakap di telefon dgn dia :P

  5. peanut says:

    Oh gd…..pling cuteeeeeeee

Loading...